Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1418

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6269
Kibicuję: 4rsenal

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 paź 2020, 14:00

O proszę, da się odpowiadać :beer: Dziękuję ci bardzo, szkoda że do takiej dyskusji trzeba cię namawiać, ale cieszą się że da się ją w tobie wzbudzić.

Skoro nie jesteś za zaostrzeniem przepisów, to dlaczego promujesz wjeżdżanie samochodem w tłum protestujących? Jesteś przeciwnikiem ogólnie protestów, przeciwnikiem kobiet, czy może ukrytym fanem GTA?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8716
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 paź 2020, 14:01

Pisałem to już. Jestem przeciwny blokowaniu miasta oraz utrudnianiu życia postronnym obywatelom.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 paź 2020, 14:02

cloner pisze:
28 paź 2020, 14:01
Pisałem to już. Jestem przeciwny blokowaniu miasta oraz utrudnianiu życia postronnym obywatelom.
Czyli przeciwnikiem marszu niepodległości też jesteś? Przeciwnikiem Tour The Pologne, ect? Ostatnio jak był w Opolu Tour The Pologne to przez ponad pół dnia całe miast zablokowane. Nie mogłem dojechać na basen. Powinienem wjechać w tych kolarzy autem tak?

I jeszcze kolejne pytanie - skoro jesteś przeciwnikiem blokowania ulic podczas strajków, to jaka forma strajku jest twoim zdaniem odpowiednia? Malowanie kredą po asfalcie? Może jakaś inna która nie przychodzi mi do głowy?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 paź 2020, 14:06

Nie odróżniasz zaplanowanych z ogromnym wyprzedzeniem utrudnień, na które każdy się może przygotować od nielegalnych protestów, które mają trasę ogłaszaną pół dnia przed.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 paź 2020, 14:10

cloner pisze:
28 paź 2020, 14:06
Nie odróżniasz zaplanowanych z ogromnym wyprzedzeniem utrudnień, na które każdy się może przygotować od nielegalnych protestów, które mają trasę ogłaszaną pół dnia przed.
Być może masz w tym miejscu rację, to faktycznie 2 różne rzeczy. Jak widzisz kiedy zamiast rżnąć głupa zaczynasz merytorycznie odpowiadać na pytania, to nagle okazuje się że pewnych kwestiach da się z tobą zgodzić :beer:

Więc jeśli chcesz ostatecznie zaspokoić moją ciekawość, to napisz jeszcze jaką formę strajku proponujesz. Jak ty byś strajkował, gdyby sprawa dotyczyła ciebie. Rysowałbyś kredą po asfalcie?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 paź 2020, 14:15

To bardzo trudne pytanie.
W naszym państwie decyzje podejmuje konkretna władza, samorządowa lub w stolicy. Różne są ograniczenia.
Na dziś jedyny strajk, w którym mógłbym wziąć udział to ten antycovid, przez plandemię zamknęli mi stadiony, każą chodzić w śmiesznych maskach. Niestety nie mam na tyle wolnego czasu, co studentki które organizują marsze z błyskawicą Hitlera, dlatego pozostae bierny i swoje niezadowolenie wyrażam poprzez chodzenie bez maseczki.

W demokracji najlepszym sposobem wyrażenia opinii są wybory.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2458

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 28 paź 2020, 14:27

cloner pisze:
28 paź 2020, 12:52
Oby go uniewinnili.
A mandaty dla osób które blokują nieprzepisowo drogę.
Tutaj miejsce na mem z obrazkiem Ja pierniczę.
sickstick pisze:
28 paź 2020, 12:54
Cloner obrońca życia
Tu wszystko się zgadza. Obrońca życia ale nie twojego akurat.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 paź 2020, 14:43

Nie wiem, czy ten materiał to jakaś dywersja kogoś w redakcji, czy faktycznie TVP chciało obśmiać słowa Terleckiego, ale w sumie wyszło nieźle;D

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 28 paź 2020, 15:02

Ciekawe do jakiej melodii śpiewaliby wszyscy Ci, których partnerka/żona/kochanka zmuszona byłaby do noszenia w sobie przez kilka miesięcy dziecka np. bez mózgu, a teraz są wielkimi obrońcami życia. Bardzo mnie to ciekawi. Każdy kto popiera całkowity zakaz aborcji jest zwykłym ludzkim śmieciem.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 28 paź 2020, 16:13

Goru polskich wolnosciowcow.🤗

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5296
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 28 paź 2020, 16:16

sickstick pisze:
28 paź 2020, 12:54
Cloner obrońca życia chce uniewinnienia dla człowieka, który z premedytacją wjechał samochodem w protestujących, potrącając przy tym 2 osoby.
Ja odpiszę może za siebie - pewnie dużo osób by mnie nazwało obrońcą życia (chociaż, jeśli wejdzie prawo po wyroku TK to raczej będę za złagodzeniem, a nie zaostrzeniem prawa aborcyjnego), ale chodzi o jedną różnicę - człowiek musi odpowiadać za swoje czyny. Jestem też za wolnością wyznania, swobodą przemieszczania się itd. Ale jeśli ktoś popełnia przestępstwo i idzie do więzienia - traci prawo do przemieszczania się i kilka innych. JEstem za tym, że jeśli komuś udowodnią terroryzm albo wielokrotne morderstwa - wg mnie powinien tracić prawo do życia. Po prostu każdy człowiek rodzi się z jakimiś prawami, ale swoimi czynami może się ich pozbawić. To trochę tak jak z godnością czy szacunkiem. Oczywiśćie nie bronię osoby, która tam jechała, ale chciałem tylko zaznaczyć o co mi chodzi.

Co do protestów to w Krakowie wczoraj kilkatysięcy osób szło wokół plant - nikomu nie wadzili, pokrzyczeli, co prawda kulturalnych okrzyków tam było mało, ale taki protest mogę tolerować. ZRobienie marszu, biegu, czegokolwiek innego co ma JAKIŚ plan, JAKĄŚ trasę i wcześniej można się tego dowiedzieć - jak najbardziej. Ale nie blokowanie miasta, gdzie człowiek nie może pojechac do pracy, do lekarza, na spotkanie, na SOR czy po dziecko.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5296
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 28 paź 2020, 16:18

Sawyer pisze:
28 paź 2020, 15:02
Ciekawe do jakiej melodii śpiewaliby wszyscy Ci, których partnerka/żona/kochanka zmuszona byłaby do noszenia w sobie przez kilka miesięcy dziecka np. bez mózgu, a teraz są wielkimi obrońcami życia. Bardzo mnie to ciekawi. Każdy kto popiera całkowity zakaz aborcji jest zwykłym ludzkim śmieciem.
Idź sobie pogadaj z Mazurem, bo prezentujecie ten sam poziom.
ozob pisze:
28 paź 2020, 16:13

Goru polskich wolnosciowcow.🤗
Jeeezuuu, kiedy Wam sie znudzi wrzucanie Korwina? Gość pierdoli od lat głupoty, zdecydowana większość wolnościowców w Polsce chce żeby odszedl na emeryture i nie mieszał się do polityki. Jako wolnościowiec nie mam zamiaru go już bronić, bo zrobił bardzo dużo dla tego ruchu, ale od paru lat więcej szkodzi.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 28 paź 2020, 17:01

same najmany w tym kraju xd

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 paź 2020, 17:07

Autor Twita jakiś idiota :lol2: nikt nie atakuje, bo stoi kilkunastu kolesi, logiczne.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 28 paź 2020, 17:20

cloner pisze:
28 paź 2020, 17:07
Autor Twita jakiś idiota nikt nie atakuje, bo stoi kilkunastu kolesi, logiczne.
a odkąd potrzeba ataków żeby czegoś bronić?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”