Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 3205

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2351

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 22 kwie 2019, 10:58

Delpiero14 pisze:
22 kwie 2019, 10:51
cloner pisze:
22 kwie 2019, 10:40
Pewnie gdyby nie transfer Ronaldo to Juve miałoby hajs na inny transfer, troszkę tańszy i ten grajek również mógłby wyciągnąć mecz z Atletico na luzie.
Problem w tym, że to jest właśnie to co League powtarza jak mantrę od wczoraj a mianowicie "To jest tylko Gdybanie"

tylko ze dokladnie takim samym gdybaniem jest pisanie, ze bez ronaldo juve polecialoby juz z atletico, tak jakby pod jego nieobecnosc graliby w dziesiatke i dosrodkowywywali do nikogo. jakos bez ronaldo juventus radzil sobie i z takimi, i z lepszymi rywalami w porpzednich sezonach. wrzucilem dokladne dane porownujace wyniki bramkowe z ostatnich dwoch sezonow ligowych, czy wlasnie fazy pucharowej lm, zeby pokazac, ze ustawienie calej druzyny pod ronaldo przynioslo odwrotny skutek od zamierzonego - juventus calosciowo strzela bramek mniej (i to jest fakt, a nie gdybanie), a dla rywali jest bardziej przewidywalny bo calosc ofensywy skupila sie wokol jednego pilkarza (jezeli nie fakt, to mysle dosc racjonalna opinia po obejrzeniu, jakie problemy ze stwarzaniem sytuacji mial w tym sezonie juventus)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 22 kwie 2019, 11:02

moody90 pisze:
22 kwie 2019, 10:58
tylko ze dokladnie takim samym gdybaniem jest pisanie, ze bez ronaldo juve polecialoby juz z atletico,
[k****]. Dyskutujesz z obiektywnymi faktami w postaci dyspozycji zespolu w tym dwumeczu i nazywasz je gdybaniem?

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 22 kwie 2019, 11:06

czesto uzywasz slowa 'obiektywizm' jak na goscia, ktory go kompletnie nie rozumie

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2428

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 22 kwie 2019, 11:08

piotrcies pisze:
22 kwie 2019, 10:55
League pisze:
22 kwie 2019, 10:48
Mam prawo mieć zdanie że wolałbym inne okienko transferowe w zeszłe lato ale nie napisałem że Ronaldo to zły transfer.
Owszem, masz prawo, tak samo jak każdy ma prawo uważać, że transfer zły nie jest, przy czym każdą argumentację drugiej strony zbijasz "nie o to mi chodzi", "czytaj ze zrozumieniem" itd. Ty ocenę transferu Ronaldo uniezależniasz od gry Ronaldo, reszta to robi, ale ty ciągle każesz ten aspekt pomijać, żeby wyszło na twoje.
wcale nie chodzi mi by wyszło na moje, po prostu ja uważam że zespół sportowo nie zyskał bo jest gorsza gra i gorsze wyniki a nie pisze że to wina Ronaldo. Po prostu mam swoją wizję że gdyby wzmocnić pozycje które najbardziej wymagały wzmocnienia sportowo byłaby wg mnie wieksza szansa na lepsze wyniki ale zrozumiałe jest , że jak się trafiła okazja ściągnięcia jednego z dwóch najlepszych graczy świata to trzeba skorzystać, wspominałem żee marketingowo zyski są, a sportowo Juventus moze zyskać z kilku powodów, choćby więcej graczy może chcieć grać w juventusie by zagrać razem z Ronaldo.Juventus więcej z nim znaczy.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 22 kwie 2019, 11:36

moody90 pisze:
22 kwie 2019, 11:06
czesto uzywasz slowa 'obiektywizm' jak na goscia, ktory go kompletnie nie rozumie
Skoro uwazasz, ze dwumecz z Atletico nie jest obiektywnym materialem poznawczym i piszesz to:
moody90 pisze:
jakos bez ronaldo juventus radzil sobie i z takimi, i z lepszymi
ignorujac fakt, ze Juve Allegrego bez Ronaldo w skladzie gralo juz z Atletico Simeone i w "grupowym" dwumeczu i przegralo w nimi 1-0. Oba mecze charakteryzowaly sie znikoma iloscia okazji do zdobycia goli przez ekipe Maxa, ale wedlug twej teorii to Juve dopiero w tym sezonie po transferze Ronaldo ma problem ze stwarzaniem okazji i jest
moody90 pisze:
dla rywali (...) bardziej przewidywalny bo calosc ofensywy skupila sie wokol jednego pilkarza
Cuda na kiju. Brak obiektywizmu z mojej strony. :brawo:
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2019, 12:01 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 22 kwie 2019, 11:55

ale ja kolejny raz powtorze, ze swoja opinie nie opieram na jednym dwumeczu, bo to bylaby zdecydowanie zbyt mala probka danych. tylko problem (nie moj) jest taki, ze sytuacji brakowalo nie tylko z atletico, ale rowniez z ajaxem ktory juz w przeciwienstwie do hiszpanow w defensywie gra dosc radosna pileczke, w pucharze o ile pamietam byl wpierdol do zera z ronaldo na boisku, w lidze srednia bramkowa juve tez spadla zamiast sie podniesc, ale o tym juz pisalem. krotko mowiac jak na moje oko z ofensywa juve jest gorzej doslownie w kazdych rozgrywkach. czy to jest wystarczajacy dla ciebie material badawczy, zeby stwierdzic, ze cos tu jednak nie pyklo?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 22 kwie 2019, 12:04

Dam ci wieksza probke.

Juventusowi Maxa nie dolega "granie na Ronaldo" (3 bramki dajace awans z Atletico, 2 bramki z Ajaxem pozwalajace myslec o awansie) tak samo jak w przeszlosci nie dolegalo "granie na Igle", "granie na Mario" czy "granie na ustawionego na linii 16-stki Dybale". Spojrz na ilosc kontuzji odniesionych na treningach przed waznymi meczami. Zauwaz ile meczow Juve gra z wysoka intesywniscia w przciagu sezonu w LM - jeden: rewanz z Bayernem w 2016, pierwszy mecz z Barca w 1/4 w 2017, rewanz w 1/4 z Realem, rewazn z Atletico w 1/8 w 2019. Gdy ten zespol biegal to stwarzal okazje, strzelal gole i robil wyniki. Gdy przestawal zaczynaly sie schody. Tu jest pies pogrzebany, bo LM to przede wszystkim przygotowanie kondycyjne. Juz rok temu Juve miao ogromny problem z Totkami, ktore nas miazdzyly silowo, a jedne Sissoko zdominowal fizycznie cala pomoc Juve na Wembley.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 22 kwie 2019, 12:47

masz jakiekolwiek dane popierajace to stwierdzenie, ze biegacie tylko w wysoko wygranych meczach? bo jak dla mnie brzmi mi to jak dorabianie teorii

powiem wiecej - liczby pokazuja, ze taki pjanic jest zdecydowanie najwiecej biegajacym gosciem w calej edycji lm, matuidi tez w czolowce, wiec gadka o kondycji niezbyt trafiona. zwlaszcza, ze malo kto w europie ma taki komfort na wiosne, ze przed liga mistrzow moze grac rezerwami w rozstrzygnietej juz lidze jak wy

myli ci sie chec do biegania z nastawieniem taktycznym, bo to po prostu pomysl allegriego zeby wyczekiwac rywali na wlasnej polowie i punktowac, a do huraganowych atakow daje sie zmuszac tylko kiedy trzeba odrabiac kilkubramkowe straty. po tym sezonie jestescie sfrustrowani i pewnie czesc by maxa nawet wyjebala, ale moim zdaniem to bardzo dobry gosc na puchary

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 22 kwie 2019, 13:19

To zadna teoria. Wszystko widac jak na dloni i wystrczy obejrzec wskazane przeze mnie mecze. Owszem mozna robic po prawie 12km jak Pjanic albo 11km jak Pirlo poruszajac sie w jednym tempie i to przy odpowiedniej taktyce zakladajacej obrone wyniku przyniesie efekt, co Juve Maxa udowodnili nie raz (np. 0-0 z Barca na Camp Nou w 2017), ale zeby dominowac, prowadzic gre, stwarzac sytuacje to potrzeba wiekszej intesywnosci w tym bieganiu i tu jest lezy problem. Juve tej intesywnosci brakuje. Z Ajaxem w rewanzu Juve tez ilosciowo przebieglo nie malo, bo 108km, ale jednak o 2km mniej niz goscie, a po 30 minutach, bo tyle ekipa Maxa wytrzymala na wysokiej intensywnosci, bylo juz jasne, ktora druzyna ma nogi z olowiu, a ktora bedzie cisnac do konca meczu. No chyba, ze twierdzisz, iz po 1-1 z 32 minuty:
moody90 pisze:
22 kwie 2019, 12:47
myli ci sie chec do biegania z nastawieniem taktycznym, bo to po prostu pomysl allegriego zeby wyczekiwac rywali na wlasnej polowie i punktowac
i taki byl po prostu plan, aby bronic 1-1 u siebie widzac, ze goscie maja najwieksze problemy gdy sie na nich siedzi. :D

I co z kontuzjami? Niezgrabnie przemilczamy temat? Przed meczem Amsterdamie wypada Chiellini, a przed rewanzem Mandzukic. Przyklady mozna mnozyc siegajac pamiecia do sezonow wczesniejszych poczawszy od 2016 roku i potyczek z Bayernem gdzie w rewanzu musial grac Hernanes. I to wszystko w sytuacji gdy:
moody90 pisze:
22 kwie 2019, 12:47
malo kto w europie ma taki komfort na wiosne, ze przed liga mistrzow moze grac rezerwami w rozstrzygnietej juz lidze jak wy.
Jest to zatem dzielem przypadku - kolejny juz raz - czy moze metody trenigowe Maxa zawodza? Tu posluze sie kolejnym przykladem. Sezon 14/15 rozpoczelismy wedle planu przygotowan sporzadzonego przez Conte. Max po zastapieniu Antonio w okresie przygotowawczym zdecydowal sie nic nie zmieniac, a w ciagu sezonu zmieniac jak na najmniej zeby nie zaburzyc rytmu, stylu i intensywnosci treningu, do ktorego druzyna byla przyzwyczajona, co sam pozniej przyznal. Efekt - najmniej kontuzji w historii pracy Maxa w Juve. Kolejny sezon to juz przejscie w pelni na metody treningowe Allegrego, co zaowocowalo kontuzjami od kopa, ktore w polaczeniu ze zmianami kadrowymi daly fatalny start w lidze jesienia.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 22 kwie 2019, 15:14

Juventus niestety (ok, stety) padł ofiarą marazmu Serie A. W lidze niemal wszystko przychodzi łatwo, rywale często wręcz pomagają w osiąganiu dobrych wyników. Tu czerwień, tam samobój, jeszcze gdzie indziej idiotyczna zagranie obrońcy lub komiczna postawa całego bloku defensywy. Nie umniejszam, stwierdzam jak jest. Przychodzi LM i jest problem bo nikt nie chce się kłaniać, nikt nie oddaje pola. A Allegri okazuje się być ignorantem, bo to on zaszczepił drużynie tą zgubną filozofię i piłkarze wciąż wierzą że co by się nie stało i tak spadną na cztery łapy. Druga sprawa, kontuzje o których szeroko już się tu wielu rozpisało. Ja jednak chciałbym zwrócić uwagę na fakt że w kluczowym momencie sezonu posypali się gracze po 30-tce którzy nie wytrzymują trudów sezonu bo zdrowie już nie te. Wskazywałem na starzejącą się kadrę już przed sezonem, nikt nie robił sobie z tego problemu. No cóż.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 22 kwie 2019, 19:55

Oho już nam Coutinho przypisują...ciekawe kto następny....dawać gruby hajs na Varana i klauzulę za Manolasa. Jednego Kozaka do pomocy i gramy dalej

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 kwie 2019, 19:59

W sobotę była koronacja? Oglądałem mecz na tablecie i nie widziałem końcówki

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 22 kwie 2019, 20:47

Nie było

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 22 kwie 2019, 21:34

Manolas? Jestem bardzo na tak! Do tego jakis mlody na doczepke i temat wzmocnien srodka obrony mozna zamykac.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2129

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 22 kwie 2019, 22:18

Ta cała dyskusja o transferze Ronaldo jest totalnie zbędna.
Juventus ma w teorii jedną z najlepszych ofensyw w historii klubu (Ronaldo, Dybala, Mandzukic, Cuadrado, Costa, Bernardeschi, Pjanic, ofensywne boki obrony + wbił się jeszcze młodziutki Kean). Ta ofensywa zostala w drugiej połowie sezonu kompletnie wykastrowana. I ta ofensywa w dwóch kolejnych meczach przez pierwsze połowy nie potrafiła oddać żadnego strzału, nawet niecelnego.
Nie ma sensu się rozwodzić z perspektywy czasu czy lepiej było zamiast Ronaldo kupić dwóch innych graczy. Nie patrząc na poprzednie sezony.
Logika podpowiada, że trener miałby zwyczajnie innych zawodników do wykastrowania i nie skończyłoby się wcale lepiej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”