2 tyg. temu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 03 sie 2020, 8:43
Sawyer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 sie 2020, 8:57
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 sie 2020, 9:11
Pewnie zależy na kogo trafisz. Np. babka, którą rekomendowało nasze biuro nieruchomości miała fatalną opinię wśród moich znajomych - więc nie skorzystałam z niej. Za to nasz gość był naprawdę kompetentny i sama go znajomym bardzo polecam. Bank miał spory problem z tym, że prowadzę działalność i sama bym pewnie nic nie zdziałała, a on w naszym imieniu dość solidnie negocjował
U nas też znacznie zmalała, czyli jest odwrotnie niż się obawiałam przed zaciąganiem kredytu. Tak czy siak mam nadzieję, że uda nam się skrócić spłacanie całości i pozbyć się tego w 10, a nie 30 lat.
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 sie 2020, 9:14
można zapytać jaką masz marżę?piotrcies pisze: ↑03 sie 2020, 8:57Być może przy dobrej zdolności kredytowej banki są bardziej elastyczne. Wiem, że kilka banków podniosło to minimum wkładu własnego do 15 lub 20 procent i jeśli nawet są skłonne to obniżyć, to podejrzewam, że tylko nielicznym klientom.
W ogóle jak sprawdzam oferty, to widzę, że kredyty drożeją, co dziwić nie może, biorąc pod uwagę obecną sytuację. Tzn. przy rekordowo niskim wiborze te raty w kalkulatorach wyjdą fajne, ale pamiętajmy, że w końcu wróci on do normy (a może jeszcze wzrośnie) i wtedy koszty mocno pójdą w górę. Koleżanka wzięła kredyt w tym samym banku co ja i już ma 0,5% marży więcej.
Swoją drogą przez obniżki stop obecnie rata kredytu spadła mi o 130 zł miesięcznie w stosunku do pierwotnej, a po następnej aktualizacji będzie to prawie 200 zł miesięcznie. Na to akurat narzekać nie zamierzam;p
Diamen23
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 sie 2020, 9:18
Diamen23
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 03 sie 2020, 10:26
eee to było brzydkie
No ale ja myślałem że jesteś takim odpowiednikiem Bastiana z Blok Ekipy stróżem poprawnej polszczyzny i masz ustawione dzwoneczki i kiedy tylko ktoś popełni błąd to Ty już o tym wiesz i działasz Ty nasz forumowy Miodko-Bralczyku
Conrado
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 sie 2020, 10:33
Oj, nie oglądam, google niewiele mówi o Bastianie, który poprawia błędy, tylko o jakimś rudym który donosi na psy
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 03 sie 2020, 10:49
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 03 sie 2020, 11:04
Jaka cena we Wrocku jeśli można wiedzieć? I czy deweloperka czy rynek wtórny?YoOoOgI89 pisze: ↑03 sie 2020, 5:35My z żoną kupujemy teraz mieszkanie i faktycznie z kredytami jest ciężko. 20% wkładu to minimum teraz by dostać fajną ofertę z banku choć mam znajomego, który kupił mieszkanie mając 10% wkładu ale wtedy ofert jest mało. Chcieliśmy na początku brać w ING ale oni chcą już 30%. Kolejna fajna oferta odpadła praktycznie z dnia na dzień bo bank odrzuca wszystkie wnioski na inwestycję, które nie są jeszcze skończone i z pozwoleniem odbioru, a to wszystko przez wzrost zachorowań. Gorzej też patrzą na działalności gospodarcze oraz branże, które mocno dostały w kość przez pandemię czyli gastronomia, fryzjerzy itp.
To wszystko wiedza od doradcy kredytowego bo on nam ogarnia kredyt.
Ceny mieszkań we Wrocławiu nadal spore, nasz deweloper co miesiąc lekko koryguję ceny chociaż nam udało się wyrwać naprawdę dobrą cenę.
losiu03
Akarin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 03 sie 2020, 12:35
19B10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: YoOoOgI89 » 03 sie 2020, 12:59
My płacimy 6.950 za metr, rynek pierwotny. Centrum to nie jest ale wszystko mamy pod ręką, no i zostajemy w dzielnicy w której mieszkamy i gdzie chcieliśmy zostać.losiu03 pisze: ↑03 sie 2020, 11:04Jaka cena we Wrocku jeśli można wiedzieć? I czy deweloperka czy rynek wtórny?YoOoOgI89 pisze: ↑03 sie 2020, 5:35My z żoną kupujemy teraz mieszkanie i faktycznie z kredytami jest ciężko. 20% wkładu to minimum teraz by dostać fajną ofertę z banku choć mam znajomego, który kupił mieszkanie mając 10% wkładu ale wtedy ofert jest mało. Chcieliśmy na początku brać w ING ale oni chcą już 30%. Kolejna fajna oferta odpadła praktycznie z dnia na dzień bo bank odrzuca wszystkie wnioski na inwestycję, które nie są jeszcze skończone i z pozwoleniem odbioru, a to wszystko przez wzrost zachorowań. Gorzej też patrzą na działalności gospodarcze oraz branże, które mocno dostały w kość przez pandemię czyli gastronomia, fryzjerzy itp.
To wszystko wiedza od doradcy kredytowego bo on nam ogarnia kredyt.
Ceny mieszkań we Wrocławiu nadal spore, nasz deweloper co miesiąc lekko koryguję ceny chociaż nam udało się wyrwać naprawdę dobrą cenę.
YoOoOgI89

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 03 sie 2020, 13:57
To jeszcze nie taka tragedia. Moj kuzyn dwa lata temu na obrzezach placil 6500zl. Dlatego ze wzgledu na te koszmarne ceny mieszkan w Polsce prawdopodobnie zdecydujemy sie na budowe malego domku parterowego 100-120m gdzies pod Wrockiem z dobrym dojazdem do miasta. Mieszkanie 50m mnie nie zadowala, a za 80m++ to trzeba liczyc minimum pol banki
losiu03
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 03 sie 2020, 14:36
emski
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio