Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 30 lis 2022, 12:05
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 lis 2022, 15:20
Ciekawe, tez nie znalem slowa maruder, tym bardziej w takim kontekscie.
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 lis 2022, 15:21
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 30 lis 2022, 15:32
Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 lis 2022, 15:37
Nie miałem nigdy takiego kanału.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 30 lis 2022, 16:21
Jedna z moich ulubionych bajek na Fox Kids obok Ludwiczka, ale też słowo maruder kojarzy mi się zupełnie inaczej
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 01 gru 2022, 6:51
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 01 gru 2022, 7:20
Hersk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 01 gru 2022, 8:38
czubatka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 gru 2022, 8:46
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 gru 2022, 9:41
Z reguły tak, ale np. mój ojciec leżał ostatnio w SCCS w Zabrzu - trafił tam w tydzień po tym, jak wykryto, że przeszedł dwa zawały i wymaga wszczepienia bajpasów. Domyślam się, że ten szpital jest jakiś megadoinwestowany z uwagi na swoje duże znaczenie, ale i tak byłam zaskoczona, że placówka publiczna może tak wyglądać i funkcjonować. Czysto, nowocześnie, przestronnie. Dobre jedzenie, miłe pielęgniarki i uprzejmi lekarze. Jak ojciec pojechał na zdjęcie szwów lekarz z nim rozmawiał o tym, czy jego zdaniem można coś w szpitalu ulepszyć, czy coś go zawiodło lub było nie do końca w porządku. WTF w ogóle? Dla mnie absolutnie niespotykane.
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 01 gru 2022, 10:02
chyba najgorsze w tym kraju jest to, ze takie podejscie traktuje sie jak nienormalne, jak cos niestandardowegofutbolowa pisze: ↑01 gru 2022, 9:41Domyślam się, że ten szpital jest jakiś megadoinwestowany z uwagi na swoje duże znaczenie, ale i tak byłam zaskoczona, że placówka publiczna może tak wyglądać i funkcjonować. Czysto, nowocześnie, przestronnie. Dobre jedzenie, miłe pielęgniarki i uprzejmi lekarze. Jak ojciec pojechał na zdjęcie szwów lekarz z nim rozmawiał o tym, czy jego zdaniem można coś w szpitalu ulepszyć, czy coś go zawiodło lub było nie do końca w porządku. WTF w ogóle? Dla mnie absolutnie niespotykane.
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 gru 2022, 10:23
A to ja akurat z US i ZUS mam same dobre doświadczenia – uprzejme, pomocne babki. Najlepiej było, jak kiedyś zadzwoniła do mnie pani ze skarbówki i mówi: "Kto pani to rozliczenie przygotowywał?". Jak odpowiedziałam, że księgowa, to ta zaczęła dosłownie chichotać do słuchawki: "Bo my się tu z dziewczynami z pokoju obok śmiejemy, co za specjalista nie rozróżnia pit od vat". No więc moja była księgowa, wyjątkowo durna, kłamliwa baba, nie umiała zrobić mi rocznego rozliczenia - nie dość, że oddała je po czasie, to jeszcze źle.
Właśnie
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 01 gru 2022, 15:57
Magnum, to co piszesz to nieprawda, ludzie czytajac cos takiego beda sie zastanawiac jak w ogole da sie zyc w takim USA. Gdyby bylo tak jak piszesz, to kierunki emigracji bylyby zupelnie odwrotne niz sa teraz
cruel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 01 gru 2022, 16:01
piotrcies
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio