Zagraniczni piłkarze, którzy są chętni do grania w kadrze - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

Czy chcesz, aby w naszej reprezentacji, gra?o wi?cej cudzoziemców??

Tak
15
36%
Nie
16
38%
Jest mi to obojetne
11
26%
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 lis 2005, 18:52

Mikusinski pisze:Też był przecież swego czasu Podolski, jednak szybko go zwinęły Niemcy
Gówno prawda. To w Niemczech dorastał,to w Niemczech się wychowywał i to w Niemczech uczył sie grać w piłkę,więc czemu miałby grać dla Polski?

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 15 lis 2005, 22:20

'Piotrek' pisze:Gówno prawda. To w Niemczech dorastał,to w Niemczech się wychowywał i to w Niemczech uczył sie grać w piłkę,więc czemu miałby grać dla Polski?
Wiesz, Ebi też w Holandii dorastał, tam się wychowywał i uczył grać w piłkę, a dla Polski gra... Jest coś takiego jak ojczyzna i w moim pojęciu nie ma znaczenia gdzie mieszkasz a skąd pochodzisz...

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 lis 2005, 22:23

Ajgor pisze:Wiesz, Ebi też w Holandii dorastał, tam się wychowywał i uczył grać w piłkę, a dla Polski gra... Jest coś takiego jak ojczyzna i w moim pojęciu nie ma znaczenia gdzie mieszkasz a skąd pochodzisz...
Z tego co pamiętam to Podolski nie miał ojca który był gwiazdą reprezentacji Polski.

Awatar użytkownika
Hawaii 96
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hawaii 96 » 15 lis 2005, 22:29

Według mnie Cantoro i reszta chętnych do Polski obcokrajowców nie powinna grać bo ja uważam że oni chcą to wykorzystać,żeby pojechać na MŚ do Niemiec...pamiętacie fuzję z Olisadebe? :shock: debiut piękny...gol z Rumunią (1:1) potem super w eliminacjach (miał chłopak mobilizacja,żeby milionom polakom pokazać,że na serio chciał być tym polakiem) i dzięki niemu Polska pojechała na MŚ do Koreii i Janponi. Po MŚ co? :shock: nic! później nie było o co grać, do Polski nie chciało mu się jechać a po mundialu zanudziony co dostawał powołanie mówił,że go noga boli :shock: (Polakiem jest ponad 5 lat a powiedział coś po Polsku? wywiad lub cokolwiek?) ale to jest mało ważne. Teraz Polska na mundial weszła a Cantoro jakie ma założenie? mundial... :wink: takie moje przemyślane zdanie... :)

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 15 lis 2005, 23:45

Hawaii 96 pisze:Według mnie Cantoro i reszta chętnych do Polski obcokrajowców nie powinna grać bo ja uważam że oni chcą to wykorzystać,żeby pojechać na MŚ do Niemiec...
Kurde, przejrzalem! :shock: dzieki!
Hawaii 96 pisze:pamiętacie fuzję z Olisadebe?
Nie no co ty! jestesmy debilami. ja to nawet nie pamietam co jadlem na obiad.
Hawaii 96 pisze:Po MŚ co? :shock: nic!
Boze, bron nas w takim razie przed MŚ!
Hawaii 96 pisze: później nie było o co grać, do Polski nie chciało mu się jechać a po mundialu zanudziony co dostawał powołanie mówił,że go noga boli (Polakiem jest ponad 5 lat a powiedział coś po Polsku? wywiad lub cokolwiek?)
Jaaa. ale mnie denerwuja takie komentarze :? pytanie do tych wszystkich, ktorzy zarzucaja Olisadebe, ze nie powinien dostac obywatelstwa, bo olal kadre - czy wolelibyscie zeby Polska z Olim grala na MŚ czy zeby bez niego grala jak zwykle tylko w eliminacjach? wszyscy sie podniecali Korea i Japonia, nosili Murzyna na rekach a teraz... no co, znudzilo mu sie, ma dziwny charakter. to ze z nim tak wyszlo nie znaczy, ze kazdy ktory dostanie obywatelstwo bedzie szedl tym sladem.
Hawaii 96 pisze:moje przemyślane zdanie...
Nie przesadzajmy.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 16 lis 2005, 14:24

'Piotrek' pisze:Z tego co pamiętam to Podolski nie miał ojca który był gwiazdą reprezentacji Polski.
A możesz mi powiedzieć co to ma za znaczenie czy był piłkarzem czy np wykładowcą na Sorbonie czy też porpostu żulem? I niby przez to że tata Ebiego był gwiadą reprezentacji Polski to Ebi nie mógłby zostać reprezentantem Oranje? Bo jeśli iść za Twoim tokiem myślenia to by mógł a nawet powinien...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 lis 2005, 16:16

Ajgor pisze:A możesz mi powiedzieć co to ma za znaczenie czy był piłkarzem czy np wykładowcą na Sorbonie czy też porpostu żulem?
Dość spore.
Dariusz Wołowski: Może nie ma więc czego tak bardzo żałować, bo mistrzostwa w Korei były nieudane?

Euzebiusz Smolarek: Jest czego żałować, bo mundial to mundial. Gdy czasem coś mówię do taty albo z nim dyskutuję, on mi powtarza: "Jak pojedziesz dwa razy na mistrzostwa świata i zagrasz w półfinale tak jak ja, to będziesz mógł się odzywać". "OK, tata. To ja już nic nie mówię" - odpowiadam. I siedzę cicho.

Z tym półfinałem nie będzie łatwo. Może trzeba się było zdecydować na reprezentację Holandii, kiedy jeszcze miał Pan wybór?

Wyjechałem z Polski, kiedy miałem sześć lat. Potem uczyłem się, grałem w piłkę i żyłem w Holandii. Kiedy pojawiła się propozycja gry w kadrze, postanowiłem wybrać Polskę. Tata zawsze mówił, że tak jak on grał dla Polski, tak i ja powinienem. Zrobiłem to dla niego, z szacunku dla rodziny w Polsce, ale zrobiłem to także dlatego, że ja czuję się Polakiem. "Głupi jesteś, Polska jest słaba" - mówili Holendrzy i śmiali się z mojego wyboru. A zaraz potem im było głupio, bo gdy Polska pojechała do Korei, to oni się nie zakwalifikowali.

Myśli Pan po polsku czy po holendersku?

- Po holendersku. Chyba że jestem na kadrze, to tu myślę po polsku. Ja w Polsce szkół nie kończyłem, po polsku rozmawiałem tylko z tatą i mamą, dlatego bardzo dużo języka zapomniałem. To takie głupie, bo czujesz się Polakiem, a słabo mówisz po polsku. Zawsze się tego wstydziłem. Dlatego ludzie w Polsce uważali, że jestem zamknięty. A mnie po prostu było głupio, że mówię z błędami, nie umiem powiedzieć tego, co chcę. W Holandii było zupełnie inaczej. Tam nikt nie nazwałby mnie odludkiem. Ale teraz i w Polsce mówię coraz więcej, przełamałem się.

Tłum fanów z Polski sprawi, że presja będzie duża. Wytrzymacie?

- Mundial to święto, największe, jakie może być. Spełnienie marzeń. Trzeba się nim cieszyć, a nie bać. Ja czekam bardzo tych mistrzostw, mam zamiar grać bez obciążeń, kompleksów, cieszyć się grą, zmierzyć z najlepszymi, bo mundial jest może raz w życiu i cały świat patrzy, nie tylko Polska. Tak musimy zagrać wszyscy. Tak, żeby mieć wspomnienia na całe życie, jak mój tata. Musimy pokazać, że umiemy grać, ucieszyć kibiców, którzy też przyjadą świętować, a nie lamentować. No i wy, dziennikarze, napiszcie Polakom, że będziemy grali dla nich, że dla nich jedziemy na mundial, że pieniążki dla nas nie grają roli, bo pieniążki to my mamy w klubach. A w kadrze nie ma pieniążków. Wiem, że ludzie w Holandii uważani są za skąpych, ale w sprawie pieniążków to ja jestem raczej Polakiem.

Powiedział Pan, że mundial gra się raz w życiu. Pan musi zagrać dwa razy.

- Najlepiej trzy. To się będę mógł przy tacie odezwać. Właściwie to już mogę się trochę odzywać, bo jestem w kadrze i awansowaliśmy na mistrzostwa świata.
Jednak coś ma ;).

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 16 lis 2005, 16:58

piwus pisze:ale zrobiłem to także dlatego, że ja czuję się Polakiem
Ale jednak nie tylko jakby nie patrzeć :wink:

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 16 lis 2005, 17:57

jestem przeciwny zbieraniu zagranicznych piłkarzy polskiego pochodzenia aby grali w naszej reprezentacji a do z tego wzgledu ze wielu młodych utalentowanych polskich piłkarzy nie miało by mozliwosci rozwoju swojego talentu wprawdzie Janas ma swoich graczy ale gdyby jacys zawodnicy objawili sie w polskiej lidze a Janas powołał załózmy ze Podolskiego to jest wiadome ze szanse na zabłysniecie bedzie miał niewielkie poniewaz Podolski gra w Niemczech gdzie poziom piłkarski jest na duzo wyzszym poziomie niz u nas wiec stanowcze NIE trzeba kozystac z tego co sie ma i dac szanse wykazania sie młodym gracza pokroju Korzyma czy Janczyka :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 mar 2006, 18:56

Mikusinski pisze:Pierwszy Andrew Johnson, byłby świetnym napastnikiem. Był przecież królem strzelców The Champions w której zdobył 32 bramki.

Nasz Grzesiu Rasiak strzelil w drugiej lidze polowe bramek co Johnson,tyle ze w polowe krotszym czasie i jak dobry jest wszyscy widzimy...

Mikusinski pisze:Jest nawet gorszy od naszego Radka Sobolewskiego.

Hm...Chyba mamy tu doczynienia z kibicem Legii :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 mar 2006, 18:58

Martinho pisze:Hm...Chyba mamy tu doczynienia z kibicem Legii
raczej mieliśmy :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 mar 2006, 17:01

Super Express pisze:Wystarczy jedna decyzja urzędników i "biało-czerwoni" zyskają świetnego obrońcę

Dlaczego taki piłkarz nie gra jeszcze w reprezentacji Polski? Bo nie ma... polskiego obywatelstwa. Ale grający w Koronie Kielce Brazylijczyk Hernani Jose da Rosa - bo o nim mowa - w pełni na nasz paszport zasługuje.

- Przyjechałem do Polski, gdy miałem ledwie 19 lat. Jestem tu już dwa i pół roku - opowiada Hernani polszczyzną, jakiej nie powstydziłoby się wielu naszych rodzimych piłkarzy. Z Polską jest zresztą związany w sposób szczególny.

- Z moją dziewczyną Anią myślimy o założeniu rodziny. Zabrałem ją już do Brazylii, by przedstawić moim rodzicom. Spodobała się - śmieje się obrońca Korony.

Małżeństwo z Polką otworzyłoby Hernaniemu drogę do polskiego obywatelstwa.

Czy chciałbym grać w reprezentacji Polski? - Bardzo! - deklaruje. Całą sprawę przedyskutował już z rodziną i ze swoją dziewczyną. - Wszyscy są za - cieszy się Hernani.

Przyznawanie obywatelstwa sportowcom pochodzącym z innych krajów nie jest już niczym niezwykłym. Polski paszport wystawiony na nazwisko Hernani Jose da Rosa znalazłby się w godnych rękach. Zapytany przez nas, czy zagrałby w reprezentacji Polski w meczu z Brazylią, odpowiada bez wahania:

- Oczywiście, że tak!
Daje do myslenia, szczegolnie kiedy nasza obrona nie jest w najlepszej formie...

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 10 mar 2006, 18:56

Nom Hernani napewno powinien dostać szansę na grę w kadrze w Koronie myli się bardzo rzadko , jeden z lepszych obrońców w Polskiej lidze .

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 10 mar 2006, 22:53

Wart sprawdzenia skoro nawet ma żonę w Polsce a unas w obronie deficyt :) nawet po Polskiemu szpreha ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 mar 2006, 22:55

Zobaczycie co się będzie działo jeśli nie daj Boże Pogoń Sao Paolo zacznie odnosić sukcesy w lidze :roll: To będzie tragedia. Trzeba będzie krzyczeć Polska czarno-czerwoni.

Rasistą nie jestem coby nie było wątpliwości a mój post lepiej interpretować z przymróżeniem oka chociaż nie musi to być wcale zupełne S-F.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”