Elche Cf (zbiorczy) - Strona 4

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 17 paź 2005, 10:44

Każdego kibica w Polsce cieszy chyba dobra dyspozycja Franka... ciesze się jak również i Wy, że w końcu się zaaklimatyzował i że zaczyna strzelać bramki dla Elche. Pomimo niemłodego już wieku (31 lat) pokazuje, że potrafi grać w piłke, niekoniecznie siłowo ale z wykorzystaniem sprytu. Mam nadzieje, że pod koniec sezonu jego zespół awansuje do 1 ligi i będziemy mogli go podziwiać w akcji np przeciwko obronie Realu czy Barcelony :lol: 8)

Ave

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 17 paź 2005, 11:49

Roomeczek pisze:Każdego kibica w Polsce cieszy chyba dobra dyspozycja Franka... ciesze się jak również i Wy,

Janasa (no i clonera) nie cieszy, bo nie bedzie mogl ogladac swojego ulubienca Rasiaka na boisku. Choc kto wie, moze Janas zmieni taktyke na 3-4-3, tylko zeby wystawic Grzesia.

Jak bylem na zebraniu Radia Maryja, to moje moherowe kolezanki, mowily mi ze Janas ponoc podpisal kontrakty reklamowe z wielka stolarnia warszawska, lasem panstwowym, no i z Ziołpexem (producent wafelkow 'Grzeski'), tak wiec nie mowcie ze nikt nie korzysta na wystawieniu polskiego Trezegueta (swoja droga samochod 'Warszawa' to byl polski Ford, proprcja ta sama). Bronia (pozdrawiam :) ) mowila cos jeszcze o przypuszczalny protestach ekologow, gdyby tylko Janas odwazyl sie nie powolac Rasiaka, ale nie dokonczyla swoich przypuszczen, bo ojciec przelozny wszedl na sale, no i zapadla cisza.

Ciekawe czy polska reprezenatacje bierze do Niemiec jakies srodki przeciw-kornikowe.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 17 paź 2005, 14:00

Wspaniała kontrola piłki i szybkość Grześka powinien wykorzystać Janosik i wstawić Rasiaka na lewej/prawej obronie. :) Wtedy zwolniłoby się miejsce dla Frankowskiego. A swoją drogą jestem b.zadowolony z dyspozycji Franka i myślę , że z taką grę o tyle nie będzie siebie promować (jest już za stary) , co będzie promować innych Polaków , dzięki czemu być może będziemy mieć swoich rodaków w Hiszpani.

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 20 paź 2005, 11:27

Najbliższa kolejka...

Santo Domingo: Ejido - Malaga "B"
Martinez Valero: Elche - Nastic
Heliodoro R. L: Tenerife - Hercules
El Molinon: Sporting - Xerez
Jose Zorrilla: Valladolid - Numancia
Ipurua: Eibar - Castellon
La Condomina: Murcia - Albacete
C. de Valencia: Levante - Real M "B"
A Malata: Ferrol - Recreativo
F.A. Carrasco: Lorca - Almeria
Camp d'Esports: Lleida - C.Murcia

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 21 paź 2005, 20:26

Ja gdzieś słyszałem że Elche FC już "walczy" o Franka z PZPN'em. Podobno któreś zgrupowanie reprezentacji (chyba przed Mundialem) koliduje z 2 czy 3 ostatnimi kolejkami Secunda Division. A prezes hiszpańskiego drugoligowca proszą\pytają czy Franek może zostać i dokończyć sezon.. Według mnie powinien gdyż z tym klubem może nawet wejść do Primera Division. A pare dni w Reprezentacji nic mu nie da.. Na treningach w klubie i w reprezentacji i tak robił by porównywalne rzeczy i trningi.
Poprostu Franek już tam wyrobił sobie opinie :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 paź 2005, 20:32

Dombroś pisze:Ja gdzieś słyszałem że Elche FC już "walczy" o Franka z PZPN'em.
wszyscy słyszeli
Dombroś pisze:Podobno któreś zgrupowanie reprezentacji (chyba przed Mundialem)
na pewno przed mundialem
Dombroś pisze:koliduje z 2 czy 3 ostatnimi kolejkami Secunda Division
a teraz cię zaskoczę - z 6 kolejkami :shock:
Dombroś pisze:Według mnie powinien gdyż z tym klubem może nawet wejść do Primera Division. A pare dni w Reprezentacji nic mu nie da..
:shock: I każdy będzie siedział w klubie zamiast się przygotowywac do mistrzostw. Taka sama sytuacja jest z Kosowskim [który na bank tez pojedzie do Niemiec] a gra w Championship League - też kilka kolejek musiałby opuścić.
Z tego co mówił Listkiewicz - nie puszczą nikogo ze zgrupowania i bardzo dobrze. Nie po to największe ligi zmieniały terminarze, żeby pikarze grali do samych mistrzostw w ligach. jak wszyscy to wszyscy.

Awatar użytkownika
TaDzik.pl
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TaDzik.pl » 22 paź 2005, 10:36

Ja mysle ze Franek powinien pojsc do duzo lepszego kluby a nie do
II ligowego Hiszpanskiego ale mam nadzieje ze przejscie do
Premiera Division moze go zauwaza :D

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 22 paź 2005, 11:17

Ja mysle ze Franek powinien pojsc do duzo lepszego kluby a nie do
II ligowego Hiszpanskiego ale mam nadzieje ze przejscie do
Premiera Division moze go zauwaza

Weż stary może przestań już pisać na forum lepiej co.....??
Ile ty masz lat 10 cz 11 :evil: . Piszesz takie głupoty że bania mała :rotfl:
Ciekawe jak 31 letni zawodnik mógł przebuerać w ofertach... Franek jest dobry owszem ale Secunda Division nie jest taka zła ... Przechodząc tam pokazał że ma ambicje.
A twoje głupie posty skwituję jednym emotem :ban:
Ty gówniarzu z niedorozwinęciemu mózgiem wynoś się z tego forum bo denerwujesz ludzi tmi swoimi 10-cio słownymi postami.Jestś nabikacz

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 22 paź 2005, 11:45

Dombroś pisze:Weż stary może przestań już pisać na forum lepiej co.....??
No wlasnie, moze lepiej przestan...
Dombroś pisze:Ile ty masz lat 10 cz 11
No tak, Ty masz cale 14 :lol: oj dorosly, zniszcz go, jest tylko malolatem, nie to co ty - stary wyjadacz :lol:
Dombroś pisze:Piszesz takie głupoty że bania mała
To juz wiesz, co czuje 90% forum czytajac Twoje posty.
Dombroś pisze:Ciekawe jak 31 letni zawodnik mógł przebuerać w ofertach...
Jako krol strzelcow ligi (polskiej bo polskiej ale zawsze), czolowy strzelec eliminacji, czolowy strzelec druzyny, ktora zakwalifikowala sie do MŚ... az dziwne, ze w ogole sie ktos zglosil... nie sadzisz? :>
Dombroś pisze:Przechodząc tam pokazał że ma ambicje.
Po co komentowac. Niech wystaczy - :rotfl: i jeszcze jedno: "Franek, Franek sprzedawca firanek", czy jakos tak to bylo.
Dombroś pisze:A twoje głupie posty skwituję jednym emotem :ban:
Twoje mozna kilkoma. Np. :angry2: albo :olaboga: lub :pray: ewentualnie :hardkor2: chociaz czasem jest smiesznie wiec :rotfl2:
Dombroś pisze:Ty gówniarzu z niedorozwinęciemu mózgiem wynoś się z tego forum bo denerwujesz ludzi tmi swoimi 10-cio słownymi postami.Jestś nabikacz
Proponuje baranka o sciane. oczywiscie z rozbiegu :?

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 23 paź 2005, 13:21

Wczoraj Elche pokonało Nastic 1-0. Bramka: Alberto w 41 minucie spotkania. :)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 23 paź 2005, 17:58

STRUMYK pisze:Wczoraj Elche pokonało Nastic 1-0. Bramka: Alberto w 41 minucie spotkania. :)
To prawda, Elche zagralo bardzo dobre spotkanie, zwlaszcza w pierwszej polowie. Od poczatku meczu zmusili pilkarzy Nasticu do gry w obronie. Pozatym jeden z najlepszych pilkarzy Nesticu, czyli Martínez zostal skontuzjowany i bedzie musial palzowac przez 6 miesiecy. W 41 minucie po golu Alberta Elche objelo prowadzienie i udalo im sie utrzymac ten korzystny wynik. Frankowski gral od poczatku i zostal zmieniony w 79 minucie za Raula Martina.

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 23 paź 2005, 21:14

I Elche już jest 5.

Tabela:
1 Murcia 9 20 ptos
2 Xerez 9 20
3 Recre 9 17
4 Valladolid 9 17
5 Elche 9 16

Na razie jest dobrze dla Elche. Typuję dziś do spadku CD Castellon.
Choć kto wie? :)

Mam pytanie:
Gdzie można znaleźć fotki stadionów Lorca Deportiva i Real Madrid B?

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 23 paź 2005, 21:30

STRUMYK pisze:Tabela:
1 Murcia 9 20 ptos
2 Xerez 9 20
3 Recre 9 17
4 Valladolid 9 17
5 Elche 9 16

Z tego co napisałeś to jedyny klub z tej piątki którego nie znam to trzeci zespół a mianowicie Recre ( i chyba ta drużyna zajszybciej odpadnie z tej czołowej 5). Strumyk czy w Secunda Division jest tak jak w innych (niektórych) II ligowych ligach??
Cyzli że pierwszy 3 zespoły awansują a cztery następne walczą w barażach??

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 24 paź 2005, 0:48

Ligę tę obserwuję już od dość dawna odkąd zacząłem się interesować ligami w Hiszpanii. Według mnie sezon jest morderczy, ponieważ trzeba rozegrać 42 mecze mistrzowskie (21x2). Punkty (3-1-0). Awans do Primery: 3 najlepsze ekipy na końcu sezonu (z wyłączeniem drużyn rezerw, w tym wypadku Malaga B oraz Real Madrid Castilla). Spadek do Segunda Division B to boleść dla 4 ostatnich drużyn na koniec rozgrywek (w tym roku spadły Cordoba, Terrassa, Pontevedra i Salamanca). Nie ma żadnych baraży, choć moim skromnym zdaniem 4 drużyna Segunda Div. mogłaby zagrać z 17 ekipą z Primera :). Ale i tak nie jest źle.

Jeśli chodzi o RC "Recre"ativo de Huelva... no cóż... Jest to ciekawa drużyna. Ma ładny stadion o nazwie "Nuevo Colombino". Raczej dobrze tam szkolą młodzież. I jest to klub już dość stary, założony jeszcze w XIX wieku. Parę lat temu grali w 1 lidze. Dotarli nawet do finału Copa del Rey rozgrywanego wówczas w Elche na Martinez Valero. Nawet tamten mecz oglądałem :).

Na razie nie można mówić, że jakaś drużyna nie nadaje się do awansu. Jeszcze trzeba poczekać z 2 miesiące. W zeszłym sezonie walka była do samego końca. Wtedy Celta, Alaves, Cadiz, Recreativo i Eibar walczyły o 3 miejsca dość zacięcie. Najlepsze było wówczas to, że Cadiz musial walczyć o awans ze swoim odwiecznym rywalem z Jerez de la Frontera czyli z Xerez CD. Był nawet moment, że denerwowałem się na Celtę że mogliby wówczas coś spieprzyć, ale udało im sie awansować :):).

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 24 paź 2005, 12:20

a mianowicie Recre ( i chyba ta drużyna zajszybciej odpadnie z tej czołowej
Tego to ja bym nie powiedzial. Wg mnie obecnie w Segunda Division jest 8 druzyn ktore maja szanse na awans do Primera i miedzy nimi jest Recreativo. Oczywiscie ja kibicuje Tenerife, ktore wczoraj nieszczesnie zremisowalo 0:0.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”