Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 02 gru 2022, 13:33
Precel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 gru 2022, 13:35
Czyli Argentyńczycy w końcówce meczu specjalnie marnowali setki, bo tak naprawdę nie chcieli ich strzelić żeby nie przepuścić Meksyku?
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 02 gru 2022, 13:50
No, ale do zorganizowania kontrataku to nie trzeba mieć w środku pola Ronaldinho i Verrattiego. Nas przerasta kilka szybkich podań w środku, szybkie zaangażowanie większej liczby zawodników w akcję, przetrzymanie piłki - a tak słabi to my nie jesteśmy. Wystarczy popatrzeć na liczbę ofensywnych szans i proporcje względem posiadania piłki z Hiszpanią czy Niemcami w wykonaniu Japonii, albo nawet na te nasze mecze z Hiszpania czy Anglią. Można strzelić z 20-25 procent posiadania z dużym lepszym rywalem kilka bramek? Można, bo już nie mówię o samych zwycięstwach.
Bernabeu
Diamen23
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 gru 2022, 14:02
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 02 gru 2022, 14:09
Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 gru 2022, 14:11
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 02 gru 2022, 14:13
Ta krytyka jest dla mnie po prostu na wyrost, a w przypadkach skrajnych może nawet i chora. Ja mówię o szukaniu okazji do dyskusji, pomimo sukcesu w trudnych okolicznościach i nawiązuje do tego, że robimy to bardzo, a nawet zbyt często i to jest dla mnie smutne.TS borys IFC pisze: ↑02 gru 2022, 13:31Zarzucanie ludziom, że są smutasami, bo nie skaczą pod chmury po awansie, który był dziełem głównie przypadku jest chyba najgłupszym argumentem jaki słyszę podczas tych msitrzostw. Tak, nie jestem wesoły, bo moja reprezentacja gra smutną piłkę.
Jeżeli nie masz zawodników to zdecydowanie potrzebujesz czasu, a tego Michniewicz nie miał. Nawet jeżeli miał w głowie jakąś koncepcję, to nie miałby kiedy jej dopracować z piłkarzami, wybrał więc wariant, który według niego da nam awans z grupy. I zgadnij co? Dał nam awans z grupy. Prawdopodobnie zupełnie inna retoryka by była, gdyby Lewandowski strzelił karnego. Pewny awans z grupy, a z Argentyną ogranie schematu, ale tak nie było. Prawdopodobnie też zupełnie inaczej byśmy grali, gdybyśmy musieli wygrać, a Argentyna, jeden z faworytów całego turnieju, nie miała by noża na gardle.Bernabeu pisze: ↑02 gru 2022, 13:50No, ale do zorganizowania kontrataku to nie trzeba mieć w środku pola Ronaldinho i Verrattiego. Nas przerasta kilka szybkich podań w środku, szybkie zaangażowanie większej liczby zawodników w akcję, przetrzymanie piłki - a tak słabi to my nie jesteśmy. Wystarczy popatrzeć na liczbę ofensywnych szans i proporcje względem posiadania piłki z Hiszpanią czy Niemcami w wykonaniu Japonii, albo nawet na te nasze mecze z Hiszpania czy Anglią. Można strzelić z 20-25 procent posiadania z dużym lepszym rywalem kilka bramek? Można, bo już nie mówię o samych zwycięstwach.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 gru 2022, 14:22
piotrcies
Bernabeu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 02 gru 2022, 14:31
Hersk
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 02 gru 2022, 14:37
Gdyby nie Lewandowski, to Argentyna by nas w dziesięciu zamykała na własnej połowie przez 90 ponad minut. Tak to chociaż dwójka, trójka przy nim stała.Hersk pisze: ↑02 gru 2022, 14:316 meczów w lidze narodów to już jest materiał na to, żeby wypracować jakikolwiek koncept oprócz bronienia 10 piłkarzami.
Jazda po Lewym w kadrze często ma swoje uzasadnienie ale widzieliście w meczu z Argentyną jak dostawał piłkę na ścianę a obok 3 obrońców? I nawet do tyłu nie ma komu podać bo jego od ostatniego kolegi z drużyny dzieliło kilku Argentyńczyków plus z 25 metrów...
Precel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 02 gru 2022, 14:39
Hersk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 02 gru 2022, 14:43
9 meczów w tym jeden w którym nie mógł ani trochę kombinować (baraż ze Szwecją), gdzie liczył się wynik na teraz. Weź też pod uwagę, że te 10 miesięcy to tak naprawdę po prostu 3 zgrupowania plus tydzień przed Mundialem. Dla mnie to bardzo mało czasu.
Mr.Chris
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio