Ajax Amsterdam (zbiorczy) - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 03 kwie 2005, 15:53

mathiasek12 pisze:dzieki kotek za ta stronke ps.sprytnie to umiesciles :wink:
Sprytny chłopak jestem i w ogóle nieeee :D

PS Teraz bardzo obszerna relacja z ostatniego meczu AFC z Heerenveen. Zapraszam!

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 04 kwie 2005, 15:35

Ajax spadl z trzeciego miejsca na czwarte :D Moje przepowiednie sprawdzily sie :wink: ale ten mecz z Heerenveen tez nie nalezal do najlepszych w wykonaniu Ajaxu :wink: 7 kwietnia Ajax gra u siebie z Alkmaar i pewnie przegra :wink: chociaz wolalbym zeby byl remis :D
pozdro

Gość

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość » 10 maja 2005, 14:15

the AJAX the Vice-champion of Holland!!! Applause

ostr. za nabijanie postów/ kostek

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 05 cze 2005, 12:39

Edgar Manucharyan to może byc w nastepnym sezonie duze wzmocnienie Ajaxu. Wczoraj strzelił swoją pierwszą bramke w seniorskiej reprezentacji Armeni, a 3 dni wczesiniej dla reprezentacji do lat 19 strzelił 4 bramki dzieki czemu ta reprezentacja zakfalifikowała sie do MME under 19.
W lidze debiutowal w wieku 15 lat a gdy miał 17 zostal królem stzrelców i najlepszym zawodnikiem sezony. Naprawde sweitnie sie zapowiada będą z Babelem wymiatać już niedługo może nowy Marco Van B. :D :D

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 05 cze 2005, 16:11

Jak o nim w necie przeczytałem to załamałem. Takiego gracza dawno nie widziałem. Podoba mi się u Ajaxu, bo klub z Amsterdamu zamiast kupować gwiazdy, zainwestuje właśnie w taką gwiazdę!!!

Awatar użytkownika
Wojtas0001
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtas0001 » 06 paź 2005, 21:18

Potrzebuje jakies tapety Ajaxu. Dzieki za pomoc 8)

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 06 paź 2005, 21:28

Obrazek

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 22 sty 2006, 14:50

Widze,ze temat upadł więc pozwole Sobie nieco Go odświeżyć.
Miałem przyjemność obejrzeć dziś mecz:

Kod: Zaznacz cały

FC Twente Enschede  [2 - 3]  Ajax Amsterdam 

24' [1 - 0] B. NKufo              51' [1 - 1]  M. Rosenberg   

52' [2 - 1] B. NKufo              89' [2 - 2]  H. Maduro   

90' [2 - 3]  U. Emanuelson
Mecz bardzo ciekawy, toczony w dość szybkim tempie.
Trzeba przyznać iż Ajax zaprezentował sie na tle gospodarzy bardzo słabo, dzięki niesamowitemu finiszowi uniknęli kolejnej kompromitacji.
Drużyna Ajaxu ma ogromny potencjał, widoczny jest natomiast brak odpowiedniego szkoleniowca, odpowiedniej myśli taktycznej.
Sytuacja przypomina Mi Legie gdzie trenerem byl niedoswiadczony ex-legionista Jacek Z. Podobnie sytuacja wygląda z Blindem.

Wracając do meczu jakos nie sie odnależć w nowym klubie C.J. Huntelear, a szkoda bo to wielki talent. Zreszta nie mozna wymagać od młodego holendra niewiadomo jakich cudow, gdyż dopiero aklimatyzuje sie w Amsterdamie. Atak Ajaxu praktycznie dzis niewidoczny. Rosenberg w pierwszej części zmarnował "stówke" po świetnym poodaniu mojego ulubieńca W.Sneijdera :wink: ( ten natomiast doznał kontuzji i musiał zakonczyć spotkanie jeszcze przed przerwa)

To spotkanie pokazuje iz nie zawsze wygrywa druzyna lepsza, co czyni piłke nozną piękną, ale jakże nieprzewidywalną :!:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 22 sty 2006, 15:59

Kaka_ACM pisze:Miałem przyjemność obejrzeć dziś mecz
Przyjemnością by tego nie nazwał. Musiałem się zmuszać, żeby nie wyłaczyc tv.
Kaka_ACM pisze:Mecz bardzo ciekawy, toczony w dość szybkim tempie.
:shock: Ciekawy? raczje nudny,szarpany, bez żadnej płynności w grze, pełno fauli. Racja, ciekawy.
Kaka_ACM pisze:Drużyna Ajaxu ma ogromny potencjał, widoczny jest natomiast brak odpowiedniego szkoleniowca, odpowiedniej myśli taktycznej.
Sytuacja przypomina Mi Legie gdzie trenerem byl niedoswiadczony ex-legionista Jacek Z. Podobnie sytuacja wygląda z Blindem.
No,juz nie musisz wszystkiego po komentatorze powtarzać :?
Ale racja. Blind nie ma żadnej koncepcji na gre Ajaxu. W trakcie meczu robił takie cuda(na patyku) z taktyką jakie tylko Niggaz umie robić z plasteliną.
Na ten mecz Blind wrócił do starego systemu 433. Na lewym skrzydle wystawił Rosnberga. Z gra na skrzydle to on za dużo wspólnego nie ma. Jak narazie,podczas swojej niedługiej historii gry w Eredivisie dał się zapamiętać jako ten który potrafi zjeba.. każdą sytuacje. Jedyne co tłumaczy decyzje Blinda to słaba forma Babela i Boukhariego.
Za Rosenbergiem na lewej obronie grła inny magik- Juanfran. Takie połączenie Tomka Kłosa z Kamilem Kosowskim. Atakować lubi choć nie potrafi, a bronić mu się nie chce, choć też nie potrafi.
Huntelaar nie potrafi się odnaleźć co nie dziwi. Bo on nie wie nawet gdzie się ma ustawić. Bo jak w tym samym czasie na boisku przebywają : Huntelaar, Rosenberg, Rosales i Charisteas to się w polu karnym przeciwnika troche ciasno robi,ale to właśnie jedna ze sztuczek Blinda.
Coś mi się wydaje, że Danny długo nie pociągnie. Tak słabego Ajaxu dawno nie było. A po sezonie może być jeszcze słabszy. Odejdzie Pienaar, De Jong,cierpliwość może też stracić Sniejider. Transferami typu Rosenberg czy Lindenbergh strat tych się załatać nie da. W Eindhoven się cieszą bo zapewne tytuł mistrzowski u nich zostanie. Ajax niech się stara,bo jak tak dalej pójdzie to i do Intertoto się nie zakwalifikuje.[/code]

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 27 sty 2006, 22:33

Ajax się rozpada. Wydaje się, że to zmierzch kolejnego pokolenia piłkarzy Ajaxu. Zaczeło się od sprzedarzy Mido i Van der Mayde, a zakończy się zapewne sprzedażą Sniejdera. Wczoraj odszedł do Hamburga De Jong, jeszcze dziś może oficjalnie zostanie potwierdzone odejście do Interu Maxwella. Pienaar po sezonie odchodzi do Borussi, a Galasek zostanie 'wolnym graczem' po tym jak nie dogadał się w sprawie nowego kontraktu.
Po sezonie wydaje się, że odejdzie też ktoś z dwójki Maduro Sneijder. Działacze Ajaxu raczej sobie nie pozwalą na utrate obu tak kluczowych zawodnikow. O Wesleya ponoć stara się Milan, a Maduro od dłuższego czasu przygląda się Juventus. Cena obu graczy może znacząco wzrosnąć po MŚ, o ile Holandia pozytywnie się w nich zaprezentuje.
Ale ja nie o tym.
Chciałem pokazać na czym polega wyższość PSV nad Ajaxem w ostatnich sezonach. Otóz w Ajaxie brakuje ostatnio pewnej ciągłóści. Gracze odchodzą, ale brakuje im następców. Najlepiej to widać na przykładzie Ibrahimovica. Na dobrą sprawe można uznać, ze Ajax dopiero teraz znalazł jego następce, o ile oczywiście się sprawdzi. Mowa o Huntelarze. Czyli potrzebowali 1,5 roku aby znalezć następce, a po drodze bylo kilka niewypałow jak Charisteas, Rosenberg czy jeszcze wcześniej Anastaziu. I to właśnie jest przerażające w kontekscie zimowo-letniej wyprzedaży. Odwrotna sytuacja jest w PSV. Z Eindhoen również odeszło wielu graczy min. Hofland,Robben,Kezman,Rommedahl czy przed obecnym sezonem Bommel ,Vogel,Park,Lee Y.P.,Bouma. I tu jest właśnie ta róznica, PSV umiało wkomponować w skład nowych graczy i ciągle utrzymywac swój poziom czy jak w poprzednim sezonie, znacznie go podnieść(półfinał LM), Ajax jak narazie spada w dół, a w następnym sezonie może być gorzej.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 sty 2006, 22:47

Piotrek pisze:Ajax się rozpada.
Częściowe napewno tak, ale zawsze ich polityka wyglądała tak że sprzedawali swoje " brylanciki " i uzupełniali nowymi a teraz Ci młodzi nie mają takiego talentu jak Ci którzy odeszli... pewnie troche to potrwa nim wrócą na sam szczyt ligi holenderskiej. Moim zdaniem to jest błąd sprzedawać największe gwiazdy w dużuch ilościach i liczyć na szczęście że luke uzupełni jakiś wychowanek. Ostatnio tez mieli średnio udane transfery...
Piotrek pisze:a zakończy się zapewne sprzedażą Sniejdera
Do Milanu :lol:

Co do PSV to duża role odgrywa ich trener bo jestem wielkim taktykiem i znawcą piłki nożenej i widzi w młodym zawodniku talent i potrafi go u niego rozwinąć. Kupuje młodych zawodników za grosze i robi z nich bardzo dobrych piłkarzy. Ostatnimi czasy to PSV właśnie upodobniło się do politiki Ajaxu ale robią to wszystko lepiej i przedewszystkim potrafią uzupełnic nowymi braki czego Ajaxowi brakuje obecnie.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 27 sty 2006, 22:58

Łukasz[ACM] pisze:Moim zdaniem to jest błąd sprzedawać największe gwiazdy w dużuch ilościach i liczyć na szczęście że luke uzupełni jakiś wychowanek.
Ale to raczej nie jest kwestia polityki transfewrowej. Gdyby działacze Ajaxu mogli,zapewne zatrzymaliby swoje gwiazdy,ale oni poprostu nie mogą ich na siłe trzymać w lidze holenderskiej. To jest już specyfika tej ligi. Już van der Vaarta na sile próbowali trzymać i nie za dobrze, to wychodziło.
Łukasz[ACM] pisze:Ostatnio tez mieli średnio udane transfery...
Nawet nie średnie, słabe poprostu, szczególnie jesli porównamy je do zakupów PSV. Farfan,Alex,Gomes,Beasley,Kone.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 sty 2006, 23:20

Piotrek pisze:Ale to raczej nie jest kwestia polityki transfewrowej.
Po części napewno, sam napisałeś że mają słabe transfery. Sprzedają co roku tych najlepszych i jak tak dalej będzie to Ajaxu długo w LM nie zobaczymy a kiedyś byli trudnym rywalem. Z czasem napewno wrócą do formy, kiedy to nastąpi to nie wiem. PSV ma troche inną polityke transferową, tez sprzedają najlepszych ale jest teraz taki Cocu z ogromnym doświadczeniem który ciągnie całą druzyna a Hiddink potrafi szukać zawodników za małe pieniądze. Zobaczymy jak to będzie gdy odejdzie...

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 28 sty 2006, 11:35

'Piotrek' pisze:Ale to raczej nie jest kwestia polityki transfewrowej.
Łukasz[ACM] pisze:Po części napewno, sam napisałeś że mają słabe transfery.
Moja poprzednia wypowiedz odnosiła się tylko do sprzedaży zawodników. Ostatnie słabe transfery Ajaxu to zupełnie inna sprawa.

ZabiliMiKrowe
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZabiliMiKrowe » 04 lut 2006, 0:28

...i prosze Amsterdam wstaje z kolan.Wkoncu strzelil Janek, Emanuelson podtrzymuje dobra forme. Sezon raczej stracony lecz czynione sa juz wzmocnienia...Stam,Perez brzmi to dobrze, jezeli uda sie utrzymac Sneijdera, Zdenka,dokupic jeszcze 2-3 graczy o uznanej renomie moze byc naprawde ciekawie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”