Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2247

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 215
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 03 sie 2022, 13:26

piotrcies pisze:
03 sie 2022, 12:58
Telles w Sevilli na wypożyczeniu bez opcji wykupu. Oby nie było jak z Martialem, że się tam odbije, wróci i będzie problem, żeby go opchnąć za rok.

Btw Erik się wkurwił na Ronaldo i innych, którzy opuścili stadion przed końcem meczu z Rayo. Bardzo dobrze, trzeba wprowadzić trochę dyscypliny do składu, żeby nie weszli mu na głowę, ale mam nadzieję, że to nie będzie tylko gadanie, tylko faktycznie takie zachowania będą niosły konsekwencje.

No i kolejny mały epizodzik do sagi z Ronaldo.

Kolejna rzecz - Ornstein podaje, że Chelsea negocjuje FDJ z Barceloną i ogólnie wygląda to dobrze. Jak nam podbiorą Holendra, a my zostaniemy bez transferu do środka, bo wszystkie siły rzuciliśmy na de Jonga, to będzie niezła beka. Choć ja myślę, że ta saga będzie miała jeszcze kilka zwrotów. No ale jak nie przyjdzie Holender, to musimy kogoś kupić, bo z McFredem nie zajedziemy daleko, a na środku to w ogóle mamy mniej piłkarzy niż rok temu i nie bardzo jest tam kim grać.
W takim razie wychodzi na to, że Malacia ma w domyśle zastąpić Tellesa, czyli prawdopodobnie młody zrobił dobre wrażenie na EtH. Jak dla mnie spoko, bo Telles to taki grajek bezpłciowy, który ani niczym specjalnym się nie wyróżnia, ani niczego spektakularnie nie pierdoli. Mogli go od razu pogonić permanentnie to przynajmniej trochę grosza by wpadło.

Co do De Jonga, to jestem chyba jednym z nielicznych ktory życzy temu transferowi, aby upadł jak najszybciej. Nawet chciałbym, aby w tych plotkach odnośnie Chelsea było trochę prawdy i niech tam idzie za te 85 baniek ;)
Mam tylko nadzieje, że jest jakiś plan B, który będzie można dopiąć względnie szybko gdy już dowiedzą się, że De Jong to tylko niespełnione marzonko w głowie EtH. Nie wierze, że skończymy okienko bez żadnego wzmocnienia do środka pola, ale szczerze pojęcia nie mam na kogo można zarzucić sidła.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 03 sie 2022, 13:27

Kim jest Frenkie de Jong? Dla niewidomych jest to światło. Dla głodnych to chleb. Dla chorych to lekarstwo. Dla samotnika jest towarzyszem. Dla smutnych to radość. Dla więźnia to wolność. Dla biednych jest skarbem. Dla dłużnika jest to przebaczeniem.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8414

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 sie 2022, 13:30

losiu03 pisze:
03 sie 2022, 13:26
Mam tylko nadzieje, że jest jakiś plan B, który będzie można dopiąć względnie szybko gdy już dowiedzą się, że De Jong to tylko niespełnione marzonko w głowie EtH.
no właśnie o to chodzi, żeby się nie okazało, że pod koniec sierpnia de Jong wyląduje w Chelsea, a my w desperacji kupimy kogoś, płacąc 3x więcej, niż by to miało miejsce w lipcu. A jesteśmy do tego zdolni.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 855

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 03 sie 2022, 13:37

Brać sprawdzonego Tielemansa i problem z głowy

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6343
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 sie 2022, 14:52

BadBoy pisze:
03 sie 2022, 13:37
Brać sprawdzonego Tielemansa i problem z głowy
No dokładnie. Czy De Jong w lidze hiszpańskiej pokazał cokolwiek więcej niż Tielemans w Premier League? Nie sądzę. A Belg jest do wyjęcia za 3-4x mniejsze pieniądze - mówi się że jest od czerwca po słowie z Arsenalem a Lisy oczekują 25mln, ale Kanonierzy czekają licząc że pod koniec okienka uda się go wyjąć jeszcze taniej.
Gdyby dziś takie United wjechało z ofertą rzędu 30mln, to Tielemans byłby jutro na Old Trafford, a Diabły ukręciłby 2 pieczenie na jednym ogniu - nie dość że wzmocniłby się podobnej klasy graczem za mniejsze pieniądze, to jeszcze zgarnęliby sprzed nosa gracza bezpośredniemu ligowemu rywalowi.

Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 03 sie 2022, 16:08

Problem w tym, że Tielemans to inny typ pomocnika, niż De Jong i nie pasuje do układanki EtH. Czytałem niedawno ciekawy artykuł z porównaniem tych dwóch pomocników i wyjaśnieniem dlaczego United nie uderza po Tielemansa mimo, że jesteśmy z nim łączeni od paru lat. Jak znajdę link, to wrzucę.

Zanim rozpoczęło się to okienko, myślałem że saga z Sancho ciągnąca się przez dwa sezony była szczytem możliwości, ale jak się okazuje - DA SIĘ :D

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 04 sie 2022, 14:42

Sezon się nie zaczął a Martial z kontuzjami nie zagra z BHA. Fajnie, że mamy takich napastników. Brawo zarząd.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2134

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 04 sie 2022, 17:14

Martial zawiedzie? O [k****], jestem w szoku.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 sie 2022, 13:17

Mam nadzieję, że Ronaldo i tak zacznie z ławki, to by był bardzo zły przykład, gdyby po tym, jak sobie samowolnie opuścił stadion w niedzielę zagrał w podstawie w następnym meczu.

Pokaż jaja, Eryku.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 05 sie 2022, 18:55

piotrcies pisze:
03 sie 2022, 12:58
. No ale jak nie przyjdzie Holender, to musimy kogoś kupić, bo z McFredem nie zajedziemy daleko, a na środku to w ogóle mamy mniej piłkarzy niż rok temu i nie bardzo jest tam kim grać.
VDB
McTomek
Fred
Eriksen
Bruno
i w odwodzie młodzież o której ten hag mówił, ze chce nią grać:
Graner
Zidane

to ilu wg. Ciebie powinno być środkowych pomocników?

Pytam, bo patrzę na ten skład i nie widzę napastnika, skrzydłowego, bocznego obrońcy, ale to jest jakiś mit z tym pomocnikiem że jak przyjdzie to nagle wszystko będzie super - o jakim profilu miałby to być pomocnik? Kolejna kopia Bruno, czy McTomka? Wymień i wrzuć chociaż kilka zdań argumentacji dlaczego mamy wywalać kasę np. na De Jonga czy Tielemansa?

Jeśli ten zespół czegoś potrzebuje to albo Ronaldo bez focha z wyjaśnionym statusem klubowym albo napastnika, który strzeli 20 bramek w sezonie a nie napakowanej ławki pomocników.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2134

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 05 sie 2022, 20:46

Bassu pisze:
05 sie 2022, 18:55
VDB
McTomek
Fred
Eriksen
Bruno
i w odwodzie młodzież o której ten hag mówił, ze chce nią grać:
Graner
Zidane

Pomocnik pomocnikowi nie równy. Od kilku lat mamy ogromne problemy w środku pola z powodu braku kogoś kto umie się ustawiać w defensywie i odbierać regularnie piłkę.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 sie 2022, 20:49

Bassu pisze:
chodzi mi o pomocnika grającego głębiej niż Bruno czy Eriksen. Przecież przy takim zestawie nadal jesteśmy skazani na McFreda lub dziurę w środku.

W VDB to ja już przestałem wierzyć.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 06 sie 2022, 9:31

piotrcies pisze:
05 sie 2022, 20:49
Bassu pisze:
chodzi mi o pomocnika grającego głębiej niż Bruno czy Eriksen. Przecież przy takim zestawie nadal jesteśmy skazani na McFreda lub dziurę w środku.

W VDB to ja już przestałem wierzyć.
McTomek to raczej będzie opcja numer jeden Ten Haga, bo wiele razy podkreślał, że widzi w nim potencjał na zabijake w środku. W sparingach często niżej ustawiano tez Freda i VDB, więc nawet jeśli przestałeś wierzyć w Donnego, to gość grzałby bez sensu ławkę kolejny sezon a Ten Hag na bank widzi w nim potencjał, więc nie bardzo wiem kogo tutaj wrzucać do składu + Martinez to jest też opcja do grania jako DM.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 sie 2022, 10:35

No jeśli to jest dobra obsada środka, to raczej się nie dogadamy.

Btw Romero podaje, że FDJ ma iść do Chelsea. Niezłe jaja.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 06 sie 2022, 12:06

piotrcies pisze:
06 sie 2022, 10:35
No jeśli to jest dobra obsada środka, to raczej się nie dogadamy.

Btw Romero podaje, że FDJ ma iść do Chelsea. Niezłe jaja.
Więc pytam po raz kolejny - kto Twoim zdaniem powinien przyjść żeby to była "dobra obsada środka". Wrzuć nazwisko, daj jakieś argumenty. Płakać, że wszystko źle to każdy potrafi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”