Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 14 sty 2006, 17:57
fala
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 sty 2006, 17:59
Nie wiem dlaczego schodzisz na PSV kiedy mowa o Ajaxie, ale mniejsza o toRzuR pisze:jakim cudem przedstawiciel tej "przecietnej" Eredivise znalazl sie w zeszlym sezonie w polfinale,czyli tam gdzie juz dawno nie bylo przedstawicieli wielkiej Primiera Division...
No to już bardzej naciąganeRzuR pisze:smiem twierdzic ze oprocz Realu w dawnych,dawnych czasach i Liverpoolu troche pozniej nikt nie odbil takiego pietna na futbolu wlasnie jak Ajax i nie zdominowal pilki na swiecie tak jak uczynila to druzyna z Amsterdamu!
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 14 sty 2006, 20:55
t_JB

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 14 sty 2006, 22:40
Po pierwsze - nie mam w dupie tradycji i historii.RzuR pisze:Jarzyna-jasne,nie mozna zakotwiczac sie tylko nonstop w historii i to tej dosc zamierzchlej,zle mniej odebrales jesli myslisz ze chcialem kogos zgrywac-uwierz mi,ze to naprawde nie jest mi potrzebne;) ale jakos mnie tak boli ze kibice teraz maja generalnie w dupie HISTORIE i TRADYCJE,obawiem sie ze to bedzie tylko wodą na młyn dla nastepnych Romków Abramowiczów,kotrzy jesli tylko im sie zachce to zrobia Europejskiej klasy klub nawet w Czermnie...
Czytaj dokladnie:fala pisze:Oczywiście nie zgadzam się ze słowami Jarzyny , że liga francuska jest przeciętna , nie wiem skąd wyciągasz takie wnioski przeciętna to może być belgijska czy rosyjska ale nie ...
bo chyba mi nie powiesz, ze Ligue 1 moze sie rownac z Serie A, Premiership, czy La Liga...Krzysztof Jarzyna pisze:jest (w porownaniu z tymi najwiekszymi) dosc przecietna.
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 14 sty 2006, 23:31
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 14 sty 2006, 23:50
dokladnie-ja wcale nie przecze ze tak...bo to nie tędy droga do dyskusji,ale generalnie to mnie wzburzyl sam fakt ze ktos robi z Ajaxu jakis taki wiejski klub z totalnego kurwidolka,ktorego jedynym sensem istnienia jest zaopatrywanie Realu,Barcy czy innego Milanu genialnymi grajkami..wiesz o co mi chodzi-tutejsi coponiektorzy kibice,mlodej daty szczegolnie:D myla troche pojecia i przypinaja klubom definicje ktore sa troszke z dupy wziete;)ale wiem o czym pisales i jak najbardziej sie zgadzam-w tej chwili sytuacja jaka jest taka jest-Ajax i generalnie Eredivisie,to nie jest pierwsza klasa wsrod Europejskich lig--->jestem pewien ze to stan przejsciowy,tak jakA piszac o dzisiejszych czasach jakos mi przez mysl nie przeszlo, zeby nawiazywac do historii. Ta byla, jest i bedzie, ale w niektorych momentach IMHO nalezy sie od niej odciac, bo inaczej caly czas bedziemy srebrnymi medalistami MŚ i bedziemy remisowac na Wembley. No ale to temat na dluzsza dyskusje...
hmmm...Auxerre-klub bez kibicow,Bordeaux-nie pamietam jednego meczu w ktorym ta druzyna gralaby lepiej niz przecietnie,OM-totalna wyprzedaz kazdego pilkarza ktory cokolwiek soba prezentuje...ale mysle ze wlasnie bodzcem do rozwoju tej ligi bylby STALY,podkreslam STALY wysoki poziom OL...jezeli to bedzie cos wiecej niz druzyna jednego-dwoch sezonow i jesli w Europie zyska sobie prawdziwy,udokumentowany dobrymi meczami z najlepszymi(mielismy juz probke tego z Realem) to bedzie to cos,do czego reszta ligi bedzie rownac....Idac dalej wystarczy sobbie wyobrazic sytuacje ze 3 kluby procz lyonu
nie zamierzaja sie rozsprzedawac powiedzmy Auxerre Bordoux i OM mysle ze to by starczylo zeby w ciagu paru lat ta liga byla poziomem porownywalna do wloskiej nakladem finansowym.
RzuR
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 14 sty 2006, 23:59
j1mmy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 15 sty 2006, 0:01
fala

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 15 sty 2006, 0:08
RzuR

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 15 sty 2006, 0:23
PUEFA to PUEFA, wiadomo, ze najsilniejsze zespoly graja w LM. Po pierwsze - La Liga w tym sezonie jest slabsza, przyznaje to otwarcie. Ale po drugie - chyba tym, ze jakas druzyna wyeliminowala inna, nie bedziesz uzasadnial stosunku sil? Bo jezeli tak, to nasza liga jest slabsza od gruzinskiej... Przeciez nigdzie nie napisalem, ze Francje od najlepszych dzieli przepasc. To, ze jest IMHO w porownaniu do nich srednia, nie znaczy ze jest slaba, i kluby beda przegrywac z druzynami ze srodka tabeli innych lig...fala pisze:Jarzyna to jak się wypowiesz o wynikach chociażby w pucharze UEFA gdzie OM odprawiło z kwitkiem Deportivo i Lazio .
Nie wiem, ale jak dla mnie oprawa i jej urok jest pojeciem subektywnym i ciezko znalezc jakies kryteria oceny, ze ta byla lepsza od tej, jezeli obie sa na wysokim poziomie. No ale moze Ty potrafisz...Jarzyna widziałeś gieniale oprawy to jak zaksięgujesz w swojej pamięci oprawę , która najlepsze ligi sprowadza na kolana !
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 15 sty 2006, 14:50
fala

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 15 sty 2006, 14:57
a wiesz czemu nie jest za friko?bo tam po prostu nie ma San Siro,ani Camp Nou..z calym szacunkiem dla ligi francuskiej-te stadiony to sa SWIATYNIE FUTBOLU..a we Francji?co najwyzej kapliczkiWe Francji stadiony można zwidzać za friko , nie tak jak we Włoszech San Siro za 12.5 euro Shocked , czy Hiszpanii Barce czy Real też płatne i poruszasz się w wyznaczonym polu .
piszac o Serie A ze jest ustawiana i generalnie katorznicza to nie zachecasz mnie do szukania na sile pozytywow Ligue 1.Ogólnie na tym forum nie ma osób z którymi można by było podyskutować coś więcej o Ligue 1 ( oprócz Pippena niestety z innego obozu )
moge jedno prywatne zadac pytanie?o twoj oboz? OM ?( oprócz Pippena niestety z innego obozu )
RzuR
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 15 sty 2006, 15:24
Świątynie dobre , szkoda że San Siro wygląda jak rudera , a Camp Nou też jak dla mnie nie rewelwcja szkoda wydawać kilkanaście złotych może teraz więcej , by zobaczyć kilka pucharów i kawałek sektora . Saint Denis prezentuje się zdecydowanie lepiej i Velodrome po planowanym remoncie i zwiększeniu widowni do 80 000 będzie też super .a wiesz czemu nie jest za friko?bo tam po prostu nie ma San Siro,ani Camp Nou..z calym szacunkiem dla ligi francuskiej-te stadiony to sa SWIATYNIE FUTBOLU..a we Francji?co najwyzej kapliczki
RzuR pisze:piszac o Serie A ze jest ustawiana i generalnie katorznicza to nie zachecasz mnie do szukania na sile pozytywow Ligue 1.
fala
Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 15 sty 2006, 15:32
Jakieś zdjecia planów, projektówfala pisze:Velodrome po planowanym remoncie i zwiększeniu widowni do 80 000 będzie też super .
t_JB
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 15 sty 2006, 15:53
fala
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio