Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska - Strona 89

Dział poświęcony turniejowi w Katarze
Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 30 lis 2022, 22:49

Po prostu nie rozumiem co daje awans kibicowi, który przyszedł w takim gówno stylu? Złoto coś da, medal coś da, ale co da to gówno? Przecież nie przejdziemy Francji. Jest to mozliwe, ale dobrze wiemy że się nie wydarzy prawie na pewno. Więc co daje awans? Bo ja się cieszę kiedy kadra gra dobrze. Kiedy są akcje. Gole. Kiedy można być dumnym z gry. A co daje awans w takim stylu? Jaka to radość? Wpis do tabelek historii że udało się raz awansować do 1/8? Słabsze nacje mają kilka takich awansów. Ja chcę pamiętać grę, gole, a nie [k****] awans z kalkulatorem w ręku po meczarniach.

Rozumiem kibiców którzy się cieszą i niech ci kibice [k****] zrozumieją tych co się nie ciesza

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 lis 2022, 22:50

Swoją drogą inny byłby odbiór tego awansu, gdyby zmienić kolejność meczów - z Argentyną pierwszy, z Meksykiem drugi i z Arabią Saudyjską trzeci.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 lis 2022, 22:50

Jezuuu jeden pisze, że dziwi się że Lewy i Szczęsny twk się cieszą z pierwszego awansu z grupy na mundialu za ich życia, drugi że piłka polega na cieszeniu się z oglądania (czyli lepiej przegrac 5:4 niz wygrać 1:0 po beznadziejnym meczu), a trzeci że jesteśmy najgorsza drużyna na mundialu. No tak bo Katar, Dania czy Walia były dużo lepsze.

Piłka to nie balet, że punkty dają za wrazeniq artystyczne. Mamy mieć punkty i pisałem po 1 meczu, że nie dziwię się że gramy tak a nie inaczej bo jak dziaai na chwile się otworzyliśmy to Argentyna wchodziła nas jak w masło.

Wazny awans, plan na mundial zrobiony. Styl beznadziejny, ale za 20 lat nikt nie będzie o tym pamiętać.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 30 lis 2022, 22:50

Obrazek

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 lis 2022, 22:51

Hersk pisze:
30 lis 2022, 22:49
chcę pamiętać grę, gole, a nie [k****] awans z kalkulatorem w ręku po meczarniach.
Już widzę, jak byś się cieszył jakbyśmy grali pięknie, a pechowo odpadli.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 lis 2022, 22:53

DDK pisze:
30 lis 2022, 22:51
Hersk pisze:
chcę pamiętać grę, gole, a nie [k****] awans z kalkulatorem w ręku po meczarniach.
Już widzę, jak byś się cieszył jakbyśmy grali pięknie, a pechowo odpadli.
O właśnie, to jest idealne podsumowanie. Już widzę jak na forum wszyscy są szczęśliwi, że odpadliśmy po pięknej grze 😂 dalej by było jebanie jacy to my nie jesteśmy żałośni

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 30 lis 2022, 22:54

Wolę 3 dobre mecze i pechowy brak awansu niż gówno awans i wpierdol od Francji. Jaka radość wam daje fakt że z Francją znowu będziemy dnem i odpadniemy? To jest jakiś fun? Czekanie na wyrok ma dać radość? Okej

Jasne defetyzm, brak wiary, a przecież może się wszystko zdarzyć. Owszem. Może wygramy. To jest możliwe. Z tym że [k****] nie sądzę

Jestem zły, idę w pizdu, może jutro jakoś spojrzę na to przychylniej, bo kibicuje ten kadrze od 20 lat i ciągle ta sama gowno gra... Ile można.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 30 lis 2022, 22:55

DDK pisze:
30 lis 2022, 22:50
dziwi się że Lewy i Szczęsny twk się cieszą z pierwszego awansu z grupy na mundialu
to akurat głupota, bo dla piłkarzy to jest sukces. Ich interesuje wynik i to, że mogą raz jeszcze się pokazać, Szczęsny gra turniej życia, więc dla niego każdy kolejny mecz to w ogóle jest zajebista sprawa, w takiej formie to musi być satysfakcja utrzymywać drużynę przy życiu. Lewemu wypominano, że zawala turnieje i nie awansujemy, gość strzelił gola na wagę awansu - mimo całego wkurwu im się nie dziwię.

Ale ja mam straszny dysonans, bo awans to awans, ale oglądanie naszej kadry nie przynosi żadnej przyjemności - bo to mieszanina strachu i obrzydzenia. Strachu pod naszą bramką i obrzydzenia, bo te mecze ogląda się okropnie. No trudno się cieszyć, bo w niedzielę znów będzie to samo - wchodzenie rywala w pole karne i modlenie się, żeby jakoś nie wpadło. Oglądanie gości, którzy nie umieją podać piłki, nie jest przyjemne. A jednak to Polska i trzeba oglądać, życzyć wygranej, ale to po to, żeby znów czuć wstyd i zażenowanie po kolejnym meczu. Pojebana sprawa.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 lis 2022, 22:57

Dobrze ze awansowalismy bo widze bukmacherzy wystawili 1.3 na Francje. Lokata a jeszcze w totalbet wlasnie kurs 1.3 jest potrzebny zeby anulowali podatek.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 30 lis 2022, 22:57

piotrcies pisze:
30 lis 2022, 22:55
Ale ja mam straszny dysonans, bo awans to awans, ale oglądanie naszej kadry nie przynosi żadnej przyjemności - bo to mieszanina strachu i obrzydzenia. Strachu pod naszą bramką i obrzydzenia, bo te mecze ogląda się okropnie
O tym mówię. Wynik jest najważniejszy ale mi osobiście przynosi radość tylko jeżeli przyszedł na dłuższą metę w jakimkolwiek przyzwoitym stylu. Nie jesteśmy Albanią. Możemy grać lepiej niż to gówno. Dlatego [k****] trudno się cieszyć z tego awansu, bo nie odczuwałem w ogóle przyjemności z gry. Ciągle nerwy, ciągle narzekania, ciągle czekanie na jedną jakąś akcję...

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 30 lis 2022, 22:58

W TVP lizanie się po fiutach :D w KS Janusz Pol próbuje wmówić ludziom że w sumie jest zajebiście a Smoczek z resztą mają jednak zupełnie inne zdanie jak chyba większość kumających chociaż trochę piłkę nożną.
Będziemy takimi Dyzmami w 1/8 z tym tylko że on był cwany a my mieliśmy kupę szczęścia(z przewagą kupy) i Wojtka.
Dzisiejszy awans przypomina mi "zwycięstwo" 27-1

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 lis 2022, 23:02

Idealne podsumowanie

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 lis 2022, 23:03

Michniewicz powiedział, że naszym przeszkadzała twarda murawa, co powodowało proste błędy techniczne i z tego skorzystała Argentyna. Kurtyna.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 30 lis 2022, 23:03

Tomusmc pisze:
30 lis 2022, 22:48
Ilka pisze:
30 lis 2022, 22:46
Tomuś to nie nasza gra dała nam awans tylko Argentyna, która się zlitowała ...
Zgadzam się, a Lewy mógł dać nam awans wcześniej. Można sobie gdybać tylko co to nam da? Awans jest? Przecież Meksyk mógł dzisiaj wygrać 5:0 i walić to czy Argentyna się lituje czy nie
No mógł dać. I ten mecz byłby dla nas bez znaczenia. Ja już wyżej napisałam, że do dziś było nie ważne w jakim stylu ... Ale po tym dzisiejszym meczu ... Przecież tego się nie dało oglądać. Gdyby nie Wojtek to zakręciło by się koło wyniku Hiszpanii z Kostaryka ... A i Argentynie po 2-0 strzelać się już nie chciało.

Oczywiście to jest Polska. Reprezentacja mojego kraju i zawsze za nią będę.. ale dziś nie potrafię się cieszyć z tego awansu, no nie potrafię. A czekałam na niego całe życie.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 30 lis 2022, 23:03

Hersk pisze:
Rozumiem kibiców którzy się cieszą i niech ci kibice [k****] zrozumieją tych co się nie ciesza
Zgadzam się z tym stwierdzeniem w sensie, że różnica zdań nie jest o to, kto ma rację, tylko kto jak podchodzi do futbolu. Rozumem, że na kadrę Michniewicza ciężko było patrzeć, styl był tragiczny i nie dziwię się tym, którym niesmak po tym stylu nie pozwala cieszyć się z awansu. Dla innych jednak, np. dla mnie, wynik w piłce nożnej jest i będzie na pierwszym miejscu. W przeciwieństwie do Ciebie, wolę awans do 1/8 finału w tak beznadziejnym stylu (nawet jeśli Francja powiezie nas bardzo wysoko) niż odpadnięcie po trzech atrakcyjnie zagranych meczach, dlatego cieszę się z tego awansu. Trzeba to jasno powiedzieć - w kontekście naszego potencjału i sytuacji piłki reprezentacyjnej wynik, jaki zrobił Michniewicz jest obiektywnie rzecz biorąc dobry. Postawiono przed nim zadanie wyjścia z grupy - wykonał to zadanie. Nie mówię, że nie masz racji, tylko po prostu różne osoby będą różnie podchodzić do sprawy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2022 Katar”