Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 3467

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 wrz 2019, 10:21

Taki piłkarz na podmęczonego, albo grającego trójką obrońców rywala to skarb. Pewnie będą grali naprzemiennie. Raz Ramsey i Dybala innym razem przejście na 433 z Gonzo i Costą.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 wrz 2019, 10:53

Oby nie było tak, że taktyka wypali i Sarri będzie się twardo trzymał tej jednej. Póki co fajnie rotuje składem, ale mam obawy, że szuka odpowiedniej po prostu i będziemy musieli się przyzwyczaić do sytuacji gdzie Dybala lub Costa na dłużej usiadą na ławce. Chciałbym się mylić, ale patrząc na Napoli Sarriego można się martwić

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 29 wrz 2019, 10:55

Tak długo jak taktyka będzie przynosić efekty tak długo nie martwiłbym się kto będzie grał a kto siedział na ławce.

Zakładając oczywiście, ze jego wybrańcy nie będę odczuwali trudów gry na wysokim poziomie co kilka dni.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 wrz 2019, 10:59

Tomusmc pisze:
29 wrz 2019, 10:53
Chciałbym się mylić, ale patrząc na Napoli Sarriego można się martwić
Ja się nie martwię. Napoli nie miało rezerwowych. Wtedy były głosy, że Verdi, Inglese czy inny Diawara grali za mało, ale trochę czasu minęło i widać, że ci zawodnicy to inna półka niż pierwsza 11 Napoli.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 wrz 2019, 11:01

A jak to wyglądało w Chelsea? Nie obserwowałem ich za bardzo więc ciężko mi wyciągnąć jakikolwiek wnioski

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 989
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 29 wrz 2019, 11:06

Tomusmc pisze:
29 wrz 2019, 11:01
A jak to wyglądało w Chelsea? Nie obserwowałem ich za bardzo więc ciężko mi wyciągnąć jakikolwiek wnioski
No jak? Próbował przecież rotować bramkarzami :lol2:.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 wrz 2019, 11:08

Z tym akurat mu nie wyszło ;)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 29 wrz 2019, 11:14

Sarri punktował na 90+ w Napoli więc i w Juventusie będzie. Jedyne czego musicie się na ten moment obawiać to kontuzje, bo jak na tak wczesnym etapie sezonu piłkarze wypadają przez urazy mięśniowe to coś jest nie tak.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 29 wrz 2019, 11:15

Moim zdaniem wypadają przez nieco zbyt ciężkie jak na ten etap rozgrywek treningi. Nie są przyzwyczajeni do takiego tempa i urazy gotowe. Zapewne to tylko kwestia czasu i wszystko powinno być na tym polu takie jakie powinno.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 wrz 2019, 11:16

Może ci zawodnicy to inna półka niż pierwsi zawodnicy Napoli ale taki Diawara rozegrał świetny mecz z Realem i pokazał że coś tam umie i mógł dostać trochę szans na rozwój w meczach ze Spal czy innymi Pescarami. W Napoli rotacja Sarriego to było wpuszczam w 65 minucie Zielińskiego i w 85 2 następnych. Inglese to był przeciętniak ale Verdi w poprzednim klubie się wyróżniał, Diawara w Bologni pokazywał klasę, to że teraz siedzą na ławce to po części pokłosie tego że zmarnowali lata na ławce w Napoli.

Co nie zmienia faktu że rotacja w Juve wygląda trochę lepiej i nie wygląda na to by się było czym przejmować chociaż po sezonie bedziemy wiedzieć wiecej.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 wrz 2019, 11:20

Tomusmc pisze:
29 wrz 2019, 11:01
A jak to wyglądało w Chelsea?
W sumie to nie wiem. Tam gdzie piłkarze grali źle to rotował. Na pół-lewym pomocniku skakał między Barkley'em, Kovaciciem i Loftusem Cheekiem, ale każdy grał kiepsko. Podobnie na środku ataku. Na lewej obronie chyba za długo trzymał się Marcosa Alonso, który wrzucał jak De Ceglie. Kibice w Anglii jęczeli, że zawsze gra Jorginho, ale ciężko to było traktować poważnie z uwagi na jego rolę w ustawieniu. Najwidoczniej byli zaskoczeni, że Sarri zawsze gra z cofniętym rozgrywającym :lol: Natomiast czy było tak, że prosiło się o wstawienie jakiegoś zawodnika (Hudson-Odoi?) a mimo wszystko nie grał to już nie wiem.
League pisze:
29 wrz 2019, 11:16
Inglese to był przeciętniak ale Verdi w poprzednim klubie się wyróżniał, Diawara w Bologni pokazywał klasę, to że teraz siedzą na ławce to po części pokłosie tego że zmarnowali lata na ławce w Napoli.
Po części tak, ale dla mnie Verdi to taki sam przeciętniak jak Inglese. Taki nowy Allesio Cerci. Diawary mi było szkoda, ale on nie grał głównie dlatego, że Sarri zawsze gra cofniętym rozgrywającym, a Amadou to typowy defensywny pomocnik. Może w Romie się odbije bo tam potrzebują takiego piłkarza. Na razie jednak gra Veretout.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 29 wrz 2019, 11:27

League pisze:
29 wrz 2019, 11:16
ale taki Diawara rozegrał świetny mecz z Realem i pokazał że coś tam umie
Z Diawarą problem jest taki że choć umiejętności czysto piłkarskie ma na naprawdę fajnym poziomie, tak taktycznie mocno odstaje i ma problemy ze zrozumieniem założeń trenera. Dla porównania przy takim Jorginho Allan rozgrywał najlepsze sezony w karierze. Teraz u Fonseci lubiącego grać do przodu dalej grzeje ławę, to już nie przypadek.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 wrz 2019, 11:30

Moze nie przypadek ale na ławce grac się nie nauczy a były okazje akurat nim porotować wiecej.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 29 wrz 2019, 11:41

League pisze:
29 wrz 2019, 11:30
Moze nie przypadek ale na ławce grac się nie nauczy a były okazje akurat nim porotować wiecej.
W każdym poważnym klubie piłkarz nie realizujący założeń taktycznych wyląduje na ławce. Taiwo trafiając do Milanu więcej czasu spędził na oglądaniu materiałów niż na boisku. Diawara gra na takiej pozycji gdzie nie ma miejsca na nie rozumienie zadań, może nawet nie stara się rozumieć. Na treningach taktycznych takie rzeczy wychodzą. Taki Perisic może i wciąż grałby w Interze gdyby nie był boiskowym betonem z klapkami na oczach który 90% akcji rozgrywa zawsze w ten sam sposób. Conte już w pre-sezonie to dostrzegł więc mu podziękowano.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 wrz 2019, 11:46

Perisić akurat dobrze gra w Bayernie a w Interze na 352 się nie nadaje. Taiwo już był zaawansowany wiekowo i po prostu był za słaby.
Młodego talenta można było upchnąć czasem skoro pokazał ,że potrafi grać, jak był najlepszy na boisku w swoim zespole w meczu z Realem to nie powiesz mi że nie mógł grać w Napoli trochę więcej. No ale rotacja Sarriego w Napoli zdziałała cuda dla Juventusu wiec ja tylko mogę się cieszyć;)
Nie mówię że miał się zaraz stać pierwszoplanowym graczem ale jak masz wielki talent to można go wpuścić na boisko jak jest wysokie prowadzenie niż grac 90 minut Jorginho do czego dochodziło.

Sarri ciągle się uczy i teraz wychodzi na to że jest lepszy w tym aspekcie. Ma lepszy materiał to fakt ale nie tylko to.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”