Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2318

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Quercus
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 400
Kibicuję: MUFC

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 14 lis 2022, 1:24

piotrcies pisze:
14 lis 2022, 0:40
Obym nigdy więcej nie zobaczył go w koszulce United. Sam robił wszystko, by odejść, a teraz strzela we wszystkich wokół. Był legendą, został nikim.
Powstrzymałbym się od tak emocjonalnych komentarzy. Po pierwsze - jesteśmy dorośli. Po drugie - to wciąż Cristiano Ronaldo. Pół sezonu nie zmieni lat 2003 - 2009. Niejeden piłkarz w jakiś sposób splamił swoje dziedzictwo. Wolę to niż przywdzianie barw derbowego rywala czy pójście za pieniędzmi.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8348

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 lis 2022, 1:41

To, co odwala od jakiegoś czasu, nie jest lepsze niż np. przejście do LFC, to taki sam poziom braku szacunku do klubu. Dla Ronaldo liczy się tylko Ronaldo, nie wierzę, by miał opory przed transferem np. do LFC, gdyby jego kariera miała na tym zyskać, zresztą wpraszał się do Atletico, będąc legendą Realu, to pokazuje, jakie ma podejście do historii klubów, które reprezentował.

Historii nikt mu nie zabierze, ale dla mnie przestał być wizytówką, nie darzę go szacunkiem w żadnym stopniu. I liczę, ze już nigdy go na OT nie zobaczę.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1994
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 14 lis 2022, 2:26

Szanuję przeszłość CR7 i nie zapomnę ile zrobił dla United, ale chyba mu się klepki poprzestawiały i trochę odleciał albo ma depresję co dosyć popularne u piłkarzy i tak to się u niego objawia. Mówi, że ETH go nie szanuje, a sam opuszcza okres przygotowawczy, jest później bez formy, fochuje się, odmawia gry, czy przedwcześnie opuszcza stadion. Życzę mu, żeby zamknął nam wszystkim nagle mordy, zaskoczył i został królem strzelców zdobywając również tytuł z United, ale jestem realistą i nie bardzo w to wierzę.

Najlepiej chyba by było dla wszystkich jakby po prostu odszedł/został puszczony. Nie wierzę jednak w zainteresowanie i większość plotek z nim związanych, tym bardziej, że kilka klubów im zaprzeczyło. Tu też znowu wykazuje brak szacunku dla klubu i managera samemu nie zaprzeczając plotkom.

Edit: zastanawia mnie wątek o niezmodernizowanym ośrodku. Pamiętam artykuły jak za LvG czy Mou rozbudowano ośrodek, czy nowe boiska treningowe lub nowinki technologiczne. Wydano kilkadziesiąt milionów funtów przez ostatnie kilka lat i według niego nic się nie zmieniło. What the fu...kurka wodna? Aż tak się odkleił, czy faktycznie jest kilka rzeczy, które nie uległo zmianie i wybrał je sobie na cel, bo na basenie nie wymieniono płytek oraz zapamiętał wszystkie deski w saunie i wie, że nie była odnawiana?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1494
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 14 lis 2022, 7:48

Nie no o czym my w ogóle rozmawiamy. Klub zawsze będzie nr 1 i takich rzeczy mówić nie można. Dla mnie słowa CR, którego ego wyjebało już chyba na koniec Wszechświata, są ustnym rozwiązaniem umowy. Przecież on nie ma prawa zagrać już w żadnym meczu United. Rozumiem stanowisko piotrciesa, miałbym identyczne podejście jakby rzecz miała miejsce w FCB.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 14 lis 2022, 8:01

Tutaj przetłumaczone jego wylewy ...

"‼️ CRISTIANO RONALDO: „Manchester United mnie zdradził. Zostałem czarną owcą. Nie mam do Ten Haga szacunku, bo on nie okazuje go mi.”

🎙️ Portugalczyk w rozmowie z Piersem Morganem zdradził wiele szczegółów, oto kilka z nich:

🔴 „Wracając do United podążyłem za swoim sercem. Sir Alex powiedział do mnie: to niemożliwe, żebyś poszedł do City. Odpowiedziałem mu: OK, boss.”

🔴 CR7 wspomina o lipcowej sytuacji, kiedy jego 3-miesięczna córka była hospitalizowana, dlatego wrócił do treningów trochę później. W klubie nie wierzyli w taki powód absencji, co mocno go zraniło

🔴 o Rangnicku: „Jeśli nie jesteś nawet trenerem, to jak możesz być szefem w Manchesterze United. Nigdy o nim wcześniej nie słyszałem.”

🔴 o Rooneyu: „Nie mam pojęcia, dlaczego tak mnie krytykuje. Pewnie dlatego, że zakończył swoją karierę, a ja wciąż gram na najwyższym poziomie… nie wspominając już o tym, że wyglądam lepiej niż on, co jest prawdą”

🔴 „Nic się tutaj nie zmieniło od czasu odejścia sir Alexa Fergusona, nie widzę żadnej ewolucji, nigdzie, w żadnym aspekcie. Ta sama siłownia, ta sama technologia. Zaskoczyło mnie to. Żadnego postępu.”

🔴 „Manchester United próbował mnie zmusić do odejścia. Nie tylko trener, ale także inni ludzie wokół klubu. Czułem się zdradzony. Czułem, że niektórzy ludzie nie chcą mnie w Manchesterze. Nie tylko w tym roku, ale także w poprzednim sezonie.”

🔴 „Jak powiedział Picasso, trzeba coś zniszczyć, żeby to odbudować, a jeśli zaczynają ode mnie, to dla mnie nie jest to problem. Kocham Manchester United, kocham fanów, zawsze są po mojej stronie. Ale jeśli chcą zrobić to inaczej… muszą zmienić wiele, wiele rzeczy.”

🔴 „Sir Alex wie lepiej niż ktokolwiek inny, że klub nie jest na ścieżce, na którą zasługuje. On wie. Wszyscy wiedzą. Ludzie, którzy tego nie widzą… to dlatego, że nie chcą widzieć, są ślepi.”

🔴 „Kibice w piłce nożnej są najważniejsi. To dla nich grasz. Zawsze są po mojej stronie. Czuję to za każdym razem, gdy wychodzę na boisko, kiedy idę ulicą - podchodzą do mnie i doceniają to, co robię dla futbolu. Kibice są dla mnie wszystkim. Właśnie dlatego udzielam tego wywiadu, ponieważ uważam, że to właściwy czas, aby wyrazić swoje zdanie”.

Nigdy go nie lubiłam .. no ale gwiazdeczka się teraz popisała :)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4308
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 lis 2022, 8:11

W sumie to ma trochę racji. Od ery SAF ten klub upadł i myślę że o to mu chodzi i jak wrócił to zobaczył ten upadek

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8568
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lis 2022, 9:34

Eyesmon pisze:
14 lis 2022, 8:11
W sumie to ma trochę racji. Od ery SAF ten klub upadł i myślę że o to mu chodzi i jak wrócił to zobaczył ten upadek
Hah, miałem to samo pisać. Wrócił po tylu latach, a w klubie bez zmian.

No i fakt, sytuacja z Ragnickiem była dziwna, chyba dla każdego, również dla fanów. No i kim jest Rooney? ;) w wieku 33 lat skończył prawdziwe granie, poszedł sobie na emeryturę do Ameryki, a gada żeby CR7 wziął się za trening. No beka :lol2:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 14 lis 2022, 9:40

cloner pisze:
14 lis 2022, 9:34
No i kim jest Rooney? w wieku 33 lat skończył prawdziwe granie, poszedł sobie na emeryturę do Ameryki, a gada żeby CR7 wziął się za trening. No beka
Jest grubo. Czyli teraz deprecjonujemy osiągnięcia Rooneya i stawiamy go w gronie jednego z wielu?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lis 2022, 9:42

Arwin pisze:
14 lis 2022, 9:40
cloner pisze:
No i kim jest Rooney? w wieku 33 lat skończył prawdziwe granie, poszedł sobie na emeryturę do Ameryki, a gada żeby CR7 wziął się za trening. No beka
Jest grubo. Czyli teraz deprecjonujemy osiągnięcia Rooneya i stawiamy go w gronie jednego z wielu?
Nie. To nadal legenda (chyba) MU, ale takie gadanie jest słabe. Sam mógł się wziąć za trening.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6197
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 14 lis 2022, 9:48

Ale że na Old Trafford przez 10 lat nie wybudowali nowego jacuzzi? Słabizna.

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 14 lis 2022, 9:54

cloner pisze:
14 lis 2022, 9:42
Arwin pisze:
14 lis 2022, 9:40
cloner pisze:
Nie. To nadal legenda (chyba) MU, ale takie gadanie jest słabe. Sam mógł się wziąć za trening.
warto dodać ze wciąż jest w hooyyy brzydszy od CRa wiec nie wiem w ogóle kto dał mu prawo do wypowiadania się.

Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 213

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 14 lis 2022, 10:04

Nie da się ukryć, że jest dużo prawdy w tym co mówi płaczek, ale co by się nie działo gracz nie powinien w ten sposób wypowiadać się publicznie o zespole i prać wszystkich brudów w TV show. Gość ma tak wybujałe ego, że nie potrafi żadnej krytyki przyjąć na klatę, nie potrafi zrozumieć tego, że zachował się jak fochnięty 10 latek po nieudanym treningu wychodząc przed zakończeniem spotkania do szatni, nie potrafi zrozumieć że ma swoje lata i obecnie jest w zespole co najwyżej rezerwowym, itd itd. A może po prostu nie chce zrozumieć lub nie potrafi tego zrozumieć i tego zaakceptować.

Ciekawy jestem reakcji Ten Haaga, bo szczerze mówiąc u mnie łysy przymoczył dupę dosyć mocno dając placzkowi opaskę kapitana po wcześniejszym odsunięciu go od gry.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1994

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 14 lis 2022, 12:12

cloner pisze:
Wziął, ale od drugiej strony. Jest w wieku CR7 i ma już 3 lata doświadczenia jako manager.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6197
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 14 lis 2022, 12:25

cloner pisze:
Ja jednak widzę różnicę pomiędzy piłkarzem który zakończył karierę bo zrozumiał że jest już za stary żeby pobierać z klubu kasę i nic nie dawać w zamian, a takim który kontrakt podpisał, kaskę ciągnie a trenować mu się nie chce ;)

Jeśli w godzinach pracy postanowisz zamknąć swój lombard w tajemnicy przed szefem, pójdziesz na miasto na piwo i spotkasz tam gościa który z tobą pracował ale rzucił pracę, bo uznał że woli w tym czasie siedzieć na piwie i ten powie ci 'Nie powinieneś być teraz w pracy?' to też odpowiesz mu "Jak jesteś taki mądry to sam idź usiądź za ladą?" No raczej nie, ponieważ ty za siedzenie za tą ladą pobierasz wypłatę i nie masz prawa być teraz na mieście na piwie, on zaś uczciwie pracę rzucił, pozbawił się pensji ale za to może na pełnym legalu sączyć browarka w czasie w którym ty powinieneś pracować.

Rooney póki był piłkarzem, póki pobierał za to pieniądze, na treningach i boisku dawał z siebie 100%, zaś kiedy zrozumiał że jest za słaby to odszedł. Ma więc pełne prawo krytykować postawę Ronaldo, który kontrakt podpisał ale nie zamierza dawać z siebie wszystkiego.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lis 2022, 12:33

A to CR7 nie bierze udziału w treningach, że zastosowałeś taką analogię?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”