Filmy - Strona 25

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 07 sty 2006, 18:29

Anka pisze:- Opowieści z Narnii: Lew, Czarownica i Stara Szafa

Cholera, dzisiaj byłem na tym w kinie i ten film naprawdę b. mi się spodobał :roll: Świetnie zrobiony, genialny efekty, ale jest i sentyment, bo Narnia to była praktycznie pierwsza książka jaką przeczytałem ;) Ale zacznijmy od początku, to co na długo zapadnie to....muzyka - świetna muzka i do tego idealnie dopasowana. Naprawde, tego filmu aż przyjemnie się słuchało :)
Efekty specjalne - miodzio lodzio :lol: Kawał dobrej roboty :D Teoretycznie jedyne do czego mógłbym się przyczepić to kreacje aktorskie(chociaż ta Łucja zagrała całkiem nieźle ;) ), ale od tak młodych aktorów trudno też dużo wymagać. Pozatym myślałem, że tego wodza centaurów gra Krzysztof(?) Kozłowski, ale chyba jednak to nie on :( Podobała mi się za to kreacja Jadis, która sprawiała wrażenie b. złej :P A ciekawostką można uznać to, że scene na tym zamarznietym jeziorze kręcono w Polsce, bodajże w Puszczy Białowieskiej :)

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 07 sty 2006, 19:05

polecam jak wiele osób wam hooligans obejrzałem ten film 4 razy i nie załuje ! świetnie zrobiny film :wink: . obejrzałem pzred chwilą 4 braci także świetny film nie pzrepadam za kinem amerykańskim wole oryginalniejsze europejskie ale ten film jest inny :D nie jakiś tma hoolywódzki kicz tylko nparawde dobry film :D mam zamiar obejrzeć także niedługo danny the dog z jetem li po urywkach widziałem ze bardzo dobry film i bardzo ostry...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 sty 2006, 19:27

THEMANIEK pisze:danny the dog
Fajne są motywy z walkami i ogólnie fajny pomysł, ale środek filmu to lipa :? Danny uczy się grać na fortepianie i poznaje życie normalnego człowieka. Ogólnie film bardzo dobry gdyby nie te wstawki :) Gdybym miał go ocenić to dałbym 7/10, ale oglądnij może na Tobie zrobi większe wrażenie :)

Dzisiaj oglądałem film "Osaczony" i muszę przyznać, że Bruce Willis trzyma swój poziom pomimo starszego wieku. Świetna fabuła i bardzo dobry pomysł na film. Oceniam 8/10

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 sty 2006, 19:33

Ja jestem ciekaw jakie były opinie w Anglii, po obejrzeniu wizji Amerykanów na ich temat. Oprocz śmiechu oczywiście. Podejrzewam, że udało im się wychwycić istotę angielskiego kibicowania, równie dobrze jak "Uwadze" prawdziwy obraz naszych kibiców. Ale tego nie wiem, bo nie mieszkam w Anglii, więc przyjmijmy, że to było fajne; angielscy kibice. Poza tym fabuła, prawdopodobieństwo zdarzeń i aktorstwo ( z Frodem na czele) żenująca. Pewnie się powtórzyłem, ale nie może panowac taka sielanka. Gdyby film nie był o kibicach, pewnie byście nie wytrzymali 15 min.

Dzisiaj w nocy obejrzałem King Konga, nastawiałem się na kolejny film, który ma na celu pobicie rekordu zarobionej kasy w dniu premiery typu Spiderman, czy Godzilla. I bardzo dobrze, bo choć film genialny nie jest, zdołałem się pozytywnie zaskoczyć. Jakson miał problemy z pogodzeniem zwykłego dla siebie pastiżu z ckliwą opowiastką, ale moim zdaniem przez ciągłe puszczanie oka do widza (nawet bohaterowie powinni się zorientować, że wycofywanie się tyłem to niezbyt fortunna opcja, poza tym zawsze znajdywała się "większa ryba w jeziorze") wybrnął jakoś, bo dramat średnio wyszedł. Ale historie umie opowiadać i wyobraźnię ma niesamowitą. Efekty imponujące nawet przy oglądaniu w domu, więc polecam wybrać się do kina i uważać, by nie dostać jakimś dinozaurem w głowę ;). Widzać na co kasa poszła, Kong po mistrzowsku wyanimowany. Obsada też nie drazniła, czyli w sumie na półuśmiech, półwzruszenie.
Skoro stawiamy oceny, to 6,5/10 ;).
Ostatnio zmieniony 07 sty 2006, 19:54 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 sty 2006, 19:40

piwus pisze:Gdyby film nie był o kibicach, pewnie byście nie wytrzymali 15 min
Nie no wiesz, myślę, że fajnie by było gdyby wystąpiły baletnice :roll: Skoro to film o kibicach to każdy się nastawił, że będzie o piłce i jej fanatykach więc nie wiem o co tu chodzi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sty 2006, 19:43

Piwusowi chyba chodziło o to, że film był raczej nudny i gdyby nie fakt, iż traktował o kibicach (kibice jako coś nam bliskiego) to nie wytrzymalibyśmy w kinie.
:wink:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 sty 2006, 19:44

Niggaz pisze:Piwusowi chyba chodziło o to, że film był raczej nudny i gdyby nie fakt, iż traktował o kibicach (kibice jako coś nam bliskiego) to nie wytrzymalibyśmy w kinie.
:wink:
]

No chyba, że tak, ja to odebrałem inaczej. Bynajmniej mi się film podobał i czułem przy nim większą satysfakcję niż Piwus, ale fakt faktem każdy ma swoje zdanie :)
Piwus pisze:Skoro film jest o kibicach to musi być fajny? Moim zdaniem nie. GSH był nudny i nieprawdopodobny moim zdaniem i jasno to wyłuszczyłem chyba. Zresztą Geniusowi i ludziom, którzy pisali przy okazji "GSH RuLeZ" tez już to tłumaczyłem.
Napisałeś wcześniej tak jakby każdy to oglądał dlatego, że tam są kibice dlatego zdziwiła mnie Twoja wypowiedź. Fakt faktem, że chciałem najpierw zobaczyć różnicę pomiędzy Football Factory i zobaczyłem, że GSH jest dużo lepszy. No, ale jak kto uważa, ja nie chce nikogo zmuszać i namawiać, żeby ten film polubili bo każdy ma swoje zdanie :wink: Pozdro
Ostatnio zmieniony 07 sty 2006, 19:48 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 sty 2006, 19:45

Tomusmc pisze:Skoro to film o kibicach to każdy się nastawił, że będzie o piłce i jej fanatykach więc nie wiem o co tu chodzi.
Skoro film jest o kibicach to musi być fajny? Moim zdaniem nie. GSH był nudny i nieprawdopodobny moim zdaniem i jasno to wyłuszczyłem chyba. Zresztą Geniusowi i ludziom, którzy pisali przy okazji "GSH RuLeZ" tez już to tłumaczyłem.
Niggaz pisze:Piwusowi chyba chodziło o to, że film był raczej nudny i gdyby nie fakt, iż traktował o kibicach (kibice jako coś nam bliskiego) to nie wytrzymalibyśmy w kinie.
Dobrze, że ktoś potrafi mnie wysłowić lepiej ode mnie :lol: ;).

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 08 sty 2006, 8:57

Byłem wczoraj w kinie na "Piła2"...przed seansem słysałem różne opinie, jedni mówili, że film jest lepszy od pierwszej części, inni że się rozczarowali oglądając go....moja opinia jest taka, że się nie rozczarowałem, bo film naprawde był świetny, ale od pierwszej części, jak dla mnie był gorszy. Jeżeli ktoś chce ten film zrozumieć i chce żeby mu się "Piła2" podobała, to bez obejrzenia pierwszej części nie ma się co ruszać z domu. Byłem w kinie z 8 innymi osobami, jak sie okazało tylko ja oglądałem pierwszą część i tylko ja wiedziałem o co chodzi ;) . Dlaczego uważam, że "Piła2" jest gorsza od "Piły" ? Po pierwsze zakończenie filmu. W jedynce było fenomenalne, genialne i zajebiscie zaskakujące, takie zakończenie filmu widziałem bodajże tylko w "Siedem". Mimo, że dwójka też kończy się niespodziewanie i zaskakująco, to jednak mi kojarzyło się z klasycznym zakończeniem, beznadziejnego filmu, w którym na końcu okazuje się, że ktoś kto był dobry, jest jednak zły i takie tam...Po drugie film zrobiony jest bardziej jako film sensacyjny, morderstwa, nienawiść, w jedynce tego nie było...taka jest moja opinia, film mi się podobał, chociaż jak w większości, jeśli nie wszystkich przypadkach, kontynuacja była gorsza od orginału. Tak więc polecam wszystkim drugą część "Piły", ale bez obejrzenia pierwszej części lepiej wogóle nie wychodzić z domu ;)
pozdrawiam

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 08 sty 2006, 13:40

Boski Żigolo 2 (Deuce Bigalow European Gigolo)
Druga część komedii o "męskich ...".
Film do którego już kilka razy wracałem, bo można naprawde sie pośmiać.
Akcja w pewnej kawiarence 8) rozwala maksymalnie (kosmiczne ciasteczka :wink:).
Dodam ze akcja ma miejsce w Amsterdamie.
Bardzo polecam.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 sty 2006, 18:48

t_JB pisze:Boski Żigolo 2
Tez polecam. To jest taka komedia dla tych ktorzy lubia sie duuuzo smiac. Ja przynajmniej smialem sie ze az mnie szczęka bolała.
Dziasiaj chcialbym zaproponowac dwa filmy:
"King Kong"
Poprostu najlepszy film o King Kongu. Ciekawy scenariusz, bardzo realistycznie zrobiony film na skale Hollywood. Nie jest najlepszy z najlpeszych filmow jakie widzialem o zwierzetach, ale warto zobaczyc.
"Tajemnica Brokeback Mountain"
Tego filmu jeszcze nie widzialem, ale slyszalem juz duzo o nim. Jest faworytem do Oscara za najlpeszy film roku. Film opowiada historię dwóch młodych mężczyzn, ktorych od pierwszego spotkania łaczy nierozerwalna wieź. Typowy "spokojny" film ktory jako kolejny stawia za cel przyblizyc ludzia kontrowersyjny temat jakim jest homoseksualizm. Ostatnim razem byla to eutanazja przy pomocy filmu "Za wszelka cene". Ciekawa propozycja, ale nie wiem czy film bedzie tym czego sie mozna po nim spodziewac. :roll:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 sty 2006, 13:12

Podwójna gra (Two for the Money) 2005
występują: Al Pacino, Matthew McConaughey, Rene Russo, Armand Assante,

Co może zrobić młody sportowiec u szczytu kariery, gdy spotyka go poważna kontuzja? Poddać się i żyć z oszczędności? To nie dla Brandona Langa! Mężczyzna odkrywa w sobie żyłkę do hazardu i wkrótce zostaje pracownikiem jednego z największych zakładów bukmacherskich w USA. Każdy chce na niego postawić!

Konkluzja jest taka: hazard jest złyyyyyy. Ale jest Al Pacino, którego zawsze warto obejrzeć, więc ratuje trochę ten film. Podobała mi się tylko jedna scena; typowa amerykańska grupa wsparcia, krzesła w kółku, hazardzista opowiada o nałogo. Następnie wstaje Pacino, opowiada o swoim zyciu i jakimi przegranymi są hazardziści po czym... wręcza swoją wizytówkę doradcy bukmacherskiego :P.

Jakbym miał oceniać to 5,5.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 17 sty 2006, 22:25

oglądałem ostatnio dwie komedie i postaram sie troche o nich napisac

:arrow: Szalony wekend film opowiada perypetnie dwóch braci, którzy mają całkieminny pogląd na świat. Jeden musi przez wekend zrobic rekalame dla firmy, zeby nie stracic pracy, a drugi ma inne plany i chce zeby młodszy brat zabawił sie :!: film nawet fajny i jak ktos lubi komedie to powinien mu sie spodobac :wink:

:arrow: drugi to przekrety film ten opowiada o kolesiu który w ostatnia noc przed powrotem uczniów chce zaliczyc 10 legendarnych przekrętów. mozna sie posmiac, ale film zbyt rewelacyjny nie jest i fabuła zbyt przejrysta, ale komus napewno ie spodoba ten film :wink:

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 18 sty 2006, 8:20

Może troche nie na temat, ale...

Oglądał na pewno z Was ktoś film "Gol" i planuję sobie go skołować i obejrzeć. Polecacie czy nie..>?

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 18 sty 2006, 10:14

herdek pisze:Oglądał na pewno z Was ktoś film "Gol" i planuję sobie go skołować i obejrzeć. Polecacie czy nie..>?

Jezeli cie interesuje piłka to mozesz sobie sciągnąc ten film. Ja jednak spodziewałem sie wiecej po tym filmie i po obejzeniu byłem troche rozczarowany. Reklamoiwali bardzo ten film i ze wystąpili w nim Zidane i Raul i Beckham a mozna ich zobaczyc przez moze minute :!:
Ale jak nie obejzysz to nie bedziesz wiedział czy warto było czy tez nie :wink:
pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”