Co zrobić żeby liga była lepsza? - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
K@rolas_RSP
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K@rolas_RSP » 15 sie 2005, 1:20

Moim zdaniem to wisełka powinna (nie musi ale jej chyba na to nie stać i finansowo i jako drużyna) wejść tak do 1/16 Ligi mistrzów wtedy to by był szał w polsce no i kolejna drużyna z polskiej ligi może nawet dwie miały by szanse w eliminacjach LM to by było naprawde fajne i odrodziło nam polską piłke i wszystkie nieprzyjemności które spotykamy< dla ciebie Niqqaz teraz ....

pozdrawiam K@rolas
Ostatnio zmieniony 15 sie 2005, 2:13 przez K@rolas_RSP, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 sie 2005, 1:29

K@rolas_RSP pisze:Moim zdaniem to wisełka powinna (nie musi by jej chyba na to nie stać i finansowo i jako drużyna) wejść tak do 1/16 Ligi mistrzów wtedy to by był szał w polce no i kolejna drużyna może nawet miały by szanse w liminacjach lm to by było naprawde fajne i odrodziło nam polską piłke i wszystkie nieprzyjemności które napotkujemy teraz ....
:lol:
Fajny post ogólnie. Podobuje mnie siem :roll: Co prawda niewiele zrozumiałem ale moje nieogarnione zasoby słownictwa zostały wzbogacone o kolejną perełkę - napotkujemy 8)
Kilka pytań do autora:
1. Co oznacza zwrot 'napotkujemy' :?:
2. Czy każda Polka by oszalała bo nie wiem czy bać się o moją mamę :?: :roll:
3. Czy została już sporządzona lista 'wszystkich nieprzyjemności które napotkujemy teraz' a jeżeli tak to czy widnieją na niej wpisy dotyczące moich porażek w Toto-mixie :?:

Awatar użytkownika
K@rolas_RSP
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K@rolas_RSP » 15 sie 2005, 2:10

odpowiedzi hyhy

1. sam nie wiem co to znaczy ale może te słowo zamienic na "spotykamy" albo wymyś coś .... moze sie nie przemęczysz

2. nie wiem czy towja mamusia cieszyła by sie mając takiego syna ale jak nie wiesz zapytaj sie ją czy jak wisła wejdzie do LM to sie bedzie cieszyła .... czekam na odpowiedz ...

3. człowieku dziwny jestes i dziwny pozostaniesz .........

pozdrawiam K@rolas 8)

Awatar użytkownika
wiktor1940
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wiktor1940 » 15 sie 2005, 12:19

Polska liga powina brac z malych klubow pilkazy niektuzy garajom lepiej niz z wisly czy z legi,a jak nie z malych klubow to przynajmniej kupujcie jak najwiencej zagranicznych pilkarzy bo (olisa db) dobylo gowno chodzonce po boisku!!!!!!!!!!!!!!! :evil:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 15 sie 2005, 12:25

wiktor1940 pisze:Polska liga powina brac z malych klubow pilkazy niektuzy garajom lepiej niz z wisly czy z legi,a jak nie z malych klubow to przynajmniej kupujcie jak najwiencej zagranicznych pilkarzy bo (olisa db) dobylo gowno chodzonce po boisku!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
Pytanie do moderatorow! PRZYZNAC SIE KTO WPUSZCZA HEBRAJCZYKOW NA FORUM?? a jak juz sa to moze po polsku beda pisac... bo ja po hebrajsku nie rozumiem nic a nic...

EDIT: juz wiem! to trzeba przeczytac od prawej do lewej... wiecej mozna zrozumiec! :lol:

Awatar użytkownika
Carvalho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carvalho » 15 sie 2005, 18:57

1. wyczyścić całą ligę pod względem sędziów
2. zmniejszyć ekstraklase do 8 drużyn
3. muszą znaleźć się porządni sponsorzy
4. polepszyć infrastrukture stadionów
5. włożyć trochę grosza na szkolenie młodzieży
6. zatrudniać mniej obcokrajowców, a stawiać na polską młodzież
7. znaleźć wpływowych działaczy sportowych

Stadionowy Szabrownik
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Stadionowy Szabrownik » 15 sie 2005, 19:31

Tez nad tym myslalem zeby zmniejszyc lige do 8 czy 10 zespolow bo wtedy liga stalaby na duzo wyższym poziomie.
Ale z drugiej strony Polska jest za duza na to zeby tylko 8 zespolow( miast chciaz to tez nie jest powiedzialne bo Krakow i Warszawa mają po dwie druzyny w pierwszej lidze wiec ekstraklasa skladalaby sie tylko z 6 miast... :roll:) tworzylo pierwszą lige a widząc coraz gorszą sytuacje klubow na śląsku nie byloby tam pewnie zadnej druzyny z tamtąd.
Pozatym nie wiem czy jest juz teraz sens bo liga sie wyrownuje (beniamikowie wiadomo odstają) lecz patrząc chociaz na Pogoń czy Górnik Łęczna ktory juz zdązył urwac punkty Wiśle i Legii napawa jakims opytmizmem..mysle ze zmniejszanie ligi nie bedzie konieczne a 16 zespolow to optymalna liczba ktora panuje w Rosji ,Grecji i chyba Czechach.
To tylko moje zdanie na ten temat.
Pozdrawiam :D.

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 15 sie 2005, 19:49

Carvalho pisze:2. zmniejszyć ekstraklase do 8 drużyn
chłopie co ci to da ze sie zmniejszy ekstraklase do 8 druzyn ? myslisz ze rozgrywki beda ciekawsze ? ja jestem jak najbardziej za powiekszeniem do 20 druzyn
po pierwsze primo powinno byc 5 głównych zespołów które maja szanse zostac mistrzem
po drugie primo powinno byc 5 zespołów ktre moga okazac sie czarnym koniem
po 3 primo reszta powinna właczyc sie do walki o utrzymanie

zmniejszenie liczby spotkan nie bedzie dobre chociazby ze wzglkedy na lige mistrzów przypuscmy ze jest 8 druzyn i np Legia ma mistrza i zaczynja eliminacje co to jest 14 kolejek w porównaniu ( załózmy ze trafia na Bayer Leverkusen ) który rozgrywa tych kolejek 2 razy tyle co my ?? jaki to ma sens :?: moim zdaniem :arrow: zadnego

a wieksza liczba druzyn tylko poprawi znajdywanie nowych talentów polskiej piłki i da mozliwosc ogrywania sie w słabszych klubach utalentowanym piłkaza np(Janczyk, Korzym) którzy nie maja okazji rozwijac swoich umiejetnosci poprzez regularne wystepy

Podsumowujac poprzebujemy wiekszej ilosci druzyn kilku dobrych menadzerów z zagranicy i stabilizacji a przedewszystkim powinnismy powiedziec STOP Korupcji :!: :!: i wkoncu powinnismy pieniadze przeznaczyc na jakis konkretny cel a nie na opłacanie sedziów przed meczem to jest hanba dla sportu ! nie ma tutaj sportowej rywalizacji jesli mecze sa ułozone
mysle ze gdyby PZPN pomyslał nad tym co napisałem i poczynił by jakies kroki w celu poprawienia sytuacji to wydaje mi sie ze polska piłka była by o wiele atrakcyjniejsza a co za tym idzie moze jakis zagraniczny sponsor by sie znalazł .... :arrow: ale to sa tylko moje marzenia :wink:

Forza Inter !!

Stadionowy Szabrownik
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Stadionowy Szabrownik » 15 sie 2005, 21:32

Coco napisał:
chłopie co ci to da ze sie zmniejszy ekstraklase do 8 druzyn ? myslisz ze rozgrywki beda ciekawsze ?
Nie jestem zwolennikiem zmniejszenia ligi ale rozgrywki byly by ciekawsze.
ja jestem jak najbardziej za powiekszeniem do 20 druzyn
Moze za kilka lat bedzie taka potrzeba bo na dzien dzisiejszy liga zostala juz zwiekszona i czas pokaze czy kolejne rozszezenie bedzie konieczne.
zmniejszenie liczby spotkan nie bedzie dobre chociazby ze wzglkedy na lige mistrzów przypuscmy ze jest 8 druzyn i np Legia ma mistrza i zaczynja eliminacje co to jest 14 kolejek w porównaniu ( załózmy ze trafia na Bayer Leverkusen ) który rozgrywa tych kolejek 2 razy tyle co my ?? jaki to ma sens moim zdaniem zadnego
Nie rozumiesz na czym polega to zmniejszenie.Chodzi w tym o to zeby silne druzyny z ligi spotykaly sie częsciej bo gdyby doszło do tego zmniejszenia to druzyny spotykalby by sie 4 razy na sezon i koejek bylo by 28 a nie 14 jak pisales. Jakbys czytal posty np. ten moj to nie wypisywalbys takich głupot.
a wieksza liczba druzyn tylko poprawi znajdywanie nowych talentów polskiej piłki i da mozliwosc ogrywania sie w słabszych klubach utalentowanym piłkaza np(Janczyk, Korzym) którzy nie maja okazji rozwijac swoich umiejetnosci poprzez regularne wystepy
Z tym sie zgodze. :wink:
mysle ze gdyby PZPN pomyslał nad tym co napisałem i poczynił by jakies kroki w celu poprawienia sytuacji to wydaje mi sie ze polska piłka była by o wiele atrakcyjniejsza
Ameryki nie odkryles tym wiec nie popadaj w taki samozachwyt.
ale to sa tylko moje marzenia
Masz piękne marzenia. :wink:

Stadionowy Szabrownik
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Stadionowy Szabrownik » 22 sie 2005, 17:28

Widze ze temat cos stanął w miejscu a skoro nikt nic nie pisal to musze napisac pod sobą. Własnie została połozona nowa podgrzewana murawa na stadionie Cracovi Krakow. Juz chyba 5 druzyn spelnia taki wymog jakim jest pogrzewana płyta a kolejne kilka ekip planuje takie inwestycje tj. Korna Kilece ( na nowym stadionie),Polonia W-wa, GKS Bełchatów i mam nadzieje ze jeszcze kilka. Nowa podgrzewana murawa sprawia ze gra sie na niej lepiej i jest lepszy komfort gry oraz w czasie zimy nie bedą przekladane spotkania z powodu sniegu na płycie głownej .Porównanie? murawa Wisły Krakow a Odry Wodzisław... kazde inwestycje łożone na infrastrukture obiektów podwyższa standard ligi i przede wszystkim piłkarzom sie lepiej gra:)

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 23 sie 2005, 11:59

Według mnie w tym sezonie pod względem sportowym nasza Ekstraklasa stała się o wiele lepsza. Pada dużo bramek, jest bardzo dużo emocji. Myślę że bardzo dobrym rozwiązaniem byłoby kolejne zwiększenie liczby drużyn do 18 czy choćby nawet do 20. Wtedy nasza liga byłaby jeszcze bardziej emocjonująca, jednak takie rozwiązanie narazie jest mało prawdopodobne, nasz kochany PZPN udaje że walczy z korupcją i mają dobrą wymówkę aby nie powiększać ligi. Zresztą nie można też co sezon rozszerzać Ekstraklasy tak więc może za kilka lat :)

Awatar użytkownika
Zoel
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zoel » 30 sie 2005, 1:43

Ale dopiero teraz widać, w czasie ujawniania afer korupcyjnych w polskiej piłce, jaki to miało zasięg. Jak na dzisiaj spojrzeć na tabelę to nie wiadomo kto będzie miał mistrza. A tak latami było pod rząd że Wisła będzie mistrzem, Grodzisk będzie walczył z Legia o 2 miejsce, pózniej Amica, Płock i dalsza częsc tabeli nie była już pewna :twisted:
Ale żeby wszystko było lepiej, przede wszystkim LISTKIEWICZ MUSI ODEJŚĆ!
Bo z tym czołodupem, że się wyrażę, nic się w polskiej piłce znacząco nie ruszy.

Awatar użytkownika
budziomir
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: budziomir » 05 lis 2005, 11:48

sędziowie muszą zarabiać większe pieniądze, by ich nie kusiły oferty korupcyjne 8)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 05 lis 2005, 12:15

sędziowie muszą zarabiać większe pieniądze, by ich nie kusiły oferty korupcyjne

To i tak nic nie da, bo między premiami sędziowskimi, a ofertami kopertowymi jest nie bagatelna różnica.Jak dla mnie to powinni nałożć kary na klub, zawodników i przede wszystkim sędziego.Na miejscu prezesa PZPN posunął bym się do takich zmian, żeby sędziom nie przyszło na myśl branie koperty.Sam wiem co się dzieje, bo w okręgówce, gdzie występuje drużyna z mojego miasta grają zawodnicy, którzy 1,5 roku temu sprzedawali mecze w II lidze.Do dziś nie mają wyroku.Kara dla sędziego--->konfiskata 'premii' oraz wypad z sędziowania.Zawodnicy dożywotnia dyskwalifikacja, a kluby kara mimo, że nie są w to zamieszane.Potem to zawodnika dorwą nawet kibice, więc nie ma jakąś przestrogę.Wiem, że to nie są rewolucyjne zmiany, bo już sa podobne, ale nikt ich nie przestrzega.Jeżeli w afery zamieszene jest np. Zagłębie, to już z góry wiadomo, jak się zakończy sprawa :evil: .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lis 2005, 12:46

budziomir pisze:sędziowie muszą zarabiać większe pieniądze, by ich nie kusiły oferty korupcyjne Cool
a ty ze swoimi [gigantycznych rozmiarów] postami niedługo się doczekasz rangi, potem będizesz prosił w różnych tematach o jej zdjęcie. Więc zanim jakiś mod cię ochrzci - popraw się. :wink:

Ja myślę, że trzeba by zacząć od początku i zrobić czystkę w PZPN - bez tego nic nie będzie lepiej, bo tam o wszystkim decydują. Jak Listkiewicz bedzie rządził polska piłka - bedzie w dalszym ciągu z roku, na rok coraz gorzej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”