Gry... - Strona 450

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8757
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 gru 2020, 3:40

Eyesmon pisze:
11 gru 2020, 0:21
Słabo to wygląda i dość niegrywalnie. Nic, trzeba czekać na łatki
Po obejrzeniu tego filmiku, byłem pewien że to temat zwała :lol2: i to ma być ten hit? Pompowany balonik, bo to dzieło polskiego producenta.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 11 gru 2020, 8:07

Nie, bo to dzieło jednych z najlepszych producentów gier na świecie. W wielu grach jak nie w większości na początku są niedociągnięcia które są na bieżąco naprawiane aktualizacjami.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4428
Kibicuję: AC Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 11 gru 2020, 8:53

Co nie zmienia faktu że wolałbym poczekać jeszcze pare miesięcy i dostać produkt a nie wersję beta. Za darmo tego nie dostajemy przecież...

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 11 gru 2020, 8:55

To możesz sobie poczekać i zagrać za parę miesięcy.

Ja planuję zagrać za parę miesięcy minimum i tak.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 gru 2020, 10:12

Eyesmon pisze:
11 gru 2020, 8:53
Co nie zmienia faktu że wolałbym poczekać jeszcze pare miesięcy i dostać produkt a nie wersję beta. Za darmo tego nie dostajemy przecież...
Ty tak, ale miliony osób na świecie ciągle stękało i lamentowało, że premiera znowu jest przesunięta. Nawet tutaj na forum było smieszkowanie na ten temat. Zapewne CDP chciało wydać tytuł kompletny, ale wyszli z założenia, że skoro jest takie parcie to wydadzą wcześniej i będą poprawiać patchami. Teraz jest lament bo gra ma bugi i glitche. Większość dostała to co chciała czyli płytę w pudełku i teraz mogą mieć pretensje tylko do siebie :]

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 11 gru 2020, 10:33

Poprawią i będzie git, jak wyjdzie wersja na XSX i PS5 to wszyscy będą zbierać szczęki z podłogi i zapomną o pierwszej wersji. Podobnie było na początku z Wiedzminem, a jak się skończyło każdy wie. Najlepsza gra w historii ;)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 11 gru 2020, 10:41

Przypomnę, że redzi chcieli pierwotnie wydać grę w kwietniu i wtedy była zapowiedzian pierwsza premiera cyberpunka. Skoro teraz pod koniec roku wydany produkt jest podobno tak pełny licznych błędów to jak wyglądała ta wersja kwietniowa?

No i usunąć wszystkie glitche w grze z taka masa ścieżek do wyboru i z tak ogromnym otwartym światem jest raczej mało prawdopodobne, bo na jeden naprawiony błąd wypadają dwa kolejne.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2172

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 11 gru 2020, 10:46

Tomusmc pisze:
11 gru 2020, 10:12
Ty tak, ale miliony osób na świecie ciągle stękało i lamentowało, że premiera znowu jest przesunięta. Nawet tutaj na forum było smieszkowanie na ten temat. Zapewne CDP chciało wydać tytuł kompletny, ale wyszli z założenia, że skoro jest takie parcie to wydadzą wcześniej i będą poprawiać patchami. Teraz jest lament bo gra ma bugi i glitche. Większość dostała to co chciała czyli płytę w pudełku i teraz mogą mieć pretensje tylko do siebie
A to ktoś im datę premiery narzucił odgórnie? Bo z Twojego posta wynika, jakby jedyne opcje dostępne dla CD Project to było:
- zabudowana gra wydana osiem miesięcy po pierwotnej dacie premiery
- niezabugowana gra wydana rok-półtora po pierwotnej premierze
A gdzie jest opcja "ustalać realnie datę premiery, a nie przestrzelić się w tak ogromny sposób"?

Ale nawet jeśli się spojrzy na krótszy okres, tak ostatnie miesiące, gdzie faktycznie zostały tylko te dwie opcje: to sorry, ale swoje błędy firma powinna brać na klatę, podejście 'nawaliliśmy, nie mamy gotowego produktu w momencie jak obiecaliśmy, ale to skoro macie czelność oczekwać produktu w momencie w którym obiecaliśmy go wam dać (no, 8 miesiecy pozniej) to bugi produktu to już wasza wina'.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 11 gru 2020, 10:50

Nie chcieli przedłużać w nieskończoność, normalka że są błędy chociaż jest sporo recenzji gdzie ludzie wcale nie mają i nie skarżą się na potworne bugi. Wiele pretensji jest na siłę.

Większość gier jakie na początku nie jest idealna dlatego nauczyłem się nie narzucać sobie presji że muszę zagrać już od razu jak wyjdzie, parę miesięcy poczekam i tak bo mam w co grać obecnie.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 11 gru 2020, 12:37

TLOU 2 wybrany gra roku, tak jak można było się spodziewać.

W ogóle lipa bo myślałem, że zaprezentują Elden ring i podadzą datę premiery, ale dalej nic. Ciekawe czy to kiedykolwiek wyjdzie.

SmokingPizza
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 2

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SmokingPizza » 11 gru 2020, 13:07

Najbardziej lewacka gra musiała wygrać. To był pewniak. Chociaż pod względem technicznym Tlou2 to majstersztyk.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3355

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 gru 2020, 13:33

CD Projekt Red jest spolka gieldowa i to na pewno mialo wplyw na decyzje o kolejnym przesunieciu lub nie.
Ja poczekam i zagram byc moze dopiero w wersje GOTY bo i tak mam co robic a cyberpunk to nie sa specjalnie moje klimaty wiec cisnienia wielkiego nie mam.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 11 gru 2020, 13:39

Chlopaczek pisze:
11 gru 2020, 13:33
CD Projekt Red jest spolka gieldowa i to na pewno mialo wplyw na decyzje o kolejnym przesunieciu lub nie.
Ja poczekam i zagram byc moze dopiero w wersje GOTY bo i tak mam co robic a cyberpunk to nie sa specjalnie moje klimaty wiec cisnienia wielkiego nie mam.
Analogicznie. Aż takim fanem twórczości Redów nie jestem, tzn. lubię Wiedźminy, ale nie uważam za dzieła sztuki. Niech spróbują popatchować (choć z tego co czytam dużo osób gra spokojnie bez większych problemów) i wtedy zobaczę.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 11 gru 2020, 14:32

Wiedźmin to dzieło sztuki i nawet z tym nie handlujcie

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 11 gru 2020, 16:26

Będę z tym handlował, choć wiem, że jestem w mniejszości :P

W3 to dla mnie głównie dobra historia (mającą delikatne problemy z tempem, tj. fabuła i jej prowadzenie najpierw trochę siada po ukończeniu wątku Krwawego Barona, a potem mocno siada po bitwie o Kaer Mohren). DLC są pod tym względem zdecydowanie lepsze, ale to jednak dodatkowa część gry, a nie jej podstawa.

Oprócz tego, w nazwaniu tej gry dziełem sztuki przeszkadzają mi przede wszystkim i) upośledzony system walki + ograniczony rozwój postaci oraz ii) iluzja wielkiego świata. Znajdzie się więcej, ale to chyba wystarczy.

Punkt i) jest oczywisty. Co do ii), to w W3 mamy po prostu ogromny świat, który po bliższym zbliżeniu jest pusty. Mapa zasypana jest miejscami, z których 1 na 5 zapewni dodatkową historię / interakcję, a prawdopodobnie 0.5 na 5 dostarczy nam rzeczy / ekwipunek, który przyda się do czegoś innego niż natychmiastowego sprzedania. Podstawkę przechodziłem dwa razy i nie wyobrażam sobie znów przez to przechodzić. Za pierwszym razem na przedostatnim poziomie (nie pamiętam jak to się nazywało) ze skupieniem na przejściu jak najszybszym przez fabułę (na początku robiłem jeszcze wszystkie poboczne, ale szybko zrezygnowałem), a za drugim razem już chciałem zrobić na najcięższym poziomie, powoli i z ogarnięciem jak największej liczby wątków pobocznych. Cięższe było jedynie wyjście z Białego Sadu, a później i tak znów zrezygnowałem z robienia prawie wszystkiego :mrgreen:

Jeżeli coś mnie mocno wciąga, to mogę grać w to bez przerwy. Tak miałem z np. ME2 (im dalej tym bardziej się chciało) czy z innym GTA IV. Z Wiedźminem nie wyobrażałem sobie spędzić w jednym ciągu tyle czasu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”