Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1748

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 20 gru 2018, 19:10

piotrcies pisze: Imo zarząd już wie, kogo chce, stawiam na polowanie na Pochettino,
W Anglii tez wszyscy są przekonani ze to wasz główny cel. I ogolnie panuje opinia, ze powinnsiscie zrobic wszystko aby go z Tottenhamu wyciągnąc.
A czy sie zgodzi? Bo tu jest najwieksza zagadka. Ja bym sie nie zgodził :wink: Nie no ale powaznie to trudna decyzja przed Pochem. Niby Manchester to zawsze Manchester, niezaleznie od aktualnej formy i miejsca w tabeli. Ale akurat obecny Manchester z ta szatną (i nie mam tu na mysli braku umiejetnosci, a nagromadzenia mocno charekternych piłkarzy) i przede wszystkich całą struktura zarzadzania pionem sportowym to taka trocha mina na którą niekoniecznie pan zero tittuli zechce sie pakowac.
No ale zawsze mozecie go przekonac piniedzmi :wink:

Tak troche z innej manki, co raz czesciej słysze, ze to co sie u was dzieje obecnie to niemal lustrzane odbicie tego co działo sie w Liverpoolu przez całe lata 90-te. Burdel na górze, chybione transfery, przepłacane gwiazdki (tzw spice boys), ktore rządziły szatnią, wielkie, przytyłaczające wszystkich dookoła oczekiwania sukcesu, etc. Ogólnie atmosfera niewesoła (choc nie dla wszystkich)..

I jeszcze jedna rzecz. Woodward sie ogolnie tak skompromitował, ze bardziej sie nie da. Jesli tego goscia Glazerowie, czy kto tam jest nad nim nie wyjebią na zbity pysk to chyba nie mają zbyt wielkiego szacunku do swojego biznesu. No bo pomyslmy. W styczniu daje Jose nowy kontrakt z bajonską suma odprawy w przypadku zwolnienia. W lato nie udziela mu wsparcia w postaci transferów, który Mou sie głosno domagal, a w grudniu zwalnia go z posady wypłacając ok 20 mln funtow na odchodne. Parodia. Albo w jedna albo w druga strone powinien ciągnąc, a nie zmieniac zdanie co kilka miesiecy. Jak na moje oko, patrzącego na wszystkoz dystansu, to on tu jest najbardziej winny temu wszytskiemu co sie u was dzieje od kilku lat. Byc moze on jest niezły w mediacjach umow biznesowych czy zalatwianiu kontraktow rekamowych ale w zarzadzanie klubem sportowym, to chyba niezabardzo umie sie bawic..

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 20 gru 2018, 19:52

To się okaże ale skoro powiedzieli A to niech powiedzą B i dadzą u jakieś fundusze w styczniu. Mam nadzieję że nie będzie to trener aby "przeżyć" do końca sezonu tylko zaufają mu na tyle żeby zrobił podwaliny pod kolejnego managera. Ewentualnie jak wypali do go zostawią.

“I was in the reserves, i’ve been on that side of it. The link between the academy and the first team. I know how important it is that me and Nicky speak a lot. It doesn’t go back to just the Class of 92, it goes back to Sir Matt Busby"

“If you’re good enough you’re old enough. I really hope. I can be apart of that tradition. There’s some great youngster coming through.”

No i styczniowy mecz z Reading w FA stał się nagle bardzo interesujący :)

Już spekulują że Chong i Greenwood są szykowani na weekend bo dziś nie grają w U23

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 20 gru 2018, 20:41

Chong był kontuzjowany, a Mason ma za sobą ciężki mecZ w Youth Cup.

Nie spodziewałbym się duych zmian już w ten weekend, ale jestem absolutnie wniebowzięty Ole. Pierwszy wywiad i...widać, ze mamy do czynienia z kimś kto zna ten klub, kto wie o co w nim chodzi. Nie patrzymy na resztę, tylko na siebie, gra ofensywna, dywanie szans mlodym i zwyciężanie - o to chodzi w tym klubie.

Ostatnio zmieniony 20 gru 2018, 20:56 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 gru 2018, 20:44

Ole to w ogóle wygląda na gościa z głową na karku, więc od strony takiego podejścia jestem w 100% spokojny. Z byłych graczy United wybór chyba najkonkretniejszy, lepszy niż Carrick, którego całe doświadczenie to kilka miesięcy u boku Mou. No i postać jednoznacznie pozytywna, chyba nie znam fana United, który nie lubiłby Solskjaera, oby za kilka miesięcy ta ocena była wciąż równie pozytywna ;)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 gru 2018, 20:55

piotrcies pisze: Ole to w ogóle wygląda na gościa z głową na karku,

Oglaszam wszem i wobec: Wyjedzie po pol roku na tarczy.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 gru 2018, 21:18

Skoro tak mówisz, to nie ma co dyskutować ;)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 gru 2018, 21:23

Mierzi mnie brak pokory i trzezwego spojrzenia. Wszak to tylko slowa Ole, ale taki cukier na wejaciu nie jest dobry szczegolnie gdy druzna wyglada jak wyglada. Wroce do dyskusji na wiosne.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 20 gru 2018, 21:26

red85 pisze: ? Tzn. mamy podejrzewać, że to nie jego wybory? Wiesz, równie dobrze - jak już wcześniej wspomniałem - można tak tłumaczyć nieporadność każdego managera. To dyskusje, które trudno na chwilę obecną zweryfikować. Wiemy natomiast jedno. Mou nie miał najmniejszych oporów, żeby jechać po swoich piłkarzach, żeby sugerować nieporadność swoich przełożonych, więc...Tak jak podaj Piotrek wcześniej zaznaczył, trudno mi uwierzyć w to, żeby miał opory mówić o tym, że on chciał tak naprawdę innych zawodników.
Wydaje mi się, że zwyczajnie nie miał pełni władzy na Old Trafford względem transferów i to nie on wybierał piłkarzy którzy do United trafili za jego kadencji a przynajmniej nie wszystkich. Te zakupy wyglądały jakby klub kupował trzymając się zasady że jak jest dostępny świetny grajek to bierzemy i nieważne czy pasuje do koncepcji i taktyki trenera. Transfer Sancheza chyba idealnie obrazuje moje słowa. Oczywiście nie mam zamiaru tutaj bronić Mou, ale na moje całej winy na jego karby bym nie zrzucał. Ot na przykład charaktery piłkarzy z wybujałym ego też nie były bez znaczenia, vide Pogba. To jest tylko moja subiektywna opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać, ale żeby jeszcze nie było tak iż o Jose będziemy na forum w samych superlatywach się wypowiadać ze względu na czysto piłkarskie aspekty z innym klubem.

A tak przy okazji, skoro już jestem :) to trochę się dziwię temu optymistycznemu nastawieniu ze względu na wybór jako trenera osoby Solskjaera, nawet jeśli to funkcja trenera tymczasowego. Z jednej strony była legenda, ofensywny styl gry, ale po pierwsze w Cardiff to szału nie było delikatnie mówiąc i od Premier League odbił się jak od ściany. Po spadku z Premier League po zajęciu bodajże ostatniego miejsca poleciał rozgrywając zaledwie 7 spotkań w Championship gdy znaleźli się blisko samego dna tabeli. W Molde dwa majstry, ale to było przed pierwszą przygodą w Anglii, czyli lata 2011-12. Może i to będzie strzał w dziesiątkę bom nie jasnowidz :wink: ale na kolana nie rzuca i nie ma chyba czym się jarać. No chyba, że jaracie się zwolnieniem Mourinho.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 20 gru 2018, 21:54

Brak pokory? Phiii. Ile my się przez ostatnie ponad 2 lata nasłuchaliśmy jacy to jesteśmy słabi i musimy tylko zazdrościć innym. Nie. To jest Manchester United i Ole to doskonale rozumie. A nawiązywanie so klubowego dna to muzyka dla moich uszu.

Nikt nie wie jak się to wszystko potoczy. Przywoływanie jednak przygody z Cardiff jest trochę nie na miejscu. Ten klub był w rozsypce. Jeśli United jest złe zarządzane to proponuje wrócić to tego co działo się w tamtym okresie w Cardiff.

Zreszta, Klopp tez zaliczył spadek z Mainz, tez nie potrafił potem awansować...

A co do Mou to już nie mam ochoty się powtarzać. Portugalczyk przez ponad 2 lata nie potrafił wykrzesać z ani jednego zawodnika czegoś więcej. To nie przypadek. Można go rozpaczliwie bronić, ale nie zmieni to faktów. I chyba przyszła pora napisać to w tytule wątku - „to nie tylko wina Mou”, bo dziesiątki tego typu postów widocznie nic nie dało. Wciaz tutaj są tacy, którzy wchodzą i krzyczą „ale to przecież nie tylko wina Mou!”. No litości...

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 20 gru 2018, 22:12

red85 pisze: Zreszta, Klopp tez zaliczył spadek z Mainz, tez nie potrafił potem awansować...
W takim razie Mou może dałby radę za rok lub dwa. Każdemu może się gorszy okres przytrafić.
red85 pisze: A co do Mou to już nie mam ochoty się powtarzać. Portugalczyk przez ponad 2 lata nie potrafił wykrzesać z ani jednego zawodnika czegoś więcej. To nie przypadek. Można go rozpaczliwie bronić, ale nie zmieni to faktów. I chyba przyszła pora napisać to w tytule wątku - „to nie tylko wina Mou”, bo dziesiątki tego typu postów widocznie nic nie dało. Wciaz tutaj są tacy, którzy wchodzą i krzyczą „ale to przecież nie tylko wina Mou!”. No litości...
Moyes, LvG, Mourinho - to może jednak nie tylko wina trenerów a coś więcej? Trzeci z kolei to może złych wyborów ktoś dokonywał? Ale ten czwarty jest okay, bo legenda i Ci pasuje :)

Teraz trochę się droczę, ale nie wiem skąd to przekonanie iż Solskjaer to taki wyborny strzał. Chyba tylko ze względu iż fajnie by było jakby ta historia zakończyła się spektakularnym sukcesem, bo nasz grajek, nasza legenda itd. hehehe Romantycznie, ale takie rzeczy to raz na ileś tam, nie chcę tutaj przytaczać konkretnej liczby bo jeszcze ktoś mi wykład z prawdopodobieństwa zrobi :wink: Poczekamy zobaczymy a tutaj jaranko z osoby Solskjaera jakby jakiś cudotwórca miał United poprowadzić.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 20 gru 2018, 22:22

Nie mam sił. Nie czytasz co się do ciebie pisze, szkoda czasu.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 20 gru 2018, 22:24

ryba_82 pisze: Moyes, LvG, Mourinho - to może jednak nie tylko wina trenerów a coś więcej? Trzeci z kolei to może złych wyborów ktoś dokonywał? Ale ten czwarty jest okay, bo legenda i Ci pasuje

Wiadomo że w tym klubie na górze są idioci i duża część winy leży po ich stronie.

Solskjaer daje o tyle nadzieję bo z tego co słychać zamierza grać do przodu i raczej na pewno nie będzie pomijał chłopaków z akademii. O taką zamianę tutaj chodziło, kibice oczekiwali zmian w podejściu trenera, a Solsza to kompletnie inny styl kierowania niż Mourinho.
Nawet jak nie podoła to czuć że w tym wszystkim jest pewien pomysł, a kolejny który przyjdzie kontynuować projekt,a nie budować coś kompletnie nowego.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2018, 22:26 przez BeBaD, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 gru 2018, 22:26

red85 pisze: Brak pokory? Phiii
Gdy przychodzisz do klubu, o ktorym tak naprawde nie wiesz czy zawalil DS, trener, piłkarze czy moze wszyscy razem to nie mowisz w drzwiach, ze klub ma najlepszych zawodnikow na swiecie, bo ci w razie kiepskich wynikow jeszcze w to uwierza i zrobia z Ciebie kozla ofiarnego.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 20 gru 2018, 22:38

ozob pisze: Gdy przychodzisz do klubu, o ktorym tak naprawde nie wiesz czy zawalil DS, trener, piłkarze czy moze wszyscy razem to nie mowisz w drzwiach, ze klub ma najlepszych zawodnikow na swiecie, bo ci w razie kiepskich wynikow jeszcze w to uwierza i zrobia z Ciebie kozla ofiarnego.
Nie mówi tak ozob. Mówi tak Ole. Tutaj doszukiwałbym się szkoły SaFa, który pozwalał uwierzyć swoim zawodnikom, że są lepsi niż przeciwnicy. Że nie mają prawa mieć kompleksów. I nie ważne, czy jestem wielce utalentowanym Cristiano ROnaldo, czy wyrobnikiem pokroju Neville, czy O'Shea. Zresztą. Ta ekipa była jechana przez ostatnie lata, sugerowano jacy to są słabi. Jechani byli z każdych stron. Taki wywiad na początek to jasny ukłon w ich stronę. Można wyrywać ten fragment i traktować dosłownie, można poznać cały kontekst i zrozumieć co to ma na celu. Jak kto woli.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 20 gru 2018, 22:40

red85 pisze: Nie mam sił. Nie czytasz co się do ciebie pisze, szkoda czasu.
I kto to mówi? Po moim poście rzucasz tekstami o krzykaczasz broniących Mou skoro to nie było moim zamiarem. Zwracam tylko uwagę iż to nie tylko może być problem trenera a o wiele głębszy, ale Ty chyba żyjesz wyłącznie tylko tym iż spełnia się Twój mokry sen o tabunach wychowanków w pierwszym składzie i legendy United jako piłkarza prowadzących tych młokosów w roli trenera na Olimp piłkarskiego świata :wink: Z całego serca życzę spełnienia marzeń :) W sumie święta idą to może Ci się spełni :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”