FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 13

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
fetko
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fetko » 31 gru 2005, 12:54

Tobik33 pisze:Baqtiscie
Chyba Baptiscie...

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 31 gru 2005, 13:21

Ja tam Baptiscie nic nie życze, w końcu gra u największego wroga Smile Ile razy mówił to jak pięknie było by grać w Barcelonie, bedąc jeszcze zawodnikiem Sevilli Sad
Może miał chwilowe zacimienie umysłu. A propos nie życz mu nic żlego bo śadze że odejdzie z Madrytu prędzej czy później. A najlepiej by on by zrobił nie odchodząc w tym sezonie jeszcze z Sevili albo mógł przejść do Arsenalu, bo tam by on chociaż grał i się rozwijał. :wink:
Ostatnio zmieniony 31 gru 2005, 15:47 przez Gem16, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 31 gru 2005, 15:03

Gem16 pisze:Może miał chwilowe zacimienie umysłu.
To dobrze że przeszedł do Realu tam takich biorą :)
Gem16 pisze:A propos nie życz mu nic żlego bo śadze że odejdzie z Madrytu prędzej czy później.
Ja mu nic złego nie życzę w końcu kocha Barcę :(
Gem16 pisze:A najlepiej by on zrbił nie odchodząć w tym sezonie jeszcze z Sevili albo przejść do Arsenalu, bo tam by on chociaż grał i się rozwijał.
W Realu też gra :)
Gem16 pisze:zacimienie żlego śadze zrbił Sevili odchodząć
Popracuj nad stylistyką tekstu :lol: bo ja za takie coś miałem już ostrzeżenie... ale nie na swoim nicku :)

POZDRO

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 sty 2006, 20:33

Już we wtorek Barca rozegra swój pierwszy mecz w tym roku. 1/8 finału Copa Del Rey to nie jest może szczególnie ważne spotkanie, ale dla trenera może okazać się przydatne. Mam nadzieję, że w akcji zobaczymy 'drugi garnitur'. Właśnie takie spotkania jak to stanowią największe szanse na pokazanie się dla zawodników, którzy nie dostają zbyt często szans na grę. Może wreszcie zobaczymy Maxiego w akcji. Dawno nie grał chłopak. Jeżeli Rijkaard nie wystawi go w takim spotkaniu to szczerze wątpię w to, aby Lopez w ogóle grał w tym sezonie. Plotka głosi, że Mister trzyma Argentyńczyka aż na Chelsea licząc na powtórkę z zeszłego sezonu w jego wykonaniu :wink: Najprawdopodobniej zagra także Ezquerro. Ciekawe czy chociaż kilka minut dostanie powracający po kontuzji Mark van Bommel. Odnośnie wagi tych rozgrywek to chyba każdy się zgodzi, że w perspektywie walki o Ligę Mistrzów i obronę tytułu mistrza kraju, puchar nie w zasadzie większego znaczenia. Jeżeli uda się dojść do finału grając małym nakładem sił to można się postarać o końcowy triumf. Jak odpadniemy wcześniej to nie będzie tragedii IMHO. Nie mniej jednak piłkarze Barcy są ambitni i biorąc pod uwagę fakt, iż do tej pory wszystko im praktycznie wychodzi mogą powalczyć o zwycięstwo w tych rozgrywkach. Mierzymy w potrójną koronę 8) Jeżeli chodzi i przeciwnika to trudno się po nim spodziewać dobrej gry. Jeżeli Barca nie wygra to tylko i wyłącznie na własne życzenie.
Przy okazji zobaczymy jak się prezentują piłkarze po Nowym Roku. Komu głowa ciąży najbardziej. Kto najbardziej zmęczony sylwestrowym 'treningiem' :wink:

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 01 sty 2006, 20:42

Niggaz pisze:Mam nadzieję, że w akcji zobaczymy 'drugi garnitur'

napewno nie zagrają R10, E2, Deco, Messi wiec Ryjek napewno zagra w eksperymentalnym składzie :!:
wraca Van Bomel i razem z Gabrim powinni zagrac od pierwszych minut
Niggaz pisze:Może wreszcie zobaczymy Maxiego w akcji
jak Ryjek nie wystawi Maxiego to sie chyba obraze na niego :P a tak powaznie to wkncu musi mu dac szanse bo chłopak na nią zasługuje, a zwłasza gdy Eto'o wyjezdza na PNA napastnicy powinni byc w formie :wink:

Niggaz pisze:Jeżeli Barca nie wygra to tylko i wyłącznie na własne życzenie.

Nawet nie biore takiej mozliwosci do głowy :!: zagrają dobrze i wygrają wyraźnie to jest moje zdanie :D

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 01 sty 2006, 20:50

Niggaz pisze:Ciekawe czy chociaż kilka minut dostanie powracający po kontuzji Mark van Bommel.

Chciałbym bardzo, żeby zagrał Mark w tym spotkaniu, mam nadzieję, że będzie się prezentował tak jak przed kontuzja albo i jeszcze lepiej. We wtorek liczę, że Maxi zajmie miejsce Eto'o. NIech chłopak pokaże na co go stać, jest bardzo ambitny. Miejmy nadzieję, że dostanie szansę pod nieobecność Samuela, który pojedzie na PNA. Sądzę, że szanse dostanie też Ezquerro, Jorquera (dobrze napisałem?). Myslę, że to spotkanie można wygrać z najmniejszym nakładem sił i zaaplikować kilka bramek rywalowi i nie przeszkodzi w tym rezerwowy skład.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 01 sty 2006, 21:05

kulekfcb pisze:Chciałbym bardzo, żeby zagrał Mark w tym spotkaniu, mam nadzieję, że będzie się prezentował tak jak przed kontuzja albo i jeszcze lepiej.
Też bym chciał aby prezentował się tak jak przed kontuzją, jednak trzeba wziąść poprawkę że miał kontuzję i z formą może być różnie...
kulekfcb pisze:We wtorek liczę, że Maxi zajmie miejsce Eto'o. NIech chłopak pokaże na co go stać, jest bardzo ambitny. Miejmy nadzieję, że dostanie szansę pod nieobecność Samuela, który pojedzie na PNA.
Mam takie pytanko Eto'o wraca do klubu 2 stycznia czy już wrócił ?? Bo sądze że jak już wrócił to jednak zagra od pierwszych minut, tak mi sie wydaje...
kulekfcb pisze:Jorquera (dobrze napisałem?).
Dobrze :P
kulekfcb pisze:Myslę, że to spotkanie można wygrać z najmniejszym nakładem sił i zaaplikować kilka bramek rywalowi i nie przeszkodzi w tym rezerwowy skład.
Można to tak wykonać, ale trzeba pamiętać że nie wolno lekceważyć przeciwnika, rozumiem są z 3 ligi ale to o niczym nie świadczy... W poprzednim roku także się przejechaliśmy na teoretycznie słabszej drużynie. Bedę zadowolony z każdego zwycięstwa bo w tym meczu może być różnie...

POZDRO

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 sty 2006, 21:10

Tobik33 pisze:Mam takie pytanko Eto'o wraca do klubu 2 stycznia czy już wrócił ?? Bo sądze że jak już wrócił to jednak zagra od pierwszych minut, tak mi sie wydaje...
Eto'o na pewno nie zagra podobnie jak Ronaldinho, Edmilson, Deco, Messi, Motta oraz Larsson. W takim wypadku występ Maxiego zdaje się być przesądzony. Gabri też na 90% zagra. W obronie możemy spodziewać się niespodzianek typu Rodri :wink:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 01 sty 2006, 21:20

Tobik33 pisze:Można to tak wykonać, ale trzeba pamiętać że nie wolno lekceważyć przeciwnika, rozumiem są z 3 ligi ale to o niczym nie świadczy...

Chyba wyciągną chłopaki wnioski z ubiegłego roku, kiedy to odprawiła nas z kwitkiem drużyna nie uchodząca za faworyta w meczu.
Niggaz pisze:W obronie możemy spodziewać się niespodzianek typu Rodri
a niech sobie zagra, a co nam zależy :D
Tobik33 pisze:kulekfcb napisał:
Jorquera (dobrze napisałem?).

Dobrze
wiedziałem :D

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 01 sty 2006, 21:34

Niggaz pisze:Eto'o na pewno nie zagra podobnie jak Ronaldinho, Edmilson, Deco, Messi, Motta oraz Larsson.

No ale czy Eto'o jest już w Barcelonie czy wraca dopiero 2 stycznia ??
Niggaz pisze:W takim wypadku występ Maxiego zdaje się być przesądzony.
No w takim wypadku tak jednak Ryjek już nie raz mnie zaskoczył...
kulekfcb pisze:Chyba wyciągną chłopaki wnioski z ubiegłego roku, kiedy to odprawiła nas z kwitkiem drużyna nie uchodząca za faworyta w meczu.
Mam nadzieje że ich nie zlekceważą i nie bedą bujać w obłokach, ale to już praca Rijkaarda :)
kulekfcb pisze:wiedziałem :D
To po co się pytałeś :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 sty 2006, 21:38

Tobik33 pisze:No ale czy Eto;o już jest w Barcelonie czy jeszcze nie wrócił z przerwy świątecznej ??
Wraca jutro.
Tobik33 pisze:Rodri w Barcelonie B gra na obronie, mi sie wydaje że to jest pomocnik a nie obrońca...
Kadra na mecz z Zamorą została uzupełniona o trzech wychowanków. Są nimi Rodri, Cristian i Jordi Gomez. Nominalną pozycją Rodriego jest obrona, ale zdarzało mu się z powodzeniem grywać na środku pomocy.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 01 sty 2006, 21:48

Tobik33 pisze:To po co się pytałeś
dla pewności nie 8)

Niggaz pisze:Wraca jutro.
Wszyscy Ci co wymieniłes którzy nie zagrają we wtorek wracają jutro do terningów.
Tobik33 pisze:Niggaz napisał:
W takim wypadku występ Maxiego zdaje się być przesądzony.
No w takim wypadku tak jednak Ryjek już nie raz mnie zaskoczył...
... i pewnie będzie zaskakiwał dalej...

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 01 sty 2006, 21:55

kulekfcb pisze: ... i pewnie będzie zaskakiwał dalej...
niech zaskakuje, ale pozytywnie... :)

Jestem ciekawy jak załatwią sprawę z Eto'o. Raz słysze że ma wyjechać na PNA i może nie zagrać nawet w 9 meczach, drugi raz że chce grać mecze ligowe... Na miejscu Eto'o bym pojechał, aby zmazać tą plamę jaką on i jego kumple z reprezentacji dali podczas eliminacji MŚ. Barcelona jest ważna, ale reprezentacja nie mniej w końcu tam się urodził i ma tam rodzinę... Larsson, Maxi jakoś go zastąpimy...

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 02 sty 2006, 0:48

Etoo chce zdobyc Złotego Buta i Złotą Piłkę, a gra w PNA nie pomoże mu w tym na pewno. I doskonale zdaje sobie z tego sprawę, nasz czarnuch.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 02 sty 2006, 10:14

Niech lepiej Sammy jedzie na ten śmieszny puchar i gra tam nie narażając się niepotrzebnie afrykańskim kibicom - historia piłkarzy z Czarnego Lądu (np. Drogby) uczy, że ludek tam nie do końca cywilizowany i czasem wpada mu do głowy dziwny pomysł zastraszania piłkarzy, ich rodzin, słanie pogróżek i ogólnie uprzykrzania życia tym którzy w taki czy inny sposób podpadli :?

W najbliższych meczach (Zamora, Espanyol, Zamora, Athletic, Alaves, Mallorca) powinniśmy dać radę bez pomocy Eto'o. Dopiero 5 lutego naprawdę trudny sprawdzian (co prawda u siebie) z zawsze groźnym i nie leżącym Blaugranie Atletico Madryt.

Bardziej obawiałbym się natomiast innych dwóch złych scenariuszy: primo - Eto'o przez tak długi czas nieobecności z drużyną i na treningach Barcy gubi formę i potrzebuje po powrocie trochę czasu na odzyskanie jej. Secundo (wariant bardziej pesymistyczny) - Kamerun gra dajmy na to z Ghaną i Essienowi przychodzi na myśl sprawienie świetnego prezentu Mourinho więc wchodzi w nogi Eto'o tak jak w sytuacji z Hamannem i posyła Sammy'ego na trybuny na pół roku wykluczając go z pojedynków przeciwko Chelsea. A mówiąc poważnie kontuzja jest naprawdę sporym ryzykiem biorąc pod uwagę częstą bezmyślną i brutalną grę słabszych piłkarsko zespołów w PNA.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”