Gry... - Strona 380

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 kwie 2020, 19:17

Warty uwagi?

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 kwie 2020, 20:53

Tak jak każdy PES

Skończyłem GoW. Co to jest za gra co za fabuła, gameplay. Coś wspaniałego. Tak jak kiedyś kupiłem PSP specjalnie po to żeby ograć Ducha Sparty i Łańcuchy Olimpu, tak teraz bez wahania kupiłbym PS4 dla samej tej gry. Czekamy na GoW 2 bo końcówka (jak i zapowiedzi) zwiastują nadejście gry na PS5

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 14 kwie 2020, 21:02

Zakłada ktoś ten jebany zespół w PES xD nawet nie trzeba kupować wystarczy ściągnąć PES Lite

https://store.playstation.com/pl-pl/pro ... 0F2P000000

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 kwie 2020, 21:03

Mnie się tak nie chce grać

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 14 kwie 2020, 21:05

Jak sie nie ma umiejętności to nie jestem zły xD

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 kwie 2020, 21:07

W tym tez coś jest bo straaaaasznie mało grałem w tego nowego może ze 3 msc zaraz po premierze za to ostatnio z kumplem odpalilismy ISS Pro na PS1 i przez pare ładnych wieczorów/nocy cieszyliśmy się jak dzieci

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 14 kwie 2020, 21:19

Ojej

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 15 kwie 2020, 2:27

piotrcies pisze:
14 kwie 2020, 19:17
Warty uwagi?
Podbijam pytanie. Ja zamierzam kupić po lockdown, aby wypróbować Master League.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 15 kwie 2020, 8:20

No to napisałem ze dla mnie kazdy PES jest warty uwagi bo gram w każdą część od dziecka. Nie bez powodu ostatnia część jest nazwana przez ekspertów/graczy najlepszym symulatorem piłki nożnej

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 15 kwie 2020, 8:37

Tomusmc pisze:
14 kwie 2020, 18:30
odkopałem na konsoli Sniper Elite 4 i cisnę. Fajna seria, kiedyś nie mogłem czegoś przejść i ją porzuciłem.
Zajebista gierka, nie latasz jak poparzony tylko trzeba kombinować. Mam z dlc z zabiciem Hitlera i jeszcze jakieś 2 albo 3. Przechodziłem ze 3 razy.
piotrcies pisze:
14 kwie 2020, 18:23
Grał ktoś w nowego Pesa?
Pisałem już tu kiedyś że Fife miałem chyba niecały miesiąc i wymieniłem na Pesa. Grałem kiedyś na blałkach w iss i pociagnalem demo epesa i stwierdziłem, że nie ma w ogóle porównania do tego pingponga ea. Jak piłka to tylko Pes. Jedyny problem to to, że Konami chyba zaczyna olewać 20 bo w trybie myclub nie ma za bardzo co robić, albo pograsz online albo z kompem ale na dłuższą metę wypuszczają praktycznie te same nazwijmy to rozgrywki. Robisz je i potem tylko zostają rankingowe z innymi graczami. W wersji mobilnej masz za to turnieje z kompem i do symulacji. A oprócz tego online. Polecam kanał na yt fundlalam o pesie.
Gram na xsie i tu trochę lipa, bo jest mniej graczy niż na sony. Rating mi się kręci miedzy 800-900 i trafiłem ostatnio gościa z ratingiem 2500. Poległem 3-2 i gość miał furę szczęścia (ta gra ma tak czasami ze daje albo tobie albo przeciwnikowi). Biorąc pod uwagę, że ogarniam tę grę od września a nie jak niektórzy napierniczają od kilku lat to w nastepnej edycji pęknie 1000.
Teraz możesz za darmo ściągnąć pes lite i tam masz sam tryb myclub (coś jak fut w fifie). Jakby co to pisz dam ci parę rad jak zarabiać gp, polepszać pikarzy i w ogóle.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 15 kwie 2020, 8:46

Apropo, też macie wrażenie, że z każdą aktualizacją i data packiem psuja tę grę. Ostatnio takie opinie krążą wśród stałych graczy. Ja w sumie nie zauważyłem tylko, że ja jak zagram 30 meczy w tygodniu to góra.
Mam nadzieję, że w nowej wersji nie będzie takiego skoku na kasę przez konami (chodzi o szybkie zdobywanie futerów przez coinsy - chociaż na to nie ma co liczyć), legendy będą bardziej dostępne (tu większość przez coinsy, do tego wymyślili icony legend) i będzie więcej co robić jak w wersji mobilnej.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 15 kwie 2020, 8:47

Ja bym PES i Fife porównał do gier wyścigowych. Chcesz pograć w coś co oddaje w jakimś stopniu realny poziom jazdy to grasz w Gran Turismo czy tam F1, a chcesz się pobawić w granie to kupujesz serie NFS (nie wszystkie ale większość jest arcadowa)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 15 kwie 2020, 8:50

PES zawsze pod względem mechanik był lepszy od FIFA, ale jeśli chodzi o licencje, rozgrywki, rozgrywkę online - to FIFA przodowała. Z resztą PES miał nie tak dawno słabsze momenty gdzie nawet mechanika w FIFA bywała lepsza i sam feeling z rozgrywki. Obecnie ja bym uznał, że PES jest grą nieznacznie lepszą od FIFY.

FIFA ma duży problem z "dyspozycją" zawodników. Wiele razy będziesz mieć sytuacje, że w wielu meczach będzie wszystko super, formacja się będzie trzymać, zawodnicy odpowiednio będą się zachowywać i będziesz wygrywał a pretensje za ewentualne porażki miał głównie do siebie. Jednak niestety zauważysz też sytuacje, że zawodnicy mają dziwne zachowania, formacje się rozjeżdżają i jest jeden wielki chaos i przegrywasz... Następnie się zastanawiasz dlaczego? do tej pory było wszystko przecież ok...
Tak jak w FIFA rozgrywką online jest znacznie ciekawsza niż w PES, tak jednak się nie da ukryć, że jest p2w - oczywiście masz satysfakcję, że znacznie słabszym zespołem ograsz jakiegoś nowobogackiego jaki wrzucił setki złotych w pakiety, ale niestety na ogół będą dysproporcje jakie na dłuższą metę będą wkurzały.

Ja FIFA 20 kupiłem chwilę po premierze, do dziś żałuje tej inwestycji i nigdy już nie kupię żadnej gry z tej serii. Więc po moich odczuciach zbudowanych na ponad 100h rozgrywki, stwierdzam, że lepiej zainwestować w PES'a. Ktoś powie, że 100h to dużo i jak mogę psioczyć? Przez wiele czasu wmawiałem sobie, że to kwestia skilla, taktyki, jakości zawodników i z biegiem czasu poprawiałem swoje umiejętności na tyle, że takiego CPU na klasie światowej człowiek rozjeżdżał 7-0 lub 9-0 i to w meczach np. Realu z Barceloną a nie Realu z Podbeskidziem - i to też w sumie o grze dobrze nie świadczy. Najwięcej mankamentów widać właśnie w rozgrywkach z innymi graczami, gdzie już każdy detal rozgrywki jest istotny i wiele niedociągnięć oraz dziwnych mechanik wychodzi na wierzch.

Na pewno dużym plusem w FIFA jest tryb fabularny czy to Volta czy Huntera i tu na pewno produkcja EA ma plus w stosunku do PES'a.

Osobiście jednak zraziłem się do symulatorów piłkarskich. Najbliższa gra piłkarska w jaką mam zamiar zagrać, to nowy Captain Tsubasa jaki jest grą kopaną typowo arcadową i nie ma nic wspólnego z realizmem a tak jakby skupić się na czymś ambitniejszym, to od symulatorów typowego kopania na boisku, wolę jednak wcielić się w managera w FM'ie jaki daj mi więcej zabawy i nie jest p2w.

Więc w skrócie, więcej zabawy jest w FIFA, ale w PES'ie sama mechanika jest nieco lepsza, ale też nie jest to jakaś drastyczna różnica. Sam na tą chwilę jakbym miał wybierać czy FIFA czy PES, to wybrałbym FM'a 8)

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 15 kwie 2020, 8:50

Babej, może znajdziemy jeszcze kogoś i zrobimy sobie skaldzik co op? Z naszych piłkarzy myclub?

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 15 kwie 2020, 8:59

wloski pisze:
15 kwie 2020, 8:50
Babej, może znajdziemy jeszcze kogoś i zrobimy sobie skaldzik co op? Z naszych piłkarzy myclub?
Ale ja niestety na xboxie gram więc nie da rady, inne serwery są dla sony.
Z icon mam wszystkie z Milanu (Paolo, Baresi, Pippo, Gullit i Van Basten). Poszło na to z 5000 coisnów co i tak jak czytam to miałem farta, ze potrafiałem.
BadBoy pisze:
15 kwie 2020, 8:47
Ja bym PES i Fife porównał do gier wyścigowych. Chcesz pograć w coś co oddaje w jakimś stopniu realny poziom jazdy to grasz w Gran Turismo czy tam F1, a chcesz się pobawić w granie to kupujesz serie NFS (nie wszystkie ale większość jest arcadowa)
Dobre porównanie. Od małolata grałem w fife, pamiętam jak jeszcze z dyskietkami się latało po kumplach i przegrywało, tak teraz powiedziałbym gdzie Rzym a gdzie Krym.
Na Sony można sobie wgrać patcha i masz rzeczywiste nazwy klubów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”