Po tym, co zagrali Austriacy przeciwko Ukrainie byłem przekonany, że Włosi będą mieć trudną przeprawę. Typowałem co prawda 1-0 po 90 min, ale dobry i awans po dogrywce.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 cze 2021, 23:58
Po tym, co zagrali Austriacy przeciwko Ukrainie byłem przekonany, że Włosi będą mieć trudną przeprawę. Typowałem co prawda 1-0 po 90 min, ale dobry i awans po dogrywce.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 cze 2021, 0:59
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 cze 2021, 2:49
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 27 cze 2021, 6:40
RoyKeane
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 27 cze 2021, 6:56
Tam był pół metrowy spalony xdRoyKeane pisze:Spalony przy bramce Austrii to nieźle wydymali Austryjaków. No ale dla turnieju lepiej jak Włosi będą grać to sędzia odpowiednio popracował. Słabo.
To że napastnik frontową częścią ciała był bardziej wysunięty to fakt ale jednocześnie obrońca był dużą częścią swojego ciała na równi z ciałem napastnika.
Pamiętam czasem były analizy gdzie różnica była nawet i metr ale że obrońca zostawiał buta który był na równi z butem napastnika i już było OK.
Diamen23
Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 27 cze 2021, 6:59
RoyKeane
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 27 cze 2021, 8:29
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 27 cze 2021, 9:12
Kesz
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 27 cze 2021, 9:21
jesli takie sytuacje się zdarzają to jest to zwyczajnie błąd sędziego, bo według przepisów części ciała którymi nie można strzelić gola nie sa brane pod uwagę przy ocenie spalonego. Arnautowicz wczoraj wystawał prawa noga dobre pół metra za linia obrony, trudno o bardziej ewidentnego spalonego.
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 cze 2021, 9:34
to jest mega głupie. Teraz masz prostu przepis, ze spalony jest wtedy, gdy jakakolwiek cześć ciała, która można strzelić gola, jest za linią obrony. A ty chcesz wprowadzać jakieś procenty? 48% wysunięcia ciała to czyste zagranie, ale powyżej 50% już nie? Sędzia bez varu ma się w ułamku sekundy namyślić, czy ten jeden procent wysunięcia był na korzyść atakujących czy broniących? Var wyliczałby całkowitą objętość człowieka i jaki procent za linią? A jakby uznać, ze powyżej 50 procent wysunięcia to spalony i ktoś byłby wysunięty w 51 procentach, to nie byłoby glosow, ze ten jeden procent to za mało, by gwizdać i sędzia to służbista?
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 cze 2021, 9:40
ryba_82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 27 cze 2021, 11:54
Po to są wyznaczone granice aby je móc odpowiednio interpretować, takie naciąganie teorii którą sugeruje Kesz jest mega słabe i popieram, to co piszesz. W takim wypadku za każdym razem przesuwano by granice interpretacji, sprawa jest jasna, jest wyznaczona "linia" od kiedy jest albo i nie ma spalonego i już. Po wprowadzeniu takich przepisów, dyskusji byłoby jescze więcej niż teraz.
wloski
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio