Real Betis - dookoła klubu - Strona 3

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 27 paź 2005, 10:36

Betis w wielkim kryzysie kolejna porazka tym razem przegrali na swoim obiektcie 2-3 z Villareal :!: trzecia kolejna porazka i robi sie nie wesoło, ciekawie powinno byc w sobote gdzy zagrają z Relame, który tez przegrał ostatnie dwa mecze wiec ktos bedzie musiał przełamac złą passe :!:

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 27 paź 2005, 10:39

Może być w takim razie remis :)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 27 paź 2005, 17:57

Betis przegral wczoraj 3:2 z Villareal. Wielu mowi ze wynik byl niesprawiedliwy. Sedziowi ledwo udalo sie opuscic stadion bo wszyscy kibice zaczeli w niego rzucac roznymi przedmiotami. Stalo sie tak dlatego mniedzy innymi ze sedzia nie zaliczyl jednego gola Betisowi. Pokazal czerwone kartki Joaquinowi y Melli i podyktowal niesprawiedliwy rzut karnt dla Villarealu, ktory spudlowali i nie wiadomo dlaczego sedzia kazal go powtorzyc i tym razem pilka trafila do siatki.
Wladze Betisu postanowili ze zloza reklamacje w tej sprawie i Hiszpanski Komitet uniewazni obydwie czerwone kartki. Gdyby tak sie stalo Joaquin i Melli zagraja przeciwko Realowi w przyszla sobote.

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 27 paź 2005, 18:09

snake pisze:Stalo sie tak dlatego mniedzy innymi ze sedzia nie zaliczyl jednego gola Betisowi. Pokazal czerwone kartki Joaquinowi y Melli i podyktowal niesprawiedliwy rzut karnt dla Villarealu, ktory spudlowali i nie wiadomo dlaczego sedzia kazal go powtorzyc i tym razem pilka trafila do siatki

Jeżeli jest tak jak mówisz to pewno FIFA obejrzy se ten mecz jeszcze raz :lol: i podważy słoa arbitra. Czyżby pierwszy od dawna sakandal w Primera Division :?: :? .

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 27 paź 2005, 19:09

Pokazal czerwone kartki Joaquinowi y Melli i podyktowal niesprawiedliwy rzut karnt dla Villarealu, ktory spudlowali i nie wiadomo dlaczego sedzia kazal go powtorzyc i tym razem pilka trafila do siatki.
to kolejny raz sedzia sie nie popisał :( ciekawe czy fedreacja anuluje czerwone kartki?? ale nastepny mecz Betis gra z Realem wiec chyba nie bo lepiej osłabic rywala :P
Czekam na wygraną Betisu z Realem :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 paź 2005, 19:24

Cholera mnie bierze jak obserwuję co wyprawiają sędziowie w La Liga. Ich niekompetencja jest porażająca. Jak tak dalej pójdzie to sędziowie będą decydować o końcowym układzie tabeli. Sytuacja jest naprawdę bardzo zła z tego względu, że problem nie wiąże się z korupcją tylko właśnie z fatalnym sędziowaniem a to jest w zasadzie niemożliwe do wyeliminowania. Nie może przecież być tak, że po każdej kolejce federacja będzie się zbierać i hurtowo naprawiać błędy sędziowskie. Paranoja.

Odnośnie samego Betisu to jak już pisałem wielokrotnie - nic nie grają w tym sezonie. Są tak żałośnie słabi, że ich plan maksimum na ten sezon to będzie pewnie zdobycie miejsca w przedziale 12-16. W najgorszym wypadku mogą nawet walczyć o utrzymanie, ale może aż tak źle nie będzie. Joaquin i Oliveira to jedyni zawodnicy którzy mogą ich uratować. Może im się uda. W następnej kolejce zmierzą się z Realem. Królewscy też nie grają za dobrze, ale gra Betisu to istna katastrofa. Ich obrona chyba istnieje tylko w teorii. Może o 1 pkt powalczą, ale trudno przewidzieć z jakim skutkiem.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 28 paź 2005, 22:37

Federacja nie anulowała kartek dla dwóch zawodników Betisu Joaquina i Melliego :( sytuacja wydaje sie byc tym dziwniejsza ze obaj wylecieli za to co Beckham czyli krytykowanie sedziego :!: Tylko federacja kolejny raz zrobiła z siebie psmiwisko i nie anulowali kartek bo poco????? lepiej niech rywal Realu bedzie osłabiony :!:
Szkoda tym berdziej Joaquina bo jak grał z Realem to zazwyczaj rozgrywał kapitalne spotkania, a tym razem oglądnie sobie meczyk z trybun :(

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 28 paź 2005, 22:44

luk1208 pisze:Federacja nie anulowała kartek dla dwóch zawodników Betisu Joaquina i Melliego sytuacja wydaje sie byc tym dziwniejsza ze obaj wylecieli za to co Beckham czyli krytykowanie sedziego Tylko federacja kolejny raz zrobiła z siebie psmiwisko i nie anulowali kartek bo poco????? lepiej niech rywal Realu bedzie osłabiony
Szkoda tym berdziej Joaquina bo jak grał z Realem to zazwyczaj rozgrywał kapitalne spotkania, a tym razem oglądnie sobie meczyk z trybun
I to jest denerwujące :!: :!: . Jakaś sprawiedliwość na tymś wiecie musi być. Niby czmu Beckchamowi "odpuścili" kartkę a Joaquinowi i Mellniemu nie :?: Albo wszystkim "odpuszczają" albo wszystkim tym zawodnikom powinni zabronić grać w najbliższym meczu.. Mi także żal Joaquina bo to byćmoże (przed)osatni mecz z Realem jaki zagrał w Primera Division(chyba że go kupi Barca). A co do Melliniego to pewno strata dla trenera Betisu ale ja osobiście nie znałem takiego gracz :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 paź 2005, 22:53

Karny z dupy dla Barcy w ostatnim meczu też powinni anulować?
Też mnie to denerwuje, ale wypada liczyć na to, że od tej pory federacja nie będzie wcale poprawiać decyzji arbitrów a wtedy nie będzie gadki i faworyzowaniu Realu.
Dombroś pisze:chyba że go kupi Barca
Barcelona na 110% nie kupi Joaquina. Bo i po co? Poza tym Joaquin jest alma blanca podobno (choć swego czasu zmieniał zdania jak rękawiczki).
Dombroś pisze:A co do Melliniego to pewno strata dla trenera Betisu ale ja osobiście nie znałem takiego gracz
Nie dziwie się, że nie znasz. Ja też nie znam Melliniego. W Betisie gra za to nie jaki Melli. Melliego to ja znam.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 28 paź 2005, 23:53

Dombroś pisze:I to jest denerwujące
Denerwujace jest to, ze wypowiadacie sie jakbyscie stali w odleglosci pol metra od kazdej z tych sytuacji i moglibyscie z pewnoscia powiedziec - stalo sie to i to, powiedzieli to i to... a tak rozpisujecie sie juz trzeci dzien o tym samym w zasadzie wiedzac tyle co nic, suche fakty. to po pierwsze. a po drugie to jezeli federacja anulowalaba wszystkim kartki to bylibysmy swiadkami:
a) najczystszej ligi na swiecie
b) najwiekszej liczby odwolan na swiecie

no i kogo podejrzewlibyscie o sprzyjanie Realowi? pewnie samemu Bogu by sie dostalo.
Dombroś pisze:A co do Melliniego to pewno strata dla trenera Betisu
Mysle, ze niewielka, biorac pod uwage ze go nie zna.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lis 2005, 14:26

Pomimo zwycięstwa nad Chelsea sytaucja Betisu paradoksalnie pogroszyła się. Poważnej kontuzji doznał jeden z dwóch najlepszych zawodników w drużynie. Ricardo Oliveira prawdopodobnie nie zagra już do końca sezonu. To właśnie Brazylijczyk wraz z Joaquinem stanowią o sile Betisu. Szczerze obawiam się o postawę Betisu w tym sezonie. Krążą plotki, że wobec kontuzji Ricardo Betis chce wypożyczyć Maxiego Lopeza, ale nie wiem ile w tym prawdy. IMHO dobra opcja dla obu stron.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 02 lis 2005, 15:19

Normalnie jestem w szoku ze Betis wygrał z gwiazdorami z Chelsa, ale tak powaznie to ciesze sie ze wygrali chcociaz nie stawiałem na nich :!:
Moze ta wygrana pozwoli im zacząć wychodzic z kryzysu w jakim sie znaleźli :?: tylko mają jakiegos pecha do kontuzji, co mecz to jakas kontuzja i piłkarz wylatuje ze składu :(
Moze dobrze by było jakby wypożyczyli Maxiego, bo chłopak napewno chce grac i udowodnic ze Rijkard sie myli nie stawiając na niego, a zdrugiej stronie mógłby pomóc Betisowi w walce w la Liga :D
Tylko jak narazie są to spekulacja a jak bedzie przkonamy sie w zimie

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 02 lis 2005, 16:38

No no...Betis pokazał pazurki. Ja tam osobiście nie wierzyłem w to że wygrają z Chelsea ale stało się. Ja tam nie rozpaczam bo nie obstawiłem tego meczu a wręcz przeciwnie. Cieszę sie ze zwysięstwa Betisu. Mam cichą nadzieję żeby to oni z Liverpoolem wyszli z grupy :twisted:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 02 lis 2005, 17:30

luk1208 pisze:Normalnie jestem w szoku ze Betis wygrał z gwiazdorami z Chelsa
Ja tez bylem w szoku jak ogladalem ten mecz. Pomyslalem sobie ze ten mecz moze byc najciekawszy, wiec obejrzalem wlasnie Betis-Chelsea. Normalnie wierzyc mi sie nie chcialo jak ogladalem jak pilkarze Betisu, ktorzy "sa w kryzysie" pokonuja wielkie Chelsea. Caly stadion Ruiz de Lopera, kibicowal swoim pilkarza ze az mialem ochote na chwile tam sie znalesc i tez troche pokibicowac. To byl prawdziwy "12" zawodnik w druzynie. Szkoda ze Oliveira zostal skontuzjowany. :(
Jestem pod wrazeniem gry Joaquina i Daniego (zdobywca gola), zagrali przepiekny mecz, ale zawodnik ktory wg mnie zostal pilkarzem meczu to Rivera. Zagral prawdziwy mecz na najwyzszym poziomie i musze przyznac ze to chyba bedzie jego najlepszy mecz w karierze.

Oby w lidze lepiej im sie powiodlo. Chcialbym zobaczyc Betis z poprzedniego sezonu. :)

Awatar użytkownika
AtletiFAN
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AtletiFAN » 02 lis 2005, 17:56

snake pisze:Szkoda ze Oliveira zostal skontuzjowany.
Wielka strata dla Betisu. Aż, 4 miesiące brazylijczyk nie zagra. Ale, jak ktoś widział mecz to wie, że Betis ma jeszcze w składzie młodego 18-letniego Daniego, który może być ważnym ogniwem w zespole Betisu w tym sezonie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”