Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 06 paź 2005, 22:27
kulekfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 paź 2005, 22:45
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 06 paź 2005, 23:03
Głos to kwestia gustu (mi np podoba sie pezeta, małolata i onara), ale fu ma lekka wade wymowy i jest niewyraźny. Sokół ma jedne z najlepszych tekstów w Polsce.Bienias pisze:Fu jest dobry ale nie ma juz tego przekazu jak Sokol i tego glosu.
Mi sie nie wydaje. Mimo to że WWO to mój ulubiony squad (sentymenty itd), to Jędker mocno ustępuje umiejetnosciami... niestety. Pezet to klasa sama dla siebie. Czekamy i na P81 i na WWO!Bienias pisze:WWO zmiazdzy plomien.
xaver

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 paź 2005, 23:17
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 06 paź 2005, 23:20
xaver

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 06 paź 2005, 23:23
Tomi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 06 paź 2005, 23:29
to było pewne... Ale najlepszy rap na świecie zawsze jest skomercjalizowany (w sensie na legalu, niekoniecznie pod publike i najlepsza sprzedawalnosc ale zawsz e nastawiony na zyski).Tomi pisze:Szkodą ze coraz mniej Undergroundowa
xaver

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 paź 2005, 23:34
Ale tu nie chodzi o inny styl wypowiadania slow, inny glos, inne rymy itd. tu chodzi o zawartosc, o "rodzaj" hiphopu itd. popatrz na Mesa a pozniej sprobuj znalezc u Sokola jakies elementy np. fanku. Mes nawija o dupach, imprezach a nawet jak zaczepi sie o jakas powazniejsza tematyke to i tak jest to w innym stylu niz na WWO. Sokol to jeden z nielicznych u ktorych widac jeszcze wyrazne pozostalosci z czasow kiedy HH nie byl puszczany na vivie. jego kawalkow nie da sie puszczac na imprezach. Mesa - wprost przeciwnie. wiec ciezko jest porownywac ich mowiac - ten jest lepszym mc a ten gorszym, bo to jest bez sensu.xaver pisze:Większosc raperów ma inny styl (na szczescie) i idąc twoim rozumowaniem to nikogo nie można porównac z nikim
No ale co rozumiesz przez "poziom rapowania"? bo wiadomo, ze zaden z nich nie rzuca tekstow w stulu "tylko jaaaa i mojaaaaa przestrzeeeen". jezeli chodzi o poziom rymow to wg mnie sa one zblizone. jezeli chodzi o przekaz (o ile dzisiaj w ogole mozna mowic o czyms takim) to tego nie da sie w ogole porownac.xaver pisze:Moim skromnym zdaniem mozna subiektywnie porównac ich poziom rapowania.
Krzysztof Jarzyna

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 06 paź 2005, 23:35
Tomi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 06 paź 2005, 23:42
No ja rodzaj tez nazwałem (chyba błednie) stylem.Krzysztof Jarzyna pisze:Ale tu nie chodzi o inny styl wypowiadania slow, inny glos, inne rymy itd. tu chodzi o zawartosc, o "rodzaj" hiphopu itd.
Można porównac to jak wykonują ten swój "rodzaj" rapu. To własnie nazywam poziomem rapowania.Krzysztof Jarzyna pisze:wiec ciezko jest porownywac ich mowiac - ten jest lepszym mc a ten gorszym, bo to jest bez sensu.
No bo cięzko odnalesc przekaz u Piotrka (mesa), bo jak sam napisałes:Krzysztof Jarzyna pisze:jezeli chodzi o przekaz (o ile dzisiaj w ogole mozna mowic o czyms takim) to tego nie da sie w ogole porownac.
I zebys nie myslał że go nie lubie, bo jest w czołówce polskich raperów.Krzysztof Jarzyna pisze:Mes nawija o dupach, imprezach
xaver

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 06 paź 2005, 23:43
Tomi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 06 paź 2005, 23:52
xaver

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 06 paź 2005, 23:54
Tomi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 paź 2005, 23:58
Zalezy jakich. bywam na takich gdzie kawalki sokola sa hitami ba nawet na imprezie gdzie chodza kolniezyki slyszalem pare kawalkow min sokola.Krzysztof Jarzyna pisze:. jego kawalkow nie da sie puszczac na imprezach. . .
przekaz jest. trzeba go znalesc ale nie na plytach umc ale na plytach Prosto itpKrzysztof Jarzyna pisze:.
. jezeli chodzi o przekaz (o ile dzisiaj w ogole mozna mowic o czyms takim) to tego nie da sie w ogole porownac.
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 07 paź 2005, 0:03
Ja podalem przyklad. W wiekszosci tak jest, ale przeciez na Flexxipie sa tez kawalki powazne.xaver pisze:No bo cięzko odnalesc przekaz u Piotrka (mesa), bo jak sam napisałes:Mes nawija o dupach, imprezach
No to teraz ja sie przyczepie. bo idac Twoim tokiem myslenia, mozna tez powiedziec, ze Mezo, Doniu czy Liber maja niezly poziom, bo wykonuja dobrze swoje gowniane hiphopolo. w dziedzinie festynowego rapu sa bogami.xaver pisze:Można porównac to jak wykonują ten swój "rodzaj" rapu. To własnie nazywam poziomem rapowania.
No Łona wg mnie ma jedne z najinteligentniejszych tekstow w Polsce. facet naprawde wie co chce powiedziec, tylko ze przy tym nie jest "jakis". nie robi klipow z furami, zlotem i dupami dookola, czy tez z ziomkami z blokowisk. sprawia wrazenie jakby wystarczala mu tylko i wylacznie satysfakcja z tego co robi. teksty ma przesmiewcze, ale nie glupie. tylko jak juz napisalem, z promocja cos nie tak.xaver pisze:Nie przegladałem tematu pisaliście coś o łonie?
Krzysztof Jarzyna
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio