R jak Rasiak - Strona 48

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy Rasiak powinien grać w reprezentacji Polski?

Tak
54
42%
Nie
74
58%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8667
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 sty 2006, 13:53

mieszko_gniezno_2 pisze:Tylko bele by nie było za późno.
tyle bele nie pisalbys takich glupot wiecej :rotfl:

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 17 sty 2006, 14:27

mieszko_gniezno_2 pisze:Myśle że Rasiak jest zbyt przereklamowanym piłkarzem
Przereklamowany to jest Piechna. Widzałeś żeby ktoś Rasiakowi robił reklamę :?: Na każdym kroku jest krytykowany i wyśmiewany, a Piechna strzelił kilka bramek i na siłę robi się z niego bohatera :roll:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 17 sty 2006, 15:16

MARCINNN pisze: Przereklamowany to jest Piechna. Widzałeś żeby ktoś Rasiakowi robił reklamę :?: Na każdym kroku jest krytykowany i wyśmiewany, a Piechna strzelił kilka bramek i na siłę robi się z niego bohatera :roll:
Kilka? :lol:

Rasiak ma za co byc krytykowanym(jesli chodzi o gre, bo interesy robi idealne), a Piechna co Ci zrobil, co robi nie tak? To jego wina ze duzo Polakow sie teraz z nim utozsamia, wiadomo ze ludzi ktorzy zaczynali od zera, a teraz sa kims, zawsze sie dazy sympatia. To nie jego wina ze jest typem pilkarza sepa (Treze, Pippo Inzaghi - oni tez nie sa wybitnie uzdolnieni technicznie, ani motorycznie), ma dar strzelania bramek, tego mu nikt nie odbierze. Co on musi zrobic aby kazdy sie do niego przekonal? Strzelac bramki w Premiership? Zauwaz ze taki Rasiak nie strzelil 16 bramek w calym sezonie Polskiej Ligi, a Piechna zrobil to w pol sezonu.

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 17 sty 2006, 18:11

Lakier pisze: a Piechna co Ci zrobil, co robi nie tak?
Nie myśl, że mam coś do Piechny. Życze mu jak najlepiej i jestem pełen podziwu dla tego co zrobił - strzelić 16 bramek w pół sezonu nie jest na pewno łatwo, ale według mnie Piechna osiągną już szczyt swoich umiejętności i możliwości i reprezentacja to chyba za wysokie progi. Ale Rasiak gra przecież - mało bo mało ale gra - w 4 zespole najlepszej ligi świata, walczy o gre w pierwszym składzie z piłkarzami światowego formatu, a mimo to jest wyśmiewany i krytykowany.

:wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 sty 2006, 18:16

MARCINNN pisze:ale według mnie Piechna osiągną już szczyt swoich umiejętności i możliwości i reprezentacja to chyba za wysokie progi.
Rasiak natomiast szczyt swoich możliwości osiągnął w Derby po czym z tego szczytu spadł próbując wejść jeszcze wyżej.
MARCINNN pisze:Ale Rasiak gra przecież - mało bo mało ale gra
:lol:
Gdybyśmy napisali, że nie gra to by było dużo bliższe prawdy. Poważnie.
MARCINNN pisze:walczy o gre w pierwszym składzie z piłkarzami światowego formatu, a mimo to jest wyśmiewany i krytykowany.
Walczy o grę? No tak o każdym rezerwowym można powiedzieć. Tak naprawdę to my nie możemy wiedzieć czy i jak bardzo Grzesiu walczy. Słyszymy o nim tylko wtedy gdy zabłyśnie w rezerwach albo pojawi się jakaś zabawna anegdota. Nie zapowiada się, aby nagle słuch po nim zaginął. Z marketingowego punktu widzenia Rasiak jest naprawdę niezły.

Awatar użytkownika
G. Rasiak.
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: G. Rasiak. » 18 sty 2006, 3:31

MARCINNN pisze: Przereklamowany to jest Piechna. Widzałeś żeby ktoś Rasiakowi robił reklamę Question Na każdym kroku jest krytykowany i wyśmiewany, a Piechna strzelił kilka bramek i na siłę robi się z niego bohatera Rolling Eyes

Popieram!

Nie rozumiem skąd wzieła sie krytyka w internecie w stosunku do mojej osoby. Moge was zapewnic że daje z siebie wszystko na meczach, a jak wiadomo nie każdy trafnia z formą na dany mecz. Mimo tego uważam ze ten rok był dla mnie bardzo udany i mam nadzieje ze po mojej wizycie na tym forum krytyka chodz w małym stopniu opadnie...

Pozdrawiam

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 18 sty 2006, 8:06

Dzisiaj muszę pochwalić Rasiaka za występ w rezerwach Tottenhamu. Dwa gole i chyba jedna asysta to już jest cos, szkoda tylko że w rezerwach. Bramka z 24 minuty to jak napisał "Superxpress" - Magia.

"Rzeczywiście, muszę przyznać, że mój gol był wyjątkowej urody - opowiada Rasiak. - Kolega z zespołu Johnnie Jackson na skrzydle okiwał dwóch rywali, ale kiedy próbował minąć trzeciego, uciekła mu piłka - opisuje sytuację "Rossi". - Odbiła się tak, że trafiła do mnie. Podbiłem ją sobie nad głowę i uderzyłem z 11 metrów przewrotką w długi róg.

Na oficjalnej stronie klubu pisze:

"Kibice, którzy oglądali mecz rezerw Tottenhamu i Norwich, w 28. minucie doświadczyli chwili magii".

Grzesiu o swoich marzeniach:

A ja wciąż wierzę, że dostanę znów szansę i tym razem ją wykorzystam - zapowiada Grzegorz Rasiak. - Wiem, że to był tylko mecz rezerw, ale taki występ zawsze człowieka bardzo podbudowuje. Na szczęście spotkanie z Norwich oglądał asystent trenera Martina Jola, a poza tym szkoleniowiec rezerw to trzeci trener pierwszego zespołu. Jol więc na pewno dostanie dokładny raport, kto jak się zaprezentował.

No, no jeśli tak dalej bedzie to Rasiak na 100% pojedzie na MŚ Germany 2006 ;)

Awatar użytkownika
G. Rasiak.
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: G. Rasiak. » 18 sty 2006, 21:29

Ja przytocze wypowiedz jednego z moich fanów

NIE MA PRZYPADKÓW!!! TO NIE JEST KWESTIA UMIEJĘTNOŚCI
jeżeli chodzi o Grzegorza Rasiaka to problem tkwi w psychice, a nie w umiejętnościach bo te kilka razy potwierdził (dwie cudowne bramki, których nie powstydziłby się nawet Ronaldhinio; turniej na Ukrainie). nie mógł strzelić tych bramek fuksem ktoś kto nie ma zielonego pojęcia o piłce. ludzie! próbowaliście kiedyś strzelić przewrotką? to najtrudniejsze technicznie uderzenie. wniosek: skoro nie ma przypadków, jest zatem talent. skoro nie objawia się wtedy kiedy się od niego tego wymaga (reprezentacja, premiership), jest zatem blokada psychiczna. ja wiem, że zaraz można odeprzeć, że wszystko o wielkości i klasie piłkarza decyduje, że niech idzie do psychologa, że polscy sportowcy wiecznie mają z tym problem itp., itd. ale to nie zlikwiduje problemu. zamiast najeżdżać na niego, lepiej dać mu spokój. nie żeby od razu peany pisać na jego cześć, ale jak zobaczy że kibice mu ufają, że go wspomagają, a nie obrażają w prymitywny sposób, że są PRAWDZIWYMI WIERNYMI KIBICAMI, może coś się w nim odblokuje. to tak jakby matka przestała dawać nagle dziecku pożywienie, bo to czegoś tam nie zrobiło. takie dziecko jest już skrzywione do końca życia i nieprędko nabierze zaufania do świata. boję się, że z Rasiakiem może być podobnie. bo gra się dla kibiców, dla rozbudzania emocji wśród tłumów, dla porywania ich za sobą, to jest esencja tego sportu (i chyba nie tylko tego). wierzę głęboko, że on się stara grać jak najlepiej potrafi. w końcu on gra dla każdego z nas, a mi tak jak każdemu prawdziwemu kibicowi zależy na tym żeby każdy polski piłkarz prezentował się jak najlepiej. tym co tylko krytykują, nie umiejąc nawet zdania sklecić w naszym ojczystym języku, widać na tym nie zależy. oczywiście konstruktywna krytyka jest ważna, ale ilu z tych krzykaczy ma jakieś poważne (profesjonalne) doświadczenia i kompetencje żeby to robić. no ilu się pytam? obrażać może każdy. to nie sztuka. ale o wielkości prawdziwych kibiców decyduje chyba coś innego.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 18 sty 2006, 21:37

G. Rasiak. pisze:Popieram!

ble ble ble
Fajne macie polskie fonty w tej Anglii i ciekawe IP...

archie
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: archie » 19 sty 2006, 11:48

Ludzie co wy gadacie dla mnie to jest cienias największy na swiecie. Drewno, które tylko sie przewraca... On niczym nie zabłyszczał. Niewiem dlaczego Janas na niego liczy, nie strzelił zadnej bramki w eliminacjach MŚ. A w Totenhamie gra jak cienias dla mnie niezmiescił by sie w składzie 5 ligowego Orkana Sochaczew, który jest w moim mieście. Słynny Grzesiu Rasiak słynie tylko z tego że jest cieniasem jakich mało......

To jest moje zdanie na jego temat :twisted:

Lepiej siedzieć cicho i udawać głupiego niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości. // Niggaz

Awatar użytkownika
G. Rasiak.
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: G. Rasiak. » 19 sty 2006, 16:26

Ludzie co wy gadacie dla mnie to jest cienias największy na swiecie. Drewno, które tylko sie przewraca... On niczym nie zabłyszczał. Niewiem dlaczego Janas na niego liczy, nie strzelił zadnej bramki w eliminacjach MŚ. A w Totenhamie gra jak cienias dla mnie niezmiescił by sie w składzie 5 ligowego Orkana Sochaczew, który jest w moim mieście. Słynny Grzesiu Rasiak słynie tylko z tego że jest cieniasem jakich mało......

To jest moje zdanie na jego temat Twisted Evil

Przykro mi że tak uważasz, widocznie nie widziales nigdy żadnego meczu z moim udziałem, a juz tymbardziej na żywo.

Pozdrawiam

archie
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: archie » 19 sty 2006, 16:50

G. Rasiak. pisze:Przykro mi że tak uważasz, widocznie nie widziales nigdy żadnego meczu z moim udziałem, a juz tymbardziej na żywo.

Ty naprawde jesteś G.Rasiak??

Rozumiem Cie ale te mecze, które oglądałem w twoim wykonaniu nie wygladały dobrze. Może widziałem tylko te złe. Ale w moim otoczeniu każdy uwazą tak jak ja. Wiem że sie starasz. Miałeś farta ze trafiłes do premiership. Każdy chce tam grać. Przepraszam że Cie obraziłem. Ale oczekuję od Ciebie więcej!!!

Pozdro

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 sty 2006, 16:56

archie pisze:
G. Rasiak. pisze:Przykro mi że tak uważasz, widocznie nie widziales nigdy żadnego meczu z moim udziałem, a juz tymbardziej na żywo.

Ty naprawde jesteś G.Rasiak??

Rozumiem Cie ale te mecze, które oglądałem w twoim wykonaniu nie wygladały dobrze. Może widziałem tylko te złe. Ale w moim otoczeniu każdy uwazą tak jak ja. Wiem że sie starasz. Miałeś farta ze trafiłes do premiership. Każdy chce tam grać. Przepraszam że Cie obraziłem. Ale oczekuję od Ciebie więcej!!!

Pozdro

Wow, czyżby najsłynniejszy polski piłkarz do nas zawitał? Tyle legend co o nim kraży w necie to aż głowa boli. Pozdrów na zgrupowani Smolarka w takim razie. Powiedz, że rodzinka go podrawia.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8667
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 lut 2006, 16:08

I stalo sie to, czego Frankowski nie chcial :lol:
Rasiak przeszedl do jego ligi :P
Teraz Janas bedzie mial pretekst, zeby nie brac Frankowskiego na MŚ 8)
wystarczy, ze Rasiak strzeli wiecej goli w lidze anizeli Franek ;)

Ale ciekaw jestem jak sobie poradzi Greg w Championship :)
Szanse bedzie dostawal napewno, gdyz menagerem swietych jest Burley ;) czyli ex-menago baranow ;)

Wypozyczenie do konca sezonu, zobaczymy co bedzie po jego zakonczeniu ;) suma odstepnego - 2mln funtow :twisted:

Cena moze swietych odstraszyc w przypadku nie awansu do Premiership ;)

Pozyjemy - zobaczymy 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”