Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 1054

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
11%
Real 2016/2017/2018
3
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
33%
Bayern 2020
1
6%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
2
11%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
6%
Inny
3
17%
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 lut 2020, 17:50

Zobaczymy czy Juve wystawi za tydzień rezerwowy skład w meczu z Lyonem, żeby być lepiej przygotowanym do weekendowego spotkania z Interem. Jeśli tak będzie, to znaczy że ozob ma rację.

Jeśli z kolei Juve wyjdzie na Lyon najsilniejszym składem, ryzykując przy tym kontuzje i zmęczenie przed jednym z najważniejszych spotkań w lidze, to będzie znaczyło że ozob robi z gęby kuwetę.

Prosta, zero-jedynkowa sprawa.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 lut 2020, 17:53

Czy tak wyglądają dyskusje w tematach włoskich między kibicami Serie A?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 lut 2020, 17:54

Proponuję odwiedzić któryś z włoskich tematów i sprawdzić.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 lut 2020, 18:51

sickstick pisze:
20 lut 2020, 17:50
Zobaczymy czy Juve wystawi za tydzień rezerwowy skład w meczu z Lyonem, żeby być lepiej przygotowanym do weekendowego spotkania z Interem. Jeśli tak będzie, to znaczy że ozob ma rację.

Jeśli z kolei Juve wyjdzie na Lyon najsilniejszym składem, ryzykując przy tym kontuzje i zmęczenie przed jednym z najważniejszych spotkań w lidze, to będzie znaczyło że ozob robi z gęby kuwetę.

Prosta, zero-jedynkowa sprawa.
A ty widze dalej nie rozumiesz. Co gorsze, klamales i twierdziles, ze napisalem cos czego nie de facto nie napisalem. W dodatku ty byles jednym z tych, ktorzy cala dyskusje chcieli sprowadzic do zero-jedynkowej farsy, co w istocie jest bledem, glupota i wstretna manipulacja. Forumek.🤗

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 20 lut 2020, 18:57

Tomusmc pisze:
20 lut 2020, 12:35
Widać, że rzadko oglądasz Atalante ;) wczoraj Valencia się sfrajerzyła, że nie wykorzystała sytuacji, a mieli chociażby sam na sam. Atalanta prze do przodu i wykorzystuje to co ma, bardzo ofensywna drużyna co było wczoraj widać. Obrona nie jest ich najmocniejszą stroną za to z przodu to kocury. Valencia zabawnie wyglądała na ich tle
Jestem tego samego zdania - ten mecz bardziej Valencia przegrała (poprzez swoje wymuszone, eksperymentalne ustawienie) niż Atalanta go wygrała.

Ale szopen też ma rację - z przebiegu spotkania wynik 5:5 nikogoby nie zdziwił. Tym bardziej żałuję że od początku nie poszli "na noże" nawet gdyby mieliby przegrać 6:4 to i tak byłby to lepszy wynik niż jaki osiągnęli wczoraj skupiając się na początku głównie na obronie.

Do momentu rewanżu temat jest dla mnie zamknięty.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 lut 2020, 18:59

ozob pisze:
20 lut 2020, 18:51
A ty widze dalej nie rozumiesz.
No to wytłumacz mi po kolei, w końcu nie przeczę twojej tezie, a jedynie mówię że będzie miała okazje się sprawdzić.

Pytanie pierwsze - czy skoro LM nie jest dla Juve celem nadrzędnym, to znaczy że jest celem podrzędnym? Dobrze dedukuję? :>

Awatar użytkownika
piotrcies

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 lut 2020, 19:01

W tym momencie to już się czepiasz dla samego czepiania.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 lut 2020, 19:04

Ależ ja się nie czepiam, napisałem tylko że teza ozoba będzie miała okazję sprawdzić się w praktyce, a on w odpowiedzi stwierdził że kłamię. Tak więc dopytuję w którym miejscu nasze rozumowania się rozbiegają ;)

Skoro LM nie jest dla Juve celem nadrzędnym, to Sarri raczej nie zaryzykuje wystawienia najnieśniejszego składu na Lyon, mając w perspektywie być może najważniejszy mecz ligowy w sezonie - u siebie z Interem - zaledwie kilka dni później. Tak się traktuje turnieje, które nie są nadrzędnym celem - nie gra się w nich na maxa, jeśli kilka dni później masz o wiele ważniejszy mecz.

Awatar użytkownika
piotrcies

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 lut 2020, 19:09

Można się nie zgadzać z ozobem co do celów Juventusu, ale takie teksty jak twój to albo szukanie spiny, albo niezrozumienie tego, co ozob ma na myśli. Różnica między LM dla Juve a dla takiego Realu jest taka, że dla Juve np. półfinał i bardzo dobre występy w tej fazie nie będą totalną porażką, a raczej akceptowalnym wynikiem, a dla takiego Realu już nie - dla nich liczy się tylko zwycięstwo. Co nie znaczy, że Liga Mistrzów jest celem podrzędnym, mniej znaczącym.

Nie mam pojęcia, jak to widzi zarząd Juventusu, ale doskonale wiem, co miał na myśli ozob, a dyskutowanie takimi pytaniami oznacza niezrozumienie tego, co pisał albo szukanie poklasku przez dowalanie niepopularnemu userowi.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 lut 2020, 19:10

sickstick pisze:
20 lut 2020, 18:59
No to wytłumacz mi po kolei, w końcu nie przeczę twojej tezie, a jedynie mówię że będzie miała okazje się sprawdzić
Wszystko jest czarno na bialym w temacie Juve. Odsylam.
sickstick pisze:
20 lut 2020, 18:59
Pytanie pierwsze - czy skoro LM nie jest dla Juve celem nadrzędnym, to znaczy że jest celem podrzędnym? Dobrze dedukuję
Z przyjemnoscia, a juz szczegolnie w sytuacji, gdy slowa "podrzedny" w calej dyskusji nie uzylem ani raz. Zeby jednak zachowac pewien porzadek dyskusji oczekuje, ze odniesiesz sie wreszcie do tego:
ozob pisze:
12 lut 2020, 14:33
Wskaz prosze gdzie ja napisalem to:
sickstick pisze:
12 lut 2020, 14:10
to na jakiej postawie wychodzi ci że ogólnie LM nie była ich celem
No, chyba ze robisz z geby dupe.🤗

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 20 lut 2020, 19:15

piotrcies pisze:
20 lut 2020, 19:09
LM dla Juve a dla takiego Realu jest taka, że dla Juve np. półfinał i bardzo dobre występy w tej fazie nie będą totalną porażką, a raczej akceptowalnym wynikiem, a dla takiego Realu już nie - dla nich liczy się tylko zwycięstwo
Cel a konsekwencje nieosiągnięcia celu to dwie różne sprawy, apetyt rożnie w miarę jedzenia i to że Juve nie wygra LM i nic się nie stanie a w Realu bedzie większy raban to drugie. Chociaż wcale nie jestem przekonany że w dajmy na to bieżącym LM jak Real nie wygra LM to Zidane zostanie.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 lut 2020, 19:20

Widzę że to ty ozob nie rozumiesz.

Ja zupełnie twojej tezie nie przeczę. Masz większą wiedzę w temacie Juve ode mnie i jeśli uważasz że LM nie jest dla Juve nadrzędnym celem, to jestem w stanie ci uwierzyć.

Ja tylko piszę, że twoja teza będzie miała okazje sprawdzić się w praktyce już w przyszłym tygodniu, kiedy mecz w LM (która nie jest dla Juve nadrzędnym celem) może mieć masę negatywnych skutków na mecz Interem, być może najważniejszy dla Juve mecz w całym sezonie.

Ja ci daję szansę i mówię "Ozob ma rację! Za tydzień wszyscy się o tym przekonacie!" a ty zamiast się cieszyć ze masz sprzymierzeńca, zaczynasz kręcić i zaprzeczać? Doprawdy dziwne podejście.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 lut 2020, 19:23

Czyli wybrales opcje pt. "Rzne glupa"! Pasuje mi.🤗
sickstick pisze:
20 lut 2020, 19:20
zaczynasz kręcić i zaprzeczać
Nic nie krece i nic nie zaprzeczam poniewaz jak juz zdazyelm zauwazyc slowa "podrzedny" nie uzylem ani raz. Kawa na lawie.😎
Ostatnio zmieniony 20 lut 2020, 19:25 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 lut 2020, 19:24

Gorzej jeśli za tydzień okaże się że jednak nie miałeś racji...
ozob pisze:
20 lut 2020, 19:23
Nic nie krece i nic nie zaprzeczam poniewaz jak juz zdazyelm zauwazyc slowa "podrzedny" nie uzylem ani raz
Dlatego też zadałem ci pytanie, na które nie raczyłes odpowiedzieć - stąd moje podejrzenia że kręcisz.

Dyskujsa z ozobem:
Ja: "Czy 'nie nadrzędny' oznacza 'podrzędny'?"
ozob: "Kłamiesz, nigdzie nie użyłem słowa 'podrzędny'"
:lol2:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 lut 2020, 20:39

Wszystko co potrzebne zeby odpowiedziec wlasnie przed chwila tu padlo. Skoro LM nie jest nadrzednym celem, ani nie jest podrzednym to jaka jest? Jak widzisz, twoja zero-jedynkowa manipulacja wali sie tu w gruzy.😎

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”