Kto zdobędzie Pichichi w sezonie 2005/2006? - Strona 10

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Kto Zdob?dzie PIchich??

Eto'o
67
59%
Floran
7
6%
Ronaldo
16
14%
Baptista
3
3%
Torres
12
11%
Kezman
3
3%
Inny
6
5%
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 12 sty 2006, 16:08

ehhhh widze ze nadas sie kłucicie o cos co i tak sie nie zmieni :P
moze lepiej komentowac obecną sytuacje walki pichichi w La Liga :?:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 13 sty 2006, 7:45

Luk to nie kłótnia tylko rzeczowa wymiana poglądów na sprawę :wink:

A co do komentowania obecnej sytuacji walki o pichichi to od kilku ładnych kolejek nie bardzo da się coś nowego powiedzieć - dominacja Sammy'ego jest tak wyraźna, że nie widać póki co kandydata, który mógłby chociaż zagrozić Eto'o... Oby tak pozostało!

Awatar użytkownika
Roodeck
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Roodeck » 13 sty 2006, 13:04

janiofcb pisze:
janiofcb pisze:prestiżową nagrodę jak "Złoty But", pichichi czy co tam jeszcze
Nie wyczuwasz ironii?? :P
Niestety nie miałem wcześniej czasu na wgłebienie się w tego posta i wyłowienie tej wysublimowanej ironii. Jeśli to rzeczywiście ironia to świadczy to o tym że brak ci już argumentów.

Dodam też że to niejest kłótnia ja tylko podaje oficjalne dane a niektórzy je kwestionują.
Co do samego gola w tamtej sytuacji to uważam że strzelcem gola jest ostatni zawodnik danej drużyny który dotknął piłkę. Eto'o ją wtedy niewątpliwie dotknął. Troche inaczej to wygląda przy samobójach, ale to już inna sprawa.
Ale nawet gdyby Eto'o absolutnie nie dotknął tej piłki a LFP przyznałaby mu tego gola to i tak należy to uznać za oficjalne dane. Przecież np. zdarza się gol ze spalonego czy urojony karny, ale nikt potem nie stwierdza że wynik jest inny niż oficjalny. Np. nikt nie twierdzi że Hiszpania awansowała do półfinału MŚ i że wygrała 2-0 z Koreą.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 13 sty 2006, 14:51

Roodeck pisze:Jeśli to rzeczywiście ironia to świadczy to o tym że brak ci już argumentów

LOL niektórym nie wytłumaczy się nigdy - mój argument jest jasny: zarówno wg gazet przyznających tytuł pichichi jak i w klasyfikacji Złotego Buta Eto'o miał o jedno trafienie mniej od Forlana i Henry'ego i w efekcie to oni zdobyli te prestiżowe nagrody (Forlan pichichi i na spółkę z Titim Złoty But) - zgodnie z Twoim rozumowaniem nikogo nie będzie za x-lat obchodziło kto zdobył ile goli wg federacji narodowej bo to nie ona przyznaje te nagrody - w historii zapisali sie Forlan i Henry.
A że dodatkowo w tym wypadku federacja nie miała racji przyznając trafienie Eto'o, bo Kameruńczyk NIE CHCIAŁ dotykać tej piłki tylko ją przepuścić (przeskakiwał nad nią) i gol należy się Deco to już zupełnie inna sprawa. Gdyby takie gole zaliczać zawodnikom o których otrze się piłka, byłaby masa swojaków, a Deco mógłby się pochwalić najwyżej paroma trafieniami :wink:

EOT z mojej strony

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 13 sty 2006, 15:20

Za pare lat będą zapamiętane nazwiska tylko zwycięzców i nikt nie będzie pamietał kto był powiedzmy drugi i w jakich warunkach dany zawodnik wygrał.Spokoj chłopaki :wink: W tym sezonie tylko i niestety jeden zawodnik może zdobyc ten tytuł- Eto'o.Ronaldo ciągle ma jakieś wymyślone kontuzje i nie gra a jak już zostanie wybrany do 11 to jest kompletnie nie widoczny.Wielka szkoda bo na początku sezonu grał naprawde bardzo dobrze no ale cóż takie zycie 8)

Awatar użytkownika
Roodeck
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Roodeck » 13 sty 2006, 17:55

Za kilka lat nikt nie będzie pamiętał ile goli przyznała mu "jakaś federacja", bo kogo ochodzi jakaś LFP, nie to co Marca i France Football - oni organizują te rozgrywki, mistrzostwa świata tez oni pewnie organizują.
Napisałem że w przypadku goli samobójczych to inaczej wygląda - samobója się zalicza gdy zawodnik bardzo poważnie zmieni tor lotu piłki, w przypadku gdy zawodnik z drużyny dla której padł ten gol dotyka ostatni piłkę to on jest zdobywcą gola.
Nie piszę tu o jakiś złotych butach czy pichichach - piszę o liczbie goli - a ta wg. oficjalnego źródła wynosi 25.
Nie wiem dlaczego niektórzy uważają że dane z gazet są ważniejsze od oficjalnych danych organizatora rozgrywek.

Awatar użytkownika
Latif
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Latif » 17 sty 2006, 13:31

Ultras-Sur pisze:Ronaldo ciągle ma jakieś wymyślone kontuzje i nie gra a jak już zostanie wybrany do 11 to jest kompletnie nie widoczny.Wielka szkoda bo na początku sezonu grał naprawde bardzo dobrze no ale cóż takie zycie 8)
Jakie wymyślone kontuzje??
Może tą po meczu z atletico?
Można powiedzieć, gdyby nie kontuzja, to Ronaldo strzelił by więcej bramek, ale cóż, kontuzja przyszła i forma sobie poszła... :(

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 17 sty 2006, 17:57

mentor pisze:Jakie wymyślone kontuzje??
To juz jest piata kontuzja w tym sezonie. Nie dziwie sie ze niektorzy zaczeli myslez ze on to robi specjalnie, albo cos podobnego, chociaz ze to jest bzdura. W tym sezonie, od poczatku gral slabo. Widzialem tylko jednego ladnego gola w wykonaniu Ronaldo, to nie jest w jego stylu. W tym sezonie napewno nie ma szans na "pichichi". Etoo ma najwieksze szanse, chociaz ze nie bedzie go jakis czas, bo jedzie z Kamerunem do Egiptu.
Roodeck pisze:Nie piszę tu o jakiś złotych butach czy pichichach - piszę o liczbie goli - a ta wg. oficjalnego źródła wynosi 25.
Moze i tak, ale temat brzmi "Kto zdobedzie Pichichi", a to przyznaja gazety ("Marca") a nie oficjalne zrodla. Oficjalnie ma zaliczone 25 i ja tez uznaje ze strzelil 25, ale tak to juz jest. :roll:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 05 lut 2006, 0:22

David Villa się rozstrzelał już 14 bramka i traci "tylko" 4 bramki do Sammiego. Jak tak dalej pujdzie i Sammi dostanie jakiś kryzys to Villa może go przegonić w koncówce sezonu tak jak to zrobił Forlan w poprzednim sezonie... Villa piłkarz który jeszcze 2 lata temu był kompletnie nieznany teraz jest najlepszym zawodnikiem Hiszpanii. Obecnie jest lepszy nawet od wielkiego Torresa. Jestem ciekaw czy w następnych sezonach utrzyma formę

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 lut 2006, 0:43

Tobik33 litości :angry2:
Tobik33 pisze:pujdzie
Jak tak dalej pujdzie to bendzie kryzys Eto'o i on umże i ja tEsH [*] :*
Tobik33 pisze:Villa piłkarz który jeszcze 2 lata temu był kompletnie nieznany
Nie dokończyłeś zdania. Powinno być "...był kompletnie nieznany przez użytkownika Tobik33". Większość osób zainteresowanych La Liga znała go dość dobrze na pewno. Już za czasów gry w Zaragozie był bardzo dobry.
Tobik33 pisze:teraz jest najlepszym zawodnikiem Hiszpanii.
Czy ja wiem :roll: Polemizowałbym.
Tobik33 pisze:Obecnie jest lepszy nawet od wielkiego Torresa.
To wbrew pozorom nie jest takie trudne. Torres jeszcze nie gra tak dobrze jak powinien biorąc pod uwagę opinie o nim.

Wracając do Pichichi i Samuela to nie widzę powodów, aby miał go dopaść kryzys. Po opadnięciu z PNA na pewno będzie nieźle umotywowany, aby dać z siebie absolutnie wszystko w Barcelonie i jestem przekonany, że będziemy oglądać kolejne bramki w jego wykonaniu. Na 90% to Sami zdobędzie pichichi w tym sezonie.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 05 lut 2006, 0:47

Na 90% to Sami zdobędzie pichichi w tym sezonie.
heheh...na upartego mozna by sparafrazowac Twoj zwrot "czy mozesz podac wzor na podstawie ktorego to obliczyles?":)ale trudno sie nie zgodzic-w poczynaniach Eto widac niebywala determinacje-fakt ze jest to bardzo,ale to bardzo ambitny czlowiek to jedno-a to ze ominie go taka fajna impreza jak Weltmeisterschaft no i oczywiscie ten nieszczesny dzisiejszy karny :roll: powinno dac mu dodatkowego "kopa" w czarny tyłek..:)

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 05 lut 2006, 0:55

Niggaz pisze:Jak tak dalej pujdzie to bendzie kryzys Eto'o i on umże i ja tEsH [*] :*
Dobra tu mnie masz pójdzie się pisze przez ó zamknięte :)
Niggaz pisze:Nie dokończyłeś zdania. Powinno być "...był kompletnie nieznany przez użytkownika Tobik33". Większość osób zainteresowanych La Liga znała go dość dobrze na pewno. Już za czasów gry w Zaragozie był bardzo dobry.
Znałem go już wtedy :) Jednak większość osób która się nie interesuje się La Ligą nic o nim nie słyszała...
Niggaz pisze:Czy ja wiem :roll: Polemizowałbym.
Kto według Ciebie jest lepszy ?
Niggaz pisze:To wbrew pozorom nie jest takie trudne. Torres jeszcze nie gra tak dobrze jak powinien biorąc pod uwagę opinie o nim.
tylko weź pod uwagę że wszyscy się tym Torresem podniecają i uważają go za piłkarza umiejetnościami porównywalnymi to Thierriego Henrego
Niggaz pisze:Na 90% to Sami zdobędzie pichichi w tym sezonie.
Czemu na 90% w tamtym sezonie nie którzy dawali mu 100% :)

POZDRO Niggaz to by było na tyle nie ma sensu już o tym dyskutować zakończmy to jako dżentelmeni :)

[Edit]

Xavi ma kontuzje i nie jest teraz w formie. Jak wróci to podyskutujemy nad tym.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2006, 1:03 przez Tobik33, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 lut 2006, 1:00

Tobik33 pisze:POZDRO Niggaz to by było na tyle nie ma sensu już o tym dyskutować zakończmy to jako dżentelmeni
Marny ze mnie dżentelmen chyba. Zwłaszcza skoro zadałeś pytanie...
Tobik33 pisze:Kto według Ciebie jest lepszy ?
Xavi chociażby.
Tobik33 pisze:Czemu na 90% w tamtym sezonie nie którzy dawali mu 100%
Co racja to racja. Dobrze, że RzuR nie zapałał rządzą krwawej zemsty bo nie chcielibyście czytać mojego wytłumaczenia wzoru :lol: :wink: Nie mniej jednak Sami gra lepiej niż w ubiegłym sezonie a konkurecja poza Villą nie istnieje w zasadzie.

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 25 lut 2006, 23:36

Tytul "Pichichi" zdobedzie bez watpienia Eto'o. Kamerunczyk po zeszlorocznej wpadce, tym razem bedzie chcial za wszelka cene zdobyc upragnione wyroznienie. Na razie Eto'o ma 18 goli na koncie i pewnie przewodzi w klasyfikacji strzelcow La Liga.
Niggaz pisze:
Tobik33 pisze:Kto według Ciebie jest lepszy ?
Xavi chociażby.
Xavi i Villa to dwie rozne pozyje, przez co ciezko ich porownywac. Patrzac z perspektywy snajpera to lepszy od Davida jest moim zdaniem Luis Garcia. :wink:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 26 lut 2006, 0:17

Fernando pisze:Tytul "Pichichi" zdobedzie bez watpienia Eto'o. Kamerunczyk po zeszlorocznej wpadce, tym razem bedzie chcial za wszelka cene zdobyc upragnione wyroznienie. Na razie Eto'o ma 18 goli na koncie i pewnie przewodzi w klasyfikacji strzelcow La Liga.
Nie byłbym taki pewny E2 złapach kryzys kolejny mecz bez gola a nawet groźnego strzału ma kryzys po PNA i tym karnym wielu sądziło że się upora z tym jednak nie udało mu się. Villa już tuż tuż jeszcze go R10 przegoni 15 bramek na koncie ma na razie ;P
Fernando pisze:Xavi i Villa to dwie rozne pozyje, przez co ciezko ich porownywac. Patrzac z perspektywy snajpera to lepszy od Davida jest moim zdaniem Luis Garcia. :wink:
Luis Garcia i Villa to dwie różne pozycje :P Luis woli konstrułować za to Villa to jest piłkarz pola karnego i trudno ich porównać ale według mnie lepszy jest w tym sezonie Villa minimum przez to że Katalończyk w tym sezonie łapie wiele kontuzji

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”