Reprezentacja Niemiec (zbiorczy) - Strona 18

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Reprezentacja Niemiec (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 05 mar 2019, 18:32

Pytanie, ile będzie w tym konsekwencji? Niezależnie jednak od tego, reprezentacja Niemiec potrzebuje wstrząsu, a wspomniani zawodnicy (szczególnie Boateng i Mueller) jechali trochę na nazwisku, zaufaniu.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 05 mar 2019, 18:35

Myśle, że Niemcy w każdej formacji maja taki potencjał, ze nie powinni odczuć jakoś specjalnie utraty tej trójki i myśle, ze spokojnie uda się Loewowi ich zastąpić. Mundial pokazał, ze trzeba drastycznych zmian i odpalenie wyżej wspomnianej trójki bez wątpienia się do tego zalicza.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 mar 2019, 18:40

Jakby Loew planował ich tylko odstawić na boczny tor, to pewnie nie robiliby z tego oficjalnej informacji, nie byłoby jeżdżenia osobiście z tą informacją, itp. Tu chyba tylko jakaś plaga kontuzji może sprawić zmianę decyzji, w innym wypadku Loew i jego sztab narażą się na śmieszność, bo przecież wiedzą na kogo teraz stawiają i nagle nie zorientują się, że nie mają kim grać w obronie, po tym jak zrezygnowali z 30-latków.

Na pozycji Muellera mają bogactwo i tu sobie poradzą ale odstrzelenie dwóch stoperów tej klasy, nawet biorąc pod uwagę ich zjazdy formy i kontuzje, rok przed Euro, to już IMO ryzykowna decyzja. Sule i tak stopniowo wygryzał Boatenga i z Bayernu, i z kadry więc pewnie byłby starterem na EURO niezależnie od tej decyzji ale mimo wszystko granie obok niego Rudigerem, który żadnym geniuszem defensywy nie jest do mnie nie przemawia. Ginter czy Tah zapewne dostaną okazje żeby się wybić, Kehrer też dostawał i dostaje szanse zarówno od Loewa, jak i od Tuchela ale zobaczymy czy w tym ofensywnym stylu Niemców tak szybko wyrośnie im porównywalna para do tej z Bayernu. Z drugiej strony na Mundialu, ta obrona Niemców zawodziła więc kto wie czy po równie nieudanej Lidze Narodów, sztab nie postanowił dalej wietrzyć szatni.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 05 mar 2019, 21:48

Muller był najgorszym graczem Niemiec w Rosji. Wcale nie ganiony Ozil. Boateng zalicza zjazd. Hummels jedynie nadaje się jeszcze do powaznej pilki ale widać robi jakieś kwasy, raczej dobra decyzja.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 mar 2019, 20:16

Mueller niezadowolony.

Musiałem się przespać jedną noc z tą decyzją. Byłem zdumiony nagłą decyzją selekcjonera. Trener musi podejmować decyzje sportowe i nie poddaję tego w wątpliwość, ale sposób w jaki to zrobił sprawił, że jestem zły. Nie rozumiem tego, że trener podjął ostateczną decyzję. Mats, Jerome i ja wciąż możemy grać na najwyższym poziomie. Razem z reprezentacją Niemiec przebyliśmy długą drogę usłaną sukcesami.

Tuż po tym, jak dowiedzieliśmy się o tej decyzji federacja wydała gotowe oświadczenia dla prasy. Według mnie to nie zostało zrobione w odpowiednim stylu i nie miało nic wspólnego z szacunkiem. Jestem dumny z noszenia koszulki reprezentacji. Zawsze dawałem z siebie wszystko. Dziękuję za wasze wsparcie, razem przeżyliśmy wielkie chwile. Jestem fighterem i patrzę w przyszłość. W Bayernie Monachium znajdujemy się teraz w ważnej części sezonu i nadal walczymy o trofea w trzech rozgrywkach

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 06 mar 2019, 21:56

Morrow pisze:Mueller niezadowolony.

Musiałem się przespać jedną noc z tą decyzją. Byłem zdumiony nagłą decyzją selekcjonera. Trener musi podejmować decyzje sportowe i nie poddaję tego w wątpliwość, ale sposób w jaki to zrobił sprawił, że jestem zły. Nie rozumiem tego, że trener podjął ostateczną decyzję. Mats, Jerome i ja wciąż możemy grać na najwyższym poziomie. Razem z reprezentacją Niemiec przebyliśmy długą drogę usłaną sukcesami.

Tuż po tym, jak dowiedzieliśmy się o tej decyzji federacja wydała gotowe oświadczenia dla prasy. Według mnie to nie zostało zrobione w odpowiednim stylu i nie miało nic wspólnego z szacunkiem. Jestem dumny z noszenia koszulki reprezentacji. Zawsze dawałem z siebie wszystko. Dziękuję za wasze wsparcie, razem przeżyliśmy wielkie chwile. Jestem fighterem i patrzę w przyszłość. W Bayernie Monachium znajdujemy się teraz w ważnej części sezonu i nadal walczymy o trofea w trzech rozgrywkach

Ja się z nim zgadzam. Co innego brak powołań jak jest w słabej formie (zawsze może ją odzyskać) a co innego szlaban i koniec, niezależnie od wszystkich sportowych aspektów. Wszyscy powinni mieć szansę jednak na reprę jeśli chcą w niej grać...

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 16 wrz 2019, 23:10

Ter Stegen chyba chce pożegnać się z kadrą :D Widać że nasiąkł w Barcelonie mentalnością Xaviego i myśli że jest lepszy niż reszta;) Bardzo słabe i nie profesjonalne komentarze w kierunku kapitana kadry. Bystry to chłopak nie jest.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 17 wrz 2019, 1:56

Dla jasności:
W piątek ter Stegen w rozmowie z hiszpańskimi mediami zasygnalizował, że nie podoba mu się ta sytuacja. - Nie jest łatwo znaleźć wytłumaczenie tego, czego doświadczam. W każdym meczu daję z siebie wszystko, by utrudnić decyzję trenerowi (Loewowi - przyp. red.). Ostatnie zgrupowanie kadry było dla mnie dużym ciosem - wypalił ter Stegen.
Po sobotnim hicie Bundesligi (Bayern zremisował na wyjeździe z RB Lipsk 1:1) na słowa ter Stegena zareagował Neuer. Bramkarz numer 1 kadry Niemiec nie krył rozczarowania wypowiedziami kolegi.

- Oczywiście słyszałem je, choć gdy byliśmy na zgrupowaniu, to (ter Stegen - przyp. red.) niczego nie powiedział. Zasadniczo uważam, że jesteśmy drużyną i powinniśmy występować jako drużyna. Nie wiem, czy jego słowa pomogły zespołowi - powiedział Neuer.

Golkiper Bayernu Monachium zasugerował, że ter Stegen powinien był powstrzymać się od takich komentarzy. - Nie wiem, czy taka wypowiedź służy sprawie, zwłaszcza że na pozycji bramkarza mamy wielu dobrych zawodników - także Kevina Trappa czy Bernda Leno. Każdy, kto nie gra, jest niezadowolony. W pełni to rozumiem. Uważam jednak, że zawsze najważniejszy jest sukces i dobro zespołu - dodał Neuer.
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna ... -andre-ter

Nie da się ukryć, Neuer ma mocną pozycję w reprezentacji i choć dyplomatycznie, słusznie mówi, że w sporcie zespołowym dobrze jest czasem schować dumę.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 17 wrz 2019, 2:26

Ter Stegen jest w tym momencie lepszym bramkarzem od Neuera.

A kadra Niemiec nie wyszła z grupy na MŚ, spadła w Lidze Narodów z pierwszej dywizji i przez ostatni rok wygląda (piłkarsko) słabiej niż np. Holandia - mam duże wątpliwości czy stawianie na Neuera sportowo się broni, i czy w ogóle Loew po MŚ 2014 się broni, bo już na Euro 2016 gdyby nie błazenada Zazy i kolegów mogło skończyć się wylotem w ćwierćfinale po karnych z Włochami. Przekonamy się po Euro 2020, oglądałem mecz z Holandią w tamtym tygodniu i gdyby nie niesłuszny karny po ręce De Ligta (był spalony w tamtej akcji), to Niemcy w drugiej połowie byliby zniszczeni. Mniej więcej na tym poziomie obecnie są nasi sympatyczni sąsiedzi.

Inna sprawa, że Ter Stegen nie powinien mówić takich rzeczy nawet jeśli ma rację, Neuer ma zbyt dużą renomę żeby bramkarz Barcelony mógł wygrać taką wojenkę, i wypowiedzi jak ta Lehmanna pewnie będą dominować.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 17 wrz 2019, 8:35

Bernabeu pisze:Ter Stegen jest w tym momencie lepszym bramkarzem od Neuera.

A kadra Niemiec nie wyszła z grupy na MŚ, spadła w Lidze Narodów z pierwszej dywizji i przez ostatni rok wygląda (piłkarsko) słabiej niż np. Holandia - mam duże wątpliwości czy stawianie na Neuera sportowo się broni, i czy w ogóle Loew po MŚ 2014 się broni, bo już na Euro 2016 gdyby nie błazenada Zazy i kolegów mogło skończyć się wylotem w ćwierćfinale po karnych z Włochami. Przekonamy się po Euro 2020, oglądałem mecz z Holandią w tamtym tygodniu i gdyby nie niesłuszny karny po ręce De Ligta (był spalony w tamtej akcji), to Niemcy w drugiej połowie byliby zniszczeni. Mniej więcej na tym poziomie obecnie są nasi sympatyczni sąsiedzi.

Inna sprawa, że Ter Stegen nie powinien mówić takich rzeczy nawet jeśli ma rację, Neuer ma zbyt dużą renomę żeby bramkarz Barcelony mógł wygrać taką wojenkę, i wypowiedzi jak ta Lehmanna pewnie będą dominować.
W kadrze nie jest . Teraz Neuer broni świetnie.a ter stegen w kadrze miał klopsy a dwa : racje to ma Neuer a nie ter Stegen. Nie pleć bzdur.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 17 wrz 2019, 9:44

Ter Stegen to musi być w ogóle dziwny gość, podobno prywatnie nie lubi się z Berdem Leno i Loew bardzo często nie powoływał Leno jako nr 3, żeby uniknąć jego konfrontacji w szatni Ter Stegenem.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 maja 2021, 11:22

Flick selekcjonerem

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 maja 2021, 11:23

piotrcies pisze:
25 maja 2021, 11:22
Flick selekcjonerem
Czyli bez niespodzianki.
Ale po euro, warto dodać ;)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 maja 2021, 12:28

piotrcies pisze:
25 maja 2021, 11:22
Flick selekcjonerem
Czyli gość opuścił Bayern z Lewandowskim żeby podjąć pracę w Bayernie bez Lewandowskiego.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 11 paź 2023, 20:26

Niemców na przyszłym zgrupowaniu czeka „egzotyczny kierunek” jeśli spojrzymy na to ze przygotowują się oni do Mistrzostw Europy.

14 października mecz z USA
18 października mecz z Meksykiem

Niemcy narzekają na godziny rozgrywania swoich meczów, gdyż mecz z Meksykiem dla przykładu jest rozgrywany o 2 nocy naszego czasu. Federacja niemiecka już spotkała się z krytyką. Zaraz pewnie Nagelsmann stanie w ich obronie i się zaczną problemy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”