Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1745

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 18 gru 2018, 23:45

Tutaj chyba piona, ale jeśli ktoś ogląda piłkę nożną to wie iż nie wystarczy dobry trener i piłkarze by odnieść sukces czego przykładem jest właśnie United w ostatnich latach. Oprócz powyższego potrzeba jeszcze świetnej kadry zarządzającej i przede wszystkim atmosfery. Wiem że spłycam, ale ta ostatnia jest chyba najważniejsza według mnie. A u Was ktoś Jose dał świetnych piłkarzy, ale nie takich co by z nim w jednym rzędzie kolędy śpiewali.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 gru 2018, 0:20

Czyli jednak nie Carrick, a Solskjaer trenerem.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 19 gru 2018, 7:38

piotrcies pisze: ostatni optymiści stracili wiarę w październiku i listopadzie.
Ja nie straciłem wiary. Po prostu on nie wypełnił warunków, które bym mu dał przyjmując go do klubu. Wicemistrza się nie zwalnia, szczególnie jeśli sezon wcześniej wygrał 2 puchary (+superpuchar) i wychodzi z poziomu na którym było MU.
Teraz sobie nie poradził, to wyleciał. Naturalna kolej rzeczy.

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 19 gru 2018, 8:38

piotrcies pisze: Czaicie? Nie ma już portugalskiego Dzbana :beer:
piotrcies pisze: Nie ukrywam, że po ludzku mi żal Mourinho, po wszystkich latach mam do niego wciąż sporo sympatii, bo to inteligentny gość, który dodał dużo kolorytu światowemu futbolowi
Cholera to ja już mam mętlik w głowie, to masz szacunek do faceta czy go nie masz?

Dla mnie to błazenada w tym klubie była, ale nie od strony trenera tylko zarządu i piłkarzy.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 gru 2018, 9:05

ryba_82 pisze: Okay, ale kto wie czy osoba Mou w Manchesterze nie byłaby postrzegana trochę w bardziej pozytywny sposób gdyby Portugalczyk miał pełnię władzy jeśli chodzi o transfery a ktoś tam na górze podejmował inne decyzje. No ale tego już nie dowiemy i to są tylko moje przypuszczenia.
O czym zresztą piszą kibice w oficjalnym komunikacie. Pełnia władzy trenera w kwestii transferów i reorganizacja to ważne rzeczy. Ciekawe jak Ole odnajdzie się w takich pracach u podstaw.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 gru 2018, 9:33

Kojiro pisze: Dla mnie to błazenada w tym klubie była, ale nie od strony trenera tylko zarządu i piłkarzy.
Ty trollujesz czy naprawdę wierzysz w to, że Mou nie odwalał "błazenady"? Oglądałeś w ogóle United pod jego dowództwem?

Bo czytam tu kolejny raz tego typu dyrdymały i trudno przejść wobec tego obojętnie. Co konkretnie przemawiało za Mou? Styl gry żenujący, niemal wszystkie transfery nieudane, zastany materiał albo zrobił krok w tył, albo co najwyżej stoi w miejscu. Co przemawiało za Mou? Konkrety proszę bo to robi się już nudne.
ryba_82 pisze: A u Was ktoś Jose dał świetnych piłkarzy, ale nie takich co by z nim w jednym rzędzie kolędy śpiewali.
? Tzn. mamy podejrzewać, że to nie jego wybory? Wiesz, równie dobrze - jak już wcześniej wspomniałem - można tak tłumaczyć nieporadność każdego managera. To dyskusje, które trudno na chwilę obecną zweryfikować. Wiemy natomiast jedno. Mou nie miał najmniejszych oporów, żeby jechać po swoich piłkarzach, żeby sugerować nieporadność swoich przełożonych, więc...Tak jak podaj Piotrek wcześniej zaznaczył, trudno mi uwierzyć w to, żeby miał opory mówić o tym, że on chciał tak naprawdę innych zawodników.

Mógłbym wiele o nim mówić. Powiem jednak inną rzecz. Jeśli by faktycznie nie dostał tych zawodników co chciał i cały czas szukał dobrego rozwiązania to bym przeyklasnął. Co mam na myśli? Ot np. Matić kopie się w czoło od miesięcy, daję szansę Perreirze, jeśli on nie wypali to nawet Garnerowi. Lindelof kopie się w czoło? Stawiam na Tuanezebe.

Mou tymczasem stawiał cały czas na tych samych wykonawców i musiały minąć miesiące, żeby przejrzał na oczy (jak np. w przypadku Lukaku, który był do niedawna nietykalny).
Ostatnio zmieniony 19 gru 2018, 9:43 przez red85, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 gru 2018, 9:36

Kojiro pisze:
piotrcies pisze: Czaicie? Nie ma już portugalskiego Dzbana :beer:
piotrcies pisze: Nie ukrywam, że po ludzku mi żal Mourinho, po wszystkich latach mam do niego wciąż sporo sympatii, bo to inteligentny gość, który dodał dużo kolorytu światowemu futbolowi
Cholera to ja już mam mętlik w głowie, to masz szacunek do faceta czy go nie masz?

Dla mnie to błazenada w tym klubie była, ale nie od strony trenera tylko zarządu i piłkarzy.
Jako trenera United oceniam go źle. Wypowiedzi po meczu z Sevillą, przed meczem z City w poprzednim sezonie czy te ze Stanów latem były tak bezczelne, że powinien dostać jakąś karę od zarządu. Zachowywał się często jak zwykły cham w stosunku do swojego klubu i tu tym chamem go nazwałem i będę nazywał. Atakowanie to za inne rzeczy uważam za słabe. Po tym wszystkim mam go dość jako trenera United, przy czym doceniam dorobek i to, co wniósł na przestrzeni lat. Wypowiedź kibica pod wpływem emocji a ocena wieloletniej kariery to dwie różne rzeczy.

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 19 gru 2018, 9:46

Ale to jest On nikt inny, tak samo zachowywał się już we wszystkich klubach, które prowadził, to nie jest tak, że nagle powiedział coś z innej bajki. Krytykował graczy wszędzie, zarząd, kibiców, własne drużyny, odstawiał gwiazdy, gość taki jest, i można się z tym zgadzać bądź nie.
red85 pisze: Ty trollujesz czy naprawdę wierzysz w to, że Mou nie odwalał "błazenady"? Oglądałeś w ogóle United pod jego dowództwem?
No właśnie a ty oglądałeś, widziałeś skład, kto tam gra? Piłkarze z podwórka, którzy się uczą gry, czy jednak doświadczeni gracze, którzy jednak powinni ciągnąc wózek. Ja wcale go nie bronie, ale uważam, że trzeba patrzeć szerzej niż tylko na trenera. Ten klub się zmienił, to już nie jest UTD rodzinne, oparte na wychowankach, to jest klub biznesowy, oparty na zaciągu najemników, od którego kibice i fani żądają sukcesów, ale tak się nie da. Ile Real pracował na sukcesy, też nakupowali drogich zawodników, ile czeka CITY, ile PSG.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 gru 2018, 9:48

Kiedy Real, City czy PSG były na szóstym miejscu w grudniu praktycznie bez szans na grę w LM?

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 19 gru 2018, 10:01

O Realu mówiłem w czasie przeszłym, a chodzi mi o cel jakim dla tych ekip jest finał LM. W poprzednim sezonie UTD było drugie za CITY, które pęka w szwach od ropy, wygrało LE a teraz nadal jest w LM. Jaką miarą będziemy określali sukces nowego trenera?

No chyba, że chcielibyście aby UTD stało się drużyną z nieograniczoną możliwością finansową jak CITY. To już inna bajka.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 gru 2018, 10:04

mylicie dwa pojęcia. To że Mou przygoda nie wyszła to jest fakt, tam się już nic nie dało więcej wycisnąć. Inna bajka to struktura klubu, o której (jak już pisałem) ludzie z otoczenia mówią, że wymaga przebudowy. Trzeba ustalić, w jakim celu to wszystko idzie, bo nikt nie wie. Inwestujemy we wszystko, czyli w nic. Klub nie był też przygotowany na odejście Fergusona, a potem nikt nie umiał dźwignąć tematu.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 gru 2018, 10:08

Czyli brak LM w przyszłym sezonie nie jest okolicznością przemawiającą za zwolnieniem trenera? Konflikt w szatni, którego się już nie da ugasić, nie przemawia za zmianami? Bayern w podobnej sytuacji zwolnił Ancelottiego znacznie wcześniej i nikt dziś nie uważa tego za pomyłkę, Chelsea zwolniła ostatnio Jose w podobnym okresie, po roku była mistrzem, z Portugalczykiem biła się o środek, a zespół wyglądał na totalnie wypalony. Udowadnianie, że praca Jose miała dalej sens, to naprawdę karkołomne zadanie. Zespół pod jego wodzą notuje spory regres, drużyny tam praktycznie już nie ma, wyniki złe, Mou obrażony na wszystkich dookoła. No taka sytuacja jest niedopuszczalna. Mou popełnił wiele błędów, których nie widzą chyba tylko on sam i niejaki Kojiro z piłkarskiego forum w Polsce.
Bassu pisze: mylicie dwa pojęcia. To że Mou przygoda nie wyszła to jest fakt, tam się już nic nie dało więcej wycisnąć. Inna bajka to struktura klubu, o której (jak już pisałem) ludzie z otoczenia mówią, że wymaga przebudowy. Trzeba ustalić, w jakim celu to wszystko idzie, bo nikt nie wie. Inwestujemy we wszystko, czyli w nic. Klub nie był też przygotowany na odejście Fergusona, a potem nikt nie umiał dźwignąć tematu.
Bassu, każdy o tym pisze, ja od wczoraj tylko ze trzy razy. Wiadomo że problem jest głębszy, Mou po prostu ten bałagan niejako firmował swoją twarzą i do niego mocno się przyłożył (do bałaganu w drużynie, nie do braku koncepcji na górze na budowę zespołu, przy czym to po prostu burdel na każdym poziomie).

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 19 gru 2018, 10:15

Bassu pisze:mylicie dwa pojęcia. To że Mou przygoda nie wyszła to jest fakt, tam się już nic nie dało więcej wycisnąć. Inna bajka to struktura klubu, o której (jak już pisałem) ludzie z otoczenia mówią, że wymaga przebudowy. Trzeba ustalić, w jakim celu to wszystko idzie, bo nikt nie wie. Inwestujemy we wszystko, czyli w nic. Klub nie był też przygotowany na odejście Fergusona, a potem nikt nie umiał dźwignąć tematu.
Zgadza się, tam się chyba też nałożyła zmiana właściciela klubu.
piotrcies pisze:Mou popełnił wiele błędów, których nie widzą chyba tylko on sam i niejaki Kojiro z piłkarskiego forum w Polsce.
To chociaż mając te 24 bańki postawi mi browara.

Mówię, ja go nie bronie, ale nie szukał bym winy tylko w nim.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 gru 2018, 10:27

piotrcies pisze: Bassu, każdy o tym pisze, ja od wczoraj tylko ze trzy razy. Wiadomo że problem jest głębszy, Mou po prostu ten bałagan niejako firmował swoją twarzą i do niego mocno się przyłożył (do bałaganu w drużynie, nie do braku koncepcji na górze na budowę zespołu, przy czym to po prostu burdel na każdym poziomie).
spoko, nie czytałem wszystkiego. Chodzi mi o to, że nawet jeśli zatrudnimy hybrydę Kloppa i Pepa, to nie jest powiedziane że w połączeniu z takim zarządem damy rade coś zrobić. Mówić coś, mam na myśli powrót do lat rządów SAF-a.
Ostatnio zmieniony 19 gru 2018, 10:36 przez Bassu, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 gru 2018, 10:31

A ja bym wolał w stylu kontynentalnym, tj. dyrektor sportowy z wizją, który zatrudnia pod nią szkoleniowców i robi transfery. Teraz przy naszych częstych zmianach trenerów mamy co 2 lata nową koncepcję, zwykle zupełnie różną od poprzedniej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”