Skoki Narciarskie - Strona 327

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Najwybitniejszym polskim skoczkiem narciarskim jest:

Adam Małysz
43
74%
Kamil Stoch
15
26%
Awatar użytkownika
Pinturicchio
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34
Kibicuję: Juve

Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pinturicchio » 29 gru 2021, 17:27

1 seria za nami. I juz jestesmy w domu. Komu tu kibicowac? Granerud i Norwegowie sa jak Niemcy, a sa jeszcze Niemcy.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2021, 17:28 przez Pinturicchio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1136
Kibicuję: Ac Milan

Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 29 gru 2021, 17:27

Japończykom :P

Awatar użytkownika
Pinturicchio
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34
Kibicuję: Juve

Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pinturicchio » 29 gru 2021, 17:28

Vol'jin pisze:
29 gru 2021, 17:27
Japończykom :P
To tez Niemcy.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2807
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 29 gru 2021, 17:33

Widzę teraz. Ale miałam go na 31 przez chwilę ... no to dobrze że wszedł :) Wstyd dla naszych...

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 29 gru 2021, 17:40

'Piękny, fantastyczny skok Małysza, uśmiechnięty Tajner. Bardzo pięknie zaczyna nam się nowy rok'.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6734

Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 gru 2021, 20:17

Ciekawe czy Doleżal dotrwa do końca roku :D

Trzeba zrobić ściepę narodową i modlić się o przełożenie Igrzysk o rok bo będzie największa kompromitacja od czasów Nagano :(

Z drugiej strony w tym roku w short-tracku w łyżwiarstwie szybkim coś tam nasi zaczęli pokazywać więc tu mogą wpaść jakieś sensacyjne medale jak to bywało już przecież...

Medale panczenistów w tym roku czy przełożenie Igrzysk o rok i liczenie na formę skoczków, co byście wybrali?

Ja biorę medale panczenistów bo era polskich skoków niechybnie dobiega końca, starzy zawodnicy już nie mogą a młodzi jeszcze nie umieją i nie wiadomo czy w ogóle będą jeszcze umieć. To zresztą nie jest wielka niespodzianka, wszyscy o tym mówili od dawna. Trochę jestem zaskoczony skalą tego upadku, nie sądziłem, że Stoch, Żyła czy Kubacki będą mieć problem z wchodzeniem do drugiej serii, to nie jest normalny zjazd formy, tu musiało być coś mocno spierdolone w przygotowaniach.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 29 gru 2021, 20:28

Pan Kamil Stoch nic już nie musi. Bawią mnie kibice, którzy jadą po Stochu, bo ma słabszy czas. Przecież chłop miał mniej słabych sezonów niż Małysz. Krytyka skoczków jest moim zdaniem nieuzasadniona, bo to jest specyficzny sport. Tutaj ciężko się nie starać. Masz próbę, która trwa 10 sekund i tyle. Za niczym się nie biega, o nic się nie walczy. Jak walczyć w skokach? Walecznie się odbić? Walecznie lecieć? XD rozumiecie o co mi chodzi. Tutaj liczy sie tylko mental i technika. Wszystko dzieje się w głowie i przez te jedyne 10 sekund od momentu odbicia się od belki w twoim ciele.

Chimeryczny sport. Messi i Ronaldo od 15 lat na topie, a nie ma skoczka, który byłby choć 5 sezonów na absolutnym topie. Małysz po super 3-4 sezonach kryzys. Schlirenzauer rozmienił się na drobne, Prevc bez formy, Ahonen miał mnóstwo słabych chwil, każdy legendarny skoczek tkwił w kryzysie.

Za co krytykować skoczków? Że się nie starają? A co to są starania? Odbijasz się lecisz i lądujesz. Tutaj kwestia starań niczego nie zmienia. Przecież nikt z nich nie ma wyjebane na skok, bo to się może skończyć tragedią. Każdy skok wymusza od twojego ciała i psychiki choćy próbę maksymalnej koncetracji.

Chłopaki nie gwiazdorzą, trenują, udzielają wywiadów, szukają rozwiązan. A że nie idzie? Każdy wielki skoczek choć raz odpowiedział, że nie ma pojęcia czemu nie idzie. To po prostu taki sport. Stoch też ma dosc juz tych pytan. Spóźnia skoki, ale co z tego? Jak wygrywał najwazniejsze trofea to zawsze spóźniał. Ale coś innego działało. To mistyczne coś, nad czym oni sami się głowią. Dziwny sport

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 gru 2021, 21:01

Boromir pisze:
29 gru 2021, 20:17
Ciekawe czy Doleżal dotrwa do końca roku
Zostały dwa dni. Moim zdaniem dotrwa.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 29 gru 2021, 22:00

Kto, by chciał skakać dla TVNu ;) Igrzyska będą w TVP to i forma wróci ;) Zresztą w Mistrzostwach Polski jakoś trzech Polaków na podium stanęło :lol2: (że tak blondynką polecę) ;)

A tak na poważnie to ciężko jest oglądać Polaków w tym sezonie. Im pewnie jeszcze ciężej jest ...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 gru 2021, 22:03

Bądź co bądź to TVN sobie trochę strzelił w kolano bo to najgorszy sezon od lat więc pełno Januszów sprzed telewizora pewnie już olało ten sezon ;) zapewne w TVP byłoby to samo bo forma jest formą, ale źle trafili z tym przetargiem

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6734

Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 gru 2021, 22:12

Discovery (czyli właściciel TVN) ma od dawna licencję na skoki, po prostu w tym roku się nie podzielili z TVP.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 30 gru 2021, 0:39

Boromir pisze:
29 gru 2021, 22:12
Discovery (czyli właściciel TVN) ma od dawna licencję na skoki, po prostu w tym roku się nie podzielili z TVP.
I finał tego mamy :lol2:
Trzeba się dzielić ;)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 gru 2021, 9:29

HerskOner pisze:
29 gru 2021, 20:28
Chimeryczny sport. Messi i Ronaldo od 15 lat na topie, a nie ma skoczka, który byłby choć 5 sezonów na absolutnym topie.
Nie ma co porównywać sportów indywidualnych do drużynowych. W piłce słabszą formę można przypudrować, zagrać kupę przez 90 minut ale dobić na pustą, dołożyć z karnego, jest wielki występ i super noty na portalach. W skokach jak i każdym innym sporcie indywidualnym nie ma zmiłuj, słaba forma odbija się na wynikach.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6332
Kibicuję: 4rsenal

Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 gru 2021, 9:54

Tomusmc pisze:
29 gru 2021, 22:03
Bądź co bądź to TVN sobie trochę strzelił w kolano bo to najgorszy sezon od lat więc pełno Januszów sprzed telewizora pewnie już olało ten sezon zapewne w TVP byłoby to samo bo forma jest formą, ale źle trafili z tym przetargiem
Ja nie ukrywam i nie wstydzę się tego, że skoki narciarskie to dyscyplina która podoba mi się w 80% dlatego, że Polacy-rodacy odnoszą w niej sukcesy. Teraz kiedy ich nie odnoszą zostaje mi te pozostałe 20%, czyli raz na miesiąc sprawdzę na flaschore czy się czasem już nie poprawili (niczym cloner sprawdzający forumowiczów na ingore).

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 gru 2021, 10:09

Boromir pisze:
29 gru 2021, 22:12
Eurosport też należy do Discovery? W sumie się nad tym nie pochylałem za bardzo ;)
sickstick pisze:
30 gru 2021, 9:54
Tomusmc pisze:
29 gru 2021, 22:03
Bądź co bądź to TVN sobie trochę strzelił w kolano bo to najgorszy sezon od lat więc pełno Januszów sprzed telewizora pewnie już olało ten sezon zapewne w TVP byłoby to samo bo forma jest formą, ale źle trafili z tym przetargiem
Ja nie ukrywam i nie wstydzę się tego, że skoki narciarskie to dyscyplina która podoba mi się w 80% dlatego, że Polacy-rodacy odnoszą w niej sukcesy. Teraz kiedy ich nie odnoszą zostaje mi te pozostałe 20%, czyli raz na miesiąc sprawdzę na flaschore czy się czasem już nie poprawili (niczym cloner sprawdzający forumowiczów na ingore).
W tym sezonie parę konkursów ominąłem, ale nie dlatego, że Polacy słabo skaczą tylko nie pasuje mi ostatnio terminarz. Wygrywający skoczkowie z polskiej ziemi są tylko dodatkiem do tego pięknego sportu ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”