Reklamy - Strona 6

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Czepiają się reklam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 wrz 2005, 21:34

zawdi pisze:
Corinthians pisze:Prostytucja jest codzinnością w każdym mieście
nie wiem jak w twoim miescie, ale w moim chyba nie... :lol: :lol: byles juz na dziwkach?
Mogłłem się pomylić, bo nie mieszkam w mieście :roll:

Awatar użytkownika
TwisT_ReD
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TwisT_ReD » 04 wrz 2005, 21:45

Pop;ieram w 100% zdanie Corinthians, poniewaz na polskie reklamy przez nadzorujace je instytucje nakladana jest zbyt duza cenzura, przez co staja sie one zbyt monotonne i nudne. Mysle ze powodu takiego biegu wydarzen moze byc zjawisko dewocji w naszym kraju.

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 07 wrz 2005, 16:00

Żeczywiście w niektórych sprawach są przesadnie ostrożni żeby reklama nie wpłynęła źle na np. dzieci czy pacjętów z psychiatryka ale w niektótych reklamach moim zadniem powinno się zareagować ostrzej. Chodzi mi np. o reklamę Pomena. Skoro jesteśmy krajem katolickim i aborcja jest zabroniona to powinno się znieść taką reklamę.

Awatar użytkownika
Szell
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szell » 07 wrz 2005, 16:33

A o czym opowiada bajka o Czerwonym Kapturku? O zjadaniu ludzi, zabijaniu zwierząt, przebieraniu się w damskie ciuszki, ponadto lekcja patroszenia zwierząt, przedstawianie lasu jako miejsca, w którym przebywa zło, a także fakt, że nawet jak popełnimy błędy i wpadniemy w kłopoty to i tak ktoś nas z nich wyciągnie... można wymieniać bardzo długo, ale bajka jest jak najbardziej poprawna i popularna.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 07 wrz 2005, 16:43

A ja słyszałem ze gdzieś w szwecji użyto do rekalmy internetu w TV wizerunku Polaków dwóch zacofanych zarośnietych rolników z widłami było ostatni w wiadomościach i oni mieli do Szwecji przyjechać pracować czy jakoś tak . NIe wiem czy to jest dla Szwedów śmieszne czy dla innych narodów ale dla mnie raczej śmieszne to nie jest . Niedobrze że tak postrzegają Polske w innych krajach jako zacofany brudny , biedny kraj ( kurde brzmi to jakbyśmy byli bogaci) gdzie mieszkają sami pijacy z widłami ;)

Ballack
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ballack » 09 paź 2005, 11:59

Ma ktoś ostatnią reklamę adidasa z Ballackiem Kaką?

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 14 paź 2005, 19:09

Mi ostatni podobala sie reklama Durexa sie usmialem zreszta moja rodzinka tez :D czesto leci po Lidze Mistrzow, takie reklamy sa nam potrzebne zeby troche rozbawic to nasze nudne spoleczenstwo :D

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 16 paź 2005, 15:11

Ma ktoś może ściągniętą reklamę "kinder bueno" :?: Szukałem trochę w necie ale nie znalazłem...

Z góry dzięki :!:

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 16 paź 2005, 16:28

Widzę, że weasel odświeżył temat, dlatego sam się wypowiem...
Plus ma nową reklamę z serii z Kabaretem Mumio...A wcześniej ktoś wspominał, że oni występowali na TVP2. Jeden występ to ja nawet oglądałem...Czy ktoś pamięta może piosenkę "Jak dwa a dwa jest cztery..." :?: Toż to cudo jest :!: Ktoś mi to gdzieś niech wysle normalnie...
Heyah od czasu wajchy miała fajne reklamy, ale ten gościu od 11 palców wszystko .....ekhm...zepsuł :wink:
Ktoś tu wspomniał też o "lubieniu" reklamy po jej muzyce...
Czy zna ktoś tytuły piosenek z reklamy Heinekena (reklama jest po prostu idealna) i Citroena C3 :?:
Tak jeszcze dodając do reklamy KinderBueno mój brat nazwał to (mniej więcej) "Patrz, ona jeść nawet nie umie" podczas ostatniej sceny reklamy.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 16 paź 2005, 16:54

PiDi pisze:Heyah od czasu wajchy miała fajne reklamy, ale ten gościu od 11 palców wszystko .....ekhm...zepsuł
Mi się ta reklama strasznie podoba, chyba jest PiDi nie zrozumiałeś do końca :wink: Do tego świtna jest reklama LOTTO z tym kulami. Już były chyba trzy. W pierwszej kula mówiła do drugiej, że Przeminęło Z Wiatrem jest oparte na kuli, bo akcja się toczy, losy się toczą...
W drugiej jedna kula przeżyła śmierć kliniczną. I opowiadała, że slyszał głos 'Dwadzieścia dwaaa! Dwadzięciadwaaa!', a w trzeciej nie pamiętam co było.

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 16 paź 2005, 17:00

a w trzeciej nie pamiętam co było.
Że cierpią za miliony sobie kulki opowiadały...Być może Johnny'ego nie zaczaiłem tak jak trzeba, możliwe to całkiem jest.

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 16 paź 2005, 17:18

Reklamy juz od dawna przestaly na mnie oddzialywać, gdy je tylko zobacze je w tv to od razu biorę pilot do lapy. Bo ile to moze byc tch najlepszych proszkow do prania, wszystkie to jedno i to samo badziewie.
PiDi pisze:Heyah od czasu wajchy miała fajne reklamy, ale ten gościu od 11 palców wszystko .....ekhm...zepsuł
eee tam, ta reklama poprostu wymiata, jest geniealnie zrobiona . Na dodatek udzial w niej prowadzacego Szanse na sukces (Manna chyba:P) dodala jej realizmu, przez moment myslalem, że ktos taki rzeczywiscie mogl istnieć, jednak szybko sobie uswiadomilem, ze "zwykly chlopak z podlasia" to tylko wymysl specow od reklamy :(

Ktoś tu wspomniał też o "lubieniu" reklamy po jej muzyce...
u mnie jest, ze nawet reklama moze byc badziewna, a muzyke ma fajna to wole sobie sciagnac sama mp3, zebym nie musial ogladac daremnej reklamy np kinder beuno
PiDi pisze:Czy zna ktoś tytuły piosenek z reklamy Heinekena (reklama jest po prostu idealna)
http://rapidshare.de/files/4992446/Simp ... Freaky_Fri day_Soundtrack_.mp3.html

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 16 paź 2005, 17:19

kupa69 pisze:http://rapidshare.de/files/4992446/Simp ... Freaky_Fri day_Soundtrack_.mp3.html
Ale kupa, nie działa :?

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 16 paź 2005, 19:16

Ale kupa, nie działa
A to tylko dlatego, że link nie jest w całości zaznaczony, popraw to kupa...A jeśli chodzi o realność Johnny'ego to też na początak myślałem że był taki jakiś geniusz muzyki o jedenastu palcach, gdy to zobaczyłem (dopiero teraz zaczaiłem, co wy w tej reklamie widzicie)na początku...Ten zwykły chłopak z Podlasia załatwia wszystko :lol:

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 16 paź 2005, 22:14

PiDi pisze:Tak jeszcze dodając do reklamy KinderBueno mój brat nazwał to (mniej więcej) "Patrz, ona jeść nawet nie umie" podczas ostatniej sceny reklamy.
Oj ja bym ją chętnie nauczył jeść... 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”