Chyba z tego forum
Albo z JuvePoland?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 30 sty 2020, 12:41
My bylismy w Cefalu i okolicach, wiec inne rejony Sycylii, swoja droga dosyc oblegane przez turystow jak sie pozniej okazalo. Ogolnie bardzo malownicze tereny, super jedzenie, piekne blekitne morze i swietne miejscowe wina, ale z minusow to na pewno syf, chamowa ze strony miejscowych ludzi, brak plaz, malo miejsc do zwiedzania. W tym czasie Sycylia byla na czolowym miejscu na naszej liscie miejsc do zobaczenia, wiec mielismy spore oczekiwania, ale zawiedlismy sie.venomiq pisze: ↑30 sty 2020, 12:23Ciekawe. Sam we Włoszech byłem wielokrotnie - Turyn, Mediolan, Rzym, Bergamo, Bari, Catania, Palermo, Rimini, Genoa, Florencja (to tylko te, w których spedziem minimum dwa dni) + dziesiątki miasteczek, gdzie spędziłem dzień albo kilka godzin. I mimo że Sycylia to mój ostatni wypad do Włoch (końcówka zeszłego roku) to wciąż mam z tego wypadku bardzo pozytywne wspomnienia. Nie mówiąc o tym, że Taormina czy Noto to czołówka najpiękniejszych miejsc jakie wiziałem we Włoszech.
Chociaż moze dlatego, że wtedy w ciągu miesiąca byłem dwukrotnie na tydzień we Włoszech - raz Bari (Apulia), raz Sycylia i były to moje pierwsze wypady na południe Włoch. Stąd coś nowego dla mnie, bo jednak północ i południe Włoch mocno się od siebie różnią.
Nie jestes pierwsza osoba, ktora mi o tym wspomina, tak wiec prawdopodobnie w maju uderzymy w ta Genoe, aczkolwiek na liscie jest jeszcze Lizbona lub Bilbao. Zobaczymy jak bedzie z polaczeniami i cenamivenomiq pisze: ↑30 sty 2020, 12:23Gorąco polecam. Nie wiem jaki jest Twój styl zwiedzania, ale jeśli chodzi o większe miasta we Włoszech to Genoa jest zdecydowanie moim ulubionym. Jest niezwykle malownicze, pełne ciekawych zakamarków - chodzisz, zaglądasz gdzieś w bramę i nagle widzisz coś fantastycznego.
losiu03
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 30 sty 2020, 12:51
To w pewnym sensie 'dobrze słyszeć'.
A, spoko. Myslalem, że konkretnie pamiętasz
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 sty 2020, 12:57
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 30 sty 2020, 13:12
Dokladnie to samo slyszelismy przed wylotem, ale troche spantoflilem i posluchalem sie mojej kobity, ktora wybrala wlasnie Cefalu. Ja wolalem od poczatku Sardynie, ale to inny temat. W kazdym razie po przejazdzce wzdluz wybrzeza z Palermo do Cefalu bylem pod ogromnym wrazeniem Sycylii i bylem przekonany, ze to bedzie super wyjazd.venomik pisze: ↑30 sty 2020, 12:51To w pewnym sensie 'dobrze słyszeć'.
Na Sycylii byłem z dwiema koleżankami. Nocleg stały mieliśmy w Catanii, ale na dwa dni pojechaliśmy do Palermo, czyli drugi kraniec wyspy. Kłóciliśmy się sporo jak wracać. Dziewczyny chciały północą - aby właśnie Cefalu zobaczyć, bo ponoć tam fajne plaże i błękitna woda, więc uznały że tam większość dnia spędzimy.
losiu03
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 30 sty 2020, 14:16
Zapamietam, bo nie zamierzamy siedziec na miejscu. Male miasteczka + kulinaria w nich to jest cos co bardzo lubimy.
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 sty 2020, 17:12
Kurde dziewczyna w domu, a Ty jedziesz z dwoma koleżankami zagranicę? Zajebisty układ
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 30 sty 2020, 17:17
losiu03

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 sty 2020, 17:30
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 sty 2020, 17:37
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 30 sty 2020, 18:21
Mieszkam w Polandii.
Keres
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl