Torrent, DC++, programy do ściągania plików - Strona 6

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 12 paź 2005, 21:51

Uchi_ pisze:Ja masę plików ściągam z DC++.Moja sieć jest bardzo rozbudowana, m.in. Wrocław i trudno sobie czegoś nie znaleść :wink:.Jeżeli zawiedzie mnie, to ściągam z eMuli bądź eDonkeya - zależy, kiedy szybciej znajdzie plik.Oprócz tego używam Shareaza.Szkoda, bo moja sieć chyba zablokowała mi BearShare, albo nie umiem tego ustawić :? .Wątpie, bo coś kiedyś wspominał o tym, że jest blokada.Jeżeli ściągam gry, bądź filmy albo aplikacje z warezów to używam FlashFXP.Do tego dochodzi FlashGet, ale tylko duże pili, bo łatwiej jest kontrolować to.Jeżeli zaś chodzi o torrenty, to nie mogę złego słowa powiedzieć o BitTorrencie.Ogólnie rzecz biorąc, mam dobrze zaspokojony proces ściągania wszystkich plików z neta ;].
Dobre... masz aktywne wszystki inne programy P2P a BearShare nie ? Zapewniam Cie, że powinno Ci śmigać raz dwa :D To nie jest wina portów :D
coco pisze:brawo za madra decyzje ale tak jak juz mówiłem duzo mniejsza baza danych niz w emule
Spoko.. tylko, że nie widze powodu dla którego miałbym instalować e-mule.
1. Duża ilość marnowanej pamięci
2. Wszystko czego szukałem znalazłem w BearShare, wiec większej bazy dacnych nie potrzebuje :D

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 12 paź 2005, 22:01

Mazurek pisze:Spoko.. tylko, że nie widze powodu dla którego miałbym instalować e-mule.
1. Duża ilość marnowanej pamięci
2. Wszystko czego szukałem znalazłem w BearShare, wiec większej bazy dacnych nie potrzebuje
no to tak jesli ty nie sciagasz z p2p wiecej jak 10 Mb to nie potrzebne ci emule ale jak dla mnie (maniak filmów) hehe to na bearsharze nie zawsze jest to co mnie interesuje a na emule jest tylko ze ten program jest dziwny nie zawsze sciaga szybko filmu to ja na nim jeszcze nie sciagłem natomiast teledyski to 5-10 minut i sciagniete :wink: ale i tak stawiam na bearshare'a :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 12 paź 2005, 22:04

Dobre... masz aktywne wszystki inne programy P2P a BearShare nie ? Zapewniam Cie, że powinno Ci śmigać raz dwa To nie jest wina portów

Właśnie sam nigdy tego nie sprawdzałem, okazało się, że musiałem pozmieniać w opcjach połączenia :oops: .W sumie nigdy nie było mi potrzebne, ale widzę, że ten program jest obok DC++ najlepszy z tych, których korzystam.Masz rację, to nie była wina portów, ale co fakt - okazało się, że kiedyś moja sieć miała zablokowane programy typu peer to peer, ale na szczęście je odblokowali :).Pzdr.

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 17 paź 2005, 22:53

Czy ktos wogole mogłby mi wyjasnić na jakiej zasadzie ścią ga sie pliki w postaci Torrenta? Jakich potrzebuje programów itp. Zaciekawiły mnie torrenty ylko nie wiem od czego zacząc, bo przez osiołka tak wolno się ściąga że ja .....

Z góry dzięki :D

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 17 paź 2005, 23:01

Couter25 pisze:Czy ktos wogole mogłby mi wyjasnić na jakiej zasadzie ścią ga sie pliki w postaci Torrenta? Jakich potrzebuje programów itp. Zaciekawiły mnie torrenty ylko nie wiem od czego zacząc, bo przez osiołka tak wolno się ściąga że ja .....

Z góry dzięki :D
zainstaluj sobie program azureus tu masz linka
http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=711&t=46

a tutaj masz fajną stronke i po polsku

http://www.torrent.net.pl/

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 17 paź 2005, 23:01

Couter25 pisze:Czy ktos wogole mogłby mi wyjasnić na jakiej zasadzie ścią ga sie pliki w postaci Torrenta? Jakich potrzebuje programów itp. Zaciekawiły mnie torrenty ylko nie wiem od czego zacząc, bo przez osiołka tak wolno się ściąga że ja .....

Z góry dzięki

Korzystaj z BitCometa.Tutaj masz link

Jak zassasz sobie ten programik to wchodzisz na stronki typu :

http://thepiratebay.org
www.torrentreactor.net
www.torrentazos.com
www.torrent.net.pl
www.mininova.org

I szukasz sobie pliku, np. filmu, którego chcesz oglądnąć.Ściągasz plik torrent (wielkość ok. 0,5 mb).Gdy się już ściągnie, wchodzisz w niego, a on automatycznie przenosi Cię do programu (BT) i wybierasz miejsce, gdzie ma Ci zapisać właściwy plik.Potem już zaczyna się ssanie ( :lol: ) i czekasz na film.Trudne na pewno nie jest, musisz się trochę oszlifować w tym.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 paź 2005, 14:40

Da się to jakoś podkręcić? Bo mi się ściąga 1kb/s (chlip)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 18 paź 2005, 14:48

Diamen23 pisze:Da się to jakoś podkręcić? Bo mi się ściąga 1kb/s (chlip)

Da, ale to zależy, ile osób ma plik udostępniony w sieci.Im więcej, tym szybszy transfer, a plik, który ma jedna osoba będzie się ściągał długo.Jeżeli ściągasz stare filmy czy cuś mało popularnego, będzie szło trochę dłużej.

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 18 paź 2005, 15:11

Diamen23 pisze:Da się to jakoś podkręcić? Bo mi się ściąga 1kb/s (chlip)
Hehe - ja mam 520 kb/sek :)
Przez dzionek idzie tego wytargać że hoho ....

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 paź 2005, 15:13

strasznie źle mi ostatnio net działa. 6 godz. się ściąga i jest 1.7%. :cry:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 18 paź 2005, 15:26

Diamen23 pisze:strasznie źle mi ostatnio net działa. 6 godz. się ściąga i jest 1.7%.

Najlepsze transfery są zawsze w nocy :twisted: .Nie bój nic, najważniejsze, że ściąga :).Poczekasz te pare godzin później.A ściągasz coś dużego ?

Juras, jaki masz NET ?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 paź 2005, 15:36

1.47gb (Total Club Manager 2005)

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 18 paź 2005, 15:39

sprawdz ile masz zrodel, jak masz duzo, to musi sciagac szybko, po prostu musi. jezeli idzie jak krew z nosa to zmien klienta, czesto dziala, ewentualnie mozesz byc za natem, ale jeden klient tez sobie z tym radzi bez problemu.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 21 paź 2005, 18:02

Mam problem , mianowicie po ściągnięciu 73% pokazuje mi 0kb/s przez kilka godzin. Nie wiem co się dzieje. Zmarnowałem na razie na ściąganie grubo ponad 30g. i chciałbym wiedzieć czy to normalna sytuacja czy mam już sobie dać spokój.

Awatar użytkownika
M.T.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M.T. » 27 paź 2005, 20:31

RoRo pisze:Jak juz jestes na gazie to moze daloby sie cos znaleźć z dodatkow do The Sims ?? Jakbys sie natknal na cos takeigo jak Zwierzaki, Gwiazda, Randka, Wakacje itd to prosze, daj znac Wink
Znalazłem narazie tylko sims nocne życie i university a oto linki :
Nocne życie:

http://livetorrents.com/torrents/f1e7aa ... f03bcc60fe

Na studiach:
http://livetorrents.com/torrents/a4cdb7 ... f4ca76bc6f

Jak coś jeszcze znajde to wrzuce.
Miłego grania.Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”