Mercato Nerrazzurich! - Strona 2

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 17 gru 2005, 10:25

Zgadzam się Babel , jest kilku ciekawych Włochów w Serie A (Diana , Tavano , Grosso , Lucarelli czy Marchionni) , ale Inter od zawsze grał obcokrajowcami i to był znak rozpoznawczy niebiesko-czarnych. Wogóle jeśli chodzi o obcokrajowców to jest większy wybór i mniejszy popyt na tych zawodników. A Włosi , których wymieniłeś są już na celowniku Milanu , Juve i Violi.
Mam nadzieję , że ta ewentualna zmiana na Włochów wyjdzie Interowi na dobre.

Pytanie:
Czy ten przepis o ilości Włochów w drużynach jest już pewny :?:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 gru 2005, 11:01

Diamen23 pisze:Czy ten przepis o ilości Włochów w drużynach jest już pewny
Pewny nie jest ale jak go wprowadza to trzeba bedzie w jeden sezon zmienic poł druzyny która jest zbudowana i wymaga tylko niewielkich korekt
Diamen23 pisze:A Włosi , których wymieniłeś są już na celowniku Milanu , Juve i Violi.
Wydaje mi sie ze Inter nie musi obawiac tych przeciwników ani w walce na boisku, ani na rynku transferowym.
Diamen23 pisze:ale Inter od zawsze grał obcokrajowcami i to był znak rozpoznawczy niebiesko-czarnych
Nie oznacza zeby zrezygnowac z obcokrajowców tylko zwiekszyc licze Włochów.Włosi grajacy w pierwszej jedenastce to Materazzi(jedyny reprezentant), Favalli.Kontrakty koncza sie rezerwowemu Cristiano Zanettiemu, Toldo tez raczej odejdzie.Mimo wszystko jest klub włoski i pasowałoby aby o sile Interu stanowili reprezentanci Włoch

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 17 gru 2005, 11:07

To by był tez duzy plus dla kadry Włoch gdyby było wiecej reprezentantów w Interze wtedy wiecej Włochów ogrywało by sie w LM zyskujac doswiadczenie na arenie miedzynarodowej.

Ale i tak to nic w porownaniu z Sampa gdzie w 37 osobowej kadrze gra tylko dwoch obcokarjowcóe Kutuzov i jeszcze jakis łepek z Afryki (nie pamietam jak sie nazywa) tyle ze jako pierwsi odpadli z pucharów :think:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 gru 2005, 21:06

Marchioni :?: sam nie wiem :roll: po co znów wymieniać połowe składu (mowa nie tylko i Marchionim) skoro drużyna złapała wiatr w żagle , a Figo gra dobrze na prawym skrzydle.

A teraz hit :!:

Ronaldo - piłkarz , który wiadomo w jaki sposób rozstał się z Interem teraz ma wrócić w łaski Morattiego i kibiców Nerazzurrich :?
Podobno Roni ostatnio skrytykował kibiców Królewskich i teraz jego kontakty z tamtejszymi są na pieńku. Moratti wypowiedział się tak : "Raz mówi się, że Ronaldo nigdy nie odejdzie, a raz odwrotnie...Więc jeśli on teraz powie: 'powrót jest niemożliwy' będzie to oznaczać, że żadna z tych rzeczy nie jest niemożliwa. W życiu nigdy nic nie wiadomo... To z pewnością nie jest częścią naszych planów, jeśli mielibyśmy zdecydować się najego powrót musiałyby się wydarzyć pewne rzeczy, które dałyby nam poczucie pewności co do jego chęci do gry i formy fizycznej. Nasze relacje z Realem polegają na wzajemnym zaufaniu, dokonywaliśmy wymian, które były przydatne dla obydwu klubów, mam z Perezem przyjacielskie stosunki."

Jak widać bossowi się stęskniło za Brazylijczykiem , no ale z drugiej strony atak Adriano-Ronaldo to by było coś :) Oczywiście nr1 pozostał by Adi tylko co z Obą - czy ławka by go zadowoliła :?: :roll:

Wiadomo od dłuższego czasu , że z Romą pertraktuje Cruz , więc ewentualny napastnik by się przydał. Tym bardziej kusi to co podaje sports.it - Ronaldi miałby przyjść na takiej zasadzie jak Figo , czyli rozwiązuje kontrakt z Realem i przechodzi za free do Interu
Babel pisze:Pewny nie jest ale jak go wprowadza to trzeba bedzie w jeden sezon zmienic poł druzyny która jest zbudowana i wymaga tylko niewielkich korekt
jeśli miał by zostać wprowadzony to dopiero w sezonie 2008-2009 :roll:

Ps. podczas zbliżającego się okna najbardziej licze na Grosso. Wiadomo :)

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 19 gru 2005, 21:12

serek408 pisze:Jak widać bossowi się stęskniło za Brazylijczykiem , no ale z drugiej strony atak Adriano-Ronaldo to by było coś

Byłoby coś, ale według mnie to tylko z marketingowego punktu widzenia... Koleś z Realu już dość leciwy raczej zdaje mi się niewiele dobrego zrobi potem... Cambiasso wyjątek, ale koleś młody wmiarę...

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 19 gru 2005, 21:34

Ajgor pisze:
serek408 pisze:Jak widać bossowi się stęskniło za Brazylijczykiem , no ale z drugiej strony atak Adriano-Ronaldo to by było coś

Byłoby coś, ale według mnie to tylko z marketingowego punktu widzenia... Koleś z Realu już dość leciwy raczej zdaje mi się niewiele dobrego zrobi potem... Cambiasso wyjątek, ale koleś młody wmiarę...
Taaa, Figo tez jest 'stary'. Atak Ronaldo Adriano, bylby jednym z najlepszych na swiecie i nie ma co pieprzyc, ze nie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 gru 2005, 15:24

No i z Marchioniego podobno nici ... piłkarzem interesuje się Juve , a Lucjan już spotkał się z agentem piłkarza. Nie byłem jakimś zwolennikiem jego przyjścia , ale jeśli już by to nastąpiło to bym nie płakał

Lakier pisze:Atak Ronaldo Adriano, bylby jednym z najlepszych na swiecie i nie ma co pieprzyc, ze nie.

Możliwe , ale trzeba spojrzeć na Canarinhos tam Adriano-Ronaldo nie współpracują ze sobą idealnie :roll: chyba obaj biją się o sławe i pozycje nr1 w ataku Brazylii. Czemu miało by się to nie przenieść na Inter :?: Wole duet Martins-Adriano 8) :D

Maicon nie w czerwcu , a w styczniu.
Nie Grosso , a Maxwell na lewą obrone :roll: no cóż jestem za Włochem (niewiadomo jak z tym zakazem obcokrajowców) , ale póki co obrońca Ajaxu też może być. A Martwić się będziemy jak wprowadzą ilość Włochów w kadrach :lol:

FORZA INTER

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 20 gru 2005, 16:38

Szczerze powiedziawszy wolalbym na prawej pomocy Manciniego z AS Romy a na lewej obronie Parice Evra z Monaco ale nie pogardze i Maxwellem oraz Maiconem bo to takze utalentowani pilkarze. Widac ze zarzad zaczyna inwestowac w graczy ktorzy beda cos znaczyli w przyszlosci. Ciesze sie tez ze podpisano nowy kontrakt z Obafemim, bo jeszcze jak by mu sie konczyl to bron boze moglby ulec namowa Romka Abramovicha i uciec do Chelsea ale tak sie nie stanie bo on kocha Inter i to sie ceni ;]

POZDRO

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 20 gru 2005, 18:38

O transferze Ronaldo mówi się już kilka miesięcy. Ja osobiście nie miałbym nic przeciwko , bo zawsze ceniłem Brazylijczyka i uważałem go za jednego z najlepszych piłkarzy na świecie. A wogóle ma on coś do udowodnienia: Inter to jedyny klub w którym nie był królem strzelców (!).
Mówiliście też o rywalizacji Adriano z Ronaldo. Napewno by im nie zaszkodziła , mogliby grać przez to lepiej.
Coś na koniec:
Obafemi Martins przedłużył kontrakt do 2010 :!:
Obrazek

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 23 gru 2005, 11:40

Obrazek Obinna najprawdopodobniej w Interze!

Według oficjalnej strony Interu , Victor Obinna jest w połowie własnością Interu i w przerwie zimowej młody Nigeryjczyk ma przejść do naszego zespołu. Jeśli to prawda , to Obinna raczej zrezygnuje z wyjazdu na Puchar Narodowów Afryki. Zawodnik w tym sezonie prezentuje się świetnie i napewno będzie dużym wzomocnieniem.

EDIT
a i Di Vaio wylądował w Monaco. Został wypożyczony.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2005, 12:05 przez Diamen23, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 gru 2005, 11:54

Diamen23 pisze:Victor Obinna
Mam nadzieje ze bedzie to Oba Martins 2 lub Oba do kwadratu.
Ciekawe bo Inter robi porzadki w ataku Martins i Adriano maja kontrakty do 2010, Recoba tez pewnie przedłuzy.Najbardziej obawiam sie ze Julio Ricardo Cruz nie podpisze nowego kontraktu bo Roma juz sie z nim kontaktuje.Szkoda najlepszego zmiennika w Serie A.Jednak jego chyba nie zadowala ta rola.Teraz jeszcze Obinna, obiecujacy Momente.Atak na papierze i co najwazniejsze na boisku prezentuje sie okazale

pozdrawiam

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 23 gru 2005, 12:42

Na pierwszej stronie , jeszcze jest trochę plotek. Na bieżąco dopisuje.
pozdro

Jeszcze trochę zdjęć dodałem :wink:
Ostatnio zmieniony 23 gru 2005, 13:25 przez Diamen23, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 23 gru 2005, 12:48

Bardzo ciekawa lista :wink:
Z tego co pamietam to Steven Pienaar podpisał juz kontrakt z BVB i zasili ich szeregi po bieżącym sezonie!
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 gru 2005, 14:43

Babel pisze:Najbardziej obawiam sie ze Julio Ricardo Cruz nie podpisze nowego kontraktu bo Roma juz sie z nim kontaktuje
Dlatego Inter daje 20mln za Aguero :roll: Przypomina mi się przypadek ... Gresko :lol: Może Aguero przyjść , ale nie za taką kase. Także Cisse znalazł się na naszym celowniku , Liverpool chce 7 mln euro , ale ja bym był za wypożyczeniem.

Veron odchodzi , a kto przyjdzie :?: :roll: - Diarra , Almiron , Ballack czy może Riqelme :D jak ktoś powiedział "Argentyńczyk gra jak Ronaldinho tylko się nie uśmiecha". Brać Romana 8) :!:

Myśle , że podczas zimowego mercato najlepiej wzmocnić się dwoma zawodnikami , aby nie wprowadzać haosu w skład.

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 28 gru 2005, 16:59

serek408 pisze:jak ktoś powiedział "Argentyńczyk gra jak Ronaldinho tylko się nie uśmiecha".

No ktoś tak pwoiedział, ale ja się z tym nie zgodzę, bo że nie gra to pokazał czas w Barcelonie... to jednak nie to samo :)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”