Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 05 sty 2020, 20:37
szmagel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 05 sty 2020, 20:41
Nie ogląda więcej ludzi. Tylko średnia frekwencja na meczu jest niedużo wyższa. A to zasadnicza różnica.szmagel pisze: ↑05 sty 2020, 20:37żużel ogląda więcej ludzi w PL niż ekstraklapę, zgoda bo wiadomo nie od dziś że ta liga to dno. Natomiast nie mówmy że żużel jest bardziej popularny od piłki bo to nonsens... sam finał LM oglądało prawie 2 mln widzów, średni wynik na C+ to ok 130tys na mecz. Dodajmy do tego ligi zagraniczne, reprezentacje itd itp. Piłka to nieporównywalnie popularniejszy sport i tyle w temacie.
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 05 sty 2020, 20:48
Jak się porównuje ligi to ma znaczenie, jak sporty to nie bo inni oglądają inne ligi itd. Ludzi którzy sięgają po pilota i włączają meczyk piłki jest nieporównywalnie więcej.
szmagel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 05 sty 2020, 20:51
Tak, Eleveny i Polsaty pokazują inne ligi.szmagel pisze:Jak się porównuje ligi to ma znaczenie, jak sporty to nie bo inni oglądają inne ligi itd. Ludzi którzy sięgają po pilota i włączają meczyk piłki jest nieporównywalnie więcej.
Ktoś w PL pokazuje mecze żużla z tej Szwecji gdzie jezdzi Zmarzlik? kogoś to interesuje?
Milan - Napoli przyciągnął w PL przed tv 1,2 mln wiary
futbolowa
szmagel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 05 sty 2020, 20:59
Nie o to mi chodziło. Meczów żużla jest pewnie 60 w sezonie. Jeśli średnio na 1 mecz chodzi 10tys ludzi to w całym sezonie przyjdzie 600tys.
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 05 sty 2020, 21:02
Jak miałam te kanały, to oglądałam, szczególnie angielską, bo jest trochę śmiechowa.
60 w sezonie? Chodzi Ci o sumę wszystkich meczów w całej lidze?DDK pisze:Nie o to mi chodziło. Meczów żużla jest pewnie 60 w sezonie. Jeśli średnio na 1 mecz chodzi 10tys ludzi to w całym sezonie przyjdzie 600tys.
Ekstraklasy jest pewnie z 250. Jeśli na każdy przyjdzie średnio 8tys to w sumie będzie 2mln.
Jeśli chodzi o transmisje w TV, to nie czytałem, ale żużel chyba jest transmitowany na regionalnych otwartych. Ekstraklasa w większośći na C+ na zamkniętym.
Jeśli chodzi o żużel - ostatnim zawodnikiem, którego znałem był Gollob. O Zmarzliku, że istnieje, dowiedziałem się wczoraj.
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 05 sty 2020, 21:08
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 05 sty 2020, 21:12
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 sty 2020, 21:13
Ja będę wyjątek, byłem raz w Częstochowie, straszna nuda. Nigdy więcej.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 05 sty 2020, 21:22

czubatka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 sty 2020, 11:37
Morrow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 07 sty 2020, 11:22
czubatka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 sty 2020, 11:33
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 sty 2020, 11:42
sickstick
Wróć do „Plebiscyty i rankingi”