Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 30 kwie 2020, 18:52
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bakan » 30 kwie 2020, 18:55
Bakan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 30 kwie 2020, 19:07
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 30 kwie 2020, 19:10
Niezależnie od tego jak będziesz patrzył - czy na całość kariery, czy na to który bramkarz miał pojedynczy sezon w którym najbardziej zasługiwał - wciąż będą lepsi od Neuera.
Tobie to zdecydowanie nie grozi. W notce o bramkarzu piszesz właściwie wyłącznie o jego wyjściach do przodu i wkleiłeś link do filmu, na którym są cztery wyjścia do piłki i... zero obronionych strzałów.
venomik
szmagel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bakan » 30 kwie 2020, 19:16
No i w tym właśnie sęk, że te wyjścia to było coś co go wyróżniało i sprawiało, że wywrócił do góry nogami wszystko co wiedzieliśmy do tej pory o pozycji bramkarza. Mecz z Algerią to jego Opus Magnum gdzie wręcz w absurdalny sposób skumulował swoje unikatowe umiejętności. Przeczytałeś chociaż ten tekst czy zerknąłeś na zdjęcie i odpaliłeś filmik?venomik pisze: ↑30 kwie 2020, 19:10Niezależnie od tego jak będziesz patrzył - czy na całość kariery, czy na to który bramkarz miał pojedynczy sezon w którym najbardziej zasługiwał - wciąż będą lepsi od Neuera.
Tobie to zdecydowanie nie grozi. W notce o bramkarzu piszesz właściwie wyłącznie o jego wyjściach do przodu i wkleiłeś link do filmu, na którym są cztery wyjścia do piłki i... zero obronionych strzałów.
Bakan
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 30 kwie 2020, 19:32
Przecież zrobiłem nawet podsumowanie Twojego wpisu: 'W notce o bramkarzu (to zaznaczyłem, bo jest tam jeszcze wstęp całej serii) piszesz właściwie wyłącznie o jego wyjsciach do przodu'. To chyba oznacza, że przeczytałem i to całą.

venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bakan » 30 kwie 2020, 19:42
Bakan
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 30 kwie 2020, 19:48
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 30 kwie 2020, 19:52
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bakan » 01 maja 2020, 15:56
Bakan
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bakan » 02 maja 2020, 17:24
Bakan
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 02 maja 2020, 21:05
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 maja 2020, 21:42
Iniesta nie kojarzy mi się z boiskowym generałem, a jedynie z boiskowym artystą. Xavi natomiast w moim odczuciu zawsze był kimś w rodzaju generała, który ma wpływ na partnerów dookoła. Oczywiście masz o wiele większą wiedzę na temat tej dwójki ode mnie, ale w moim odczuciu Xavi zawsze pozostawiał większe wrażenie niż Iniesta, właśnie z powodu powyższego.
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 02 maja 2020, 22:16
gwoli scislosci to w 2006 barca wygrala lm wlasnie bez xaviego, bo zerwal wiezadlo w listopadzie i nie zagral juz ani minuty w tamtej edycji, za to jego kontuzja otworzyla drzwi iniescie, ktory stal sie regularnie grajacym gosciem, albo z pierwszego skladu, albo z pierwszym z lawki. zagral w 49 meczach sezonu, w finale lm z arsenalem tez wszedl na boisko odrabiac straty i mial udzial przy golu na 1-1. w ostatniej wygranej lidze mistrzow barcelony (14/15) tez byl wiekszy udzial iniesty, bo to on mial zelazna pozycje w skladzie razem z rakiticiem, a 35-letni xavi juz glownie wchodzil z lawki. tak bylo tez w finale, gdzie iniesta asystowal przy golu chorwata na 1-0, zas xavi zagral ostatni kwadrans. no i w takim ogolnym rozrachunku karier iniesty i xaviego na korzysc tego pierwszego dziala gol na wage mistrzostwa swiatasickstick pisze: ↑02 maja 2020, 21:42Do tego dochodzi fakt że Iniesta jak na piłkarza ofensywnego notował dość słabe staty - podczas gdy od Xaviego jako bardziej defensywnego ich nie oczekiwano. No i jeszcze kwestia LM - Xavi wygrał ją w 2006 "bez Iniesty" (Iniesta był wtedy rezerwowym, czyli jeszcze nie tym graczem o którego nam chodzi), zaś Iniesta bez Xaviego przez 3 lata 2015-18 nie potrafił po nią sięgnąć, mimo że miał Messiego u boku.
moody
Wróć do „Plebiscyty i rankingi”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio