No ja też typowałem na 35-38.
cloner
fieldy
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lip 2018, 10:34
fieldy
10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 27 lip 2018, 11:14
Fajna strona. Nie wiedzialem ze kilka piosenek pochodzi z tego rocznika co jafieldy pisze: nie musiałem się włamywać, sama podałaś w necie
tak na marginesie, wlaśnie sobie uświadomiłem, ze jak np. zaczynałem podstawówkę, to jeszcze Jaruzelski na stołku siedział...
przeboje roku, w ktorym sie urodziłem
The Police - Every Breath You Take
Michael Jackson - Billie Jean
Bonnie Tyler - Total Eclipse of the Heart
Eurythmics - Sweet Dreams (Are Made of This)
David Bowie - Let's Dance
Toto - Africa
Michael Jackson and Paul McCartney - The Girl Is Mine
Madness - Our House
fajna strona http://thenostalgiamachine.com bo można od razu słuchać przebojów
fillion
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 lip 2018, 12:24
j1mmy

Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 lip 2018, 13:40
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 27 lip 2018, 14:31
Ja może czegoś nie doczytałem, ale Ilka niekoniecznie chce zaistnieć, tylko raczej zrobić taką sesję dla siebie.j1mmy pisze: Chciałbym napisać wszystkim jeszcze w kontekście Ilki, jeśli laska ma ponad 30 lat to w branży modelarskiej nie ma szans na zaistnienie.
Szanuję wybór, tylko po co ex cathedra mówić o dorosłości? Czy dorosłość wiąże się wyłącznie z założeniem rodziny?j1mmy pisze:Chciałem mieć żonę i dzieci, więc mam co chciałem... Tylko, że wiem iż niesie to konsekwencje.
Te podchody są o tyle dobre, że można dzięki nim oddzielić ziarno od plew. Laską, która nie potrafi sprecyzować/zwerbalizować swoich oczekiwań (niestety - duży odsetek) nie ma co sobie dupy zawracać.j1mmy pisze:Ale za to nie muszę dię domyślać co laska mi sugeruje i przechodzić przez te wszystkie zjebane podchody
10
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 lip 2018, 14:58
j1mmy
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 lip 2018, 15:08
Wybacz futbolowa, tak jak Cię lubię, tak to są tak straszne brednie, że aż zęby bolą. Ewidentnie już któryś raz pokazujesz, że masz jakiś nieokreślony problem z facetami, podziałami obowiązków czy rolami społecznymi obu płci. Być może to wynik Twoich doświadczeń albo kwestia otoczenia ale po raz kolejny generalizujesz, choć nie masz do tego podstaw i wałkujesz narrację o pokrzywdzonych kobietach/dziewczynkach, mających ciągle pod górę w stosunku do uprzywilejowanych mężczyzn.futbolowa pisze:Ostrzegam, to się nigdy nie skończy. Przygotowałam kiedyś grafikę na ten temat:
https://www.facebook.com/Kreatywa/photo ... permPage=1
Jakie wyższe wymagania? Jakie może, jakie musi? Rozumiem też, że skoro przed chłopcami są stawiane niższe wymagania a potem częściej zostają prezesami, prawnikami czy profesorami to wynik tego, że są ambitniejsi od kobiet? Nie wiem kto Ci czego zabraniał albo co na Tobie wymuszał i nawbijał Ci takich głupot ale nie spotkałem się z rodzicami, którzy uważają, że Kasia to musi przynosić same 5 i zawsze się zachowywać a Wiktorek może się lać z kolegami, byleby tylko zdał do kolejnej klasy. To są przecież jakieś absurdy, można tak w nieskończoność - dziewczynka MOŻE się mazgaić, chłopiec MUSI uczyć się być facetem od dziecka, dziewczynka MOŻE pomagać w pracach przy domu, chłopiec MUSI nauczyć się jak się robi różne rzeczy wokół domostwa (np. malowanie, koszenie trawy, rąbanie drewna, naprawy), dziewczynka MOŻE nauczyć się pływać, chłopiec MUSI, bo jak tego nie potrafi to źle to wygląda, podobnie z prawem jazdy w późniejszym okresie i można tak do oporu choć to jest kompletnie bezcelowe.Etapy życia kobiety nie są łatwe. Już od dzieciństwa dziewczynkom stawia się wyższe wymagania. Dziewczynka MUSI umieć posprzątać, chłopiec MOŻE. Dziewczynka MUSI się dobrze uczyć, chłopiec MOŻE. Dziewczynka NIE MOŻE wspinać się na drzewa, ganiać za piłką i krzyczeć. Nawet niewinne łobuzowanie zarezerwowane jest wyłącznie dla chłopców.
Miało być bez komentarza ale kto wam wmawia? Nauczycielka, mama, tata? Nie mam pojęcia skąd taka narracja, bo nie zauważyłem żeby dookoła panowały jakieś rozbieżności i tak jak widzę zarówno mnóstwo zarozumiałych gogusiów, szukających wszędzie poklasku, tak samo trudno nie dostrzec ogromnej ilości bezkrytycznych kobiet, które reagują agresją bądź fochem na jakiekolwiek zwrócenie uwagi. To jest przecież oczywiste, że takie rzeczy wynosi się z domu i ma związek z wychowaniem a nie tym czy dziecko urodziło się Basią czy Kamilkiem. Nie mam pojęcia w jakich kręgach się obracasz, ja dookoła sibie widzę mnóstwo elokwentnych dziewczynek, które już nie mają problemów z publicznymi wystąpieniami i wręcz emanują pewnością siebie oraz chłopców w ich wieku, którzy zawstydzeni chowają się za rodzicem na pytanie o to co chcą zjeść. Kwestia zachowań wyniesionych z domu, otoczenia i przyzwyczajeń a nie płci. Po raz kolejny próbujesz generalizować choć to czy Twoje dziecko będzie pewnym siebie i rozkrzyczanym, czy zawstydzonym i skromnym wynika z tego jak je wychowasz a nie z tego czy jest chłopcem czy dziewczynką. Żeby daleko nie szukać, wystarczy popatrzeć na Twoją córkę.Od dziecka wmawiają nam, że musimy być skromne i pokorne. Że nie wypada się przechwalać, nie wolno podkreślać swoich mocnych stron. Ba! W dorosłym życiu nawet swojej kobiecości podkreślać nie wypada, bo to podobno zaproszenie do gwałtu.
Pamiętam zajęcia plastyczne z czasów podstawówki. Kiedy któryś z chłopaków coś namalował, nie szukał aprobaty u innych. A co w tym czasie robiły dziewczynki? Porównywały swoje obrazki jedna z drugą i asekuracyjnie rzucały na temat własnych wytworów: "Brzydkie, prawda?".
Morrow
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio