Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 54

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 27 paź 2005, 12:06

Rep Polski jest jak Wisła Kraków za mocna na europejskich przecietniaków za słaba na renomowane drużyny!!

Polska ma jedną z wyzszych średnich wieku w swiatowej piłce reprezentacyjnej, trzeba odmłodzić kadre bo potrzebna jest nowa krew!!

MŚ to turniej a turnieje rządzą sie swoimi prawami, nadrzedną rzecza powinien byc przemyślany i zrównoważony cykl przygotowawczy zarówno pod wzgledem fizycznym jak i taktycznym,

Jeżeli mamy coś wywalczyć i godnie się zaprezentować to naszą siłą przebicia mogą być determinacja i zaangażowanie - innego wyjścia nie widze bo kadrowicze ustepują umiejętnościami zawodnikom z drużyn z wyższej półki!!

Janas powinien testowac kogo sie da a o wyjeżdzie powinna decydowac w większości wypadków aktóalna forma!

Cantoro byłby mile widziany w kadzrze, co do Dąbrowskiego to nie mam do końca sprecyzowanego zdania - idziałem go w grze morze z 3 razy i niczym się nie wyróznił:/ aczkolwiek mamy deficyt zawodników na jego pozycji i może się okazać chłopak "lekiem na całe zło" - oby . Nawet jak nie, to rywalizacja i szeroka kadra jeszcze nikomu nie zaszkodziła!!

Szczególna uwagę trener musi zwrócic na "złapanie" zawodników na pozycje które w polskiej rep. sa ale nic sie na nich nie dzieje.
- boczni obrońcy (Baszczyński jeszcze jako - tako)
- ktoś na środek obrony
- lewy pomocnik
- napastnicy pasujący do systemu gry Ż-F których wejście na boisko nie zmienia założeń taktycznych

Jest potrzeba zrobienia czegoś z Grzesiem, jestem entuzjasta jego talentu ale Janas nie potrafi go tak ustawić żeby chłopak coś grał:/

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8690
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 paź 2005, 16:38

KADRA NA MECZ Z EKWADOREM:

Bramkarze: Artur Boruc (1980, Celtic Glasgow, Szkocja, 12A), Jerzy Dudek (1973, Liverpool FC, Anglia, 51A).

Obrońcy: Marcin Baszczyński (1977, Wisła Kraków, 26A-1 gol), Mariusz Jop (1978, FK Moskwa, Rosja, 7A), Tomasz Kłos (1973, Wisła Kraków, 66A-5 goli), Michał Żewłakow (1976, Anderlecht Bruksela, Belgia, 51A - 1 gol), Tomasz Rząsa (1973, ADO Den Haag, Holandia, 33A-1 gol), Jacek Bąk (1973, Al Rayan, Katar, 67A-2 gole).

Pomocnicy: Euzebiusz Smolarek (1981, Borussia Dortmund, Niemcy, 9A-2 gole), Kamil Kosowski (1977, Southampton, Anglia, 39A-4 gole), Jacek Krzynówek (1976, Bayer Leverkusen, Niemcy, 53A-9 goli), Radosław Sobolewski (1976, Wisła Kraków, 13A-1 gol), Sebastian Mila (1982, Austria Wiedeń, 21A-3 gole), Arkadiusz Radomski (1977, Austria Wiedeń, 16A).

Napastnicy: Tomasz Frankowski (1974, Elche, Hiszpania, 16A-10 goli), Grzegorz Rasiak (1979, Tottenham Hotspur Londyn, Anglia, 24A-6 goli), Andrzej Niedzielan (1979, NEC Nijmegen, Holandia, 16A-5 goli).

KADRA NA MECZ Z ESTONIĄ

Bramkarze: Jerzy Dudek (1973, Liverpool FC, Anglia, 51A), Wojciech Kowalewski (1977, Spartak Moskwa, Rosja, 5A).

Obrońcy: Marcin Wasilewski (1980, Amica Wronki, 6A), Marcin Adamski (1975, Rapid Wiedeń, 2A), Bartosz Bosacki (1975, FC Nuernberg, Niemcy, 6A), Arkadiusz Głowacki (1979, Wisła Kraków, 17A), Dariusz Dudka (1983, Wisła Kraków, 4A).

Pomocnicy: Mariusz Lewandowski (1979, Szachtar Donieck, Ukraina, 22A), Marcin Kaczmarek (1979, Korona Kielce, 1A), Damian Gorawski (1979, FK Moskwa, Rosja, 13A-1 gol), Przemysław Kaźmierczak (1982, Pogoń Szczecin, 2A), Piotr Giza (1980, Cracovia, 1A), Sebastian Mila (1982, Austria Wiedeń, 21A-3 gole).

Napastnicy: Paweł Brożek (1983, Wisła Kraków, 1A-1 gol), Marek Saganowski (1978, Vitoria Guimaraes, Portugalia, 14A-2 gole), Grzegorz Piechna (1976, Korona Kielce, 0A), Ireneusz Jeleń (1981, Wisła Płock, 4A-1 gol).

Źródło: oficjalny serwis PZPN

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 paź 2005, 17:01

Ech ... i znow ten Rasiok :x

Przynajmniej Sagana powołał :)

"Nominacja dla posiadającego podwójne obywatelstwo pomocnika niemieckiego Hannover 96, urodzonego w Katowicach Christopha Dabrowskiego będzie uzależniona od odpowiedzi FIFA.

PZPN wystosował do FIFA zapytanie czy nie istnieją przeszkody, by Paweł Janas mógł powołać Dabrowskiego do kadry."

onet

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 28 paź 2005, 17:03

ciekawe czy Dabrowski bedzie mógł zagrac dla Polski???
a co do niminacji to co tam Robi Rasiak?? przeciez on ostatni mecz zagrał z Anglią a potem tylko trybuny :!:
ciekawe jak wypadną Piechnia i Adamski :?:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 28 paź 2005, 21:15

Janas to jest jednak dziwny czlowiek. jak sie uprze to nie ma zmiluj sie. przeciez wyraznie powolal reprezentacje A i B. na pierwszy mecz z teoretycznie silnym rywalem zabierze "swoich" ludzi (miedzy innymi Mile, Radomskiego i Rasiaka, ktorzy w ogole nie powinni byc powolywani, bo raczej nie graja w klubach) a na Estonie wezmie polska lige plus tych, ktorych sie domagala opinia publiczna (Piechna, Adamski). jezeli chcialby sprawdzic naprawde przydatnosc Kielbasy czy Adamskiego to wzialb ich na Ekwador a nie na Estonie. bo co tam moga pokazac? zbierze sie "stado" 11 ludzi pierwszy raz w zyciu ze soba grajacych, wiec raczej sila rzeczy nic ciekawego nie pokaza. i chcialbym sie mylic ale pewnie bedzie tak, ze teraz sie nie wyroznia to Janas da sobie z nimi spokoj, bo "przeciez mieli juz szanse"... :? coraz bardziej mnie ten facet irytuje.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 paź 2005, 22:13

Pytasz sie czego powołał dwie kadry.Odpowiedź jest prosta bo jak Piechna i Rasiak wybiegli w tym samym meczu a Piechna strzełiby bramke(lub zagrał dobry mecz) to pozbawił by swojego imiennika miejsca w kadrze.A do tego wujek Paweł nie dopuści.
Zgadzam sie ze testowanie zawodników w takich meczach nie ma sensu.Adamski juz był testowany w podobnych meczach na Malcie (bodajze z Litwą).Nie zagrał ani źle ani rewelacyjnie a czym miał sie wykazac skoro trafił do zlepionej jedenastki naszej ekstraklasy.Nastepnych powołań juz nie dostał, a my musimy ogladac genialnego Tomka Rząse przez któreg tracimy wiekszosc goli.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 paź 2005, 23:38

Krzysztof Jarzyna pisze:zbierze sie "stado" 11 ludzi pierwszy raz w zyciu ze soba grajacych, wiec raczej sila rzeczy nic ciekawego nie pokaza
podobnie jak na mecze z USA, też juz nigdy nie będzie tak wyglądała wyjściowa "11". Choć tam akurat polacy spisali się nie najgorzej. Boruc wybrionił karnego i także dzięki temu faktowi [bo głównie dzięki swojej grze w klubie] przekonał trenera do siebie.
Może Piechna bedzie takim kadrowiczem jak Franek - w już nie młody, potrafiący się usawić - bedzie wchodził w końcówkach [bo raczej nie wypuści go janas w wyjściowej "11" w ważnym meczu] i bediz eprzesądzał o losach meczów. Może nie będzie źle.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 29 paź 2005, 0:42

Krzysztof Jarzyna pisze:zbierze sie "stado" 11 ludzi pierwszy raz w zyciu ze soba grajacych, wiec raczej sila rzeczy nic ciekawego nie pokaza.
Zaletą takich "wspólnych wypadów" jest chyba tylko to, że można spawdzić niektórych zawodników, jaki poziom sobą reprezentują..ale na pewno nie da się sprawdzić przydatności takiego gracza do drużyny narodowej (tej nr 1)...bo takie skapady mają totalnie inny charakter...nie ma całej drużyny..często nie ma mowy o obecności nawet trzonu drużyny...wydaje mi się, że są to takie turystyczne wyciekczki aby zaspokoić niektórych obywateli naszego szarego państwa...np. chcieliście Piechnę, no to go powołam na ten mecz i dacie mi spokój...tak mi się wydaje...nie mam monopolu na poprawność...mogę się mylić..
Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 paź 2005, 11:45

Zico_FCI pisze:Ech ... i znow ten Rasiok
za celowe przekrecanie nazwisk powinno byc WP, chyba mi nie napiszesz, ze 'o' jest na klawiaturze blisko 'a' :lol:
Krysztof Jarzyna pisze:miedzy innymi Mile, Radomskiego i Rasiaka, ktorzy w ogole nie powinni byc powolywani, bo raczej nie graja w klubach
zainteresuj sie moze liga austriacka, Radomski to pierwszoplanowa postac w Austrii Wieden :!:
Krzysztof Jarzyna pisze:na Estonie wezmie polska lige plus tych, ktorych sie domagala opinia publiczna (Piechna, Adamski).
a to Piechna nie jest z polskiej ligi :?:
adekk pisze:chcieliście Piechnę, no to go powołam na ten mecz i dacie mi spokój...tak mi się wydaje...nie mam monopolu na poprawność...mogę się mylić..
dokladnie :)
dla mnie to jest logiczne, ze Janas powoluje takich zawodnikow jakich on chce, a nie takich, ktorych domaga sie prasa, tv czy internet :!:
w takim wypadku trenerem kadry powinien byc np. jakis dziennikarz, ciekaw jestem czy wygralby jakis mecz :lol:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lis 2005, 14:36

Wirtualna Polska pisze:27-letni Christoph Dabrowski nie będzie mógł grać w piłkarskiej reprezentacji Polski. Zdecydowała o tym w piątek Międzynarodowa Federacja Piłkarska (FIFA) - poinformował PZPN.

FIFA postanowiła, że posiadający podwójne obywatelstwo zawodnik Hannover 96 Dabrowski (urodził się w Katowicach) nie może występować w polskim zespole narodowym. Uniemożliwia to jeden mecz rozegrany w barwach niemieckiego Team-2006.

No to nie będzie Dabrowskiego na MŚ.
Mogli mu dać szansę, bysmy zobaczyli jakby się zaaklimatyzował - teraz się nie dowiemy :?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 04 lis 2005, 14:55

cloner pisze:
Krzysztof Jarzyna pisze:na Estonie wezmie polska lige plus tych, ktorych sie domagala opinia publiczna (Piechna, Adamski).
a to Piechna nie jest z polskiej ligi :?:

Zawsze czujny cloner... nie myslales o angazu w CBŚ? :lol: Przyznaje sie do niescislosci, ukamienuj mnie :roll:
fieldy pisze:No to nie będzie Dabrowskiego na MŚ.
Mogli mu dać szansę, bysmy zobaczyli jakby się zaaklimatyzował - teraz się nie dowiemy
Mysle jednak, ze bedzie. przeciez ma na miejscu :lol: :wink:

Jasne, ze szkoda, ale i bez niego wygramy te mistzrostwa, w koncu Lewandowski nadal jest Polakiem! :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lis 2005, 16:23

Krzysztof Jarzyna pisze:Zawsze czujny cloner... nie myslales o angazu w CBŚ?
hmm, jeszcze nie myslalem ;)
ale jak bede bezrobotny, to wtedy moze ten temat powroci :)
Krzysztof Jarzyna pisze:Jasne, ze szkoda, ale i bez niego wygramy te mistzrostwa, w koncu Lewandowski nadal jest Polakiem! :lol:
nie nabijaj sie z Lewandowskiego :)
ogladales wczoraj mecz Stuttgartu z Szachtarem :?:
Polak byl prawie nie do przejscia :!:
popelnil tylko 2 bledy : faul w ok.30minucie (dobrze, ze sedzia byl poblazliwy) oraz pod koniec 2.polowy nie siegnal pilki przy dosrodkowaniu (za wysoka pilka)

pozdro

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lis 2005, 16:25

cloner pisze:nie nabijaj sie z Lewandowskiego Smile
ogladales wczoraj mecz Stuttgartu z Szachtarem Question
Polak byl prawie nie do przejscia Exclamation
popelnil tylko 2 bledy : faul w ok.30minucie (dobrze, ze sedzia byl poblazliwy) oraz pod koniec 2.polowy nie siegnal pilki przy dosrodkowaniu (za wysoka pilka)
ja widziałem fragmenty i grał poprawnie. Ale na STOPERZE. Lewandowskiemu w pomocy mówimy nie :twisted:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lis 2005, 16:27

fieldy pisze: ja widziałem fragmenty i grał poprawnie. Ale na STOPERZE. Lewandowskiemu w pomocy mówimy nie :twisted:
no oczywiscie jako srodkowy obronca :) w reprezentacji razem z Jopem :)
Bak i Klos - out :!:
i to tyle z mojej strony :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 lis 2005, 16:43

cloner a pomyslałes moze ze spadek formy Kłosa związany jest z kapitalnym przygotowaniem fizycznym przez Jurka Endżela.Kłos wróci do formy fizycznej i Jop tak samo jak Lewandowski moga mu buty sznurowac.Podobnie jest z Jackiem Bakiem, tylko szkoda bo w Katarze to on formy nie zbuduje.Ja cały czas wierze w powrót do formy Arka Głowackiego i Bartosza Bosackiego gdyz sa o niebo lepsi od faworytów clonera(niestety sa bez formy :( ).Do Mistrzostw Świat jeszcze kupe czasu i forma poszczególnych graczy moze sie zmienic.Niestety cloner niczym Engel w 2002 juz ma kilku pewniaków do pierwszego skałdu na MŚ:Rasiak, Lewandowski

pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”