Amica w Poznaniu! - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 gru 2005, 15:34

Ajgor pisze:Najbardziej mi w tym wszystkim szkoda Skorży
O czym wy tu piszeciez przeciez Skorza juz dawno podal sie do dymisji :!: :!: :!:
Amice prowadzi Chrobak :!:
Co do strojow to beda tradycyjne

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 20 gru 2005, 15:46

czeher pisze:O czym wy tu piszeciez przeciez Skorza juz dawno podal sie do dymisji

Nie zrozumiałeś mnie... nie chodzi mi o konkretnie ten moment, tylko że koleś próbował zbudować Amicę i poszło to w 100% na marne... w tym sensie mi go szkoda :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 gru 2005, 15:50

Od lipca 2004 do listopada 2005 roku był szkoleniowcem Amiki Wronki,
Potworzył, ze hej! Naprawdę szkoda gościa, miał taką wizję drużyny, sukcesy w Europie i tak ma się to do tematu o fuzji Amici z Lechem, że aż żal nie wspomnieć.

Awatar użytkownika
ciemo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciemo » 20 gru 2005, 15:54

kilka faktow:
  • trener Skorża podal sie do dymisji, wiec trenerem na pewno nie bedzie a nawet jesli to Czesiu ma zbyt mocna pozycje wsrod kibicow i dlatego zostanie i zaden Skorza czy Smuda mu miejsca nie zabierze! :D
  • TO NIE JEST FUZJA - oba kluby sie nie lacza, nie jest rowniez prawda ze pilkarze klubu z Wronek przechodza do Lecha bo nie sa oni wlasnoscia klubu tylko holdingu AMICA! Prezes przenosi sie do Poznania i zabiera ze soba to, co do niego nalezy czyli pilkarzy! Fuzja bylaby w momencie gdyby klub Amica Wronki przestal istniec na rzecz Lecha a tak nie jest!
poza tym nie wydaje mi sie zeby Pan trrener Skorza byla takim "fachowcem" jak ktos napisal, no chyba ze uwaza ze zrobienie z "europejskiego" klubu sredniaka ligowego to sztuka... :D:D

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 20 gru 2005, 15:55

piwus pisze:Potworzył, ze hej! Naprawdę żal gościa, miał taką wizję drużyny, sukcesy w Europie i tak ma się to do tematu o fuzji Amici z Lechem, że aż żal nie wspomnieć.

No faktycznie trener Amiki (były niemniej jednak przez większość tej rundy również) nie ma się do fuzji tych zespołów wcale (lepiej napisać nawet tutaj o nowym szkoleniowcu w Wiśle, albo Brazylijczyku z Legii)... zwracam honor... Jakby nie patrzeć przynajmniej on nie dostał w dupę z Węgrami, jak to ostatnio Wisła i Legia czyniły z zespołami podobnej klasy :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 gru 2005, 15:59

ciemo pisze:TO NIE JEST FUZJA - oba kluby sie nie lacza, nie jest rowniez prawda ze pilkarze klubu z Wronek przechodza do Lecha bo nie sa oni wlasnoscia klubu tylko holdingu AMICA! Prezes przenosi sie do Poznania i zabiera ze soba to, co do niego nalezy czyli pilkarzy! Fuzja bylaby w momencie gdyby klub Amica Wronki przestal istniec na rzecz Lecha a tak nie jest!
To juz bylo poruszane,

Michniewicz bedzie dalej trenerem a zapewne najlepsi z Amici zostana "wypozyczenii w oknie transferowym aby pomoc w walce o puchary

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 20 gru 2005, 23:56

mam taką cichą nadzieje ze juz w tym oknie tr. najlepsi z Amici przejdą do Lecha... mieliby motywacje do gry w przciwienstwie do gry w barwach Amici do konca sezonu. Jak narazie widze same plusy tej inwestycji .... nie bede sie rozpisywał o licznych korzyściach dla Lecha ale chodzi mi o to ze w przyszłym sezonie bedzie jednej wioski mniej w ekstraklasie ... pewnie bedzie tak ze z 2 ligi bezpośrednio awansuja 3 a nie 2 drużyny ... i najprawdopodobniej ktos z piątki Widzew, Jagielonia, Śląsk, ŁKS, KSZO ... tak wiec kluby z tradycjami ktore przyciągną na stadion tłumy .... juz widze ten mecz KKS Lech Poznań - Śląsk Wrocław 25 000 widzów !!! jak za dawnych lat ....... ;D rozmarzyłem sie ....... juz nawet nie mysle o tym ze w 2007 Lech moze miec mistrza !! bo przeciez taki klub musi walczyc o najwyzsze cele ... Amica nie inwestowalaby w Poznaniu zeby utrzymywac druzyne ze srodka tabeli ;)

Śmigły
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Śmigły » 21 gru 2005, 1:00

wg. mnie to nie ma mowy by teraz piłkarze Amiki wzmocnili Lecha żeby grał w europejskich pucharach - dlaczego? Lech ma 20mln zl długu i na koniec sezonu przestaje istnieć! Amica wykupiła prawa do logo i nazwy Lecha i (tak jak Piotrkowia vel pogoń Szczecin) od następnego sezonu zmienia nazwe na KKS Lech Poznań! Rezerwy Amiki grają w 3 lidze - więc od nowego sezonu stają się pierwszą drużyną, która gra w 3 lidze. Pan Skorża wiec nie miał powodu zrezygnować bo piłkarze nie mieli by motywacji!

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 23 gru 2005, 19:09

Szkoda mi wszystkich fanów Amiki. Przechodzą to samo co Piotrcovia. Ciekawe, czy teraz rozpocznie sie we Wronkach masowa wyprzedaż zawodników. Myślę, że odejdzie Bieniuk, który już wcześniej miał propozycje z WBA. To byłby dobry klub dla niego, ale źle dla fanów Złotopolskich.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 gru 2005, 21:31

marcin90 pisze:Ciekawe, czy teraz rozpocznie sie we Wronkach masowa wyprzedaż zawodników
jaka masowa wyprzedaż ? Ci najlepsi pójdą za Holdiniem do Poznania - a młodzież zostanie i bedzie się szkolić w najlepszym ośrodku w Polsce od szkolenia młodych piłkarzy, który znajduje się właśnie we Wronkach

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 23 gru 2005, 21:34

fieldy pisze:...bedzie się szkolić w najlepszym ośrodku w Polsce od szkolenia młodych piłkarzy, który znajduje się właśnie we Wronkach
A ja myślałem, że w Szamotułach... :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 gru 2005, 21:43

wazi pisze:A ja myślałem, że w Szamotułach...
W Szamotułach jest wspaniała szkółka, piłkarze już od małych szkrabów [takich jak Bagg, albo jeszcze młodszych :lol: ] uczą się i tranuja równocześnie [jak w Barcelonie] a we Wronkach, nie ma szkółki [z tego co mi wiadomo] Amica stworzyła bardzo dobry system szkolenia młodzieży, ale tylko tej zapisanej do klubu.Szlifują młode talenty - oby jak najwięcej takich było w Polsce. Przecież juniorzy Amici wygrywają regularnie mistrzotwo Polski w swoich kategoriach wiekowych.
Ale oczywiście w Szamotułach pojawiło sie kilku młodych zdolnych piłkarzy, którzy znaleźli angaż w klubach pierwszoligowych, lub nawet wyjechało poza granice kraju na testy do najlepszych klubów zachodnich.
Ośrodek w Szamotułach tez bardzo pozytywnie działa - i absolutnie nie mozna im nic złego zarzucić.

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 23 gru 2005, 21:53

To ile bagg ma lat, bo już sam niewiem 9, 10, 11 ??

A co do szkółek, to może słyszałeś fieldy o szkółce Janusza Pontusa inaczej WSP Wodzisławska Szkóła Piłkarska, jedna z lepszych szkółek w Polsce ma stały kontakt z innymi zespołami z zagrancy (czyt. Banik Ostrawa, Dynamo Drezno, Energie Cottbus) wygrywają różne zawody, grają w juniorskich reprezentacjach Polski, szkoda, że teraz nie ma już tam starszych roczników, Pontus musiał rozwiązać starsze roczniki bo gdyby chciał to dalej prowadzić musiał by założyć klub grający w C klasie a to mu sie nie opłacało. Połaczył siły z klubem w okregówce. Naszczęście zostały mu młode, nie oszlifowane roczniki. Wiem coś o tej szkółce bo Wodzisław leży 7 kilosów od mojej miejscowości.

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 23 gru 2005, 21:54

fieldy pisze: W Szamotułach jest wspaniała szkółka, piłkarze już od małych szkrabów uczą się i tranuja równocześnie

Dokładnie tak jak mówisz. Nabór zawodników jest po szkole podstawowej( kiedyś) teraz zapewne po gimnazajum. Poza umiejętnosciami czysto piłkarskimi dużą wage przykładają do nauki. Za moich czasów wymagana była średnia 4.0 Ah były to czasy...tylko trzeba miec zdrowie :cry:
Ale oczywiście w Szamotułach pojawiło sie kilku młodych zdolnych piłkarzy, którzy znaleźli angaż w klubach pierwszoligowych, lub nawet wyjechało poza granice kraju na testy do najlepszych klubów zachodnich.
Ośrodek w Szamotułach tez bardzo pozytywnie działa - i absolutnie nie mozna im nic złego zarzucić.
Tutaj również sie zgadzam.
Mój dobry znajomy jest podstawowym bramkarzem jednego z klubów Orange, a swego czasu wystepowal na Ukrainie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 gru 2005, 21:57

Kaka_ACM pisze:Dokładnie tak jak mówisz. Nabór zawodników jest po szkole podstawowej( kiedyś) teraz zapewne po gimnazajum. Poza umiejętnosciami czysto piłkarskimi dużą wage przykładają do nauki. Za moich czasów wymagana była średnia 4.0 Ah były to czasy...tylko trzeba miec zdrowie
Kaka czyżbyś mieszkał w Wlkp ? :shock: to kiedy na browca wpadniesz :lol:
wazi pisze:To ile bagg ma lat, bo już sam niewiem 9, 10, 11 ??
a kto to wie :roll:
wazi pisze:A co do szkółek, to może słyszałeś fieldy o szkółce Janusza Pontusa inaczej WSP Wodzisławska Szkóła Piłkarska
iestety - pierwsze słysze, ale skoro mówisz, ze jedna z lepszych w Polsce - to niech ci będzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”