Liverpool - Manchester City - Strona 32

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Liverpool - Manchester City

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 05 sty 2019, 13:35

red85 pisze: Ryba i jego gdybanie. Zaraz dojdziemy do tego, że będziemy minuta po minucioe analizować co by mogło być gdyby zawodnik A podał do zawodnika B, a nie do zawodnika C
Jakbyś dokładnie czytał to byś wiedział, że zwrotu "szwankowało ostatnie podanie" użyłem jako uzupełnienie słów masacry o taktyce Kloppa. Ponadto dodałem świetną dyspozycję van Dijka. Lepiej jednak potrollować i ponabijać się z kogoś zamiast sensownie odnieść się do rozmowy.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 05 sty 2019, 13:37

Czyli moge wziac jakis losowy wpis z twittera czy innej fanowskiej strony (najlepiej polskiej) i pozniej napisac, ze "fani xxx mysla ze yyy?"

Idac taka logika moge poprzec tyle absurdalnych tez, ze bedzie to lepsza komedia od roznego rodzaju klasykow. Z samego twittera moznaby pewnie wiele spolecznosci umalowac w mordercow czy innych rasistow.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 05 sty 2019, 13:41

Sergek pisze: Czyli moge wziac jakis losowy wpis z twittera czy innej fanowskiej strony (najlepiej polskiej) i pozniej napisac, ze "fani xxx mysla ze yyy?"
Tak tak, o jednego twita chodzi. MEN rzeżbi, na twitterze beka a ryba bzdury powtarza :)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 05 sty 2019, 13:47

ryba_82 pisze: Nie to było moim zamiarem i dobrze o tym wiesz
Własnie juz sam nie wiem. Piszesz cały czas co by było gdyby piłkarze City lepiej wrzucali piłke, jednoczesnie bulwersujac sie jak ci odpisze ze ja neichce bawic sie w gdybanie bo tak do niczego nie dojdziemy. :roll:
Chcesz rozmawiac o faktach? Rozmawiajmy o faktach. Fakt jest taki, ze piłkarze CIty nie potrafili dobrze dograc do swoich partnerow albo (w co ja chce bardziej wierzyc) byli tej szansy pozbawieni dzieki dobrze ustawiającym sie/intarweniującym graczom Liverpoolu i to jest jedynie fakt. CO by było gdyby te piłki dogrywali lepiej to juz jedynie gdybanie. Byc moze City miałoby wiecej groznych sytacji byc moze nie. Byc moze nawet po celnym jednym czy drugim dograniu, ktos z Liverpoolu i tak by ta akcje skasował, zanim piłkarz Manchesteru oddałby grozny strzał na bamke/stworzyłby gorzną sytuacje. Niewiemy. Fakt jest taki, ze Liverpool poblokował wiekszosc korytarzy, którymi piłkarze Pepa zazwyczaj rozpracowują kazda kolejna obrone jaka stanie im na drodze i dzieki temu nie stworzyli sobie oni tylu sytuacji ile zazwyczaj stwarzaja sobie podczas meczu w którym dominuja nad rywalem tak jakwczoraj dominowali, szczegolnie w pierwszej połowie, nad Liverpoolem.
ryba_82 pisze:
Zostaw, przeta to jakiś pryszczaty gnojek z herbem LFC w avatarze napisał którego poza powyższym nic z The Reds według masacry nie łączy. A on już na pewno wie lepiej.
A gdzie on to znalazł? na lfc.pl?
Zresztą przeciez napisałem ze niewykluczam ze jakis mniej rozwiniety emocjonalnie kibic Liverpoolu gdzies tam w necie zzymał sie na technologie. Na swiecie frustratow nie brakuje. Po prostu uwazam, ze na tej podstawie pisanie, ze ''kibice Liverpoolu psioczyli na technologie'' jest cokolwiek niesprawieldiwe i własnie mocno tabloidowe. By na podstawie postow kilku z nas wyciągac daleko idace wnioski. Zapewniam cie ze choc kibice Liverpoolu sa sfrustrowani brakiem mistrzostw od niemal 30 lat, to jest pryszcz w porownaniu z tym co wyprawiają wasi w tym sezone (if you know what i mean :wink: )

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 05 sty 2019, 13:50

Niech tych twittow bedzie i 100. W dalszym ciagu opieranie na tym jakiejkolwiek normalnej dyskusji/nazywanie drugiej strony tak i tak bedzie bardzo krzywdzace :wink:

Rownie dobrze mozna kolekcjonowac perelki frustratow z innych srodowisk, a pozniej na podstawie tego pisac, ze cala grupa jest taka i taka. Bedzie to mialo sens? Maly.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 05 sty 2019, 14:00

Podsumowując juz to wszytsko, to napisze ze ja sie Rybie nie dziwie. To klasyczny przykład kibica City. Wygraliw czoraj arcywazny mecz, zamiast swietowac, ciezyc sie z tego triumfu on woli powbijac szpilki w kibicow rywala. Dokąłdnie tak jak wszyscy na Etihad. Rozpierdolili zeszy sezon w Anglii tak, ze nie było co zbierac. Pobili jakies tam rekordy punktowe, bramkowe, przewagi nad drugim czy ciul wie co jeszcze. I co? Spiewają o tym? Wymyslili jakis chant, który wysławiałby to osiągniecie, niosł sie po Anglii za kazdym razem jak sa na wyjzedzie, uswiadamiając kibicow innych druzyn jak wspaniła druzyne ma Manchester City? A gdzie tam. Oni gdzie nie pojada, z kim nie grają to najczesciej spiewają o tym w jak kompromitujący sposob Liverpool przegrał w finale Ligi Misiw (przy okazji nabijając sie w tej przyspiewce z kibica The Reds, który został pobity). :D

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 05 sty 2019, 14:17

masacra pisze: Podsumowując juz to wszytsko, to napisze ze ja sie Rybie nie dziwie. To klasyczny przykład kibica City. Wygraliw czoraj arcywazny mecz, zamiast swietowac, ciezyc sie z tego triumfu on woli powbijac szpilki w kibicow rywala.
To już jest szczyt hipokryzji :haha: Jeśli dla Ciebie wbijaniem szpilki jest podanie dwóch faktów które uzupełniły Twoją teorię z którą się zgodziłem to nie mam pytań więcej i zaczynam wątpić w rzeczywistość. Dla Ciebie brak kluczowych podań piłkarzy wynikało tylko i wyłącznie ze względu na taktykę Kloppa a teraz
że to zasługa obrony The Reds czym przyznałeś mi rację, bo wyśmiewałeś moje słowa gdy napisałem o świetnej dyspozycji van Dijka a teraz piszesz iż to jednak obrońcy LFC świetnie się ustawiali :) Ja się z tym ostatnim po części zgadzam ale swoje też mają ofensywni piłkarze City którzy w tym aspekcie popełnili indywidualne błędy nie dość dopieszczając ten piłki. Przyczepiłeś się do mnie wyśmiewając moje słowa dotyczące meczu w których nic złego o LFC, piłkarzach czy fanach tego klubu nie napisałem a w dalszej części zarzucasz mi iż wbijałem w nich jakieś szpilki :D Wbiłem dopiero wtedy jak sprowadziłeś dyskusję na poziom beki. HIPOKRYZJA HARD LEVEL :) A od wbijania szpileczek to nie ma chyba tutaj lepszego od Ciebie drogi masacro :)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 05 sty 2019, 14:20

Pisząc ostatniego posta nie miałem na myśli twojego uroczego gdybania, a to stwierdzenie, że kibice Liverpoolu narzekają na technologię. To tylko tak dla formalności.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 05 sty 2019, 14:23

Łoooo, serio? Drwij i kłam dalej. Dobrze Ci idzie :D Bo to przeta ja szpileczki zacząłem wbijać :D

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 05 sty 2019, 14:25

Ryba daj sobie spooj. Ciesz sie tym zwyciestwem zamiast sie frustrowac na Liverpool i jego kibicow :)

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 05 sty 2019, 14:30

Przypominam PO RAZ KOLEJNY że Twoje wypociny i próby wyśmiewania moich słów doprowadziły do takiego a nie innego poziomu tej dyskusji. Także może czas uderzyć się w pierś i przestać komuś zarzucać frustrację i jakieś ataki jak samemu nie jest się świętym :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 sty 2019, 14:31

Z drugiej strony, ja też frustracji ryby się bardzo nie dziwię, bo City wygrało arcyważny mecz, być może na wagę mistrzostwa, na który napalali się kibice obu drużyn, a tu próbuje się temu zwycięstwu w jakiś sposób umniejszaó pisaniem, że w sumie to tylko Lovren stanął na drodze The Reds do szczęścia.

Czytając to wszystko z boku, to trudno się oprzeć wrażeniu, że to Liverpool był lepszy i łaskawie pozwolił City ten mecz wygrać dzięki Lovrenowi a to przecież bzdura. Guardiola i jego gracze zrobili wystarczająco dużo żeby ten mecz wygrać z Lovrenem czy bez na boisku i analogicznie Klopp oraz jego gracze zrobili wystarczająco dużo żeby nie przegrać, bo po to zdaje się przyjechali. Futbol to gra błędów i tu, w meczu gdzie spotkało się dwóch równorzędnych rywali, zdecydowały detale. Bramki po błędach indywidualnych albo błysku jednostek ale to przecież standard w takich meczach na styku.

Mecz był na styku i różnie mógł się potoczyć, nie widzę sensu w gdybaniu ale też nie zgadzam się ze sprowadzeniem wyniku do jednego, elektrycznego Chorwata i jego dyspozycji. To zbyt proste tłumaczenie. Łatwo tępić Lovrena ale warto choćby zwrócić uwagę, że trio ofensywne The Reds zagrało słabiutko, taki Mane powinien dać prowadzenie a i żaden z partnerów Senegalczyka ani on sam, nie dali tego czegoś ekstra co dał choćby Aguero i Sane w City. Bramka dla Liverpoolu także po ewidentnym błędzie Leroya, który kompletnie zbagatelizował TAA i jego lewą nogę. W ogóle gol Liverpoolu to zasługa bocznych obrońców. Ofensywne trio Liverpoolu dało The Reds z przodu w tym meczu nic ponad wsadzoną głowę Firmino do pustej bramki.

Nie widzę zasadności w pisaniu o jakimś świetnym taktycznym zmyśle Kloppa akurat po tym przegranym meczu, którego przegrać nie miał prawa w kontekście walki o tytuł. City ostatnio było w dołku, zagrało bez swojego mózgu a i tak wsadziło dwie bramki choć przy Aguero w lepszej formie powinny być 2 kolejne. Liverpool miał swoje okazje ale to też nie byli Ci The Reds z meczów z City z zeszłego sezonu. Biorąc pod uwagę, że w tym sezonie na Anfield City też powinno wygrać ale do karnego podszedł Mahrez, zastanowiłbym się nie czy wszystko to wina Lovrena ale czy Klopp nadal ma patent na Guardiolę, bo ostatnie mecze zdają się temu przeczyć.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 05 sty 2019, 14:38

W sumie to teraz strach cokolwiek w kontekście LFC czy MU napisać, bo zaraz pojawi się masacra czy red na białym koniu szydzić, wyśmiewać i atakować.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 sty 2019, 14:41

ryba_82 pisze: W sumie to teraz strach cokolwiek w kontekście LFC czy MU napisać, bo zaraz pojawi się masacra czy red na białym koniu szydzić, wyśmiewać i atakować.
Zapomniałeś dodać Arsenalu i sicksticka :bicz:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 05 sty 2019, 14:48

ryba_82 pisze: W sumie to teraz strach cokolwiek w kontekście LFC czy MU napisać, bo zaraz pojawi się masacra czy red na białym koniu szydzić, wyśmiewać i atakować.
No właśnie, popraw mnie jeśli się mylę ale zdaje się, że Ty robisz podobnie w kontekście City :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”