Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 12

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 25 gru 2005, 17:55

tak sobie pomyślalem ze w koncu trzebaby było rozpisać ten zespół na kartce - dawno tego nie robiłem....a innezespoły rozpisuje non stop....a jakoś Real omijałem...podaje transfery które by odmieniły ten klub...sprzedać gwiazdy, kupić młosych!

kto siezgadza?

PS: jam maniakh!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
madrid_fan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: madrid_fan » 25 gru 2005, 17:56

slawinho pisze:Dlaczego Perez nie stara sie o najlepszego pomocnika Primera Division i swiata Juana Romana Riquelme.
Wydaje mi sie on jedynym godnym nastepcą Zidana ,który powinien zając sie trenowaniem trampkarzy ma przecież już 34 lata.
Na co realowi kolejny Beckham jakim jest schematyczny Ballack.Riquelme
ma lepszą technike przegląd pola , drybling jest obecnie najlepszym bez dwóch zdan najlepszym najlepszym na swiecie
Stary jeszcze nie jest ma 28 lat a do tego został wyrzucony z Barcelony.
Tak więc grając w Realu mógłby pokazać na co go stać i udowodnić coś Barcie .
Polecam jeszcze chocby Daniela Carvalho najlepszego gracza ligi rosyjskiej,
Lincolna z Schalke czy Lucho Gonzaleza z Porto.
Ehh... odpowiedź jest prosta - riquelme nie sprawdziłby się w Realu. Ten chłopak niestety nie przestawił się na styl europejski i gra tak jak się to robi w Brazylii tzn. strasznie długo przetrzymuje piłkę. Pozatym jak wiadomo nie przyjął się w Barcelonie. Jednak jestem za Lincolnem z Schalke. Przyznaję że widziałem go tylko 2 razy w akcji ale zrobił na mnie duże wrażenie. Pozatym Ballack nie jest złą opcją. Nie można powiedzieć że jest to zły piłkarz (może trochę przereklamowany) bo potrafi kreować całą ofensywną grę tak wielkiego zespołu jak Bayern oraz jest niezastąpoiony w reprezentacji.

Pozatym jestem zdania że bardzo dobrą alternatywą dla transferu Cassano byłby Podolski (który nie jest aż tak kontrowersyjnym piłkarzem). Byłaby to kolejna inwestycja w przyszłość... Jednak w tym wypadku problemem może się okazać kasa :?

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 25 gru 2005, 18:05

tak...porąbało was...Cassan? może Carew? albo Asamoah ....<hahaha>

sprowadzić najszybciej spowrotem Portillo i wymienić sie na Reyesa (ossad Woodgatea lub Beckhama)....a nie tam jakieś pseudo gwiazdki jak Cassano - lepszy od niego jest Montella przecież...a w całej lidze włoskiej lepszych od Cassano jest multum: Totti, Montella, Treze, Ibrahimović, Adriano, szewa, Gilardino, Toni, Martins, Creespo....

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 gru 2005, 18:11

Alkoholiko odnośnie Twojej rozpiski na kartce :arrow:
Oczywiście Arsenal kupi Woodgate'a i Beckhama a odda Reyesa :lol:
Fuera Ronaldo, ale Raul zostaje i to w pierwszym składzie :lol:
Na prawej obronie stratosferyczny Raul Bravo.
Zidane będzie grał do końca życia na wysokim poziomie.

Już zaczynam się bać. Wyślij tego skana do Pereza.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 25 gru 2005, 19:22

madrid_fan pisze:Pozatym Ballack nie jest złą opcją. Nie można powiedzieć że jest to zły piłkarz (może trochę przereklamowany
madrid_fan pisze: byłby Podolski (który nie jest aż tak kontrowersyjnym piłkarzem).

Przereklamowanym pilkarzem Ballack?! Niestety nie masz racji Ballack jest najlepszym pilkarzem Niemieckim w ich rodzimej lidze a na pewno w jest w trójce najlepszych pilkarzy bundesligi.

Przereklamowany to jest Podolski, talent moze ma ale jak widac narazie tylko na 2 Bundeslige. W pierszej lidze niemieckiej juz niestety nie blyszczy moze to wina slabego zespołu albo syndrom Artura Wichniarka :wink:

Alkoholiko pisze:sprowadzić najszybciej spowrotem Portillo i wymienić sie na Reyesa (ossad Woodgatea lub Beckhama
Nikt w Aresenalu nie jest tak naiwny by dokonac postulowanej przez Cieibe wymiany. A Portillo narazie cofa sie w rozwoju bardziej aniezeli rozwija

Pawson
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawson » 25 gru 2005, 21:11

ehh teraz mlodziez proponuje...Reyes Vincente Joaquin Soldado Balboa ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 25 gru 2005, 21:29

Pawson pisze:ehh teraz mlodziez proponuje...Reyes Vincente Joaquin Soldado Balboa ...

a gdzie adu i kompany, źom?

Awatar użytkownika
Jones
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jones » 25 gru 2005, 23:02

Ja bym jeszcze chciał sie doczepic do tej twojej kartki Alkoholiko bo z całym szacunkiem do ciebie to na twoim miejscu wolałbym sie nie ośmieszac. Raul w wyjsciowej 11 ? taaaak bo on z pewnością po rocznej przerwie wróci do starej dobrej formy 8) Zidane? - pewnie on też jest bardzo perspektywicznym zawodnikiem, a Raula Bravo na lewej obronie to wole nie komentować. Ogólnie to wątpie aby przyszedł do tego klubu tak zapowiadany Joaquin bo prawa strona akurat jest zajęta przez w miare dobrze spisującego sie ostatnio Beckhama, a alternatywa Joaquina w środku to raczej odpada. Następna kwestia to taka, że wątpie aby do tego klubu kiedykolwiek przyszedł Vicente... no cóż pomarzyć zawsze możecie ;) Albelda? teraz to raczej odmładzanie składu powinno być, ale jak już idziesz za ciosem to moze wielki powrót Makalele? ;) Na dzień dzisiejszy nie wiadomo także jak sie bedzie spisywał Cicinho, ale wątpie aby to był wybawiciel za jakiego uważają go wszyscy.

W Realu potrzebna jest rewolucja, i to nie w kadrze lecz w najwyższych stanowiskach, wątpie aby Perez zbudował chociażby solidne podstawy tego zespołu, bo niewątpliwie na dzień dzisiejszy nawet tego nie macie.

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 25 gru 2005, 23:19

Trzeba brać przykład z Barcelony.Tam był podobny problem co tu. Nikt niechciał( raczej się bał, albo było po prostu szkoda) wywalić gwiazdy które tam grały, przyszedł Laporta i tego dokonał.
Mi też nie byłoby łatwo powiedzieć tak wielkim graczom jak Zidane, Carlos, czy Salgado oraz medielnemu Beckhamowi , żeby po prostu szukali sobie nowego klubu.A i przy okazji zabrali ze sobą Garcie i Gravesena :)
Z drugiej strony, aby dosyć szybko zbudować skład , aby już w następnym sezonie przy odrobinie szczęścia( zgranie zespołu) mógł z powodzeniem walczyć z Barceloną o przodownictwo w La Liga potrzeba wyłożyć spopro kasy.Taki Joaqukn, Vicente, Xabi Alonso kosztują grube pieniądze i to byłby napewno problem.Pozatym trzeba się liczyć, że Perez przy okazji zakupów będzie chciał kupić kogoś galaktycznego , a to kolejny wydatek.

Niggaz pisze:
jack-sub pisze:mam nadzieję, że słowa Lopeza Caro kilka dni po otrzymaniu wiadomości, o awansia na trenera pierwszej drużyny nie zostały rzucone na wiatr.Caro wyraźnie podkreślił, ze w 11 grają ci, którzy na treningu grają najlepiej i z największym zaangażowaniem.
A czy był jakiś trener, który mówił inaczej? Chyba nie. Każdy tak mówi. Póki co czyny nie idą w parze z obietnicami.
Dlatego napisałem, że mam nadzieję , że Caro jednak postawi na swoim...

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 26 gru 2005, 7:39

Alkoholiko pisze:...
trzeba miec niezle nasrane zeby pisac taie rzeczy na kartce... bez kitu. opamietajcie sie ludzie, a wlasciwie dzieci. macie nasrane w garnkach... jest jeszzce cos innego poza la liga. zwala... tzn. nie to ze poza la liga jest jeszcze zwala, tylko ogolnie zwala z tych postow wyzej

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 26 gru 2005, 8:44

ty, HaBe...pisz jasniej albo turlaj bombki do Betlejem-nie wiem jak reszta,ja kompletnie nie zrozumialem co chcesz przekazac?

Awatar użytkownika
Jones
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jones » 26 gru 2005, 11:22

chyba chiał przekazać ze Alkoholiko to dzieciak, i ma niezłą polewe z niego, ale nie jestem pewien czy dobrze to zinterpretowałem :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 26 gru 2005, 11:40

Benito Floro obiecal Hiszpanów tym czasem sa spekulacje na temat Juana Arango z Mallorci...Pamiętam tego kopacza jak strzelil kilka pięknych bramek z wolnego, chociazby Ossasunie z ok 30m. Pamiętam też jak w zeszlym sezonie wkrecil Ivana w ziemie...Szkoda że zamiast Hiszpana, być moze będzie Wenezuelczyk...

Awatar użytkownika
AtletiFAN
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AtletiFAN » 27 gru 2005, 14:06

30 grudnia Atletico Madryt zagra towarzyski mecz właśnie z Realem Madryt na Vicente Calderon, ku pamięci zmarłego Jesusa Gill'a.

Mecz nie będzie odbywał się w atmosferze wrogiej, bo to tylko towarzyskie spotkanie i zapewne wynik nie będzie szczególnie ważny dla kibiców obydwóch drużyn.
Toudinho pisze:Benito Floro obiecal Hiszpanów tym czasem sa spekulacje na temat Juana Arango z Mallorci
mieli być Hiszpanie sprowadzani do zespołu, więc na co czekamy.

Joaquin jak na razie jest nam najbardziej potrzebny do zespołu, a do tego jest Hiszpanem, więc czekamy na niego.

P.S. ja też jestem kibicem Realu, jakby znowu ktoś się pytał. :lol2:

Awatar użytkownika
zizou888
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zizou888 » 27 gru 2005, 22:29

Narazie mamy taki skład:

----------------------------------Casillas(Lopez)-------------------------
-----------------Ramos(Pavon)-----------Helguera(Woody)---------------
----Salgado(Diogo)-----------------------------------Carlos(Bravo)----
--------------------Garcia(Gravi)-----Guti(de la Red)---------------
------------------------------------------------------------------------
--------Beckham(Balboa)-----------------------Zidane(Baptista)-----
-----------------Ronaldo(Soldado)----------Robinho(Raul)-------------

po zimowym oknie transferowym, powinien on wyglądać tak:

-----------------------------------Casillas(Lopez)-------------------
-----------------Ramos(Helguera)-----------Woody(Pavon)---------------
----Cicinho(Diogo)-----------------------------------Carlos(Bravo----
--------------------Garcia(Gravi)-----Ballack(Guti)----------
--------Beckham(Baptista)-------------------Zidane(Robinho)-----------
-----------------Ronaldo(Raul)-----------Cassano(Soldado)---------

według mnie Raul nie będzie jeszcze w stanie (po takiej cięzkiej kontuzji) grać na wysokim poziomie, więc powinien wchodzić z ławki. Ronaldo to wiadomo - najlepszy strzelec. Cassano - nie wydaje mi się aby po to go ściągali aby siedział na ławce. Soldado jest dobry, ale za mało doświadczony, powinien wchodzić w drugiej polowie)
a propo ustawienia Garcia na def., jakby nie patrzeć jest to nasz najlepszy def. pomocnik (niby jest jeszcze Ramos, ale on jest potrzebny w obronie kosztem Pavona).
Ballack vs Guti - wydaje mi się że Ballack szybko zagrzeje miejsce w pierwszej jedenastce, a Guti wejdzie w drugiej połowie i przesądzi o losach spotkania :P :D .
Beckham na prawej - tu chyba nikt nie ma wątpliwości (niby kto inny ma tam grać)
na lewej zizou na zmiane z Robinho (Robson miał pół sezonu aby się pokazać, zagrał we wszystkich 23 spotkaniach jakie real rozegrał i ani nie błyszczał ani nie grał źle, mimo wszystko spodziewałem się czegoś więcej, po za tym napastnik z niego marny, pomoc lepsza)
jeśli chodzi o obrone to środek to Ramos i albo woody albo Ivan, na lewj Carlos, a na prawej Cicinho a na zmiane Diogo. Salgado mimo że zawsze go lubiłem ma już swoje lata i pewnie opuści klub jak nie w zime to w lato.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”