Losowanie Grup MS 2006 - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 gru 2005, 14:08

snake pisze:Meksyk
Dla mnie Meksyk jest jednym z faworytow mistrzostw. Zespół na równym poziomie, ze znakomitym trenerem i pilkarzami. Wszyscy chcecie, żeby Polska zagrała z Meksykiem, bo sugerujecie się pradawnym meczem, w którym to Polska B czy C wypociła remis :roftl3: I myślicie, że teraz będzie to samo. Przypominam, że parę miesięcy później Meksyk ograł Brazylię w Pucharze Konfederacji - tą samą Brazylię, która w finale rozbiła Argentynę! Potem Meksyk jak równy z równym walczyl z Niemcami, którzy byli gospodarzami. Teraz napiszecie, że posty w stylu, że Brazylia na PK wystwiła skład B, Nimecy są slabi itp. Przypominam, że Brazylia A, B, C czy Ż jest lepsza od Polski.
Myślenie niektórzych jest takie: "Meksyk... hmm nie znam ich za dobrze, to pewnie sa słabi"
snake pisze: Tongo
Chyba Togo :P
Togo nie zna nikt. Stare powiedzenie mówi, że na MŚ nie ma słabeuszy. Kiedy Polacy ostatnio grali z zespolem z Afryki? Chyba z Kamerunem z 5 lat temu 8)
snake pisze:Iran
Chyba tylko cloner dobrze zna ten zespół. Iran jest jednym z najlepszych zespołow azjatyckich. Futbol azjatycki jest Polakom tak samo obcy jak afrykański.

A więc dla mnie każda grupa będzie ciężka. Pieprzenie Janasa i Skorżów o tym, że nie popełnimy tych samyhc błedów co Engel jest nie na miejscu. Jeśli Polacy nie zagrają z bliżej nieznanymi zespołami, to mogą one nas wszystkim zaskoczyć podczas meczu. Po co gra byle jakie mecze z Estonią, czy innymi gadami, kiedy być może nie będziemy mieć żadnego europejskiego zespołu w grupie?

czeher pisze:20:14
Jakaś dziwna godzina :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8656
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 gru 2005, 14:49

Corinthians pisze:
snake pisze:Iran
Chyba tylko cloner dobrze zna ten zespół. Iran jest jednym z najlepszych zespołow azjatyckich. Futbol azjatycki jest Polakom tak samo obcy jak afrykański.
Dziekuje Bardzo :)
fakt, Iran obcy mi nie jest, kibicuje tej reprezentacji od 1997, gdy awansowali do MŚ we Francji pokonujac w barazach Australie :)

dla Polski - byloby duzo lepiej - jesli nie trafilibysmy na ten zespol :!:
po 1. - sa lepiej wyszkoleni technicznie [nie wszyscy oczywiscie]
po 2. - --||-- --||-- fizycznie :!:
po 3. - futbol w Iranie to czesc religii :!:

Najlepsi zawodnicy tej reprezentacji graja w dobrych klubach w Europie ;)
np. Karimi w Bayernie M :!:
Hashemian w poprzednim sezonie tam gral ;)
Ali Daei nadal gra w pilke :!: to jest legenda w Iranie :!: do niego kieruje sie wiekszosc pilek :!:

Wg mnie jesli Polska trafi w grupie na Iran moze miec naprawde spore problemy :!:

oby z tego koszyka trafilismy na jakis inny zespol ;) [no i oby nie Japonia] :lol:

Krawcu
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krawcu » 07 gru 2005, 15:09

cloner pisze:Hashemian w poprzednim sezonie tam gral Wink
Poprawka - siedział na ławce.
cloner pisze:Ali Daei nadal gra w pilke Exclamation to jest legenda w Iranie Exclamation do niego kieruje sie wiekszosc pilek Exclamation
No i co z tego, że kieruje się do niego większość piłek? Rasiak też dostaje dużo piłek, a nic z tego nie wynika.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 gru 2005, 15:17

krAwcU pisze:
cloner pisze:Hashemian w poprzednim sezonie tam gral Wink
Poprawka - siedział na ławce.
cloner pisze:Ali Daei nadal gra w pilke Exclamation to jest legenda w Iranie Exclamation do niego kieruje sie wiekszosc pilek Exclamation
No i co z tego, że kieruje się do niego większość piłek? Rasiak też dostaje dużo piłek, a nic z tego nie wynika.
odezwal sie wielki fachowiec iranskiego futbolu :lol: :lol:
ile meczow widziales :?:
pewnie zadnego :lol2:

NIE WIESZ - NIE PISZ :!:

Krawcu
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krawcu » 07 gru 2005, 15:22

Widziałem kilka meczy - nie lubię tej reprezentacji, jak i innych azjatyckich. Co do Rasiaka - zapomniałem, że piszę to do jego wielkiego fana. Co do Daeiego zapomniałem, że rozmawiam z wielkim znawcą irańskiej piłki, który sądzi, że Daei jest prawie tak dobry jak Rasiak. :roll:
Przepraszam, wielki znawco irańskiego futbolu. :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 gru 2005, 15:33

krAwcU pisze:Widziałem kilka meczy - nie lubię tej reprezentacji, jak i innych azjatyckich. Co do Rasiaka - zapomniałem, że piszę to do jego wielkiego fana. Co do Daeiego zapomniałem, że rozmawiam z wielkim znawcą irańskiej piłki, który sądzi, że Daei jest prawie tak dobry jak Rasiak. :roll:
Przepraszam, wielki znawco irańskiego futbolu. :roll:
ciesze sie, ze ogladales ich mecze, nie lubisz - bo sa szybcy, brutalni, bardzo sprytni :lol: itp.
[w przeciwienstwie do Ciebie]

szkoda, ze zapomniales, ze piszesz do fana Rasiaka, oraz do znawcy futbolu iranskiego :)
na drugi raz - nie zapominaj :!:

Krawcu
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krawcu » 07 gru 2005, 15:41

cloner pisze:[w przeciwienstwie do Ciebie]
Skąd masz taką pewność? :>
cloner pisze:na drugi raz - nie zapominaj Exclamation
Nie myślę o tym, by nie zapomnieć kim jest potępiony Cloner.

EOT - jeśli wiesz, co to znaczy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 gru 2005, 15:48

Skąd masz taką pewność?
nigdy nie mam pewnosci, intuicja
Nie myślę o tym, by nie zapomnieć kim jest potępiony Cloner.
po 1. - moj nick z malej litery

po 2. - czemu nie masz problemow do Corinthiansa :?:
to on napisal :
Chyba tylko cloner dobrze zna ten zespół
a ja to potwiedzilem, a Ty zaraz masz problemy - ehhh, te dzieciaki

p.s. - wiem co to jest EOT, co nie oznacza, ze sie musze zastosowac
poza tym ja wcale nie pisze OT, pisze tutaj od tym, ze Iran jest mocna druzyna :!:
ma dobrego trenera - Branko Ivankovicia :)
i wierze w nich :) mam tez nadzieje, ze na nich nie trafimy w grupie ;)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 07 gru 2005, 19:34

Corinthians pisze:Dla mnie Meksyk jest jednym z faworytow mistrzostw. Zespół na równym poziomie, ze znakomitym trenerem i pilkarzami. Wszyscy chcecie, żeby Polska zagrała z Meksykiem, bo sugerujecie się pradawnym meczem, w którym to Polska B czy C wypociła remis
Jesli myslisz ze Meksyk jest trudnym zespolem to powiec mi jaki zespol z pierwszego koszyka jest latwy? Nie ma zadnego. Meksyk to jest jedyny na ktory wolalbym trafic. Jesli tak sie stanie to automatycznie zostanie wyeliminowane inne kraje z czwatrego koszyka ze strefy CONCACAF takie jak USA, Kostaryka, T&T z ktorymi poprostu Polska sie nie zmierzy w grupie. W tamim przypadku nie chcialbym trafic na nikogo innego, tylko na Iran, bo Korea juz nam pokazala na co ich stac. Bylo to juz dawno ale oni sie polepszyli. Tak samo Japoncycy. Wydaje mi sie ze sa niewygodnym rywalem. Jesli mialbym wybrac miedzy Arabia i Iranem to wole Iran. Poziom gry jest podobny. Te druzyny graly ze soba 10 razy. Iran wygral 4 razy a Arabia wygrala 3 razy. Ostatnim razem w 2001 roku byl remis 2:2. Bilans jest lepszy dla Iranu, ale Arabia grala wiecej razy na MS.

Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregoreg18 » 07 gru 2005, 19:52

Czy kotos posiada jakies wiarygodne zrodla jakie stacje pokaza losowanie??
Dzieki i pozdro

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 gru 2005, 11:25

Dzieki i pozdro

To jest właśnie problem :!: Wstyd żeby ŻADNA Polska TV nie wykupiła praw do losowania jako JEDYNA spośró wszystkich finalistów :!: :!: :!: :oops: Nawet Togo czy Angola je mają ... :lol:
Co ciekawe nikt z naszych nie ma jeszcze praw do MŚ i jeśli będzie tak jak z losowaniem , czyli nic nie będzie , to ludzie (prócz staruszek oglądających Mode na sukces) wogóle nie będą oglądać TV. Może zainwestują w nowszą technologie czyli internet i dzięki niemu wiele milionów kibiców będzie mogło oglądać finały. Choc to oczywiście nie możliwe :P

Losowanie zostaje (podobno) na niemieckim ZDF. Ja z trudem znalazłem

JESZCZE RAZ DZIEKUJEMY POLSKA TV :!:

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 09 gru 2005, 11:30

Co do losowania, to można je też obejrzeć na www.fifa.com :D, a dokładniej na tej stronie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 gru 2005, 11:32

mlody_10 pisze:Co do losowania, to można je też obejrzeć na www.fifa.com , a dokładniej na tej stronie.

Mlody , ale wiesz , że to nie to samo co w TV na żywo :wink: netowi jeszcze troche brakuje :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 gru 2005, 11:34

serek408 pisze:Losowanie zostaje (podobno) na niemieckim ZDF. Ja z trudem znalazłem
Tak tylko że:
Relacji z gali nie będzie można zobaczyć w Polsce także w kablówkach i na platformach cyfrowych, które mają w swojej ofercie np. niemiecką ARD czy włoski RAI. Sprzedaż praw do MŚ jest bowiem obwarowana licznymi zakazami. I tak np. ARD, relacjonując galę, może ją pokazać wyłącznie w Niemczech. Sygnał, który będą emitować polskie kablówki, musi być zakodowany.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 gru 2005, 11:36

serek408 pisze:
Dzieki i pozdro

To jest właśnie problem :!: Wstyd żeby ŻADNA Polska TV nie wykupiła praw do losowania jako JEDYNA spośró wszystkich finalistów :!: :!: :!: :oops: Nawet Togo czy Angola je mają ... :lol:
Co ciekawe nikt z naszych nie ma jeszcze praw do MŚ i jeśli będzie tak jak z losowaniem , czyli nic nie będzie , to ludzie (prócz staruszek oglądających Mode na sukces) wogóle nie będą oglądać TV. Może zainwestują w nowszą technologie czyli internet i dzięki niemu wiele milionów kibiców będzie mogło oglądać finały. Choc to oczywiście nie możliwe :P

Losowanie zostaje (podobno) na niemieckim ZDF. Ja z trudem znalazłem

JESZCZE RAZ DZIEKUJEMY POLSKA TV :!:
Phi. Ja polska TV mam głęboko w dupie. Spodziewałem się takiego zajobu z tymi MŚ. Losowanie będzie na pewno na ARD chyba o 20.15. Dla mnie to nawet lepije, bo nie będe musiła słuchać tych analfabetów i ekstra-dowcipnisiów z TVP i Polsatu Sport.
MŚ też mogę nie oglądać po polsku. Znajdzie się jakiś zagraniczny kanał, który będzie pokazywał mecze. A jak nie, to jest jeszcze internet.
Mi już znudziły się fąsy, problemy i kłopoty TVP i Polsatu. Dla mnie mogłyby zaprzetsać nadawanie. Nie zauważyłbym tego.
A to, że Togo i Angla mają wykupionwe prawa do pokazywania istrzostw, to nie jest też dla mnie niespodzianką. Polacy muszą nawiązać do swych tradycji, i zrobić z siebie debili na oczach Ekwadoru, Togo, Ukrainy i Trynidadu i Tobago. Znów będzie głośno o naszym kraju. Znów będą się z nas śmiać, znów połowa z nas nie obejrzy MŚ, znów będziemy wyklinać TVP.
Jaki widać awans naszych do MŚ to jest jeden wielki problem, a nie sznasa na zarobek. Korzeniowski najchętniej wypieprzyłby Polskę z MŚ i w ogóle ich nie pokazał.
A ja ci Robert odpowiadam: Mam Cię w dupie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”