Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 8021

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 maja 2019, 18:52

sickstick pisze:
27 maja 2019, 18:49
Interesuje mnie w jaki sposób DDK zwróciłby uwagę w busie komuś kto puścił śmierdzącego bąka. "Przepraszam czy mógłby pan wciągnąć tego bąka z powrotem" ? :mrgreen:
Po prostu kopnąłby go w tyłek, to chyba jasne :think:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 27 maja 2019, 18:52

sickstick pisze:
27 maja 2019, 18:49
Interesuje mnie w jaki sposób DDK zwróciłby uwagę w busie komuś kto puścił śmierdzącego bąka. "Przepraszam czy mógłby pan wciągnąć tego bąka z powrotem" ? :mrgreen:

pewnie w stylu Reda Formana :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 maja 2019, 19:13

Wróćmy do tego, że cała akcja działa się w innym kraju więc jak gość może ustalać własne zasady? Jeszcze pół biedy jakby miało to miejsce w naszym prawilnym kraju gdzie tolerancja jest zdecydowanie na niższym poziomie niż za granicą. W Hiszpanii pewnie wszyscy mieli to gdzieś oprócz kozaczków z Polski. I to jest słabe

Rozumiem, że ci co są anty muslimy jak pojadą do krajów arabskich to będą kopać każdego, który ma ciemniejszą skórę. Ja też homosiów toleruję jak się z tym nie obnoszą, ale w życiu bym nie pomyślał żeby kogoś za to skopać. Menelom uwagę zwróciłeś słownie, im nie mogliście? Czy bariera językowa was pokonała. Po angielsku raczej potrafisz mówić z racji wykształcenia

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 27 maja 2019, 19:16

futbolowa pisze:
27 maja 2019, 18:40
Ilka pisze:
27 maja 2019, 18:03
Zależy jak się obsciskuja. Serio nie mam ochoty patrzeć jak jakas para w publicznym miejscu się bzyka lub prawie bzyka.
No dobra, nie musisz mieć na to ochoty, jasna sprawa, ale czy to jest powód, żeby kogoś zaatakować fizycznie?
Akurat nie popieram ataku fizycznego w tym przypadku ;)

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 maja 2019, 20:12

DDK pisze:
27 maja 2019, 18:09
j1mmy pisze:
27 maja 2019, 17:41
Jakby ktoś się zastanawiał czemu jesteśmy odbierani jako homofobiczny i ultra konserwatywny kraj możecie mu wskazać tą dyskusję :>
A żże publicznien ie można się całowąc to rozumiem Kraków 2im Stambułem ?
Homofobiczny nie, bo fobia to strach, a ja się nie boję, tylko mnie to obrzydza ;) Ale konserwatywny? Jak najbardziej, uważam że to wielka chwała, że jesteśmy tak odbierani.
Nadal uważam, ze nie powinno się nadmiernie okazywać uczuć w miejscach publicznych. Jednak czym innym jest jakiś buziak, a czym innym obleśne lizanie się.
Analogiczną sytuacją jest palenie fajek i np. przystanek autobusowy. Jeśli ktoś robi to na przystanku, to jest to karane. Jeśli ktoś robi to 20m od przystanku i nie przeszkadza siedzacym tam ludziom to jest to w porządku.
Delpiero14 pisze:
27 maja 2019, 17:45
Potem się pytają dlaczego forum nie przybywa nowych użytkowników. Ktoś wejdzie, poczyta teksty pełne nietolerancji, agresji i nawoływaniu do nienawiści i spieprza jak najdalej stad. W sumie nie dziwie się, jak czytam takie rzeczy jak typ z politycznego przed chwila to sam mam ochotę zrobić detoks.
Czym jest tolerancja napisałem już w jednym z poprzednich postów, jest to mrzonka tych, co nie tolerują tych, co mają skrajnie inne od nich poglądy. Natomiast czy ja wiem, czy moje posty są pełne agresji? Raczej starałem się wyzbyć agresji z tych postów, a jedynie konstruktywnie przekazywać swoje poglądy. A o nawoływaniu do nienawiści to już w ogóle szkoda mówić ;)

Za wikipedią :

Homofobia (od: homoseksualizm i fobia[1]) – irracjonalny strach przed osobami orientacji homoseksualnej i homoseksualizmem; silna niechęć, uprzedzenia, do osób homoseksualnych, które mogą skutkować ich dyskryminacją lub/i prześladowaniem

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5279
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 maja 2019, 22:38

Tomusmc pisze:
27 maja 2019, 19:13
Wróćmy do tego, że cała akcja działa się w innym kraju więc jak gość może ustalać własne zasady? Jeszcze pół biedy jakby miało to miejsce w naszym prawilnym kraju gdzie tolerancja jest zdecydowanie na niższym poziomie niż za granicą. W Hiszpanii pewnie wszyscy mieli to gdzieś oprócz kozaczków z Polski. I to jest słabe

Rozumiem, że ci co są anty muslimy jak pojadą do krajów arabskich to będą kopać każdego, który ma ciemniejszą skórę. Ja też homosiów toleruję jak się z tym nie obnoszą, ale w życiu bym nie pomyślał żeby kogoś za to skopać. Menelom uwagę zwróciłeś słownie, im nie mogliście? Czy bariera językowa was pokonała. Po angielsku raczej potrafisz mówić z racji wykształcenia
Nie został skopany, już nie przesadzajmy. Pewnie minute później z powrotem byli w swoim namiętnym uścisku. Zwrócić uwagi sie nie dało, w klubie jest tak głośno, że jak chcesz z kimś porozmawiać to musisz wyjśc na zewnątrz. Co do angielskiego to zawsze była moja słaba strona, aczkolwiek Austriak, który u nas był siedział ze 2h i bardzo fajnie sie z nim gadało.
j1mmy pisze:
27 maja 2019, 20:12
DDK pisze:
27 maja 2019, 18:09
j1mmy pisze:
27 maja 2019, 17:41
Jakby ktoś się zastanawiał czemu jesteśmy odbierani jako homofobiczny i ultra konserwatywny kraj możecie mu wskazać tą dyskusję :>
A żże publicznien ie można się całowąc to rozumiem Kraków 2im Stambułem ?
Homofobiczny nie, bo fobia to strach, a ja się nie boję, tylko mnie to obrzydza ;) Ale konserwatywny? Jak najbardziej, uważam że to wielka chwała, że jesteśmy tak odbierani.
Nadal uważam, ze nie powinno się nadmiernie okazywać uczuć w miejscach publicznych. Jednak czym innym jest jakiś buziak, a czym innym obleśne lizanie się.
Analogiczną sytuacją jest palenie fajek i np. przystanek autobusowy. Jeśli ktoś robi to na przystanku, to jest to karane. Jeśli ktoś robi to 20m od przystanku i nie przeszkadza siedzacym tam ludziom to jest to w porządku.
Delpiero14 pisze:
27 maja 2019, 17:45
Potem się pytają dlaczego forum nie przybywa nowych użytkowników. Ktoś wejdzie, poczyta teksty pełne nietolerancji, agresji i nawoływaniu do nienawiści i spieprza jak najdalej stad. W sumie nie dziwie się, jak czytam takie rzeczy jak typ z politycznego przed chwila to sam mam ochotę zrobić detoks.
Czym jest tolerancja napisałem już w jednym z poprzednich postów, jest to mrzonka tych, co nie tolerują tych, co mają skrajnie inne od nich poglądy. Natomiast czy ja wiem, czy moje posty są pełne agresji? Raczej starałem się wyzbyć agresji z tych postów, a jedynie konstruktywnie przekazywać swoje poglądy. A o nawoływaniu do nienawiści to już w ogóle szkoda mówić ;)

Za wikipedią :

Homofobia (od: homoseksualizm i fobia[1]) – irracjonalny strach przed osobami orientacji homoseksualnej i homoseksualizmem; silna niechęć, uprzedzenia, do osób homoseksualnych, które mogą skutkować ich dyskryminacją lub/i prześladowaniem
Z jednej strony spoko, ale za SJP: fobia «chorobliwy lęk przed jakimiś przedmiotami lub sytuacjami»

Więc jakoś lekko się gryzą te tłumaczenia, bo ja żadnego lęku nie odczuwam.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 maja 2019, 22:46

tj ksenofobia wprost to strach przed obcymi a w powszechnym rozumieniu to niechęc czy też nienawiść do obcych

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8348

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 maja 2019, 22:47

DDK - jeśli jedziesz do jakiegoś kraju, zaprowadzasz własny porządek czy raczej dostosowujesz się do obyczajowości gospodarzy?

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 maja 2019, 23:03

Raczej staram się dostosowywać, ale czasami (np. pod wpływem alkoholu) nie wytrzymuję :)

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 27 maja 2019, 23:11

piotrcies pisze:
27 maja 2019, 18:12
Patrz Ilona - jak Kluchman pisał, że robisz z forum instagram, to wielce obrażona odpowiedziałaś, że jak się nie podoba, to nie musi wchodzić. Tak samo jest z całującymi się facetami - jak ci się nie podobają, to na nich nie patrzysz i po problemie.

Mnie się wiele rzeczy nie podoba na ulicach, ale póki ktoś nie łamie prawa, to moje poczucie estetyki zostawiam dla siebie.
Czemu ja mam ustępować? Dajmy na to siedzę sobie w parku na ławce i przysiada się do mnie dwóch facetów i zaczynają się całować... i co? I to ja mam się przesiąść, czy odwrocic wzrok, az łaskawie panowie skończą? Niby czemu?

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 27 maja 2019, 23:15

Bić pedałów zawsze i wszędzie. Kraj, porad dnia, pogoda nie mają znaczenia

wp//piotrcies

serio za takie coś? :lol2: chyba kogoś uraziłem

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 27 maja 2019, 23:19

Są pełnoletni...

Obrazek

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8348

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 maja 2019, 23:23

Ilka pisze:
27 maja 2019, 23:11
Czemu ja mam ustępować? Dajmy na to siedzę sobie w parku na ławce i przysiada się do mnie dwóch facetów i zaczynają się całować... i co? I to ja mam się przesiąść, czy odwrocic wzrok, az łaskawie panowie skończą? Niby czemu?
Podałaś najbardziej skrajny przykład. Tak samo można napisać o gościu, który usiądzie i puści głośno muzykę z telefonu czy zacznie np. głośno gadać przez telefon - to są po prostu niekulturalne zachowania i zwrócenie uwagi nie będzie tu niczym zdrożnym. Zresztą tak samo niekulturalne byłoby lizanie się pary hetero.

Ale jeśli wchodzisz do klubu i widzisz całujących się facetów - jeśli to ci przeszkadza, to wychodzisz albo nie zwracasz uwagi. Tak samo jak sobie przechodzisz i ktoś tam się trzyma za ręce czy całuje - też nie narusza twojej przestrzeni osobistej, więc można pójść dalej.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 maja 2019, 23:27

Jak ktos puszcza muzyke glosno to tez nie narusza Towjej przestrzeni osobistej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”