Manchester United (zbiorczy) - Strona 173

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 sty 2006, 20:09

Manumef pisze:O kryzysie mówi się już od dłuższego czasu, tzn. od początku sezonu. Zdarzają się niestety też słabsze mecze typu potyczka z Burton. To jest Puchar Anglii, a potencjalny faworyt wystawia rezerwowy skład. Natomiast taki zespół V-ligowy gra siłowo, bo techniki żadnej, broni się calą '11' i jest happy po końcowym gwizdku. Dla drużyny z wyższej półki to mecz w zasadzie z góry wygrany [złe podejście].
Tomusmc - nie mów mi, że O'Shea jest mocnym punktem zespołu, bo tak nie jest.
W zeszłym sezonie np. graliśmy w FA Cup z Exeter City. Na Old Trafford padł wybik 0:0, po czym na wyjeździe pokonalismy ich 0:2, aż w końcu United znaleźli się w samym finale. Każdemu klubowi zdarza się słabszy mecz. Nasuwa mi sie przykład Celticu, czy Tottenhamu.
W pełni się z Tobą zgadzam, ale trzeba zwrócić uwagę też na samych kibiców, którym nie podoba się gra Manchesteru. Pozatym ile osób umoczyło przez ManU na zakładach (zgadzam się, że na Fulham i Tottenham też musieli się nie źle wkurzyć :lol: ). Samo powstanie klubu FC United powinno dać zarządowi do myślenia. Manchester w Lidze Mistrzów był jedną z najnudniej grających drużyn i naprawdę ja jako widz (nie fan) widzę diametralną różnicę pomiedzy tym zespołem, a drużyną, która grała 3 sezony temu. Drużyna, która wojowała kiedyś w CL nie może strzelić teraz bramki półamatorom, a wiesz, że media uwielbiają sensację tym bardziej, że wynik idzie w świat. Wydawało mi się, że O'Shea jeszcze z dwa sezony temu coś grał, ale oczywiście mogę się mylić, a kłócić się nie będę bo wiadomo, że masz większą wiedzę jeśli chodzi o ManU :) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 sty 2006, 20:31

duch99 pisze:No i jak tam panowie, po wczorajszym remisie w FA Cup :D ? Tłumaczenia, że United grało w słabszym składzie do mnie nie trafiają, bo piłkarze, którzy grali w tym meczu powinni sobie spokojnie poradzić. Inna sprawa, że mecze pucharowe rządzą się swoimi prawami i dryżyny słabsze stawiają wszystko na jedną kartę. Wiadomo, dla nich jest to najważniejszy mecz w sezonie :D Na Old Tarfford spokojnie wygracie. Arsenal będzie czekał . . . w finale :D
pozdro

Zgadzam się z tym. Skoro kibice mówią, że grali rezerwami i nie było nieszpodzianki to ośmiezszają swoich graczy. To znaczy, że piłkarze rezerwowi Manu i po części z pierwszego składu jak Rooney, Ronaldo, Park itp. to gracze na poziomie 5 ligi.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 09 sty 2006, 20:35

Tomusmc pisze:W pełni się z Tobą zgadzam, ale trzeba zwrócić uwagę też na samych kibiców, którym nie podoba się gra Manchesteru. Pozatym ile osób umoczyło przez ManU na zakładach (zgadzam się, że na Fulham i Tottenham też musieli się nie źle wkurzyć :lol: ). Samo powstanie klubu FC United powinno dać zarządowi do myślenia. Manchester w Lidze Mistrzów był jedną z najnudniej grających drużyn i naprawdę ja jako widz (nie fan) widzę diametralną różnicę pomiedzy tym zespołem, a drużyną, która grała 3 sezony temu. Drużyna, która wojowała kiedyś w CL nie może strzelić teraz bramki półamatorom, a wiesz, że media uwielbiają sensację tym bardziej, że wynik idzie w świat. Wydawało mi się, że O'Shea jeszcze z dwa sezony temu coś grał, ale oczywiście mogę się mylić, a kłócić się nie będę bo wiadomo, że masz większą wiedzę jeśli chodzi o ManU :) Pozdrawiam
Zgadza sie, ja jestem w nienajlepszym nastroju z uwagi na to co pokazują zawodnicy... ale też i zarząd. Jesli nie idze, to trzeba coś zmienić. I potrzebne są zmiany w szerszym gronie niż dotychczas. Ale już mówiłem o tym, iż Ferguson nie potrafi odejść w chwale, tylko dalej łudzi się, iż coś wielkiego jeszcze osiągnie [Keano zrobił to najlepiej].
Chociaż czasem trzab zrobić krok w tył, by zrobić dwa kroki w przód.
Zdaję sobie sprawę, że kibiców innych drużyn irytowało to, iż TVP pokazywała mecze United, gdzie padał wynik 0:0, gdy np. w Turynie był ciekawy mecz z Bayernem.
Zrozumiałbym jeśli niektórzy zawodnicy starają się, ale im nie wychodzi. Ale jeśli, wspomniany O'Shea biega jak panienka po boisku, Rio kłóci się o kontrakt, a Cristiano oświadcza, że nadal będzie odstawiał cyrk na boisku, to ja nie widzę ani trochę profesjonalizmu, ambicji i oddania drużynie. Ale to już za nami...
Nie rozumiem również, jeśli gro osób spostrzega, iż jest źle, Ferguson wraz z Queirozem myślą inaczej. Poejrzewam, że możemy się spodziewać po zakończeniu okna transferowego wypowiedzi sir Alexa o tym, że United zasługują na 2 lokatę w lidze i na pewno tak się stanie.
Fergie jest byt dużym optymistą, a oprócz tego dal Queirozowi za dużą władzę, dlatego teraz mamy tego skutki.
Aha, a wracając do FC United, to wydaję mi się, że Glazer ma gdzieś te demonstracje kibiców i powstanie klubu. Nie przejmuje się tym, bo ludzie i tak będą przychodzić na mecze. Dlatego też Ferguson nie ma zbyt dużego pola manewru, bo zawzse nad nim jest Amerykanin.

EDIT:
Patrice Evra oficjalnie podpisał kontrakt do czerwca 2009r. z Manchesterem United. Grający na lewej stronie obrony Francuz będzie występował z nr 3 na koszulce. Wcześniej były zawodnik AS Monaco kontaktował się z Interem Mediolan, jednak podkreślił, iż pragnie grać tylko w Manchsterze United :D (Real, Liverpool również chciały wcześniej pozyskac tego utalentowanego zawodnika). "Liverpool i Arsenal kontaktowały się z Monaco w ostatnich 18 miesiącach, ale powiedziałem im, że nie będę dalej prowadził rozmów, ponieważ chciałem zostać w Monaco". Francuz jest drugim zawodnikiem, a przy okazji obrońcą, który dołączył do ekpiy Czerwonych Diabłów po reprezentancie Serbii i Czarnogóry Nemanji Vidicu. Serb będzie grał z numerem 15.

Zdjęcia z prezentacji Patrice'a: http://editorial.gettyimages.com/source ... &p=2&tag=1
i przy okazji Nemanji: http://editorial.gettyimages.com/source ... ntIm&tag=1

Niestety okazało się, że Park Ji-Sung nie zagra do końca stycznia z powodu kontuzji kolana. Koreańczyk doznał kontuzji w czasie rozgrzewki przed meczem z Burton.
Duża strata, bo przed nami derby z City, mecz z Liverpoolem i Chelsea. :?

Dalszy ciąg powieści z cyklu: MikelGate. Norweski sąd rozstrzygnął, iż sprawą zajmie sie FIFA. Gdzie trafi chłopak zakochany w Chelsea? :roll:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sty 2006, 23:53

Czyżby żaden z forumowych diabłów meczu nie oglądał ?
dziwne - tyle ich tu się plącze zawsze :think:
na co mi przyszło, aby światu obwieszczać wyniki ManU. Może jeszcze noty wystawiać co ? Oj nie - co to, to nie. Tak dobrze nie będzie.

ManU zremisował w pierwszym meczu półfinałowym Carling Cup z Blackburn 1:1 [wyjzd]
Diabły zagrały piłkę dość szarpaną [coś na wzór tego co pokazał wczotraj Arsenal, choć odrobinkę skutecniej]
Najciekawszym momentem była piekna bramka Pedersena, gdzie Edwuin był bez szans.
Na uwage zasługuje ofiarna gra Giggsa, a także starania Roo, choć nie bardzo mu wychodiły. Ronaldo ... ehhh Ronaldo jak zwykle, chciał .... znów mu mecz nie wyszedł. Nie żonglowął jednak piłki w kierunku swojej bramki, tym razem chcąc minąć przeciwnika, wypuszczał sobie piłkę na ... aut [za mocno podkręcał] i tak chyba z 3 - 4 razy :P
Smith dostał łokciem od Brada Fridela. Poszła krew z głowy, ręcznik którym się wytarł Smith wygldał jak ręcznik Vincenta i Julesa z Pulp Fiction, kiedy w domku Tarantino myli ręce po wypadku w samochodzie :lol: [cyli możecie sobie wyobrazić ile było krwii]
Ogólnie mecz nie był porywający, zybsze akcje przeplatane wolnymi z niedokładnymi podanimi [z przewagą tych drugich]

2FCB
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 2FCB » 12 sty 2006, 11:20

HAHAHAHA. I bardzo dobrze. Machester jest słaby, nie potrafił awansować do kolejnej fazy Ligi Mistrzów, mimo, iż grupy nie miał najsilniejszej. Pamietam kiedyś wypowiedzi na tym forum kibiców Manchesteru, że na pewno wygrają Ligę Mistrzów :lol: Tak mogli stwierdzic tylko debile. Dużym sukcesem Mu bedzie teraz zajecied rugiego miejsca w lidze bo o pierwszym nie moze byc mowy. To jest zarezerwowane dla chelsea.

A Cristiano Ronaldo to przereklamowany gwiazdor, miał kiedys dorba forme ale teraz jest słaby

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 12 sty 2006, 12:19

fieldy pisze:Smith dostał łokciem od Brada Fridela. Poszła krew z głowy, ręcznik którym się wytarł Smith wygldał jak ręcznik Vincenta i Julesa z Pulp Fiction, kiedy w domku Tarantino myli ręce po wypadku w samochodzie [cyli możecie sobie wyobrazić ile było krwii]
:twisted: :twisted:

2FCB pisze:HAHAHAHA. I bardzo dobrze. Machester jest słaby, nie potrafił awansować do kolejnej fazy Ligi Mistrzów, mimo, iż grupy nie miał najsilniejszej
Nie najsilniejsza... ale drużyny głodne sukcesów....(wyjście z grupy to na pewno sukces...)
2FCB pisze:Pamietam kiedyś wypowiedzi na tym forum kibiców Manchesteru, że na pewno wygrają Ligę Mistrzów Tak mogli stwierdzic tylko debile.
To z pewnością był ktoś odważny.....
2FCB pisze: Dużym sukcesem Mu bedzie teraz zajecied rugiego miejsca w lidze bo o pierwszym nie moze byc mowy. To jest zarezerwowane dla chelsea.
I dlatego będzie drugie miejsce...
2FCB pisze:A Cristiano Ronaldo to przereklamowany gwiazdor, miał kiedys dorba forme ale teraz jest słaby

w chwili obecnej.... tak.... ale już niedługo....

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 12 sty 2006, 14:41

fieldy pisze:Czyżby żaden z forumowych diabłów meczu nie oglądał ?
dziwne - tyle ich tu się plącze zawsze :think:
fieldy, trzeba uczęszczać na zajęcie w moim przypadku...
fieldy pisze:ManU zremisował w pierwszym meczu półfinałowym Carling Cup z Blackburn 1:1 [wyjzd]
Smith dostał łokciem od Brada Fridela. Poszła krew z głowy, ręcznik którym się wytarł Smith wygldał jak ręcznik Vincenta i Julesa z Pulp Fiction
Mecz 1:1, czyli nieźle przed rewanżem. NIesety młody Norweg - Pedersen znów strzela nam bramkę. Mecz wyrównany i jak wspomniałeś szarpany.
Zapewne spostrzegłeś sytuację z pierwsze połowy gdzie Robbie Savage powalił Rooneya na ziemię, a ten w sumie spokojnie się zachował.
Cieszy mnie bramka Louisa, ale niestety w środku pomocy grał Fletcher i niczego więcej po tym co zaprezentował nie mogliśmy się spodziewać.

Daily Mirror informuje, iż Manchester United złożył propozycję 12 mln za zawodnika Olympique Lyon - Mahamadou Diarre. Transfer byłby możlwiy jednak dopiero w lato.
Spekulacje nie ominęły również Olivera Dacourta, Thomasa Gravesena oraz Pape Bouba Diopa. Jeden z nich miałby wzmocnić skład do końca sezonu, aby potem sięgnać po bardziej przydatnego zawodnika.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 sty 2006, 14:49

Manumef pisze:Zapewne spostrzegłeś sytuację z pierwsze połowy gdzie Robbie Savage powalił Rooneya na ziemię, a ten w sumie spokojnie się zachował.
w sumie spokojnie - dobrze to ująłeś, bo nie do końca był spokojny [ja bym chyba nie wytrzymał]
Wszyscy znamy Savega, wiemy jak potrafi prowokować. Jeszcze był ździwiony, ze kartkę dostał :lol: Ale Roo też dostał i to zasłużenie. Bo foulował, potem Savege go powalił [sędzie się fajnie przewrócił :D i się szarpali] ogólnie więcej było walki niż ładnej gry.
Dobrze, że było kilka kartek, może w kolejnym meczu bedą nastepne i w rezultacie ktoś nie wystąpi w finale z Arsenalem [ufam, ze sobie poradizmy z Wigan u siebie]
Manumef pisze:niestety w środku pomocy grał Fletcher i niczego więcej po tym co zaprezentował nie mogliśmy się spodziewać.
na początku meczu nawet mógł się przyczynić do zdobycia gola , przez .... Blackburn, miał farta, ze napastnik się nie zorientował w porę
Manumef pisze:Daily Mirror informuje, iż Manchester United złożył propozycję 12 mln za zawodnika Olympique Lyon - Mahamadou Diarre. Transfer byłby możlwiy jednak dopiero w lato.
On mial iść do nas :?
Wydaje mi się, ze za Diarre 12 mln to śmiesznie niska kwota. Jesli odejdzie kwota wyniesie pewnie z 20 mln.

fieldy pisze:Smith dostał łokciem od Brada Fridela. Poszła krew z głowy, ręcznik którym się wytarł Smith wygldał jak ręcznik Vincenta i Julesa z Pulp Fiction, kiedy w domku Tarantino myli ręce po wypadku w samochodzie [cyli możecie sobie wyobrazić ile było krwii]
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr_zombie
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr_zombie » 12 sty 2006, 17:25

mecz nie był porywający a gra naszej pomocy pozostawia wiele do życzenia. W każdym meczu, gdy nie gra Scholes pomoc sobie zwyczajnie nie radzi. Konieczne wzmocnienia... :wink:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 13 sty 2006, 16:29

fieldy pisze:On mial iść do nas :?
Wydaje mi się, ze za Diarre 12 mln to śmiesznie niska kwota. Jesli odejdzie kwota wyniesie pewnie z 20 mln.
Oczywiście 12 mln funtów to śmieszna kwota za reprezentanta Mali. I jestem pewien, że Aulsa nie wypuści go za tak małą sumkę. 20 mln to minimum.

Już jutro 145 derby Manchesteru!
United zmierzą się z City na stadionie City of Manchester Stadium. Mecz rozpocznie się o 13:45.
Blues zajmuja 9 miejsce w tabeli. W czterech ostatnich meczach dobyli tylko jeden punkt, a już od ponad 272 minut nie potrafią strzelić bramki. W drużynie gospodarzy nie zagra Claudio Reyna, co jest sporą stratą.
United notuje serię 11 spotkań bez porażki, w tym pięciu na wyjeździe.
Sedzią jutrzejszego widowiska będzie Mark Halsey.
Trevor Sinclair: "Trafienie w derbach jest lepsze niż seks". Skrzydłowego City być mże będzie próbował powstrzymać Patrice Evra. :D
GO, GO UNITED!

Kompilacja o Vidicu: Polecam!
http://www.youtube.com/w/vidic?v=v_7EKN ... arch=vidic

EDIT:
U nas niestety zabraknie Paula Scholesa. Środek znowu będzie kulał :?

Kadra: Van der Sar, Howard, Neville, Bardsley, Ferdinand, Silvestre, Brown, Vidic, Evra, O'Shea, Richardson, Ronaldo, Smith, Fletcher, Giggs, Van Nistelrooy, Rooney, Saha, Rossi.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2006, 18:22 przez Mefiu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sty 2006, 16:58

Manumef pisze:Już jutro 145 derby Manchesteru!
United zmierzą się z City na stadionie City of Manchester Stadium. Mecz rozpocznie się o 13:45.
w zeszłym roku sie skusiłem na to "widowisko" i się srogo zawiodłem. [a może to było 2 lata temu :think: ]
Padł bezbramkowy remis po nudnym spotkaniu.
Manumef pisze:Blues zajmuja 9 miejsce w tabeli. W czterech ostatnich meczach dobyli tylko jeden punkt, a już od ponad 272 minut nie potrafią strzelić bramki.
No tak, tylko, ze to sa derby i pewnie nie uda się im przełamać niemocy strzeleckiej, tylko czy równocześnie ManU cos strzeli ? będzie ciężko.
Zastanowie się nad dokładnym wynikiem u buka na 0:0
Manumef pisze:W drużynie gospodarzy nie zagra Claudio Reyna, co jest sporą stratą.
a u was pewnie zabraknnie Scholesa - i wychodzi na remis. Obie postacie sa ważne dla swoich ekip. Dlatego bedzie pewnie nudny mecz.
Manumef pisze:Trevor Sinclair: "Trafienie w derbach jest lepsze niż seks".
On chyba prawiczkiem jest :roll:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 14 sty 2006, 13:15

Oprócz Claudio Reyny w ekipie Manchseteru City nie zagra także Danny Mills, który jest kontuzjowany oraz Ben Thatcher i David Sommeil. Obaj zawodnicy zostali zawieszeni.
U nas zabraknie Paula Scholesa i Park Ji-Sunga. Raczej nie zagra Nemanja Vidić, gdyż jeszcze musi trochę popracować by dojść do pełni formy. Bardzo możliwy jest debiut Patrice'a Evry, który njaprawdopodobniej zastąpi na lewej obronie Silvestre'a.
Andy Cole zagra przeciwko swojej dawnej drużynie. Mój ulubiony zawodnik z drużyny, która zdobyła Ligę Mistrzów. Oby nie strzlił bramki :wink:
Skład United: Van der Sar, Howard, Neville, Bardsley, Ferdinand, Silvestre, Brown, Vidic, Evra, O'Shea, Richardson, Park, Ronaldo, Smith, Fletcher, Giggs, Van Nistelrooy, Rooney, Saha, Rossi.

Skład Blues: James, De Vlieger, Jihai, Onuoha, Dunne, Distin, Jordan, Sinclair, Croft, Barton, Ireland, Musampa, Riera, Cole, Vassell, Wright-Phillips, Fowler.

Ja zdecydowałbym sie na wystawienie następującej jedenastki:
VdS - Neville, Rio, Brown, Evra - Ronaldo, Smith, Fletcher, Giggs - Rooney, Saha.

Prawdopodobna '11' Fergiego: VdS - Neville, Rio, Brown, Silvestre - Ronaldo, Smith, Fletcher(O'Shea), Giggs - Rooney, RvN.

Będzie to setny występ Rio Ferdinanda w barwach United., jeśli Louis Saha zagras bedzie to jego dwusetny mecz w Premiership, a jeśli sir Alex zdecyduje się by zagrali Cristiano ROnaldo i Alan Smith to bedzie to ich 50 mecz dla United.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 sty 2006, 13:54

Manumef pisze:Bardzo możliwy jest debiut Patrice'a Evry, który njaprawdopodobniej zastąpi na lewej obronie Silvestre'a.

I wykrakałeś :) Evra od pierwszej minuty. Ciekawe jak się spisze. W derbach debiut i ewentaulna wygrana smokowała by podwójnie :twisted:

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 14 sty 2006, 14:38

*_For_zaza_Milan_* pisze: ewentaulna wygrana smokowała by podwójnie

Nom jak narazie... chyba tylko pojedyńczo...... :x
fieldy pisze:Manumef napisał:
Trevor Sinclair: "Trafienie w derbach jest lepsze niż seks".

On chyba prawiczkiem jest
Może i jest :roll: Ale jedna już strzelił.... :? ...

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 14 sty 2006, 14:52

Ferguson to dla mnie skończony trener! :evil:
Jak można wystawić w pierwszym składzie beznadziejnego Silvestre'a?
Trzeba mieć nieźle namieszane w głowie. Na ławce posadził świey\tnie spisującego się Browna.
W pomocy gra Fletcher z O'Shea... To chyba najsłabszy duet środkowych pomocników(?) w Premiership. Jak można posadzić na ławce Smitha?
Nie to jest żenada. Fergie OUT!

P.S. Brawo Silvestre! Grasz jakby dla przeciwnej drużyny.
Jeśli nie dołączy do United żaden klasowy pomocnik to trudno bedzie wywalczy miejsce w el. LM. :roll: Ferguson musi odejść!

Zablokowany

Wróć do „Anglia”