Ogólna dyskusja o polityce - Strona 6

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lis 2005, 19:56

Serio cloner czy żartujesz sobie ?

Oglądał ktoś wydarzenia na polsacie ?
jak wyłapali rozmowę Giertych z Lepperem w przerwie konferencji prasowej ? można było się uśmiać

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8574
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lis 2005, 19:57

fieldy pisze:Serio cloner czy żartujesz sobie ?

Oglądał ktoś wydarzenia na polsacie ?
jak wyłapali rozmowę Giertych z Lepperem w przerwie konferencji prasowej ? można było się uśmiać
info nie jest potwierdzone, wiem to od znajomego, musi mi to tylko potwierdzic ;)
ale raczej prawdziwe ;)

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 11 lis 2005, 17:04

info nie jest potwierdzone, wiem to od znajomego, musi mi to tylko potwierdzic
ale raczej prawdziwe
Potwierdzam!!!

Endriu naprawde zrobił myka z Euro :lol: :lol: :lol:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 11 lis 2005, 19:15

Marzec 2005 rok / antena RMF FM
RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?
Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS.
RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w JAKIEJKOLWIEK sytuacji jest nierealne.
Co na to frajerzy z PiSu? :rotfl2:

Żal mi Polaków. Poważnie.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 11 lis 2005, 19:47

Co na to frajerzy z PiSu?
Licz sie ze słowami!!
to że Kaczyński skłamał nie upoważnia Cie do stawiania takich tez!!!
Samoobrona jest 3 siłą w parlamencie i wicemarszałek powinien być z ich ugrupowania, inna sprawa że nie powinien być to Lepper :cry:

Lech Kaczyński nie jest członkiem PiSu więc też jego słowa nie powinny odzwierciedlać stanowiska tej partii :!:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 11 lis 2005, 19:56

Tomachos pisze: Lech Kaczyński nie jest członkiem PiSu więc też jego słowa nie powinny odzwierciedlać stanowiska tej partii :!:
Zastanów się nad tym co napisałeś. Czyli według Ciebie, to co powiedział Kaczyński w wyżej wymienionym wywiadzie było czymś złym? Dla mnie wprost przeciwnie - zgadzam się z tym co do joty.

Faktycznie reszta klubu mogła mieć ine zdanie, które zresztą wyrazili głosując za Lepperem, a następnie bijąc brawo po jego wyborze. To był piękny obrazek.

"Frajerzy z PiSu" - fakt mocne słowa, ale nie nie boję się ich użyć. Dzięki wyborcom PiSu mamy teraz koalicje Kaczyński-Lepper-Giertych w tle z ojcem Rydzykiem.

Inna sprawa to ostatnie wypowiedzi liderów PiSu, Samoobrony i LPRu o tym, że za poparcie rządu Marcinkiewicza owe kluby nie otrzymały żadnych stanowisk. No bo przecież co to za stołek wicemarszałka w przypadku Leppera (tak, wiem, że SO to 3 klub w parlamencie, nie znaczy to jednak, że to właśnie pan przewodniczący powinien tym wm zostać - idąc dalej takim rozumowaniem mogę zadać pytanie, czemu to Niesiołowski nie został wybrany w senacie) czy fotel szefa speckomisji do spraw służ specjalnych dla Giertycha....

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 11 lis 2005, 20:34

Zastanów się nad tym co napisałeś. Czyli według Ciebie, to co powiedział Kaczyński w wyżej wymienionym wywiadzie było czymś złym? Dla mnie wprost przeciwnie - zgadzam się z tym co do joty.
Tez się zgadzam i jest mi przykro, że stało sie inaczej :(
"Frajerzy z PiSu" - fakt mocne słowa, ale nie nie boję się ich użyć. Dzięki wyborcom PiSu mamy teraz koalicje Kaczyński-Lepper-Giertych w tle z ojcem Rydzykiem.
Nie zgodze się , taka koalicja formalnie nie istnieje :!:

fotel szefa speckomisji do spraw służ specjalnych dla Giertycha....
SLD które jest malusie w sejmie ma pod sobą 3 komisje, jak dla mnie ten argument jest bezpodstawny :!:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 11 lis 2005, 20:40

Tomachos pisze:Nie zgodze się , taka koalicja formalnie nie istnieje :!:
A 'Salon' (jeżeli wiesz co to) formalnie istnieje?

Jasne, że formalnie taka koalicja nie powstała i szybko, jeżeli w ogóle, nie powstanie. Jednak to właśnie te partie zagłosowały solidarnie za rządem Marcinkiewicza, co chyba o czymś świadczy?

Tomachos pisze:SLD które jest malusie w sejmie ma pod sobą 3 komisje, jak dla mnie ten argument jest bezpodstawny :!:
Ale jakie komisje? Bo chyba nie równie 'prestiżowe' :lol: .

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 11 lis 2005, 21:01

A 'Salon' (jeżeli wiesz co to) formalnie istnieje?
Jak masz mnie za idiote to nie mysze tu z toba dyskutować!
Jednak to właśnie te partie zagłosowały solidarnie za rządem Marcinkiewicza, co chyba o czymś świadczy?
Nie zawsze partie które głosują na TAK w spólnej sprawie muszą sie wiązać nieformalną koalicją!
Ale jakie komisje? Bo chyba nie równie 'prestiżowe' .
Racja :wink:

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 14 lis 2005, 21:32

Kurski znowu w PiS
Poseł Jacek Kurski poinformował PAP, że od poniedziałku ponownie jest członkiem PiS. Jak dodał, w poniedziałek jego odwołanie od decyzji o usunięciu go z partii rozpatrzył pozytywnie koleżeński Sąd Dyscyplinarny PiS.
Wiedzialem, ze tak bedzie... sad partyjny i huczne wyrzucenie Kurskiego z PiS to byla tylko taktyczna zgrywka przed wyborami, a teraz gdy sprawa ucichla Kurski jak gdyby nic dalje bedzie pluc jadem na przeciwnikow PiS-u, radia m. oraz moze znow napisze jakąś ksiazke czy tez nakreci film
Gdzie Te Prawo :?: Gdzie ta sprawiedliwość :?:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 lis 2005, 21:40

Wiedzialem, ze tak bedzie... sad partyjny i huczne wyrzucenie Kurskiego z PiS to byla tylko taktyczna zgrywka przed wyborami, a teraz gdy sprawa ucichla Kurski jak gdyby nic dalje bedzie pluc jadem na przeciwnikow PiS-u, radia m. oraz moze znow napisze jakąś ksiazke czy tez nakreci film
Gdzie Te Prawo Gdzie ta sprawiedliwość

:shock:

Mmmm, widzę wracamy do starego porządku w polskiej polityce.Chociaż z drugiej strony trochę pewnie za sukces wyborczy wrócił.Ta wpadka z dziadkiem Tuska była trochę przypadkowa, ale fakt jak wypad to wypad :/.Oglądam właśnie Szymusia, i mnie także ciekawi, jak Kaczor będzie otwierał drzwi do jednej z sal w Pałacu Prezydenckim:D ? Klamka jest troszkę wysoko...

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 14 lis 2005, 22:28

Uchi_ pisze:Ta wpadka z dziadkiem Tuska była trochę przypadkowa
Tak, jak zrzucenie bomby atomowej na Nagasaki.

Uchi_ pisze:i mnie także ciekawi, jak Kaczor będzie otwierał drzwi do jednej z sal w Pałacu Prezydenckim:D ? Klamka jest troszkę wysoko...
Buty na koturnach. w koncu to tez tragedia... tyle ze nie grecka, ale co tam.

Chcialem powiedziec, ze zaczynam sie powaznie zastanawiac nad zworceniem sie o azyl do wolnego panstwa Bialorus. dzisiaj juz trzy razy slyszalem wypowiedz Leppera w stylu: "Jestesmy gotowi na wspoludzial w rzadzeniu"... "Czekamy na sformalizowanie koalicji rzadzacej Samoobrony z PiSem"...
Tylko jedno wyjscie - Balcerowicz musi odejsc. niech powie gdzie ucieka, jade z nim :?

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 lis 2005, 22:31

Tak, jak zrzucenie bomby atomowej na Nagasaki.

Heh, przypadkiem była cała afera z tym związana, natomiast intencje co do tego jak najbardziej szczere.Pewnie, gdyby nie gazeta, to cała Polska by się o tym nie dowiedziała.Żenada.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 14 lis 2005, 22:39

Uchi_ pisze:Heh, przypadkiem była cała afera z tym związana, natomiast intencje co do tego jak najbardziej szczere.Pewnie, gdyby nie gazeta, to cała Polska by się o tym nie dowiedziała.Żenada.
Naprawde tak uwazasz czy sie zgrywasz? myslisz, ze Kurski po pierwsze: sam to wymyslil, po drugie: chcial cichaczem powiedzic kaczkom, po trzecie: cala afera byla, jak napisales "przypadkiem"? w polityce nic nie dzieje sie przypadkiem. Cimoszko tez przez przypadek zostal zniszczony, przez przypadek okazalo sie ze Kwachu nie ma magistra, akurat w czasie kampani...
To bylo pewne od poczatku, ze po wyborach Kurski wroci. wtedy musieli go odsunac. teraz nikt im nic nie zrobi, bo przez 5 lat wszyscy zapomna. a poza tym, to i tak w nastepnych wyborach PiS bedzie mial pozycje jak teraz SLD.
Zalosne ale prawdziwe. najpierw mialo nie byc poblazania dla przestepcow, pozniej dla ukladow... bo to Polska. ehhh :?

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 14 lis 2005, 22:40

Krzysztof Jarzyna pisze:dzisiaj juz trzy razy slyszalem wypowiedz Leppera w stylu: "Jestesmy gotowi na wspoludzial w rzadzeniu"... "Czekamy na sformalizowanie koalicji rzadzacej Samoobrony z PiSem"...
a jeszcze kilka miesiecy temu Kaczynscy mowili ze nic ich nie bedzie laczyc z przestepcami z s. a teraz widzimy ze jest zupelnie co innego, L. jest ponownie wice marszalkiem, a jego partia prawdopodobnie wejdzie do koalicji rzadowej :?
po wyborach postanowilem wstrzymac sie narazie od osadzania obecnego rzadu, ale jesli dojdzie do tej koalicji, to pis nie tylko w moich oczach straci bardzo wiele :?

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”