Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1433

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 paź 2020, 22:35

Przecież to antifa tam bije.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 paź 2020, 22:43

Tymczasem w Wiadomosciach dzisiaj bylo o "zwolennikach zabijania dzieci nienarodzonych".
Obrzydliwa telewizja. Ktos tam wczesniej ja chwalil za swietna robote i marketing. Chyba dla imbecyli bo tylko na nich to moze dzialac.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 paź 2020, 22:45

cloner pisze:
30 paź 2020, 22:35
Przecież to antifa tam bije.
i tłum do antify krzycze wypierdalać. to jest piękne :roftl3:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 paź 2020, 22:51

Trzaskowski odmawia zarejestrowania Marszu Niepodległości, ale sam sobie chodzi na Strajk Kobiet, bo te strajki ,,nie są zarejestrowane tylko spontaniczne". Takie spontaniczne, że się wszyscy oficjalnie, zupełnie jawnie, publicznie zwołują w konkretnym miejscu o konkretnej godzinie. Wcale się z tym nie kryjąc. Nawet TVN oficjalnie podaje: ,,dziś strajk będzie tu i tu, o tej i o tej". A prezydent Warszawy zaszczyca je swoją obecnością.
Bo jak wiadomo, koronawirus atakuje tylko podczas zarejestrowanych demonstracji. Spontanicznych nie tyka.
Jak tam, Kazik? Nowy hit już się pisze? Tym razem o Trzaskowskim?
,,Twoja zaplanowana demonstracja jest obciążona większym ryzykiem niż moja spontaniczna?"
:rotfl4:

Ktoś pytał wcześniej na kogo głosować. PiS-PO jedna komuna.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 paź 2020, 22:54

To nie zadziala Bienias. Wszyscy sie tu juz na Tobie poznali.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 paź 2020, 23:01

Chyba nie skoro swego czasu nas mylono na forum po avku. Także pozdrawiam i życzę żeby Trzaski miał dalej hajsy na podwyżki :boruta:

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 paź 2020, 23:06

Bienias pisze:
30 paź 2020, 23:01
Chyba nie skoro swego czasu nas mylono na forum po avku. Także pozdrawiam i życzę żeby Trzaski miał dalej hajsy na podwyżki :boruta:
Ja pierdole. Pomylić Ciebie z kimś. Nie pozostaje nic innego jak umówić wizytę u terapeutki. Chłopaczkowi współczuje :-(

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 36

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 30 paź 2020, 23:36

Chlopaczek pisze:
30 paź 2020, 22:43
Tymczasem w Wiadomosciach dzisiaj bylo o "zwolennikach zabijania dzieci nienarodzonych".
Obrzydliwa telewizja. Ktos tam wczesniej ja chwalil za swietna robote i marketing. Chyba dla imbecyli bo tylko na nich to moze dzialac.
Obrazek
Bienias pisze:
30 paź 2020, 22:51
Ktoś pytał wcześniej na kogo głosować.
Ja pytałem, na razie bez odzewu. Chyba tym pytaniem w "miętkie" ktoś dostał.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 paź 2020, 23:45

W takim razie ja Tobie odpowiem na każdego, bo nie ma drugiej takiej partii, która potrafiłaby tak dzielić społeczeństwo. Nie ma też drugiej takiej partii, która byłaby tak niepraworządna w swoim postępowaniu, bo to prawo jest tylko w nazwie. Obecnie gotów jest oddać głos nawet na PSL, mimo że uważam tą partię za chyba najbardziej sprzedajną w historii RP. Usatysfakcjonowany ?

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 30 paź 2020, 23:52

Czekaj Marcin czekaj, jaka niepraworządność, skoro TK orzekł, że ustawa z 1993 r jest niezgodna z Konstytucją, przecież to przejaw 100% praworządności, no to chyba + w UE, jak sadzisz Marcin?

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 36

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 31 paź 2020, 0:02

MarcinW pisze:
30 paź 2020, 23:45
W takim razie ja Tobie odpowiem na każdego, bo nie ma drugiej takiej partii, która potrafiłaby tak dzielić społeczeństwo. Nie ma też drugiej takiej partii, która byłaby tak niepraworządna w swoim postępowaniu, bo to prawo jest tylko w nazwie. Obecnie gotów jest oddać głos nawet na PSL, mimo że uważam tą partię za chyba najbardziej sprzedajną w historii RP. Usatysfakcjonowany ?
MarcinieW, ja nie pytałem dlaczego gardzisz PiS-em, a na kogo byłbyś skłonny głosować gdyby Jarek rozpisał nowe wybory, a Duda wywiesił białą flagę. Jak widzę dobro Polski nadal masz w głębokim poważaniu skoro chcesz ją oddać w ręce partii "najbardziej sprzedajnej" (Prostytutki?). Ale skoro podjąłeś wyzwanie (w sensie jako pierwszy odp. na pytanie) to dopytam, bo nie sprecyzowałeś - kto premierem (złe odpowiedzi: Wincenty Witos), ministrem zdrowia, sprawiedliwości z ramienia tej partii? Kto za Dudę (złe odpowiedzi: Maciej Rataj) ?

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 31 paź 2020, 0:09

@kojro

Gościu jak wrzucisz do "trybunału" kilku przypadkowych gości, którzy nie spełniają wymogów w zakresie niezależności nawet na poziomie zlikwidowanych sądów grodzkich to u samych podstaw mamy do czynienia z brakiem praworządności. No i jak już wywołujesz do tablicy to "trybunał" nie orzekł o niezgodności ustawy, bo wówczas musiałby ją zakwestionować w całości tylko konkretnego paragrafu (czy tam ustępu) nie chce mi się sprawdzać.
MarcinieW, ja nie pytałem dlaczego gardzisz PiS-em, a na kogo byłbyś skłonny głosować gdyby Jarek rozpisał nowe wybory, a Duda wywiesił białą flagę. Jak widzę dobro Polski nadal masz w głębokim poważaniu skoro chcesz ją oddać w ręce partii "najbardziej sprzedajnej" (Prostytutki?). Ale skoro podjąłeś wyzwanie (w sensie jako pierwszy odp. na pytanie) to dopytam, bo nie sprecyzowałeś - kto premierem (złe odpowiedzi: Wincenty Witos), ministrem zdrowia, sprawiedliwości z ramienia tej partii? Kto za Dudę (złe odpowiedzi: Maciej Rataj) ?
Nie wciągniesz mnie w tego typu dyskusje. Wiem o tym, że umiejętnie operujecie pojęciem mniejszego lub większego zła, ale dla mnie to, co obecnie w tym kraju się dzieje jest nie do "odtworzenia" przez żadną inną partię i choćby z tego powodu każda inna jest opcją lepszą. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 paź 2020, 0:16

Kojiro pisze:
30 paź 2020, 23:52
Czekaj Marcin czekaj, jaka niepraworządność, skoro TK orzekł, że ustawa z 1993 r jest niezgodna z Konstytucją, przecież to przejaw 100% praworządności, no to chyba + w UE, jak sadzisz Marcin?
Typ chyba skończył prawo za hajsy zgredów albo na jakimś [ch**] wydziale za $$$ lub zaocznie bo takich baniaków nawet nie popiera jego guru Rzepliński*. Niestety ten typ tak ma co udowodniłem pewnym wyrokiem i skanem za który do dziś nie przeprosił co można wyszukać na forum. Także nie wymagaj od niego kultury co udowodnił swoimi postami oraz rzetelności co potwierdził również ww. swoimi wypocinami.
* Rzepliński był tak samo niezależny jak dziś Przyłebska czy swego czasu Zoll

wp//delpiero

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 31 paź 2020, 0:23

yp chyba skończył prawo za hajsy zgredów albo na jakimś [ch**] wydziale za $$$ lub zaocznie bo takich baniaków nawet nie popiera jego guru Rzepliński*. Niestety ten typ tak ma co udowodniłem pewnym wyrokiem i skanem za który do dziś nie przeprosił co można wyszukać na forum. Także nie wymagaj od niego kultury co udowodnił swoimi postami oraz rzetelności co potwierdził również ww. swoimi wypocinami.
* Rzepliński był tak samo niezależny jak dziś Przyłebska czy swego czasu Zoll
Dobrze, jednak udało Ci się mnie zaprosić do dyskusji. Brawo. W takim razie z jakiego artykułu konstytucji możemy wywieść prawo dziecka poczętego do życia i jakie to ma konsekwencje na gruncie prawa karnego ? :-) Powiem więcej, czy jest to prawo absolutne, czy może w kolizji z innymi dobrami prawnymi powinno ulec ograniczeniu ? Czy to faktycznie z konkretnego przepisu wynika, czy może jest to kwestia ocenna ? A także kiedy człowiek staje się człowiekiem w świetle prawa konstytucyjnego oraz karnego. I skoro zgrywasz eksperta prosty kazus. Kobieta w ciąży nakłania lekarza do usunięcia ciąży. Jak należałoby taki stan faktyczny według A. Zolla, którym obecnie się podcierasz sobie gębę zakwalifikować.

A teraz czas start. Stawiam dobrą wódkę, że jeżeli w ogóle ten kmiot odpowie to za tydzień a jak nie to go pięknie wypunktuje ;-)

wp//delpiero

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”