Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 wrz 2019, 10:21
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 wrz 2019, 10:53
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 29 wrz 2019, 10:55
Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 wrz 2019, 10:59
Ja się nie martwię. Napoli nie miało rezerwowych. Wtedy były głosy, że Verdi, Inglese czy inny Diawara grali za mało, ale trochę czasu minęło i widać, że ci zawodnicy to inna półka niż pierwsza 11 Napoli.
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 wrz 2019, 11:01
Tomusmc
wloski
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 wrz 2019, 11:08
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 29 wrz 2019, 11:14
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 29 wrz 2019, 11:15
Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 wrz 2019, 11:16
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 wrz 2019, 11:20
W sumie to nie wiem. Tam gdzie piłkarze grali źle to rotował. Na pół-lewym pomocniku skakał między Barkley'em, Kovaciciem i Loftusem Cheekiem, ale każdy grał kiepsko. Podobnie na środku ataku. Na lewej obronie chyba za długo trzymał się Marcosa Alonso, który wrzucał jak De Ceglie. Kibice w Anglii jęczeli, że zawsze gra Jorginho, ale ciężko to było traktować poważnie z uwagi na jego rolę w ustawieniu. Najwidoczniej byli zaskoczeni, że Sarri zawsze gra z cofniętym rozgrywającym
Po części tak, ale dla mnie Verdi to taki sam przeciętniak jak Inglese. Taki nowy Allesio Cerci. Diawary mi było szkoda, ale on nie grał głównie dlatego, że Sarri zawsze gra cofniętym rozgrywającym, a Amadou to typowy defensywny pomocnik. Może w Romie się odbije bo tam potrzebują takiego piłkarza. Na razie jednak gra Veretout.
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 29 wrz 2019, 11:27
Z Diawarą problem jest taki że choć umiejętności czysto piłkarskie ma na naprawdę fajnym poziomie, tak taktycznie mocno odstaje i ma problemy ze zrozumieniem założeń trenera. Dla porównania przy takim Jorginho Allan rozgrywał najlepsze sezony w karierze. Teraz u Fonseci lubiącego grać do przodu dalej grzeje ławę, to już nie przypadek.
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 wrz 2019, 11:30
League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 29 wrz 2019, 11:41
W każdym poważnym klubie piłkarz nie realizujący założeń taktycznych wyląduje na ławce. Taiwo trafiając do Milanu więcej czasu spędził na oglądaniu materiałów niż na boisku. Diawara gra na takiej pozycji gdzie nie ma miejsca na nie rozumienie zadań, może nawet nie stara się rozumieć. Na treningach taktycznych takie rzeczy wychodzą. Taki Perisic może i wciąż grałby w Interze gdyby nie był boiskowym betonem z klapkami na oczach który 90% akcji rozgrywa zawsze w ten sam sposób. Conte już w pre-sezonie to dostrzegł więc mu podziękowano.
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 wrz 2019, 11:46
League
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio