Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 94

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 sty 2006, 19:30

roza535 pisze:Ponoć przygotowali mu "ofertę nie do odrzucenia". Większe pieniądze z kontraktu może dać mu tylko Chelsea. A z tego co wiemy Barca za dużo kasy nie ma
[*]
Prowincjonalna Barcelona nie ma pieniędzy. Jasna sprawa. Ronaldinho biega za free, Eto'o za dzienne porcje ryżu a reszta zbiera do puszek.
Stereotyp o długach Barcy które uniemożliwiają spektakularne transfery i wysokie pensje jest jednym z zabawniejszych. W wolnej chwili zauważ, że co roku praktycznie skład jest wzmacniany i to nie koniecznie słabymi zawodnikami i jakoś zawsze pieniądze są. Podobnie będzie i tym razem. Zresztą coraz głośniej o reklamach na koszulkach, ale mniejsza z tym nawet. Ogólnie fajnie było się pośmiać, ale do rzeczy.

Pieniądze będą ostatnim czynnikiem motywującym Francuza. Jestem przekonany, że Barca zaoferuje mu zadowalający go kontrakt. Najważniejsze jednak, że da mu szanse na jakieś sukcesy. W Arsenalu tych szans nie ma a świeczek na torcie przybywa. W Londynie osiągnął już wszystko co mógł a jego ambicje sięgają chyba trochę dalej niż Premiership i Londyn. Ponadto miłość do klubu wbrew pozorom nie wyklucza transferu.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 26 sty 2006, 19:42

i tu zgadzam sie z Niggasem...Francuz swoje juz nabil w kabze-mowil niejednokrotnie ze jesli bedą widoki na sukcesy z Kanonierami to zostanie w klubie ktory kocha(i ja mu w to wierze)...postawil sprawe jasno-nikogo nie scieminial ze zostaje na Highbury do konca swiata i o jeden dzien dluzej a nagle spieprza do innego klubu-to nie Figo...mysle ze szanse na pozostanie Henrego w Londynie są mniej więcej takie jak \Arsenalu na zdobycie Pucharu Europy...nikle po prostu.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 26 sty 2006, 19:52

Przeczytałem dzisiaj sensacyjną wiadomość. Ponoć Arsenal interesuje się Sobolewskim. Ciekawe czy jest w tym choć ziarenko prawdy. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić Sobola biegającego w koszulce Kanonierów...:P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 26 sty 2006, 20:47

Dalej wierzycie, w to że Henry będzie grał w Barcelonie. Przecież cała ta sprawa jest bardzo mglista. Codziennie kolejne nowości w tej sprawie, ale jeśli już trzeba podać jakieś konkrety to cisza.

Skończy się tym, ze zostanie na Highbury i to będzie koniec sprawy. Oczywiście nie kwestionuje tego, że Barcelona nie ma pieniędzy na wielki kontrakt dla Francuza, jednak tak szczerze mówiąc Henry jest naprawdę tam niepotrzebny. Barca w ma taką siłę w ofensywie, że powinni raczej pomyśleć o klasowym obrońcy.

Choć jak już nieraz pisalem, wszystko się może zdarzyć i nieczego tak do końca nie należy przesądzać :D

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 sty 2006, 21:00

Niggaz pisze:Prowincjonalna Barcelona nie ma pieniędzy. Jasna sprawa. Ronaldinho biega za free, Eto'o za dzienne porcje ryżu a reszta zbiera do puszek.

Widzisz w tym właśnie problem Niggaz że Ty cały czas nażucasz własne zdanie. Nic do Ciebie nie mam (oprócz wielkiego szacunku bo naprawdę Twoje wypowiedzi są że tak powiem "mądre" i masz o wiele większy staż tutaj niż ja) ale czasem mógłbyś też wysłuchać innych.

Niec takiego nie powiedziałem że Braca to bankrut. Ma kasę bo z tego co wiem to Ronaldinho zarobi w 2010 roku największą pensję jaką mógłby dostać piłkarz, ale nie jest zbyt rozrzutna. Oczywiście jeżeli im tak bardzo zależy na Henrym to wyłożom wystarczającą sumkę, jednak wydaje mi się że i nawet bez niego mają znakomity (żeby nie powiedzieć doskonały :P ) skład. Wydaje mi się że Ryjek podchodzi podobnie do sprawy, a najbardziej na ttransferze Henrego zależy mediom. Roztrząsają już tą sprawę o ile się nie mylę od 2-3 lat i jakoś nic z tego jeszcze nie wyszło.

Oczywiście nie mówię że Henry na 10000000% zostanie w Arsenalu- zrobi co będzie uważał za słuszne. Jednak jak na razie wszystko wskazuje na to że zostanie, tylko hiszpańskie (w przeadze) media tworzą na temat przejścia Henrego do Barcy miliony plotek.

Tyle z mojej strony. Pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 sty 2006, 23:00

roza535 fajnie, ale to już się robi nudne. Najpierw coś piszesz a później się wykręcasz. To już nie pierwszy raz. Cierpliwość nie jest moją dobrą stroną ostatnimi czasy a Ty jeszcze wystawiasz ją na kolejne próby :?
Spójrzmy na to w zwolnionym tempie :arrow:
roza535 pisze:A z tego co wiemy Barca za dużo kasy nie ma
Twoje dalsze tęgie rozkminy jak tu odwrócić kota ogonem są średnio ciekawe IMHO. Nie mniej jednak jedziem dalej :arrow:
roza535 pisze:Widzisz w tym właśnie problem Niggaz że Ty cały czas nażucasz własne zdanie.
Primo - narzucasz
Secundo - Ja tutaj problemu nie widzę, ale skoro tak piszesz to na pewno zaraz zapodasz cytaty w których to narzucam swoje zdanie innym.
roza535 pisze:ale czasem mógłbyś też wysłuchać innych.
Mało tego wysłuchać. Mogę nawet przeczytać i skomentować.
roza535 pisze:Ma kasę bo z tego co wiem to Ronaldinho zarobi w 2010 roku największą pensję jaką mógłby dostać piłkarz, ale nie jest zbyt rozrzutna.
Otóż to. Kwestia rozrzutności. Barca stara się rozsądnie gospodarować funduszami, ale nie jest też skąpa. Jeżeli będzie trzeba rzucić te przypuśćmy 15 mln na Henry'ego to nie będzie problemu. To jest pewne.
roza535 pisze:Jednak jak na razie wszystko wskazuje na to że zostanie, tylko hiszpańskie (w przeadze) media tworzą na temat przejścia Henrego do Barcy miliony plotek.
Napisz mi co konkretnie świadczy o tym, że Henry póki co jest bliższy pozostaniu. Poważnie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 sty 2006, 23:15

Niggaz pisze:Napisz mi co konkretnie świadczy o tym, że Henry póki co jest bliższy pozostaniu.

Głównie jego zapawnienia mogą na to wskazywać. Skoro tak bardzo kocha klub to dlaczego miałby go opuszczać :?: Poza tym ta niby astronomiczna oferta dla niego też może się okazać baaaardzo przekonywująca. Myślę że również najnowsze transfery Kanonierów mogę pokazać Henry'emu że Arsenal ma aspiracje na jakieś większe sukcesy- niestety takowych narazie nie widać.

W sumie może tego troszkę mało ale mam nadzieję że to wystarczy.

Moglibyśmy się tak sprzeczać w nieskończoność bo to oczywiste, że Ty byś chciał żeby Henry zawitał do Barcy a ja wolę aby jednak pozostał w Arsenalu.
Niggaz pisze:Primo - narzucasz
Każdemu się zdaża :roll:
Niggaz pisze:Najpierw coś piszesz a później się wykręcasz

No w sumie muszę Ci tu przyznać rację. Naszczęście inni użytkownicy tego forum uświadamiają mnie o moich błędach :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sty 2006, 23:23

Niggaz prosze nie odpisuj mu.

roza535 pisze:Naszczęście inni użytkownicy tego forum uświadamiają mnie o moich błędach
i znów cię uświadomie - zakończ tę dyskusje - do niczego nie porwadzi

Napisałem wczoraj takiego ładnego posta i poszedł :? z awarią razem :?

To czy Titi zostanie w Arsenalu, czy nie to sprawa najblizszych miesięcy.
tak na prawde to on sam jeszcze nie wie co zrobi.
Mówi ze kocha Arsenal, że chce zostać - ale kto wie jak to sie wsytsko potoczy.
Jedno jest pewne - jak nie daj Boże nie dostniemy się do LM - Titi odejdzie i nic go nie powstrzyma.
Dużo zależec bedzie również od potawy Arsenalu w obecnej edycji LM.
Jak poprwimy grę, sprowadzimy pomocnika o uznanej marce - zaczniemy wygrywac na wyjazdach - to Henry zosttanie i bedzie dalej walczył w barwch the Gunners o najwyzsze cele :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 sty 2006, 23:34

roza535 pisze:Głównie jego zapawnienia mogą na to wskazywać.
Jeżeli te rzekome zapewnienia są głównym argumentem na rzecz jego pozostania w klubie radziłbym szykować się na pożegnanie Titiego. Wielu było już takich co zapewniali to i owo. Co ciekawe Henry mówił też inne rzeczy o których wspomnę później.
roza535 pisze:Skoro tak bardzo kocha klub to dlaczego miałby go opuszczać
Może po to, aby coś osiągnąć?
roza535 pisze:Poza tym ta niby astronomiczna oferta dla niego też może się okazać baaaardzo przekonywująca.
Pieniędzy mu na pewno nie brakuje i brakować nie będzie raczej. Poza tym oczywiste jest, że oferta kontraktu z Barcelony będzie bardzo korzystna. Pieniądze to sprawa drugorzędna mimo wszystko.
roza535 pisze:Myślę że również najnowsze transfery Kanonierów mogę pokazać Henry'emu że Arsenal ma aspiracje na jakieś większe sukcesy
Komentarz :arrow:
roza535 pisze:niestety takowych narazie nie widać.
I chyba tyle. Nie widać i trudno oczekiwać po Wengerze spektakularnych transferów. Nie było i nie będzie raczej. Poza tym takich transferów potrzeba by sporo bo młodzież to za mało
roza535 pisze:Moglibyśmy się tak sprzeczać w nieskończoność bo to oczywiste, że Ty byś chciał żeby Henry zawitał do Barcy a ja wolę aby jednak pozostał w Arsenalu.
Jedna uwaga. Nie jestem szczególnym zwolennikiem transferu Henry'ego do Barcelony.
roza535 pisze:W sumie może tego troszkę mało ale mam nadzieję że to wystarczy.
Mogłeś napisać coś więcej (ja gdyby miał argumentować dlaczego zostanie to wymyśliłbym coś jeszcze, ale nie będę podpowiadał :lol: :wink: ), ale nic. Teraz ja spróbuję Cie przekonać, że jednak większe szanse są na jego odejście.

Henry powtarzał wielokrotnie, że kocha Arsenal, ale mówił też o wymaganiach jakie stawia przed zarządem. Jego ambicje sięgają dalej niż walka o miejsce na podium w Premiership czy nawet mistrzostwo. Z Arsenalem zdobył już wszystko co mógł realnie patrząc zdobyć. Zapisał się trwale w historii klubu bijąc wiele rekordów. Zresztą pozostanie gwiazdą nie tylko Kanonierów, ale i całej Premiership. Francuz powtarzał, że pozostanie w klubie jeżeli zarząd poprzez widoczne wzmocnienia pokaże, że mają zamiar walczyć o coś więcej. Tymczasem transfery może i jakieś są, ale nie piorunujące. Żaden z nich nie równoważy odejścia Vieiry. Wenger buduje młodą drużyną, ale Henry sam nie pociągnie tych młodzików. Thierry ma 29 lat. Ostatni gwizdek na to, aby powalczyć o najwyższe laury w Europie. Na pewno marzy o Lidze Mistrzów, ale z Arsenalem nie ma na to żadnych szans. Przejście do Barcelony na pewno w pewnym stopniu by mu to umożliwiło. Kwestię zarobków pomijam ponieważ IMHO ma ona dużo mniejsze znaczenie. Wszystko rozbija się o realną przyszłość Arsenalu i ambicje Henry'ego. To, że kocha Londyn nie oznacza, że musi się dla niego poświęcać widząc, że zarząd nie spełnia założeń o których wspominał. Kibice go pokochali i raczej powinni mu pozwolić odejść w chwale jeżeli tak postanowi Henry.

PS:
roza535 pisze:Naszczęście
Na szczęście
:wink:

EDIT: Sorry fieldy, ale pisząc tego posta robiłem jeszcze kilka inny rzeczy i trochę się zeszło a co za tym idzie Twojego nie zauważyłem :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 sty 2006, 18:12

Dobra już dobra, może koniec tych bezsensownych sporów. Póki nie ma OFICJALNYCH wieści w tej sprawie to nie ma co domniemywać.

Lepiej skupić się na grze Arsenalu, bo gramy w weekend z Boltonem w Pucharze Anglii. Coś czuje, że to będzie bardzo ciężki mecz, a przypomnę, że w lidze z nimi przegraliśmy :?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 sty 2006, 22:05

I stało sie- mamy juz skład na mecz z Boltonem:
Nie wystąpią na pewno: Henry, Lauren, Cygan [wszyscy 3 mają problemy ze ścięgnem podkolanowym], Gilberto [uraz łydki], Cole [uraz uda], Gael Clichy [uraz stopu], Fabregas [zawieszony]. Eboue, Toure i Adebayor występuja jak wiemy w Pucharze Nardów, a Pires i Bergkamp dostaną wolne.
Nie wiem czy to kogoś pocieszy, ale:
Wystąpią za to: Freddie Ljungberg, Robin van Persie i Sol Campbell [mimo lekkiego urazu].
Nie ma co- takiego małego wybaru to Wenger chyba od 5 lat nie miał. Z takim składem jakim dysponujemy na mecz z Boltonem to możemy sobie pomażyć o wygranej :cry: . Chyba że nasz boss znow coś wykombinuje i wyjdziemy z tego spotkania z obronną ręką. Miejmy taką nadzieję.

Mam tu też taką małą statystykę która jednak też nie ociera nam łez a wręcz przeciwnie
Co najbardziej zaskakujące, Kanonnierzy pokonali zespół Boltonu, w ciągu 17 meczów od 1961 roku, tylko 3 razy.
Jedyne co możemy zrobić to modlic się :P :?

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 27 sty 2006, 23:52

Bez tylu ważnych zawodników Arsenal naprawde bedzie w okropnym położeniu.Kto ma strzelac gole jak nie bedzie Henrego Piresa i Dennisa?
Cesc nie wystapi bo ma kare a chlopak swietnie sobie poczyna w Premier League.Może Reyes coś strzeli bo sądze że podczas tylu nieobecnosci miejsce w wyjściowej 11 ma zagwarantowane.

lucas1988
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lucas1988 » 28 sty 2006, 0:43

Ale naszczęście w Boltonie, też nie wystąpi kilku podstawowych piłkarzy. Między innnymy Okocha.

Dobrze, że mamy dwa mecze, bo inaczej o awans byłoby ciężko. Jednak Puchar Anglii, nie jest priorytetem Wengera, ponieważ jak sam powiedział na konferencji, że najważniejsze jest zakwalifikowanie się do rozgrywek Ligi Mistrzów. Mimo, że boss tak powiedział to sądzę, że Kanonierzy nie stracą motywacji i postarają się o awans.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 29 sty 2006, 12:00

Widzę że nie ma nawet opisu meczyku...

Obrazek

W ostatnim meczu 4-tej rundy rozgrywek Pucharu Anglii na stadionie Reebok'a, Arsenal spotkał się z drużyną Bolton Wanderers. Sędzią meczu był pan Mike Dean.

We wczorajszym meczu Kanonierzy mieli bardzo dużo okazji do strzelenia gola, ale żadnej z nich nie wykorzystali. To się na Arsenalu zemściło, bowiem tuż przed końcem spotkania gola dla Boltonu zdobył Stelios Giannakopoulos.

IMHO Kanonierzy przegrali na swoje życzenie. Tyle sytuacji, a żadna nie wykorzystana :roll: Ale nie pozostaje nam nic innego jak skupić się na Lidze i zakwalifikować się za rok do rozgrywek Ligi Mistrzów.

Aha i jeszcze składy:

Arsenal: Manuel Almunia, Philippe Senderos, Johan Djourou. Sol Campbell, Kerrea Gilbert, Freddie Ljungberg, Mathieu Flamini, Abou Diaby, Alexander Hleb, Jose Reyes, Robin van Persie

Bolton: Jasskelainen, Ben Haim, N'Gotty, Campo, Gardner, Giannakopulos, Nakata, Nolan, O'Brien, Borgetti, Davies

IMHO bardzo dobry mecz w barwach Kanonierów rozegrał nasz nowy nabytek- Abou Diaby. Całkiem dobrze radził sobie w środku pola, miał też kilka dogodnych sytuacji (niestety żadnej nie wykorzystał :cry: ).

lucas1988
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lucas1988 » 29 sty 2006, 16:16

W sumie, to dobrze, że odpadliśmy na tym etapie. Już od początku wiedziałem, że będzie trudno, ponieważ Wenger sam powiedział, że Fa Cup, nie jest jego celem. No i dał odpocząć kilku podstawowym zawodnikom, co świadczy o tym, że nie będziemy bronić pucharu.

Nawet gdybyśmy awansowali dalej, to, co dałoby nam to? I tak, zapewne prędzej, czy później odpadlibyśmy, a do tego na pewno w jakiś sposób odbiłoby się na naszej formie, a tak przynajmniej będzie można się skupić na lidze i lidze mistrzów.

roza535 pisze:IMHO bardzo dobry mecz w barwach Kanonierów rozegrał nasz nowy nabytek- Abou Diaby. Całkiem dobrze radził sobie w środku pola, miał też kilka dogodnych sytuacji (niestety żadnej nie wykorzystał ).
Zgodzę się z Tobą. Diaby zagrał bardzo dobry i stabilny mecz, szkoda, że nie strzelił bramki...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”