Grupa E: Hiszpania, Szwecja, Polska, Słowacja - Strona 15

Forum poświęcone Mistrzostwom Europy 2020, które odbywają się w 2021 roku.
- Składy reprezentacji - Knajpa - Reprezentacja Polski - GRUPA A - GRUPA B - GRUPA C - Grupa D - Grupa E - Grupa F
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Grupa E: Hiszpania, Szwecja, Polska, Słowacja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 cze 2021, 22:48

Słowacy wykorzystali naszą słabość, ale nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że zagrali jakoś dobrze. Na początku do gola wyglądali nieporadnie, po golu na 1-1 wyglądali nieporadnie, dopiero po golu na 1-0, kiedy byliśmy totalnie oszołomieni, a potem po czerwie, kiedy nam się posypała gra, wyglądali lepiej. Ale oni mieli problem z wyprowadzeniem piłki z własnej połowy, bramkarz wybijał pod nogi naszych, ich pomocnicy i obrońcy tracili piłki na swojej połowie. Daj tam zespół, który ma jakikolwiek pomysł, a Słowacy dostaliby ze 4 gole. Problem polega na tym, że my zagraliśmy łącznie dobre 20 minut, a reszta totalnie bez pomysłu i nie potrafiliśmy bronić w akcjach 1 na 1 oraz przy SFG. No i zero pomysłu w ataku, zero dryblingu, gra na stojąco. To był wyjątkowo zły mecz Polski, w taki sposób to my nawet Armenii nie pokonamy, a co dopiero zespół grający na Euro, ale to nie zmienia faktu, że Słowacja była niewiele lepsza od Polski. Póki co obie ekipy należą do najgorszych na turnieju.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 14 cze 2021, 22:48

Niech wygrają Szwedzi, mam kilku w Fantasy i drabinka fazy pucharowej będzie ciekawsza. A Hiszpanie jak zwykle ta sama piłka. Mogliby chociaż raz postawić autobus i oddać piłkę rywalowi.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 224

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 14 cze 2021, 22:49

Tomusmc pisze:
14 cze 2021, 22:31

Fajnie, że pokazujesz mi statystyki pomeczowe kiedy ja pisałem o dominacji w drugiej połowie przed czerwoną kartką Krychowiaka. W pierwszej połowie w pewnym momencie było 68% posiadania piłki i nie piszę tu o pierwszych minutach. Jak Słowacja straciła bramkę zaraz po przerwie to totalnie się pogubili i pełną kontrolę miała Polska. Później durny stempel Krychowiaka i wszystko jebło. Wystarczyło mecz oglądać, a nie posiłkować się ogólnymi statystykami z całego meczu ;)
to ciekawe jaki mecz oglądali komentatorzy Borek i ten drugi bo też mówili że to Słowacy kontrolują mecz. Nasi poza bezproduktywnym szarpaniem na początku i golu, nie pokazali nic ciekawego.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2021, 22:50 przez RoyKeane, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 cze 2021, 22:49

Ta Hiszpania wyjebie się na pierwszym lepszym przeciwniku w 1/8, a tu głosy były, że to taka zajebista ekipa. Wyglądają komicznie w budowaniu akcji, chcą pokazać technikę, jakieś mini sztuczki, a później niecelne podanie xD aż szkoda, że Szwecja nie wykorzystała swoich sytuacji

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 cze 2021, 22:50

@Tomusmc fajnie że wierzysz w naszych i masz serce po właściwej stronie, szanuję.

Ale Szwecja i Hiszpania nas wyjaśnią bez mydła. Jedyną szansą na awans z 3 miejsca były 3 pkt z jedną z najsłabszych drużyn na tym turnieju. I to czy graliśmy w 10 czy 11 nie powinno mieć znaczenia. Jeden Klich na rozegraniu i 1 akcja Linettiego niech nas nie zmyli. Nie było pomysłu, nie było skrzydeł, nie było rozegrania, nie istniał atak, nie było w tym meczu Lewego. Słowacy grali zespołowo, z pomysłem na rozbijanie naszych ataków i potrafili wykorzystywać swoje okazje. I byli lepsi. Oczywiście to był pojedynek ślepego z kulawym ale jednak...

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 cze 2021, 22:50

Chlopaczek pisze:
14 cze 2021, 22:46
Ten remis w meczu Hiszpania Szwecja to wymarzony wynik dla futbolowych matematykow ktorzy beda wyliczac jak bardzo mozemy przewalic z Hiszpania i co potem musi sie stac zeby Polska mimo wszystko wyszla z grupy.
matt_ pisze:
14 cze 2021, 22:48
Niech wygrają Szwedzi, mam kilku w Fantasy i drabinka fazy pucharowej będzie ciekawsza.
najgorszy jest właśnie remis, drugie najgorsze jest zwycięstwo Szwecji. Przy remisie, jeśli przegramy z Hiszpanią, a Szwecja wygra ze Słowacją, lecimy z turnieju. Przy wygranej Szwecji, to tak naprawdę musimy pokonać Hiszpanię, bo inaczej też jesteśmy poza turniejem, a mimo wszystko, jakkolwiek niemal niemożliwe będzie wygrać z którymkolwiek rywalem, nieco łatwiej ograć Szwecję. Dlatego dla nas lepsze zwycięstwo Hiszpanii.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 cze 2021, 22:52

piotrcies pisze:
14 cze 2021, 22:50
Chlopaczek pisze:
14 cze 2021, 22:46
Ten remis w meczu Hiszpania Szwecja to wymarzony wynik dla futbolowych matematykow ktorzy beda wyliczac jak bardzo mozemy przewalic z Hiszpania i co potem musi sie stac zeby Polska mimo wszystko wyszla z grupy.
matt_ pisze:
14 cze 2021, 22:48
Niech wygrają Szwedzi, mam kilku w Fantasy i drabinka fazy pucharowej będzie ciekawsza.
najgorszy jest właśnie remis, drugie najgorsze jest zwycięstwo Szwecji. Przy remisie, jeśli przegramy z Hiszpanią, a Szwecja wygra ze Słowacją, lecimy z turnieju. Przy wygranej Szwecji, to tak naprawdę musimy pokonać Hiszpanię, bo inaczej też jesteśmy poza turniejem, a mimo wszystko, jakkolwiek niemal niemożliwe będzie wygrać z którymkolwiek rywalem, nieco łatwiej ograć Szwecję. Dlatego dla nas lepsze zwycięstwo Hiszpanii.
A jakie to ma znaczenie, jak my zrobimy 0 punktów na Hiszpanii i Szwecji. Ty naprawdę wierzysz w cudowną zmianę tej kadry? Ja widzę 6 mecz Sousy w którym dalej króluje chaos i jedynym zespołem z którym byliśmy lepsi była Andora...

Naprawdę już Wuja byłby lepszy bo on by tym swoim 442 pokonał Słowację i może zremisował ze Szwecją. Sam nie wierzę w to co piszę ale zespół Brzęczka w LN i el. MŚ dało się oglądać, nawet z najlepszymi. Może miał więcej szczęścia ale to też jest potrzebne. A tu ewidentnie widać że nie wiedzą co grać, te 352 nam nie służy (już się na tym wyłożył Nawałka w 2018) - dla nas 442 i tyle.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2021, 22:54 przez Eyesmon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 cze 2021, 22:53

Jaki ty siejesz defetyzm, to masakra. Mamy mikre szanse, ale mikre to zawsze więcej niż 0. I jeśli jakikolwiek wynik daje nam mikre szanse, to jest lepszy od takiego, który zabiera nam jakiekolwiek szanse.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 14 cze 2021, 22:54

Hiszpanie to już na dobre wrócili do swojego znanego wszystkim grania, z którego nic nie wychodzi. Cieszy mnie to.🤗

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 14 cze 2021, 22:55

Przecież Polacy są zagrożeniem dla samych siebie. Było wiadomo, że jak nie wygrają ze Słowakami to koniec imprezy, bo a) po tej kolejce czeka iberyjsko-rosyjski rejs b) trzeba chociaż z kimś wygrać, żeby liczyć się w tabelce 3. miejsc c) reprezentacja Polski ma bardzo delikatną konstrukcję psychiczną (czyt. pierwszy mecz w tacę, cały turniej w tacę).

Chyba, że to była ironia.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 cze 2021, 22:55

piotrcies pisze:
14 cze 2021, 22:53
Jaki ty siejesz defetyzm, to masakra. Mamy mikre szanse, ale mikre to zawsze więcej niż 0. I jeśli jakikolwiek wynik daje nam mikre szanse, to jest lepszy od takiego, który zabiera nam jakiekolwiek szanse.
defetyzm? Raczej realna ocena sytuacji. Oglądam mecz Hiszpanii ze Szwecją i nie mam ani jednego argumentu na to, że zrobimy z nimi choćby 1 punkt....

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 cze 2021, 22:59

matt_ pisze:
14 cze 2021, 22:55
Chyba, że to była ironia.
czemu ironia? Nawet jeśli mamy 5% szans, to nadal więcej niż 0%. Przy tym remisie te jeszcze spadają i teraz musimy zrobić min. 4 punkty lub liczyć na jakąś wybitną formę Słowacji. Czyli generalnie była dupa, jest czarna dupa.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 cze 2021, 23:00

@Eyesmon ja nie wierzę w awans, to byłby cud, ale skupiam się jedynie na meczu ze Słowakami. W obronie grali pewnie co pochwaliłem, w ataku już wyglądało to inaczej. Gdybyśmy mieli bardziej ogarniętą obronę to różnie mogłoby to wyglądać. Przegraliśmy mecz, który mimo wszystko był co najmniej do zremisowania więc tym gorzej dla naszych bo po prostu spieprzyli. Linetty w pewnym momencie miał idealną sytuację na 2:1 i uderzył jak amator prosto w bramkarza. Nawet jak graliśmy w dziesięciu to Słowacja się cofnęła i czekała co zrobimy broniąc wyniku. Wyszło na ich bo to potrafią, nikt nie popełnił indywidualnego błędu. Lewy brał się za rozgrywanie, a w polu karnym nikt go nie dopuszczał. Tak czy inaczej miał bardzo słaby mecz o czym pisałem wcześniej

Hiszpania mnie w żaden sposób nie przekonuje, ale technicznie zajadą takich ogórków jak Bednarek czy Bereszyński

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 cze 2021, 23:05

Obejrzałem właśnie hejtpark z Kowalem, Nowakiem i Polem - 442 a nie 352 i tyle w temacie. Zmiany za 5 dwunasta jak zwykle nie dały efektów...

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 cze 2021, 23:07

4-4-2 bez skrzydłowych i z jednym poważnym napastnikiem. Tak naprawdę to trudno znaleźć formację pod tę kadrę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „EURO 2020”