Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 8887

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
1
13%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
13%
15-17 maja
3
38%
22-24 maja
3
38%
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 maja 2021, 19:42

Jeśli nie masz rodziny - w sensie baba z dziećmi nad uchem nie będzie ci siedziała dzień w dzień to ok ;) Na wypalenie zawodowe mam inny lek - mieć wyjebane na wszystko :) - robić swoje i tyle. Ciężko mi wczuć się w sytuację, kiedy np. szef cię nie docenia czy obarcza winą za Bog wie co (praktycznie od zawsze sam sobie jestem sterem, żeglarzem i okrętem), ale ogólnie jak masz dość wszystkiego to remedium...jest po prostu przestać się przejmować i skupić się na tym, co daje Ci przyjemność, zadowolenie w pracy.
Ja - osobiście - od zawsze czułem,że MUSZĘ coś robić. Jeśli nie pracuję - mam poczucie zmarnowanego czasu, niezarobionej kasy i...ogólnie czuję sie z tym źle.

Awatar użytkownika
czubatka
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1623
Kibicuję: ManU za Sheringhama xD

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 27 maja 2021, 19:49

piotrcies pisze:
27 maja 2021, 19:41
Korzysta ktoś jeszcze z tego?
Mialem konto ale nie pamiętam, żebym kiedykolwiek później z tego serwisu korzystał.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 maja 2021, 19:56

Partnerki nie mam, a żeby zrobić sobie taką krzywdę jak dzieci nad uchem... To niemożliwe. :wink:

Wyjebane za bardzo mieć nie mogę. Próbowałem, ale w tym, co robiłem, ważna jest efektywność, a ja mam silne zapędy do perfekcjonizmu i nie umiem się nie przejmować niepowodzeniami. Kiedyś bardzo to lubiłem, ale przestałem. To nie jest nic z dnia na dzień. Od kilku miesięcy uważałem, że nie rozwijam się już w pracy i nie mam w firmie perspektyw. Stałem się też nieprzyjemny w kontaktach z niektórymi współpracownikami i mam na tyle dużo samoświadomości, by samemu to widzieć.

Szanuję, że udał Ci się biznes i jesteś zadowolony.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 27 maja 2021, 19:59

Czym się zajmujesz/zajmowałeś?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 maja 2021, 20:11

Specyficznym konsultingiem z dotacjami z Funduszy Europejskich. Specjalizowałem się zwłaszcza w projektach badawczo-rozwojowych i związanych z wdrażaniem innowacji lub innymi inwestycjami. Ogarniałem biurokrację, pisałem wnioski i biznesplany dla firm z dziesiątek różnych branż. Nigdy tego nie liczyłem, ale pomogłem pozyskać dla klientów dużo (kilkadziesiąt) milionów.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3478

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 27 maja 2021, 20:23

Masz odwagę, że materialnie niczego Ci nie brakowało a mimo to szukasz szczęścia gdzie indziej :) Będzie dobrze Kluchman.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 27 maja 2021, 20:28

Ja pracuje u siebie w firmie 7 lat już, a na tym projekcie gdzie teraz jestem 2,5 roku i nie czuje wypalenia (wcześniej 2 lata i byłem znudzony) bo jest jeszcze dużo do nauki i masę rzeczy których nie wiem.

Jeśli chodzi o okres korony to mogę powiedzieć, że znacznie się polepszyło bo pracuje z domu, jestem w miarę autonomiczny w swoich działaniach i sam sobie jestem sterem, statkiem, okrętem.

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 27 maja 2021, 20:35

Kluchman pisze:
27 maja 2021, 19:02
Kiedy chcesz być jak Zidane...

Pokojowo rozstałem się dzisiaj z pracodawcą po czterech latach z powodu odczuwanego wypalenia zawodowego. Trzy miesiące wypowiedzenia. Jeszcze niczego nowego nie mam. Wiem jednak, że potrzebuję odpocząć i potrzebuję zmiany. Tak będzie lepiej dla wszystkich.
Też zrobiłem podobnie.Miałem pracę, w której zarabiałem jak na polskie warunki świetnie.Do tego fajny zespół, a nawet przez długi czas lubiłem to co robię.Po kilku latach jednak nadeszło znużenie i kompletny brak satysfakcji.Wstawałem rano jak za karę,kompletnie wypalony.Potrzebowałem czegoś nowego.Uciekłem na swoje,a teraz jestem znów pełen zapału do działania.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 27 maja 2021, 20:38

Ja się nie dziwię, wypalenie albo po prostu znużenie sytuacją może być dość bolące.

Ja zmieniłem wolny kwiecień i zmieniłem pracę z początkiem maja, ale czuję, że tego wolnego dla swojego zdrowia potrzebuje jeszcze trochę. O tyle dobrze (trochę dla odmiany), że wróciłem z paroma osobami tu do biura i mam codziennie z kimś kontakt, bo tak mi się trochę lepiej pracuje. Siedzenie w domu samemu i stukanie w komputer stamtąd mnie męczy jeszcze szybciej. Co prawda dochodzi problem dojazdowy, ale chociaż mam bezpośredni autobus spod bloku.

A tak to smutne trochę jest, że patrząc na ostatnie ~3 lata, to najlepsze momenty miałem wtedy, kiedy miałem wolne od pracy. Najpierw jak się przeprowadzałem z Trójmiasta (2 miesiące) i teraz jak miałem wolny kwiecień. Od niedawna dopiero jestem wolny dzisiaj i już na boks dziś nie zdążę, ot. Takie życie od weekendu do weekendu :wink:

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 27 maja 2021, 20:40

ale kretyn w hejt parku :rotfl:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 maja 2021, 21:51

Kluchman pisze:Kiedy chcesz być jak Zidane...

Pokojowo rozstałem się dzisiaj z pracodawcą po czterech latach z powodu odczuwanego wypalenia zawodowego. Trzy miesiące wypowiedzenia. Jeszcze niczego nowego nie mam. Wiem jednak, że potrzebuję odpocząć i potrzebuję zmiany. Tak będzie lepiej dla wszystkich.
Powodzenia! Nie ma się co męczyć, wypalenie zawodowe potrafi potężnie zniszczyć człowieka.

Mój Marcin bardzo długo zwlekał ze zmianą pracy. Wreszcie się odważył i na jakiś czas odżył. Teraz znowu coś zaczyna kminić, mam nadzieję, że znajdzie coś, co go usatysfakcjonuje.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 maja 2021, 22:06

Idę w niedzielę do opolskiego amfateatu na Memoriał Krzysztofa Krawczyka. Wystąpi m.in. Maryla Rodowicz, Rafał Brzozowski czy Roxi Wegiel - cała plejada. Koncert transmitowany w TVP, wejściówki załatwiła znajoma dziewczyny, będzie tam w sumie na widowni równo 200 osób. Pojawiło się jednak moje pytanie: jakim prawem idziemy jako widownia na koncert, skoro na chwilę obecną koncerty z widownią są zabronione przez obostrzenia covidowe.
Ano okazuje się że nie będę tam jako widz, ale jako statysta udający widza :haha: :rotfl: :rotfl:

PiS i TVP śmieją się nam w twarz stosując podwójne standardy. Sami organizują koncerty z widownią jako statyści, a normalni artyści nie mogą koncertować. Normalnie bym w tej farsie nie wziął udziału, no ale dziewczyna jest fanką Krawczyka więc musiałem się zgodzić.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 27 maja 2021, 22:11

Twoja dziewczyna ma 65 lat?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu