Skandal w wiecznym mieście, wykluczyć rome z LM!!! - Strona 4

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
hansolo1
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hansolo1 » 22 wrz 2004, 18:05

Niech sie ciesza ze ich nie wykluczyli z pucharow na kilka sezonow .
Ale i tak predzej czy puzniej zbankrutuja i sie porzegnaja z seria a . :!:

Awatar użytkownika
Marcin 14
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin 14 » 22 wrz 2004, 19:34

To jest po prostu śmieszna kara i uefa sie po prostu kompromituje :(

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 23 wrz 2004, 18:45

Ta decyzja to kpina! Aż mnie zatkało jak ją usłyszałem. Można by przyrównać tę sytuację do incydentu z meczu Wisła-Parma kiedy to wyeliminowano polską drużynę z rozgrywek. Wiem, że tutaj okoliczności były troszkę inne bo Wisła grała wtedy w fazie eliminacyjnej, a Roma już w grupie, także trudniej by było zdyskwalifikować włoską ekipę, ale prawo powinno być takie same dla każdego. UEFA się w moich oczach ośmieszyła tą decyzją i tyle. Aż słów brakuje. Już chyba zawsze będą równi i równiejsi, choć UEFA stale powtarza, że chce pomagać słabszym federacjom....To tylko czyni z nich hipokrytów. :?

Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 23 wrz 2004, 18:57

Ciekawie co o tej decycji mysli Frisk ?

krzema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzema » 23 wrz 2004, 20:33

oj roma wylozyla teczke zz kasa i teraz to kij :!: Ci z uefa to by sie przeciez narazili romnie a w tamtym roku Sepp Blatter grozil ze wyrzuci MU z LM jak sie beda klocic w sadzie w spprawie rio no wiemy juz oi ukladach :cry:

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 24 wrz 2004, 13:44

No ale kara została wymierzona i tak musi być. Nic panowie już nie wskóracie. Nie ukrywam, że wymiar kary mnie zaskoczył choć mile bo jestem kibicem Romy. Wiem że dla was to za mała kara i będziecie się wykłucać o wiekszą ale już nic nie da się zrobić. SPRAWIEDLIWOŚCI NIE MA NA TYM ŚWIECIE :lol:

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 24 wrz 2004, 15:36

i o to wlasnie chodzi ze sprawiedliwosci nie ma na tym swiecie i to boli

Awatar użytkownika
Lazioman
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lazioman » 26 wrz 2004, 23:41

Pisakk pisze:Ta decyzja to kpina! Aż mnie zatkało jak ją usłyszałem. Można by przyrównać tę sytuację do incydentu z meczu Wisła-Parma kiedy to wyeliminowano polską drużynę z rozgrywek. Wiem, że tutaj okoliczności były troszkę inne bo Wisła grała wtedy w fazie eliminacyjnej, a Roma już w grupie, także trudniej by było zdyskwalifikować włoską ekipę, ale prawo powinno być takie same dla każdego. UEFA się w moich oczach ośmieszyła tą decyzją i tyle. Aż słów brakuje. Już chyba zawsze będą równi i równiejsi, choć UEFA stale powtarza, że chce pomagać słabszym federacjom....To tylko czyni z nich hipokrytów. :?
Jak trudno???

Poprostu byłoby kilka meczy mniej, albo 5 zespół Serie A(Parma) by zająłby miejsce romy i tyle!!!
Jakby chcieli to by coś już wymyślili...

krzema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzema » 26 wrz 2004, 23:45

nie oni by nie wymyslili bo wielcy panowie z romy by sie klocili a pseudokibice romy nie dali by lm rozgrywac. smiech na sali. no ale przedmiotem ktorym dostal frisk wyrzucony zostal z trybuny dla vip-ow hehe bogatych pseudokibicow maja

Awatar użytkownika
astyczek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: astyczek » 27 wrz 2004, 1:07

Nie lubię Serie A, tym bardziej Romy... od dłuższego czasu się temu przyglądam. Zwrócę wam uwagę na jedną małą różnicę pomiędzy karą na Wisłę a karą na Romę. Kibic Romy rzucił jakąś monetą, na stadion nie można zabronić wnoszenia pieniędzy, na Wisłę natomiast to był nóż - więc powiedzcie mi - CZY WOLNO WNOSIĆ NA STADION NÓŻ? Jeśli nie - to kto za to odpowiada? Dlatego myślę, że kara na Romę jest dobra.
Pozdrowionka!

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 27 wrz 2004, 1:22

astyczek pisze:Nie lubię Serie A, tym bardziej Romy... od dłuższego czasu się temu przyglądam. Zwrócę wam uwagę na jedną małą różnicę pomiędzy karą na Wisłę a karą na Romę. Kibic Romy rzucił jakąś monetą, na stadion nie można zabronić wnoszenia pieniędzy, na Wisłę natomiast to był nóż - więc powiedzcie mi - CZY WOLNO WNOSIĆ NA STADION NÓŻ? Jeśli nie - to kto za to odpowiada? Dlatego myślę, że kara na Romę jest dobra.
Pozdrowionka!
No niby tak, ale gdyby na przykład udało mi się wnieść na stadion czołg i nikt by się nie kapnął, ale nic bym z nim nie zrobił to nie byłoby nawet sprawy. Tu chodzi o sam fakt rzucenia w arbitra przedmiotem, który przy odrobinie "szczęścia" mógł mu zrobić coś więcej niż tylko rozciąć głowę. W obu przypadkach skutek był podobny - rozcięta głowa człowieka biegającego po boisku. Skoro skutek był podobny to dlaczego werdykty się różnią aż tak znacząco :?: :!: Przecież różnica pomiędzy wykluczeniem klubu z rozgrywek europejskich pucharów na dwa lata, a przyznaniem przeciwnikowi "winowajcy" walkowera i tymczasowe zamknięcie obiektu jest przeogromna :!: Decyzja UEFA to kpina :!: :!: Przy okazji pozdorowienia dla wszystkich polskich i włoskich "Miśków" (gdzie się tacy rodzą :roll: ).

Awatar użytkownika
astyczek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: astyczek » 27 wrz 2004, 2:08

Różnica jest znacząca. Klub ma obowiązek nie wpuszczania na teren stadionu ludzi z nożami, siekierami itp. i Wisła tu poległa. Można gdybać co by się stało gdyby na Wiśle rzucono tylko monetą, ale to był nóż, a tak być nie może. Roma nie miała właściwie szans obrony przed takim zachowaniem, a Wisła miała - wystarczyło lepiej przypilnować. Przypomnę wam sytuację w meczu Real v Barcelona, gdy w Figo rzucano butelkami, klub również dostał małą karę tylko dlatego, że rzucano tym co było sprzedawane na stadionie, gdyby znaleziono tam nóż, z pewnością kara była by bardzo surowa.

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 27 wrz 2004, 20:19

teoretycznie rzecz biorac masz racje ale faktem jest ze ROMA i BARCA W PRZECIWIENSTWIE DO WISLY JAKO DUZE I ZNANE KLUBY MAJA WIEKSZE POLE MANEWRU I LATWIEJ JEST IM WYWALCZYC MNIEJSZA KARE i z pewnoscia wykorzystaly swoje wplywy . Powinno sie karac nie za to czym sie rzucilo tylko za sam fakt> Np jak na nastepnym meczu zastrzela sedziego to zeby kara byla wspolmierna to powinni rozwiazac klub :!:

Awatar użytkownika
astyczek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: astyczek » 27 wrz 2004, 21:17

Dalej czegoś nie rozumiesz... chodzi o to, że jak kogoś zastrzelą to będzie znaczyło że ktoś wniósł broń na stadion. Na wisłę wpuszczono kolesia z bronią (nóż to broń biała). A na Romie nie, bo moneta to nie broń, tak jak w Barcelonie butelka po Pepsi.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 27 wrz 2004, 21:29

No ok zgodzę się z tobą astyczek, że ta kara dla Wisły mogła być skutkiem wniesienia na stadion niebezpiecznego narzędzia (mówiąc prościej - broni). Ale tak jak napisałeś (nie jestem pewien czy to Ty czy ktoś inny), że Roma (jako klub) nie miał na to zdarzenie wpływu bo monety można wnosić to jednak można by się uprzeć i stwierdzić, że ta kara dla polskiego klubu to wina służb porządkowych Wisły bo nie sprawdziła pana Miśka dokładnie. Czyli mniej więcej tyle, że Wisła też nie miała na to wpływu. Chodzi o sam fakt rzucenia przedmiotem w osobę biorącą czynny udział w widowisku piłkarskim. Przecież jak by ktoś tylko wniósł nóż na stadion i by go znaleźli to by o żadnym wykluczeniu nie było mowy (kara - owszem, ale nie aż tak dotkliwa). Czym się oba zdarzenia różniły - tylko narzędziem. Więc dlaczego te dwa werdykty różnią się tak bardzo to ja nie wiem... :?

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”