czeher pisze:Co do Kaczynskiego i Tuska to nie chce mi sie juz pisac oraz komentowac bo i tak wszystko kreci sie w kolo - tak mozna do nieskonczonosci
Mam trochę ugodowe zakończenie naszej dyskusji:
Pogadamy za 5 lat i podsumujemy!
Post Wyświetl pojedynczy post autor: adammo » 25 paź 2005, 19:07
czeher pisze:Co do Kaczynskiego i Tuska to nie chce mi sie juz pisac oraz komentowac bo i tak wszystko kreci sie w kolo - tak mozna do nieskonczonosci
adammo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 25 paź 2005, 21:22
czeher pisze:To po co te cale narzekania!!! ze ten jest zly a Tusk bylby lepszy jezeli i tak nie maja nic do powiedzenia
Panowie mam pewna mysl. byl kiedys taki czlowiek - Monteskiusz. jak pewnie wiecie, albo i nie, wymyslil (a w zasadzie stworzyl tylko podstawy) do takiej ciekawej rzeczy jak trojpodzial wladzy. chodzi w tym mniej wiecej o to, zeby kazda z wladz (ustawodawcza, wykonawcza, sadownicza - chociaz ta jest niejako poza) hamowaly sie nawzajem i wewnatrz siebie. w praktyce wyklucza to dyktature, totalitaryzm i takie dziwne sprawy.luk1208 pisze:kolejny raz sie kompromitujesz bo płaczesz ze Kaczynski zły, ze Tusk lepszy a potem mówisz ze prezydent nic nie ma do powiedzenie to w koncu jak uwazasz bo pomału sie gubisz w tych swoich wypowiedziach
Krzysztof Jarzyna

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 25 paź 2005, 21:47
veelden^ pisze: tam slyszalem wczesniej o Tusku. Byl bodajze Marszalkiem Senatu (poprawcie mnie jesli sie myle) i bral czynny udzial przy obalaniu rzadu Jana Olszewskiego, poniewaz jego ministrowie odwazyli sie stworzyc tzw. Liste Macierewicza, demaskujaca agentow SB. Teraz trzeba pomyslec - Czemu im tak na tym zalezalo?
luk1208 pisze: Powiedzcie mi wielcy sojusznicy Tuska jakie macie argumenty ze jak on byłby prezydentem to byłoby lepiej???
Ktoś tu chyba pytania nie zrozumiał. Miałeś przedstawić argumnety dlaczego Tusk, to dobry prezydent, a ty napisałeś dlaczego Kaczyński jest zły.Smithu pisze:- nie paktuje z Rydzykiem
- nie ma poparcia Leppera
- nie wyglada jak kaczka dziwaczka, a w koncu prezydent ma gowno do powiedzienia w tym kraju i ma po prostu dobrze wygladac, z lechem aleksandrem tak nie jest
- nie ma brata blizniaka ktorzy rozpieprza jeszcze bardziej ten kraj
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 25 paź 2005, 22:08
AgaD
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 25 paź 2005, 22:20
'Piotrek' pisze:Miałeś przedstawić argumnety dlaczego Tusk, to dobry prezydent
Agnieszka pisze:"Poparło go Radio Maryja." Co to w ogóle ma do rzeczy.
Glosowalem.Agnieszka pisze:którzy nie poszli głosować
Niestety i tu widac brak pojeciaAgnieszka pisze:Taki człowiek nie nadaje się na pewno na głowę państwa
Smithu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 paź 2005, 22:35
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 25 paź 2005, 22:44
Smithu pisze:'Piotrek' napisał:
Miałeś przedstawić argumnety dlaczego Tusk, to dobry prezydent
Tylko i wylacznie dlatego ze jest mniejszym zlem. To byla moja odpowiedz na pytanie juz wczesniej z reszta a te argumenty byly tylko by pokazac wieksze zlo.
Agnieszka napisał:
"Poparło go Radio Maryja." Co to w ogóle ma do rzeczy.
Ano np to ze stare badz tez nie tylko panie zaglosowaly na niego slyszac w radiu jaki to on fajny, albo dlatego ze uslyszaly ze tusk im pozabiera majatek albo ze jest ateista.
Agnieszka napisał:
którzy nie poszli głosować
Glosowalem.
Agnieszka napisał:
Taki człowiek nie nadaje się na pewno na głowę państwa
Niestety i tu widac brak pojecia
Uchi_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: adammo » 25 paź 2005, 23:19
pożyjemy, zobaczymy, ja jako mieszkaniec stolicy pana Kaczyńskiego, cieszę się, że już nie będzie prezydentem miasta, ale z kolei obawiam się co będzie z Polską...Agnieszka pisze:więc dobrze, że nie wygrał.
adammo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fearless » 26 paź 2005, 0:00
fearless
Post Wyświetl pojedynczy post autor: adammo » 26 paź 2005, 11:08
Cimoszewicz, heeh, największe zło.fearless pisze:Tusk to byłoby mniejsze zło. Prezydentem powinien być Cimoszewicz
niestety to dzieło większości Polakom się nie podobało!fearless pisze:"dzieło" Kwaśniewskiego...
Z tym się trzeba zgodzić...fearless pisze:Kaczyński jest i ant- niemiecki i anty- rosyjski. Niemieckie i Rosyjskie media już za wczasu stwierdziły, że stosunki między oboma krajami jeszcze bardziej się ochłodzą.
Warto wspomnieć o żonie, która nie potrafiła się nawet wypowiedzieć w studiu telewizyjnym i jej wyraz twoarzy podczas mowy przypominał mi przeżuwanie chomika...fearless pisze:Kaczyński nie ma nawet prezencji na prezydenta
adammo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 26 paź 2005, 15:08
Smithu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 26 paź 2005, 15:29
Wybacz, ale nie wiesz chyba sam jakie bzdury pleciesz. Osobiście nigdy nie postawiłbym na żadnego komucha oraz na człowieka, który jest oszustem (1. Cimoszewicz i jego zapomniane 200 tys. z akcji Orlenu, 2. Tusk i jego ślub kościelny przed wyborami - niby wielki ateista).fearless pisze:Prezydentem powinien być Cimoszewicz (gdyby nie zrezygnował pewnie byłby) lub Borowski.
Mefiu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fearless » 26 paź 2005, 15:39
fearless
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 paź 2005, 15:54
dobrze, ze dodalas zazwyczaj, choc powinnas napisac 'czasami'Agnieszka pisze:Zazwyczaj jest tak, że najbardziej narzekają Ci, którzy nie poszli głosować, bo woleli oglądać w TV kolejny odcinek 'Na dobre i na złe' albo powtórkę meczu na Polsacie Sport.
no to chcialbym sie dowiedziec od Ciebie w czym Kaczynski jest lepszy od TuskaAgnieszka pisze:Taki człowiek nie nadaje się na pewno na głowę państwa
100% racjiChlopaczek pisze:Radio Maryja wypina sie na KRRiTV nie przedstawiajac wymaganych przez nia dokumentow a jednak uchodzi im to plazem.Teraz pewnie zdobeda jeszcze wieksze przywileje
ano nie zna granic, Ci sami wielcy katolicy, gdy tylko zobaczyli, ze TVN z kamera chodzi po Czestochowie (spotkanie sympatykow R.M.) zaczeli ich obrzucac obelgami, uzywali takich wulgaryzmow (i nie tylko), ktorych ja nie osmielam sie tutaj wypisacUchi_ pisze:propaganda Rydzyka nie zna granic, przypomnij sobie co zrobili wierni, gdy zobaczyli kamery TVN-u
hehe, po prostu zarowno wschod jak i zachod poznali sie na Kaczynskim szybciej, anizeli wiesniaki z PolskiFearless pisze:Kaczyński jest i ant- niemiecki i anty- rosyjski. Niemieckie i Rosyjskie media już za wczasu stwierdziły, że stosunki między oboma krajami jeszcze bardziej się ochłodzą.
otoz toSmithu pisze:Kolejna sprawa, caly czas pieprza ze chca sie zbratac z PO a widac jak im to zajebiscie idzie. Dzisija wybrali innego marszalka, nie chceli marszalka ktorego zaproponowalo PO co rowniez sklada sie na kulture polityczna a raczej jej brak
Manumef pisze:Ja nie byłem za Kaczyńskim, lecz przeciwko Tuskowi
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 26 paź 2005, 15:56
Smithu pisze:Normalnie skoro Kaczy zostal El presidente kraju kultura wymaga odejsc ze stolka w stolicy on tego nie robi bo mogly stracic kontrole nad wawa. Poczeka jeszcze troche i dopiero wtedy sie zrzeknie jak juz to braciszek bedzie mogl wybrac prezydenta warszawy. Super !
Uchi_
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio